- Eigen recept
Gehakttajine met tomaat/paprika
Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.
Voor het gehakt: 500 gram rundergehakt; 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt; 1 koffielepel gemberpoeder; 1 1/2 koffielepel zwarte peper; 1 mespuntje kaneelpoeder; 2 eetlepels paneermeel; zout naar smaak. Voor de saus; 1 fijngesneden ui; 8 takjes fijngehakte verse koriander; 2 fijngehakte tomaten; 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden; 1 eetlepel olijfolie; 1 1/2 koffielepel zwarte peper; 1 1/2 koffielepel gemberpoeder; mespuntje saffraanpoeder; zout naar smaak.
Vermeng alle ingredienten voor het gehakt. Vorm er kleine balletjes van. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de tajine en fruit daar de fijngesneden ui in aan. Voeg er de paprikastukjes aan toe en fruit even mee. Doe er dan de tomaatmassa bij, roer alles door elkaar en stoof even mee. Voeg er de fijngehakte koriander, specerijen en zout naar smaak aan toe. Giet er een scheut water bij, roer alles dooreen en zet het deksel op de tajine en breng aan de kook.
Doe er, als de saus kookt, de gehaktballetjes bij. Zet het deksel er weer op en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2008Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Couscoussalade
Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.
- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn
- Marokkaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2003Marokkaans Bijgerecht30-60 min.
Marokkaans kipstoofpotje
Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb.
1 el gemberpoeder + 1 el verse gember geraspt (heb je geen verse gember dan laat je dat weg), 1 el komijnpoeder, 5 tenen fijngesneden knoflook (of minder naar smaak) 2 el Ras el hanout (verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse supermarkt & slagers), Wat saffraandraadjes, ± 900 gram kippendijen, 3 el olijfolie (de gewone geen extra vergine), Klontje roomboter, 3 grote uien (in halve ringen), 2 handen gesneden peterselie, 1 kaneelstokje, ± 75 g groene olijven zonder pit, 1 flinke tl Pul biber, 1 gekonfijte citroen (ik had 2 kleintjes zie foto ingrediënten), Ps Heb je geen gekonfijte citroen neem dan een halve gewone citroen, boen goed af en snijd in dunne plakken., Vers gemalen peper en zout naar smaak, Marokkaans (of Turks) brood.
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2013Marokkaans30-60 min.
Marokkaans stoofvlees
Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker.
3 eetlepels olijfolie, 1100 gram riblappen, in blokjes van ca. 31/2 cm, 250 gram gehakte uien, 3 tenen knoflook, gehakt, 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepelgeelwortel/koenjit, ½ theelepel cayennepeper, 1 blik tomatenblokjes, 2,5 dl droge rode wijn, 2,5 dl droge sherry (indien niet aanwezig meer wijn nemen), 1/2 liter runderbouillon, 200 gram gele rozijnen (zijn duurder maar voldoen beter omdat mooi opzwellen en het kookvocht beter opnemen)
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-01-2010Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
Marokkaans filotaartje
Een knapperig Marokkaans voorafje
* 6 vellen filodeeg, * 30 gram boter, gesmolten, * 1 kleine ui, fijngesnipperd, * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt, * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt, * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, * 2 eieren, ,
- Marokkaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2004Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
MAROKKAANS LAMSSTOOFPOTJE
* 1 Eetlepel Olijfolie, * 500 g Mager Lamsvlees,in reepjes, * 1 Middelgrote ui,in parten, * 2 theelepels gemalen Komijn(djintan), * 1/2 Citroen,de rasp, * 1 blik Tomatenblokjes, * 8 gewelde Abrikozen,in reepjes, * 100 g Witte Amandelen,geroosterd in een droge koekenpan en gehakt, * 2 Eetlepels verse munt in reepjes
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2004Slanke keuken10-20 min.
Marokkaans kikkererwtenbrood
Lekkere platte broden bij currygerechten of om te vullen met salade, (geroosterd) vlees etc. Snel te maken, omdat het maar één keer hoeft te rijzen.
350 g bloem + extra, 1 zakje gist (7 gram), 1 el honing (of suiker), 1 el komijnzaad, 1 el korianderzaad, scheutje olijfolie, 2-4 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld, 1 el sesamzaad, 1 el zout, 2 dl lauw water, 1/2 blik kikkererwten, uitgelekt
- Arabisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2007Arabisch Bijgerecht10-20 min.
Marokkaans Platbrood
Voor 16 stuks
450 g met de molensteen gemalen volkorenbloem, 3/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 350 ml lauw water, 7 g actieve gedroogde gist, ruim voor de houdbaarheidsdatum, 1 tl suiker, 1 el olijfolie, 40 g sesamzaad, 1 ei een beetje losgeklop, om te glazuren
- Marokkaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-2006Marokkaans Bijgerecht60-120 min.
Marokkaans nagerecht
Lekker, eenvoudig,zoet maar niet té zoet, geschikt voor alle gelegenheden.
4-5- grote bananen, 250 ml (griekse) yoghurt, 60 gr gepelde walnoten, vloeibare honing, 60 ml (vers) sinaasappelsap, 3 eetlepel oranjebloesenwater, blaadje munt ter garnering
- Marokkaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-02-2011Marokkaans Nagerecht0-10 min.
Marokkaans stamppotje
Een verwarmend Hollands-mediterraan stamppotje.
500 g biologisch rundergehakt, 1 theel. gemalen kaneel, 2 theel. gemalen komijn, 2 theel. milde paprikapoeder, 1 ei, losgeklopt, 4 eetl. paneermeel, zout, versgemalen peper, ca. 4 eetl. olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g netto), ½ theel. kurkuma (geelwortel), 2 theel. bruine suiker, (event. 1 theel. oranjebloesemwater), 800 g kruimige aardappels, geschild, schil van ½ biologische citroen, fijngeraspt, 60 g platte peterselie en 30 g koriander, blaadjes fijngehakt, extra vierge olijfolie
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-08-2010Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Marokkaans stoofpotje
Een typisch Marokkaans gerecht, extra lekker door de verse koriander en natuurlijk eet je het met couscous.
1 el olijfolie, 1 ui, fijn gehakt, 1 el bloem, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl zout, 1/4 tl cayenne peper, 1/4 tl kaneel, 750 g kipfilet, in blokjes, 2 teentjes knoflook (meer mag ook natuurlijk), 1 groot blik tomaten, 1 blik kikkererwten, half kopje rozijnen, 3 el gehakte olijven, klein bosje verse koriander, gehakt, 250 ml water
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2010Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Marokkaans brood
500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem, 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist), ongeveer 3 dl. lauw water, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zout, bloem om te bestuiven, bakpapier
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2002Marokkaans30-60 min.
Couscous Marokkaans
Marokkaanse versie
1 kg schapevlees in stukken, 2 tl zout, 1 tl peper, 1 bouillonblokje, 1 pakje saffraanpoeder, 1 jeneverglas olijfolie, 200 g wortelen, 200 g pompoen, 200 g tomaten, 200 g meiknolletjes, 1 spaanse peper, 1/2 bosje selderij, 2 grote sjalotten (fijngehakt), 1 liter water, Couscous (volgens basisrecept ie homepage)
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-1999Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.
Marokkaans kippen-gehaktbrood
Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit.
1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-2004Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Marokkaans stoofpotje
1 pond vlees kalfs- of lamsvlees, 1 grote ui, 1 grote rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 vleestomaat, 1 eetlepel dikke tom.puree, ½ bosje verse koriander, 1 kopje olijfolie of zonnebloemolie, 1 afgestreken eetlepel komijn, 1 zakje saffraan, Zwarte peper, Paprikapoeder, Zout, Zakje gedroogde pruimen, Deze ingrediënten kun je allemaal kopen bij de Marokkaanse of Turkse groentenboer., 1 potje doperwten/wortelen, 1 kopje water
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-2009Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Marokkaans stoofpotje
750 gram vlees (rundergehakt of lamsvlees), 2 grote uien, 1 rode peper, olijfolie, zout en peper, bouillonpoeder, 2 theelepels paprika poeder, 1 theelepel gember poeder (of siroop), ? theelepel gemalen komijn (djintin), 1 theelepel kaneel poeder, ? zakje saffraandraadjes, 2 courgettes, (evt 1 aubergine), verse koriander,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-02-2004Marokkaans Hoofdgerecht0-10 min.
Marokkaans brood
Traditoneel marokaans brood
X 2 kg bloem, x 1 l lauw water, x 50 gr gist (opgelost in lauw water), x 1 eetl zout, x 1 eetl sesamzaadjes, x 1 eetl suiker
- Marokkaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-08-2007Marokkaans60-120 min.
- Eigen recept
Marokkaans griesmeelbrood (Smida)
Bij elk Marokkaans gerecht op mijn Smulpagina en dan vooral bij de tajine-gerechten, staat vermeld dat je er Marokkaans brood bij moet eten. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt meestal brood gegeten bij de vlees/vis- en kipgerechten. Vaak wordt dat brood thuis gebakken, maar je kunt het er ook kopen op straat bij kleine karretjes en natuurlijk bij de bakkerij. Marokkaans brood is tegenwoordig ook ruim verkrijgbaar in Nederland en dan vooral bij de Marokkaanse en Turkse winkels in de wat grotere steden. Voor wie niet zo`n winkel in de buurt heeft of voor wie het gewoon liever zelf thuis bakt volgt nu een recept voor Marokkaans griesmeelbrood. Erg lekker......
Voor 3 grote of 4 middelgrote broden:, 750 gram fijn griesmeel;, 500 gram bloem;, 2 eetlepels gedroogde gist;, 1 klein theelepeltje zout;, 2 eetlepels zachte roomboter;, lauw water., ,
- Marokkaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-10-2008Marokkaans60-120 min.
Marokkaans lamsstoofpotje
1 eetlepel olijfolie, 500 gram mager lamsvlees, in reepjes, 1 middelgrote ui in parten, 2 theelepels gemalen komijn, ? Citroen, de rasp, 1 blik tomatenblokjes, 8 gewelde abrikozen, in reepjes, 100 gram witte amandelen, geroosterd in een droge koekenpan en gehakt, 2 eetlepels verse munt in reepjes.,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2004Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
marokkaans stoofpotje
Zoet en kruidig rustig laten stoven, dan werken de smaken goed op elkaar in.
150 g gedroogde pruimen, 750 g runderriblappen in grove dobbelstenen gesneden, 40 g boter, 1 ui, 6 draadjes saffraan, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl koenjit (geelwortelpoeder), zout, peper, 3 dl vleesbouillon (van een blokje), 75 g amandelen, 2 eetl rozijnen, 1 eetl honing, 1 kaneelstokje
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-02-2007Hoofdgerecht60-120 min.
Marokkaans kippengehaktbrood
Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit.
1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-2003Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Marokkaans koekje
Wordt bij het suikerfeest gegeten
4 eieren, 200 gr. suiker, 200 gr. kokos, 200 gr. gestampte amandelen, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 dl. olie
- Marokkaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-2002Marokkaans20-30 min.
marokkaans fruitdessert
Verrassende combinatie maar heerlijk verfrissend en gezond (dit recept heb ik van een vriendin die het heeft meegenomen uit casablanca, toen ze op bezoek was bij haar familie)
1 kleine komkommer, 4 eetappelsienen, snuifje peper, snuifje zout
- Marokkaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-2004Marokkaans Nagerecht0-10 min.
Marokkaans boerenkruidenbrood.
Dit recept heb ik heel toevallig gevonden en wil ik graag eens uitproberen!
-450 gramtarwebloem.-125 gram volkorenmeel.-2 theelepels zout.-2 eetlepels olijfolie.-1 pakje instant gist(7 gram).-4.25 dl water.-4 tot 5 eetlepels versgehakte kruiden bv.oregano,tijm,rozemarijn,marjoraan.
- Marokkaans
- > 120 min.
- Geplaatst op30-03-2005Marokkaans> 120 min.
marokkaans stoofpotje
500 gr. runderriblappen, sap en rasp van 1 citroen, 2 teentjes knoflook, half bakje gedroogde abrikozen, fijngehakt, 1 ui, grofgehakt, 1 1/2 theel gemaken komijn (djintan), peper, zout, 1/2-1 liter bouillon vsn blokje, beetje bloem.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-2011Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
Marokkaans stoofpotje
750 gram runderlappen, in blokjes, 2 eetlepels bloem, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels olijfolie, 500 gram tomaten, 1 theelepel kaneel, 1 theelpele tijm, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel vloeibare bouillon rundvlees, ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-07-2011Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
Marokkaans rijstgerecht
Heerlijk nagerecht met zuidvruchten en amandelen.....
200 g dessertrijst (kort kokend), 100 g dadels, 100 g rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 g boter, 1 liter melk, 100 g gepelde amandelen, 50 g chocolade, geraspte schil van ? sinaasappel, 1 theelepel kaneel, ,
- Marokkaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2004Marokkaans Nagerecht30-60 min.
*MAROKKAANS STOOFPOTJE *
750 GR.RUNDERLAPPEN; 2 EETL.BLPEM;, 1 GROTE UI; 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 SINAASAPPEL; 1 EETL.BOTER;2 EETL.OLIJFOLIE; 500 GRAM TOMATEN; 1 THEE-, LEPEL KANEEL; 1 THEELEPEL TIJM; 1 LAURIER-, BLAADJE; 2 KNEEPJES(CA.1 EL.MAGGI VLOEIBARE, RUNDERBOUILLON;
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-09-2006Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
marokkaans fruitdessert
100 gr gedroogde pruimen, 100 gr gedroogde abrikozen, 50 gr rozijnen, 1 dl rum, 5 dl melk, 120 gr poedersuiker, 100 gr bloem, 3 eieren, 20 gr boter, 50 gr blanke amandelen, , , , ,
- Arabisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-02-2000Arabisch Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Marokkaans brood
Om te eten bij bijvoorbeeld Marokkaanse eieren met tomaten en komijn. N.B.: de voorbereiding kost 2½ tot 4½ uur, afhankelijk van het rijsproces.
1½ tl gedroogde gist, 4 eetl. handwarm water, 1 eetl. vloeibare honing, 200 gr. volkorenmeel, 100 gr. ongebleekt meel van harde tarwe, plus wat extra meel om te bestuiven, ½ tl. anijszaad of venkelzaad, 1 tl. fijn zeezout, 175 ml. warme melk, 4 eetl. volkorenmeel voor het bestuiven
- Marokkaans Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-06-2009Marokkaans Bijgerecht> 120 min.
Marokkaans brood
Warm water 1 gr. kop, zout 1/2 tl, gist 1 1/2 tl, volkorenmeel 250 gr, bloem om te bestuiven
- Marokkaans
- > 120 min.
- Geplaatst op29-06-2004Marokkaans> 120 min.
marokkaans stoofpotje
Recept met Maggi vloeibare bouillon.
750 gr Rundvlees (mager), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. tomaten, 2 dunne reepjes sinasappelschil, 1 tl. thijm, 1 tl. kaneel, 1 laurierblaadje en twee kneepjes vloeibare bouillon, 2 eetl. olijfolie.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-01-2001Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
Marokkaans rijstgerecht
Een verrassend nagerecht. Oorspronkelijk werd dit gerecht met gierst in plaats van rijst gemaakt.
200 g dessertrijst (kort kokend), 100 g dadels, 100 g rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 g boter, 1 liter melk, 100 g gepelde amandelen, 50 g chocolade, geraspte schil van ? sinaasappel, 1 theelepel kaneel
- Marokkaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2002Marokkaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Marokkaans stoofpotje
Kruidige stoofschotel naar Arabisch idee. Lekker met couscous, haricouverts en een tomatensalade. Een complete maaltijd waar je je familie/ vrienden mee kunt verrassen
700 Gr. Rib- of braadlappen, Bakboter en/of olijfolie, 2 paprika`s (rode,groene,geel), 1 bakje kastanje champignons, 1 preitje, 1 grote ui, 1glas rode wijn, 2 tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 tomatenpuree (klein blikje), 1/2 pakje passata ( tomatensaus), 30 gram rozijnen, 1/2 eetlepel gemberpoeder, Stukje verse gember (duim), 1/2 eetlepel gemalen koriander (ketoembar), Verse koriander, 1 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 laurierbladen, 10 saffraan draadjes, Enkele druppels Worcestersaus, Peper en zout, , ,
- Arabisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-11-2013Arabisch Hoofdgerecht> 120 min.
Marokkaans rijstgerecht
Dit is een nagerecht waarin naast de dessertrijst dadels, rozijnen, gember en amandelen worden gebruikt. Oorspronkelijk werd in dit gerecht gierst in plaats van rijst gebruikt.
200 gr dessertrijst (kort kokend), 100 gr dadels, 100 gr rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 gr boter, 1 l melk, 100 gr gepelde amandelen, 50 gr chocolade, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 1 tl kaneel,
- Marokkaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2002Marokkaans Nagerecht20-30 min.
Marokkaans kippengehaktbrood
1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2003Marokkaans Hoofdgerecht20-30 min.
Marokkaans koekje
Kaab
Zie bereiding
- Marokkaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-2002Marokkaans20-30 min.
Marokkaans brood
750 gr meel, 1/2 kommetje volkorenmeel, 1/2 kommetje agaschar (naghalat of zemelen), 1 ? eetl. pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten etc.), 1 kommetje gebroken gerst, 42 gram gist, 1 thl. suiker, 1 eetl. zout, lauw water,
- Marokkaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-05-2005Marokkaans0-10 min.
marokkaans kipgehaktbrood
1 Ui, 3 Boterhammen, witte, 1 Ei, 12 Olijven, met piment, 500 gram Kippengehakt, 2 eetlepels Rozijnen, 6 eetlepels Melk, 1 teentje Knoflook, 2 theelepels Kerriepoeder, 1 theelepel Gemberwortel, 0.5 theelepel Koriander,gedroogde, 0.5 theelepel Koenjit, 3 plakjes Citroenen, 5 takjes Koriander, verse, Zout, Peper
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-2000Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Marokkaans kippengehaktbrood
Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit
, , , , 1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper, , , , , , , Benodigdheden, , , , , , , , , ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-11-2003Marokkaans Hoofdgerecht0-10 min.
Marokkaans kippengehaktbrood
1 ui -, 3 witte boterhammen -, 1 ei -, 12 olijven met piment -, 500 gram kippengehakt -, 2 eetlepels rozijnen -, 6 eetlepels melk -, 1 teentje knoflook -, 2 theelepels kerriepoeder -, 1 theelepel gemberwortel -, 1/2 theelepel gedroogde koriander -, 1/2 theelepel koenjit -, 3 plakjes citroenen -, 5 takjes verse koriander -, zout en peper, ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2002Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
-
turks/marokkaans
van mgrietdijk , 126 recepten, 2 volgers
-
Marokkaans
van ronaldvermeulen , 76 recepten, 5 volgers
-
marokkaanse keuken
van furaha1nl , 47 recepten, 30045 volgers
-
Marokkaanse recepten
van diaantje64 , 36 recepten, 0 volgers
-
Turks / Marokkaans
van cuocodilettante , 29 recepten, 30043 volgers
-
Marokkaans
van Einnia , 12 recepten, 30041 volgers
-
Marokkaanse keuken
van Aukje87 , 12 recepten, 30041 volgers
-
Marokkaanse nagerechten
van Regina99 , 12 recepten, 0 volgers
-
Turks/Marokkaans
van QuRu , 10 recepten, 0 volgers
-
Marokkaanse keuken
van Fatima83 , 6 recepten, 0 volgers
-
Tajine
van littledrummergirl , 27 recepten, 0 volgers
-
workshopsmarokkaans
van WAQT , 9 recepten, 0 volgers