1. Home
  2. Recepten
  3. Marmitako

Marmitako recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Marmitako

Dit recept komt uit allerhande, het is echt heerlijk

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie 2 grote uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 groene paprika`s, in kleine blokjes 1 eetlepel pikante paprikapoeder 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt 750 g vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl), in blokjes 100 ml droge sherry 1 visbouillontablet, verkruimeld 4 tonijnsteaks

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.

Marmitako

Een Spaans visgerecht

INGREDIENTEN

5 eetl olijfolie, 2 grote uien,gesnipperd, 3 teentjes knoflook,gesneden, 2 groene paprika's, in blokjes, 1 eetl paprikapoeder, verse peterselie,fijngehakt, 1 blik tomatenblokjes,uitgelekt, 750 gr vastkokende aardappels geschild en in blokjes, 1 dl Osborne Solaz Rosado, 1 visbouillontablet,verkruimeld, 4 tonijnsteaks, in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2007
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marmitako

Stoofschotel met tonijn en paprika

INGREDIENTEN

5 el olijfolie; 2 grote uien, gesnipperd; 3 teentjes knoflook, fijngehakt; 2 groene paprika's, in kleine blokjes; 1 el pikante paprikapoeder; 15 g verse peterselie, fijngehakt; 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt; 750 g vastkokende aardappels, in blokjes; 100 ml droge sherry; 1 visbouillontablet, verkruimeld; 4 tonijnsteaks

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marmitako

Stoofschotel met tonijn en paprika

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 2 grote uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, 2 groene paprika's, in kleine blokjes, 1 el pikant paprikapoeder, 1 el fijngehakte peterselie, 1 blik tomatenblokjes, uitgelekt, 750 vastkokende aardappels, in blokjes, 100 ml sherry (dry), 1 tablet voor visbouillon, 4 tonijnsteaks, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marmitako

INGREDIENTEN

? kilo verse tonijn in stukken gesneden, ? kilo aardappelen in blokjes, 4 groene paprika's in stukjes gesneden, 4 ?oras (kleine ronde, paarse paprika), 200 ml. tomate frito of gepelde tomaten uit blik, 1 ui gesnippert, olijfolie, paprikapoeder, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marmitako

Stoofschotel met tonijn en paprika

INGREDIENTEN

? 5 eetlepels olijfolie, ? 2 grote uien, gesnipperd, ? 3 teentjes knoflook, fijngehakt, ? 2 groene paprika's, in kleine blokjes, ? 1 eetlepel pikante paprikapoeder, ? 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt, ? 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt, ? 750 g vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl), in blokjes, ? 100 ml droge sherry, ? 1 visbouillontablet, verkruimeld, ? 4 tonijnsteaks

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marmitako, Spaanse kruidige gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 ui, 1 dl Spaanse witte wijn, 2 laurierbladen, 4 dl vleesbouillon, 3 teentjes knoflook, 2 rode Spaanse pepers, 500 gr rundergehakt, 2 el paneermeel, 2 eieren, 4 takjes peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Marmitako, Spaanse stoofschotel met Tonijn en Paprika

Zeer smakelijk stoofschoteltje!

INGREDIENTEN

, 5 el olijfolie, 2 grote uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 groene paprika's, in kleine blokjes, 1 el pikant paprikapoeder (Silvo), paar takjes peterselie, fijngehakt, 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), uitgelekt, 750 gram vastkokende aardappelen, in blokjes, 100 ml droge sherry, 1 visbouillontablet, verkruimeld, 4 tonijnsteaks,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baskische tonijnsoep

"Marmitako", het woord "Marmitako" is afgeleid van het Baskisch woord "ameiketako", dat slaat op een maaltijd halverwege de ochtend. Marmitako, welke soep oorspronkelijk gemaakt werd van tonijn en brood aan boord van de Baskische vissersboten op zee, werd rijkelijk uitgebreid toen pepers, tomaten en aardappelen uit de Nieuwe Wereld kwamen.

INGREDIENTEN

3 gedroogde rode Spaanse pepers, van zaadlijsten ontdaan of 3 middelgrote pimientos, fijngehakt met 1 el pimenton (paprikapoeder) - 3 el extra-virgin olijfolie - 2 middelgrote uien, fijngehakt - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 450 gr groene paprika's, van stelen en zaadlijsten ontdaan en fijngehakt - 2 el fijngehakte peterselie - 1 el pimenton - 2 el cognac - 700 gr bij voorkeur nieuwe of roodschillige, stevige aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden - 350 gr tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en gehakt - 1,4 L visbouillon of 1,2 L vocht van venusschelpen aangelengd met 2 dl water - 8 el droge witte wijn - 1 flinke wortel, schoongemaakt en overlangs in 4 stukken gesneden - 1 middelgrote prei, goed schoongemaakt - 1 gedroogde rode chilipeper, overlangs doormidden gesneden en van zaad ontdaan - versgemalen peper en zeezout - 12 boterhammen (1/2 cm dik) gesneden van een langwerpig brood - 700 gr tonijnmoten, in blokjes van 1,5 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top