1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse
  4. Marokkaanse recepten
Marokkaanse recepten Meer Marokkaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ik was uitgenodigd bij een vriend om te eten. Zijn Marokkaanse moeder had dit gemaakt. Is meteen mijn favoriete gerecht uit de Marokkaanse keuken geworden.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een lekkere Marokkaanse quiche met kip ingepakt in filodeeg. Daardoor wordt hij heerlijk crispy en kun je genieten van een hartige taart afgetopt met poedersuiker en kaneel.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een tijdje geleden kreeg ik een hele mooie tajine van mijn broer cadeau, maar aangezien ik daar niet de juiste hittebron voor heb stond die nog steeds ongebruikt in een hoekje van de kelder.  Toen ik laatst van een goede collega dit authentieke recept kreeg en hij erbij vertelde dat je dit ook prima in een hapjespan kunt bereiden, kreeg ik het idee om het dus daarom gewoon in de pan klaar te maken maar om het in de tajine te serveren. Zo heb ik dus niet het risico gelopen dat die mooie tajine stuk gaat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Deze couscous is erg lekker, ook kinderen zijn er veel al dol op. daarom maakte ik deze altijd regelmatig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Een recept van mijn collega dat ik heb gekregen omdat het gesprek altijd uitdraait op lekker eten. In het originele recept wordt gebruik gemaakt van een hele kip (in 4 of 6 stukken) maar ik heb gemakshalve drumsticks gebruikt. Je kunt ook kippendijen of bouten gebruiken. Laat de kip lang genoeg marineren, dus zet het bij voorkeur al een dag van te voren in de marinade. TIP: Deze kip kan ook uitstekend op de bbq. Let dan wel op dat je stukken niet te dik zijn zodat ook de binnenkant goed gaar kan worden!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

=16pxHou je van gehakt, maar wil je 't eens helemaal anders klaarmaken? Deze Marokkaanse gehakballetjes zijn wat je zoekt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lehdes is een Marokkaanse linzensoep bomvol smaak dankzij de combinatie van verschillende kruiden. Heerlijk met een stukje (Turks) brood!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekker met couscous …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit eenvoudige maar erg lekkere recept leerde ik van mijn Marokkaanse huisgenote in Italie. Zij kreeg dit vroeger thuis te eten als het geld op was, maar voor mij was het een traktatie. Ideaal als lunch of bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans
Populaire Marokkaanse kookboeken:
Top