1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse
  4. Marokkaanse recepten
Marokkaanse recepten Meer Marokkaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

=16pxHou je van gehakt, maar wil je 't eens helemaal anders klaarmaken? Deze Marokkaanse gehakballetjes zijn wat je zoekt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lehdes is een Marokkaanse linzensoep bomvol smaak dankzij de combinatie van verschillende kruiden. Heerlijk met een stukje (Turks) brood!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekker met couscous …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lehdes is een Marokkaanse linzensoep bomvol smaak dankzij de combinatie van verschillende kruiden. Heerlijk met een stukje (Turks) brood! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Frisse salade lekker bij een tajine met kip …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Snel en lekker dit scampi gerecht met een Marokkaanse touch   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Op zoek naar een snel en simpel hapje voor op de barbecue? Probeer dan zeker deze mosselen met chermoula, de ideale starter van jouw barbecue waar het westen en het oosten elkaar ontmoeten........Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Zoals de naam al zegt is dit een Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel. Voor deze geweldige bowl heb je maar een paar ingrediënten nodig voor een super resultaat! De kip is gekruid met ras el hanout en gaat geweldig samen met de zoetzure smaak van de granaatappelpitjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Deze traditionele Marokkaanse vierkante pannenkoekjes zijn heerlijk met een lekker kopje muntthee. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit eenvoudige maar erg lekkere recept leerde ik van mijn Marokkaanse huisgenote in Italie. Zij kreeg dit vroeger thuis te eten als het geld op was, maar voor mij was het een traktatie. Ideaal als lunch of bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans
Populaire Marokkaanse kookboeken:
Top