1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse
  4. Marokkaanse recepten
Marokkaanse recepten Meer Marokkaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Zoals de naam al zegt is dit een Marokkaanse bowl met kipfilet en granaatappel. Voor deze geweldige bowl heb je maar een paar ingrediënten nodig voor een super resultaat! De kip is gekruid met ras el hanout en gaat geweldig samen met de zoetzure smaak van de granaatappelpitjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Deze traditionele Marokkaanse vierkante pannenkoekjes zijn heerlijk met een lekker kopje muntthee. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse trots is Goed vullend en voedzaam door de rode linzen en de kikkererwten die erin zitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een lekkere stoofschotel om warm van te worden. Namelijk een magische Marokkaanse stoofschotel. Oké, dit gerecht heeft even tijd nodig om te maken, maar dan heb je ook wat. Je kunt dit trouwens makkelijk van tevoren voorbereiden en in de oven laten staan , het blijft lang heet genoeg, nadat de oven uit staat. Ook handig, deze heerlijke saus past bijna overal bij en kun je ook  invriezen. Ik had nog nooit een Marokkaans gerecht gemaakt. Met manlief( niet zo'n couscous fan) een compromis gesloten , nu met rijst en de andere keer met couscous. We aten er geen pita broodje bij maar wel het sausje en dat maakte het gerecht echt af. Ik nam hiervoor halvanaise en kwark en harissa. Het was zoveel, dat ik 2 porties naar de diepvries kon "verbannen" !!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen. Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en dus komt nu ook nog mijn versie erbij Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan gemaakt. Erg lekker hierbij is Couscous-met-appel-en-cranberrys …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Eigen recept, gebaseerd op verschillende recepten voor dadelcake. Ik kon echter niet de 'juiste' vinden, dus heb ik eea gecombineerd tot dit recept, dat er heel erg goed uit kwam. Ik zou het een Marokkaanse dadelcake willen noemen, maar ik weet niet of ze dan in Marokko heel hard gaan lachen... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze Marokkaanse stoofpot is heerlijk gevuld met kip, wortelen, courgette, paprika, tomaat, uien, knoflook en gedroogde abrikozen, en is heerlijk gekruid met ras el hanout. Dit stoofpotje is super lekker en ook nog eens makkelijk om te bereiden. Deze stoofpot is bereid in een pan, maar is ook uitermate geschikt voor de Tajine. Serveer met couscous en je hebt een top gerecht. Gemaakt voor mijn proefkonijntjes , die op dinsdagavond altijd bij ons aan tafel aanschuiven. Zelfs de kleinkinderen hebben ervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit eenvoudige maar erg lekkere recept leerde ik van mijn Marokkaanse huisgenote in Italie. Zij kreeg dit vroeger thuis te eten als het geld op was, maar voor mij was het een traktatie. Ideaal als lunch of bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans
Populaire Marokkaanse kookboeken:
Top