1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaans

Marokkaans recepten (2.208) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Marokkaans kipstoofpotje

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb.

INGREDIENTEN

1 el gemberpoeder + 1 el verse gember geraspt (heb je geen verse gember dan laat je dat weg) 1 el komijnpoeder 5 tenen fijngesneden knoflook (of minder naar smaak) 2 el Ras el hanout (verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse supermarkt & slagers) Wat saffraandraadjes ± 900 gram kippendijen 3 el olijfolie (de gewone geen extra vergine) Klontje roomboter 3 grote uien (in halve ringen) 2 handen gesneden peterselie 1 kaneelstokje ± 75 g groene olijven zonder pit 1 flinke tl Pul biber 1 gekonfijte citroen (ik had 2 kleintjes zie foto ingrediënten) Ps Heb je geen gekonfijte citroen neem dan een halve gewone citroen, boen goed af en snijd in dunne plakken. Vers gemalen peper en zout naar smaak Marokkaans (of Turks) brood.

Voorbereiding

Verwarm de stoofpan voor. Weeg en/of meet alle ingrediënten af, dat werkt sneller. Meng in een kom de gemberpoeder met Ras el hanout, komijnpoeder, Pul biber en wat (versgemalen) peper en zout en wrijf de kip goed in met dit mengsel. (ik gebruik dunne handschoenen om het kleuren van handen en nagels te voorkomen) Dek af en zet even opzij. Pel en snijd de uien in halve ringen, rasp de verse gember en (als je die gebruikt) en snijd de peterselie fijn. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in de pan en voeg een klein klontje boter toe (niet noodzakelijk maar ik vind het lekker).

Bereidingswijze

Bak kippendijen op een matig vuur, keer regelmatig tot ze bruin zijn. Verwijder kip uit de pan, leg op bord en dek af. Doe uien, peterselie, knoflook, verse gember, saffraandraadjes en het kaneelstokje in dezelfde pan en bak ze circa 3-5 minuten mee. Snijd de gekonfijte citroen in plakjes of reepjes en verwijder pulp en voeg toe. - Gebruik je een verse citroen voeg dan de hele plakken toe. Voeg de hele olijven toe. ( OF snij ze eventueel in ringetjes) Voeg de kipdelen weer toe. Schenk er zoveel warm water op dat de stukken kip tot de helft onder staan. Laat een ± 30- 35 minuten zachtjes stoven. Proef of het naar de smaak is en voeg eventueel nog wat peper/zout toe. Is de saus wat teveel? Haal de kip uit de pan leg op een bord en houdt warm onder alufolie, laat de saus op een hoog vuur wat inkoken OF maak eventueel de saus aan met wat aardappelmeel als je een wat dikkere saus wilt. (Beetje aardappelmeel in een kommetje, wat koud water erbij, goed roeren tot een glad papje, wat van het hete vocht toevoegen weer roeren en dan al roerend toevoegen even laten doorkoken.) Verdeel wat kipdelen over de borden en giet de saus erover, doop je brood erin mmm Ik heb het brood even in de oven warm gemaakt zo kreeg het een lekker knapperig korstje en wij hebben ervan gesmuld.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehakttajine met tomaat/paprika

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans stoofvlees

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1100 gram riblappen, in blokjes van ca. 31/2 cm, 250 gram gehakte uien, 3 tenen knoflook, gehakt, 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepelgeelwortel/koenjit, ½ theelepel cayennepeper, 1 blik tomatenblokjes, 2,5 dl droge rode wijn, 2,5 dl droge sherry (indien niet aanwezig meer wijn nemen), 1/2 liter runderbouillon, 200 gram gele rozijnen (zijn duurder maar voldoen beter omdat mooi opzwellen en het kookvocht beter opnemen)

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaans filotaartje

Een knapperig Marokkaans voorafje

INGREDIENTEN

* 6 vellen filodeeg, * 30 gram boter, gesmolten, * 1 kleine ui, fijngesnipperd, * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt, * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt, * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, * 2 eieren, ,

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

MAROKKAANS LAMSSTOOFPOTJE

INGREDIENTEN

* 1 Eetlepel Olijfolie, * 500 g Mager Lamsvlees,in reepjes, * 1 Middelgrote ui,in parten, * 2 theelepels gemalen Komijn(djintan), * 1/2 Citroen,de rasp, * 1 blik Tomatenblokjes, * 8 gewelde Abrikozen,in reepjes, * 100 g Witte Amandelen,geroosterd in een droge koekenpan en gehakt, * 2 Eetlepels verse munt in reepjes

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Marokkaans kikkererwtenbrood

Lekkere platte broden bij currygerechten of om te vullen met salade, (geroosterd) vlees etc. Snel te maken, omdat het maar één keer hoeft te rijzen.

INGREDIENTEN

350 g bloem + extra, 1 zakje gist (7 gram), 1 el honing (of suiker), 1 el komijnzaad, 1 el korianderzaad, scheutje olijfolie, 2-4 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld, 1 el sesamzaad, 1 el zout, 2 dl lauw water, 1/2 blik kikkererwten, uitgelekt

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Marokkaans Platbrood

Voor 16 stuks

INGREDIENTEN

450 g met de molensteen gemalen volkorenbloem, 3/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 350 ml lauw water, 7 g actieve gedroogde gist, ruim voor de houdbaarheidsdatum, 1 tl suiker, 1 el olijfolie, 40 g sesamzaad, 1 ei een beetje losgeklop, om te glazuren

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaans nagerecht

Lekker, eenvoudig,zoet maar niet té zoet, geschikt voor alle gelegenheden.

INGREDIENTEN

4-5- grote bananen, 250 ml (griekse) yoghurt, 60 gr gepelde walnoten, vloeibare honing, 60 ml (vers) sinaasappelsap, 3 eetlepel oranjebloesenwater, blaadje munt ter garnering

  • Marokkaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Marokkaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Marokkaans stamppotje

Een verwarmend Hollands-mediterraan stamppotje.

INGREDIENTEN

500 g biologisch rundergehakt, 1 theel. gemalen kaneel, 2 theel. gemalen komijn, 2 theel. milde paprikapoeder, 1 ei, losgeklopt, 4 eetl. paneermeel, zout, versgemalen peper, ca. 4 eetl. olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g netto), ½ theel. kurkuma (geelwortel), 2 theel. bruine suiker, (event. 1 theel. oranjebloesemwater), 800 g kruimige aardappels, geschild, schil van ½ biologische citroen, fijngeraspt, 60 g platte peterselie en 30 g koriander, blaadjes fijngehakt, extra vierge olijfolie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaans stoofpotje

Een typisch Marokkaans gerecht, extra lekker door de verse koriander en natuurlijk eet je het met couscous.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ui, fijn gehakt, 1 el bloem, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl zout, 1/4 tl cayenne peper, 1/4 tl kaneel, 750 g kipfilet, in blokjes, 2 teentjes knoflook (meer mag ook natuurlijk), 1 groot blik tomaten, 1 blik kikkererwten, half kopje rozijnen, 3 el gehakte olijven, klein bosje verse koriander, gehakt, 250 ml water

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans brood

INGREDIENTEN

500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem, 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist), ongeveer 3 dl. lauw water, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zout, bloem om te bestuiven, bakpapier

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaans kippen-gehaktbrood

Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit.

INGREDIENTEN

1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Couscous Marokkaans

Marokkaanse versie

INGREDIENTEN

1 kg schapevlees in stukken, 2 tl zout, 1 tl peper, 1 bouillonblokje, 1 pakje saffraanpoeder, 1 jeneverglas olijfolie, 200 g wortelen, 200 g pompoen, 200 g tomaten, 200 g meiknolletjes, 1 spaanse peper, 1/2 bosje selderij, 2 grote sjalotten (fijngehakt), 1 liter water, Couscous (volgens basisrecept ie homepage)

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaans stoofpotje

INGREDIENTEN

1 pond vlees kalfs- of lamsvlees, 1 grote ui, 1 grote rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 vleestomaat, 1 eetlepel dikke tom.puree, ½ bosje verse koriander, 1 kopje olijfolie of zonnebloemolie, 1 afgestreken eetlepel komijn, 1 zakje saffraan, Zwarte peper, Paprikapoeder, Zout, Zakje gedroogde pruimen, Deze ingrediënten kun je allemaal kopen bij de Marokkaanse of Turkse groentenboer., 1 potje doperwten/wortelen, 1 kopje water

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans stoofpotje

INGREDIENTEN

750 gram vlees (rundergehakt of lamsvlees), 2 grote uien, 1 rode peper, olijfolie, zout en peper, bouillonpoeder, 2 theelepels paprika poeder, 1 theelepel gember poeder (of siroop), ? theelepel gemalen komijn (djintin), 1 theelepel kaneel poeder, ? zakje saffraandraadjes, 2 courgettes, (evt 1 aubergine), verse koriander,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Marokkaans brood

Traditoneel marokaans brood

INGREDIENTEN

X 2 kg bloem, x 1 l lauw water, x 50 gr gist (opgelost in lauw water), x 1 eetl zout, x 1 eetl sesamzaadjes, x 1 eetl suiker

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2007
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Marokkaans griesmeelbrood (Smida)

Bij elk Marokkaans gerecht op mijn Smulpagina en dan vooral bij de tajine-gerechten, staat vermeld dat je er Marokkaans brood bij moet eten. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt meestal brood gegeten bij de vlees/vis- en kipgerechten. Vaak wordt dat brood thuis gebakken, maar je kunt het er ook kopen op straat bij kleine karretjes en natuurlijk bij de bakkerij. Marokkaans brood is tegenwoordig ook ruim verkrijgbaar in Nederland en dan vooral bij de Marokkaanse en Turkse winkels in de wat grotere steden. Voor wie niet zo`n winkel in de buurt heeft of voor wie het gewoon liever zelf thuis bakt volgt nu een recept voor Marokkaans griesmeelbrood. Erg lekker......

INGREDIENTEN

Voor 3 grote of 4 middelgrote broden:, 750 gram fijn griesmeel;, 500 gram bloem;, 2 eetlepels gedroogde gist;, 1 klein theelepeltje zout;, 2 eetlepels zachte roomboter;, lauw water., ,

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokkaans lamsstoofpotje

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 500 gram mager lamsvlees, in reepjes, 1 middelgrote ui in parten, 2 theelepels gemalen komijn, ? Citroen, de rasp, 1 blik tomatenblokjes, 8 gewelde abrikozen, in reepjes, 100 gram witte amandelen, geroosterd in een droge koekenpan en gehakt, 2 eetlepels verse munt in reepjes.,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

marokkaans stoofpotje

Zoet en kruidig rustig laten stoven, dan werken de smaken goed op elkaar in.

INGREDIENTEN

150 g gedroogde pruimen, 750 g runderriblappen in grove dobbelstenen gesneden, 40 g boter, 1 ui, 6 draadjes saffraan, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl koenjit (geelwortelpoeder), zout, peper, 3 dl vleesbouillon (van een blokje), 75 g amandelen, 2 eetl rozijnen, 1 eetl honing, 1 kaneelstokje

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaans kippengehaktbrood

Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit.

INGREDIENTEN

1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans koekje

Wordt bij het suikerfeest gegeten

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 gr. suiker, 200 gr. kokos, 200 gr. gestampte amandelen, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 dl. olie

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

marokkaans fruitdessert

Verrassende combinatie maar heerlijk verfrissend en gezond (dit recept heb ik van een vriendin die het heeft meegenomen uit casablanca, toen ze op bezoek was bij haar familie)

INGREDIENTEN

1 kleine komkommer, 4 eetappelsienen, snuifje peper, snuifje zout

  • Marokkaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Marokkaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Marokkaans boerenkruidenbrood.

Dit recept heb ik heel toevallig gevonden en wil ik graag eens uitproberen!

INGREDIENTEN

-450 gramtarwebloem.-125 gram volkorenmeel.-2 theelepels zout.-2 eetlepels olijfolie.-1 pakje instant gist(7 gram).-4.25 dl water.-4 tot 5 eetlepels versgehakte kruiden bv.oregano,tijm,rozemarijn,marjoraan.

  • Marokkaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Marokkaans stoofpotje

INGREDIENTEN

750 gram runderlappen, in blokjes, 2 eetlepels bloem, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels olijfolie, 500 gram tomaten, 1 theelepel kaneel, 1 theelpele tijm, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel vloeibare bouillon rundvlees, ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

marokkaans stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gr. runderriblappen, sap en rasp van 1 citroen, 2 teentjes knoflook, half bakje gedroogde abrikozen, fijngehakt, 1 ui, grofgehakt, 1 1/2 theel gemaken komijn (djintan), peper, zout, 1/2-1 liter bouillon vsn blokje, beetje bloem.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaans rijstgerecht

Heerlijk nagerecht met zuidvruchten en amandelen.....

INGREDIENTEN

200 g dessertrijst (kort kokend), 100 g dadels, 100 g rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 g boter, 1 liter melk, 100 g gepelde amandelen, 50 g chocolade, geraspte schil van ? sinaasappel, 1 theelepel kaneel, ,

  • Marokkaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Marokkaans Nagerecht
  •  30-60 min.

*MAROKKAANS STOOFPOTJE *

INGREDIENTEN

750 GR.RUNDERLAPPEN; 2 EETL.BLPEM;, 1 GROTE UI; 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 SINAASAPPEL; 1 EETL.BOTER;2 EETL.OLIJFOLIE; 500 GRAM TOMATEN; 1 THEE-, LEPEL KANEEL; 1 THEELEPEL TIJM; 1 LAURIER-, BLAADJE; 2 KNEEPJES(CA.1 EL.MAGGI VLOEIBARE, RUNDERBOUILLON;

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

marokkaans fruitdessert

INGREDIENTEN

100 gr gedroogde pruimen, 100 gr gedroogde abrikozen, 50 gr rozijnen, 1 dl rum, 5 dl melk, 120 gr poedersuiker, 100 gr bloem, 3 eieren, 20 gr boter, 50 gr blanke amandelen, , , , ,

  • Arabisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Arabisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Marokkaans brood

Om te eten bij bijvoorbeeld Marokkaanse eieren met tomaten en komijn. N.B.: de voorbereiding kost 2½ tot 4½ uur, afhankelijk van het rijsproces.

INGREDIENTEN

1½ tl gedroogde gist, 4 eetl. handwarm water, 1 eetl. vloeibare honing, 200 gr. volkorenmeel, 100 gr. ongebleekt meel van harde tarwe, plus wat extra meel om te bestuiven, ½ tl. anijszaad of venkelzaad, 1 tl. fijn zeezout, 175 ml. warme melk, 4 eetl. volkorenmeel voor het bestuiven

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaans brood

INGREDIENTEN

Warm water 1 gr. kop, zout 1/2 tl, gist 1 1/2 tl, volkorenmeel 250 gr, bloem om te bestuiven

  • Marokkaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

marokkaans stoofpotje

Recept met Maggi vloeibare bouillon.

INGREDIENTEN

750 gr Rundvlees (mager), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. tomaten, 2 dunne reepjes sinasappelschil, 1 tl. thijm, 1 tl. kaneel, 1 laurierblaadje en twee kneepjes vloeibare bouillon, 2 eetl. olijfolie.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaans rijstgerecht

Een verrassend nagerecht. Oorspronkelijk werd dit gerecht met gierst in plaats van rijst gemaakt.

INGREDIENTEN

200 g dessertrijst (kort kokend), 100 g dadels, 100 g rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 g boter, 1 liter melk, 100 g gepelde amandelen, 50 g chocolade, geraspte schil van ? sinaasappel, 1 theelepel kaneel

  • Marokkaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marokkaans stoofpotje

Kruidige stoofschotel naar Arabisch idee. Lekker met couscous, haricouverts en een tomatensalade. Een complete maaltijd waar je je familie/ vrienden mee kunt verrassen

INGREDIENTEN

700 Gr. Rib- of braadlappen, Bakboter en/of olijfolie, 2 paprika`s (rode,groene,geel), 1 bakje kastanje champignons, 1 preitje, 1 grote ui, 1glas rode wijn, 2 tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 tomatenpuree (klein blikje), 1/2 pakje passata ( tomatensaus), 30 gram rozijnen, 1/2 eetlepel gemberpoeder, Stukje verse gember (duim), 1/2 eetlepel gemalen koriander (ketoembar), Verse koriander, 1 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 laurierbladen, 10 saffraan draadjes, Enkele druppels Worcestersaus, Peper en zout, , ,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2013
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaans rijstgerecht

Dit is een nagerecht waarin naast de dessertrijst dadels, rozijnen, gember en amandelen worden gebruikt. Oorspronkelijk werd in dit gerecht gierst in plaats van rijst gebruikt.

INGREDIENTEN

200 gr dessertrijst (kort kokend), 100 gr dadels, 100 gr rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 gr boter, 1 l melk, 100 gr gepelde amandelen, 50 gr chocolade, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 1 tl kaneel,

  • Marokkaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Marokkaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Marokkaans kippengehaktbrood

INGREDIENTEN

1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marokkaans koekje

Kaab

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaans brood

INGREDIENTEN

750 gr meel, 1/2 kommetje volkorenmeel, 1/2 kommetje agaschar (naghalat of zemelen), 1 ? eetl. pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten etc.), 1 kommetje gebroken gerst, 42 gram gist, 1 thl. suiker, 1 eetl. zout, lauw water,

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

marokkaans kipgehaktbrood

INGREDIENTEN

1 Ui, 3 Boterhammen, witte, 1 Ei, 12 Olijven, met piment, 500 gram Kippengehakt, 2 eetlepels Rozijnen, 6 eetlepels Melk, 1 teentje Knoflook, 2 theelepels Kerriepoeder, 1 theelepel Gemberwortel, 0.5 theelepel Koriander,gedroogde, 0.5 theelepel Koenjit, 3 plakjes Citroenen, 5 takjes Koriander, verse, Zout, Peper

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans kippengehaktbrood

Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit

INGREDIENTEN

, , , , 1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper, , , , , , , Benodigdheden, , , , , , , , , ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Marokkaans kippengehaktbrood

INGREDIENTEN

1 ui -, 3 witte boterhammen -, 1 ei -, 12 olijven met piment -, 500 gram kippengehakt -, 2 eetlepels rozijnen -, 6 eetlepels melk -, 1 teentje knoflook -, 2 theelepels kerriepoeder -, 1 theelepel gemberwortel -, 1/2 theelepel gedroogde koriander -, 1/2 theelepel koenjit -, 3 plakjes citroenen -, 5 takjes verse koriander -, zout en peper, ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste marokkaans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top