1. Home
  2. Recepten
  3. Marsepein

Marsepein recepten (660)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kleine kerstmanbrioches

INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:15 gr. verse gist1 theel. suiker3 eetl. lauwwarm water40 gr. suiker150 gr. zachte boter300 gr. witte bloem3 kleine eieren zoutboter voor de vormpjes1 eigeel en 1 eetl. melk om te bestrijken Voor het kerstmannetje:100 gr. rauwe marsepeinmassa150 gr. poedersuiker een klein beetje rode levensmiddelkleurstof1 eetl. eiwit

Voorbereiding

De gist, met 1 theelepel suiker, oplossen in 3 eetlepels lauwwarm water.Circa 15 minuten op een tochtvrije, warme plaats zetten tot zich bubbeltjes vormen.De bloem in een grote kom zeven, dan met de suiker, de boter de eieren en een klein beetje zout vermengen.De klare gist erdoor roeren.Het deeg, met de mixer met kneedhaken, kort op de laagste stand en daarna 5 minuten op de hoogste stand bewerken.Het deeg met een warme, vochtige doek afdekken en op een warme, tochtvrije plaats laten rijzen totdat het volume zichtbaar groter is geworden.De oven voorverwarmen op 200 graden.(Hete luchtoven hoeft niet voorverwarmd te worden en moet op 180 graden worden gezet.)Het gerezen deeg licht met bloem bestuiven, uit de kom nemen, op het werkvlak nogmaals kort door kneden.Vorm er 6 grote en 6 kleine balletjes van.De grote balletjes in, met boter ingevette, briochevormpjes leggen. Druk in het midden een kuiltje, bestrijk het met eigeel en zet daar de kleine balletjes in. Nogmaals 20 minuten laten rijzen, de bovenkant met eigeel bestrijken en de vormpjes, op het ovenrooster, in de oven schuiven.In 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

Bereidingswijze

De brioches uit de oven nemen en af laten koelen.Voor de kerstmannetjes de marsepeinmassa met de poedersuiker door elkaar kneden.Voor de hoedjes een gedeelte van de marsepein met de levensmiddelkleurstof rood kleuren.Van poedersuiker met eiwit een glazuur maken. Van de rest van de marsepein, gezichtjes, snorren en baardjes maken.Het glazuur, eventueel in een garneerspuit, gebruiken om de mannetjes te versieren (zie foto).Snorren en baardjes kunnen met een beetje glazuur vastgezet worden.

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Duits
  •  0-10 min.

MARSEPEIN

Leuk om cadeau te geven!

INGREDIENTEN

****Voor 1 kilo marsepein:****, * 350 gram blanke amandelen, * 2 eiwitten, * 500 gram suiker, * 1 3/4 dl water, * poedersuiker, * eventueel nog 1 eetlepel oranjebloesemwater.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Marsepein

-

INGREDIENTEN

350 gr gepelde amandelen, 2 amandelen, 500 gram poedersuiker, 1 eiwit, 2 theelepels oranjebloesemwater.

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Spaans
  •  0-10 min.

marsepein

INGREDIENTEN

200 gram amandelen, 200 gram suiker, 30 gram meel, 2 dooiers en het eiwit van 1 ei, bereiding, ,

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

350 gram gepelde amandelen * 500 gram poedersuiker * 1 eiwit * 2 theelepels oranjebloesemwater.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Marsepein

Zeer eenvoudig te maken, de structuur zal iets grove zijn maar de smaak is verrukkelijk! Per 100 gram: 440 kcal.

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 225 gram amandelen zonder vlies , 225 gram poedersuiker , 1 - anderhalf eiwit , Cacao

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  •  
  •  20-30 min.

marsepein

Zelf marsepein maken

INGREDIENTEN

225 g amandelen zonder vlies, 225 g poedersuiker, 1-1? eiwit

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

marsepein

INGREDIENTEN

125 gr. blanke amandelen 125 gr. poedersuiker 1 eetl. sinaasappellikeur (slijter) 2-3 eetl. sinaasappelsap

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

300 gram poedersuiker -, 4 eetlepels bloem -, 100 gram boter -, 4 druppels amandelextract -, verschillende kleuren bakkleurstof.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Marsepein

Bron: de feestmaand

INGREDIENTEN

* 150 gr gepelde amandelen, * 300 gr poedersuiker, * 1 el citroensap, * 1 tl citroenrasp, * 1 eiwit, * 1 tl oranjebloesemwater (te koop bij de, drogist), * eventueel cacao of kaneel,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

300 gram poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter, 4 druppels amandelextract, verschillende kleuren bakkleurstof,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste marsepein recepten

marsepein

INGREDIENTEN

? 300 gram poedersuiker, ? 4 eetlepels bloem, ? 100 gram boter, ? 4 druppels amandelextract, ? verschillende kleuren bakkleurstof,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

300 gram poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter, 4 druppels amandelextract, verschillende kleuren bakkleurstof, ,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Marsepein

Piet en Sinterklaas-recepten van pinkelotje.

INGREDIENTEN

300 gram poedersuiker -, 4 eetlepels bloem -, 100 gram boter -, 4 druppels amandelextract -, verschillende kleuren bakkleurstof -, , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

300 gram poedersuiker*, 4 eetlepels bloem*, 100 gram boter*, 4 druppels amandelextract*, verschillende kleuren bakkleurstof.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

marsepein

Heerlijk om zelf te maken en leuke dingen mee te doen

INGREDIENTEN

, 125 g. amandelen, , 250 g. poedersuiker, , 1 eiwit, , 2 eetl. Grand-Manier, , 3 a 4 druppels marasquin-aroma, , evt. cacao (voor chocolade-marsepein),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  •  
  •  0-10 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

Zie recept

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Marsepein

Sinterklaas

INGREDIENTEN

250 gr amandelen, gepeld, 250 gr poedersuiker, 1 eiwit, 1 tl oranjebloesem- of rozenwater,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Marsepein

Lekkere marsepein

INGREDIENTEN

250 gram amandelen, 400 gram poedersuiker,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Marsepein

Heel makkelijk en supersnel heb je zelf gemaakte marsepein op tafel.

INGREDIENTEN

Voor 500 gram, 225 gram amandelen zonder vlies, 225 gram poedersuiker, 1 eiwit, cacao

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Marsepein

Om zelf passende vormen te maken

INGREDIENTEN

250 gr amandelen, 400 gr poedersuiker, 4 eetl rozenwater, voedingskleurstof

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Marsepein

Een kinderspel...

INGREDIENTEN

225 g gemalen amandelen, 200 g poedersuiker, 1 eiwit

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

marsepein

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, -250 gram gepelde amandelen, -250 gram poedersuiker, -1 theelepel oranjebloesemwater (Toko,Turkse winkel), -1 eiwit

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2008
  •  
  •  0-10 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

- 225 g gemalen amandelen (Estudiantes), - 200 g poedersuiker, - 1 eiwit,

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

250 gram amandelen zo fijn mogelijk, 400 gram poedersuiker, eventueel voedingskleurstof

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  •  
  •  20-30 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

250 gr. amandelen, 400 gr. poedersuiker, 3 tot 4 eetlepels rozenwater, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

200 gram blanke amandelen (delicatesse zaak), 200 g poedersuiker, 1eiwit, enkele druppels citroensap, 1 theelepel rozen- of oranje bloesemwater evt., , ,

  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

250gr ontvliesde amandelen*, 500 gr poedersuiker*, 2 eiwitten*, 1 tl oranjebloesemwater(verkrijgbaar in een goed gesorteerde drogisterij)*

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Marsepein

Piet en Sinterklaas-recept van life and cooking

INGREDIENTEN

250 gram amandelen -, 500 gram poedersuiker -, 1 1/2 eiwit -, 2 druppels amandel essence -, 1 theelepel 0ranjebloesemwater -, levensmiddelenkleurstof zwart en grijs, , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Marsepein

Zelf marsepein maken is helemaal niet moeilijk.

INGREDIENTEN

- 225 gr. Amandelen zonder vlies, - 225 gr. Poedersuiker, - 1-1.5 Eiwit.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

marsepein

De lekkerste

INGREDIENTEN

- 200 gr amandelen, - 200 gr poedersuiker, - 1 klein eiwit, - paar druppels citroensap, - evt: (rozenwater of oranjebloesemwater),

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Marsepein

Lekker tijdens de pakjesavond.

INGREDIENTEN

250 gr. blanke amandelen, 250 gr. zeer fijne tafelsuiker, 2 eiwitten van kleine eieren, 1 eetl. oranjebloesem of rozenwater

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

350 gr gepelde amandelen, 2 amandelen, 500 gr poedersuiker, 1 eiwit, 2 theelepels oranjebloesemwater

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

250 gr gedopte amandelen, 500 gr poedersuiker, 1 theelepel oranjebloesemwater, 1,5 eiwit

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  •  
  •  0-10 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

350 gram gepelde amandelen - 500 gram poedersuiker - 1 eiwit - 2 theelepels oranjebloesemwater

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Marsepein

INGREDIENTEN

250 gr. gemalen amandelen, 275 gr. poedersuiker, 1 ei, 2 eetlepels citroensap, wat druppels amandelaroma (naar smaak),

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Marsepein

Weer zo'n lekker sinterklaasrecept om zelf te maken

INGREDIENTEN

350 gram gepelde amandelen, 500 gram poedersuiker, 1 eiwit(pas op, moet met rauw ei gemaakt worden), 2 theelepels oranjebloesemwater., Voeg voor een ander smaakje een paar druppels vanille-,amandel-,citroen of kirscharoma toe.,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

marsepein

INGREDIENTEN

- 250 gram amandelen, - 500 gram poedersuiker, - 1,5 eiwit, - 2 druppels amandel essence, - 1 theelepel 1 theelepel 0ranjebloesemwater, - levensmiddelenkleurstof (toko of kookwinkel), ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Marsepein

Recept uit de Libelle echt siterklaas recept

INGREDIENTEN

250 gr: amandelen, 500gr:poedersuiker., 1.1/2 eiwit 2 druppels amandel essence, 1,thl:0ranjebloesemwater, natuurlijke kleurstoffen, zwart en grijs van verpulverde norit, oranje van gepureede wortljes, bruin van cacao of koffie, groen van spinaziepuree, ukunt ook water metlevensmiddelenkleurstof gebruiken (toko of kookwinkel)

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Marsepein

Leuk om de kinderen te laten doen!

INGREDIENTEN

- 250 gram amandelen, - 500 gram poedersuiker, - 1,5 eiwit, - 2 druppels amandel essence, - 1 theelepel 1 theelepel 0ranjebloesemwater, - levensmiddelenkleurstof zwart en grijs (toko of kookwinkel), , , , , ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste marsepein recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top