10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ
Er gaat bijna niks boven een lekkere stukje vlees op de BBQ. Geniet ervan! …
Ingrediënten 4 personen
Hete specerijen bbq kippenvleugels, , VOOR MARINADE: , 1 t zout, 1 volle t versgemalen zwarte peper, 1 volle t knoflookpoeder, 1 volle t cayennepeper, 1 volle t pikante paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1 t korianderpoeder, 1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen , 4 e olijfolie, , 1. Meng marinade ingrediënten tot een gladde pasta., 2. Meng marinade door kippenvleugels., 3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur), 4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen), 5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd., 6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar., , Gemarineerd lamskoteletten op BBQ, , 1 kg lamskoteletten van de rib, , voor marinade en saus: , 30 ml zonnebloemolie, 2 uien in halve ringen gesneden, 25 ml bruine suiker, 3 laurierbladeren, gescheurd, 1 vol e kerriepoeder, 60 ml bruine azijn, 1/2 t citroenrasp, 40 ml abrikozenjam, 190 ml water, 2 t zout, 8 zwarte peperkorrels, geplet, , 1. Fruit ui in olie tot zacht., 2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 15 min., 3. Laat marinade afkoelen., 4. Smeer vlees in met marinade en laat voor zo 8 uur marineren., 5. Rooster vlees op BBQ of in oven., 6. Kook marinade saus voor 10 min. en verdeel over koteletten., , Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ, , 12 lamskarbonades, 3 takjes verse tijm, fijn, 2 takjes verse rozemarijn, fijn, 3 e peterselie, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn of tabasco , 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e korianderzaad, gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees), zwarte peper, geraspte schil en sap van 1 citroen, olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken) , , 1. Rooster de korianderzaden in droge koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes., 2. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor., 3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur., 4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren). , , Kippenbouten voor op bbq, , 4 kippenbouten, 3 e olijfolie, 150 ml witte wijn, 1 t pittige paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1/2 t zwarte peper, 1 t zout, 125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam, 3 e balsamicoazijn, 2 t mosterd , 3 e tomaten ketchup, 3 e sojasaus , , Voorbereiding, , 1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal. , 2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade. , 3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren), , Bereidingswijze, , 4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren., , Surinaams kipsate voor BBQ, , 4 halve kipfilets in sate grote stukjes gesneden, VOOR MARINADE:, zoete ketjap (manis), zoute ketjap (asin), oestersaus, laos poeder, maggi uit flesje, mespunt ve-tsin, zout , , 1. Meng marinade ingredienten en marineer stukjes kip voor 2 uur erin., 2. Rijgt stukjes kip in op sate stokjes., 3. Rooster over kolen tot gaar, maar niet droog.