1. Home
  2. Recepten
  3. Margarine

Margarine recepten (13.610) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Andijvie Ovenschotel

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hongaarse Goulash Van Rudolph

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Prei - aardappel, gehakt ovenschotel

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!

INGREDIENTEN

700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Scones van john

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.    

INGREDIENTEN

225 g bloem (patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 75 g boter (of margarine) plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(opgehoopt dus), (Bij zelfrijzend bakmeel voeg je 1 opgehoopte theelepel bakpoeder toe)., 40 g (riet)suiker. (je kunt minder gebruiken. miniumum is 25 g), Als extra wat suiker om over de ongebakken scones te strooien. (niet noodzakelijk), Mespunt zout., Ongeveer 150 ml karnemelk (of gewone melk), (Karnemelk laat het deeg beter rijzen, het wordt luchtiger, je proeft het niet.), Heb je geen karnemelk neem dan gewone melk), 1 ei (is lekker maar niet noodzakelijk)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Prei-zalmschotel

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Arretjescake

Deze ouderwetse Oma cake heb ik voor het eerst in een Grand Cafe in Harderwijk gegeten. Na wat zoeken kwam ik achter dit heerlijke en makkelijke recept. Nu kunnen wij thuis ook genieten van deze cake.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram margarine, 200 gram witte basterdsuiker, 5 eetlepels cacao, 200 gram Maria koekjes, 2 eieren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Preistamppot met kerrie en oude kaas

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kwarktaart met aardbeien

INGREDIENTEN

12 blaadjes witte gelatine -, 200 gram mariabiscuits -, 100 gram roomboter -, 500 gram aardbeien -, 1 perssinaasappel -, 500 gram magere kwark -, 200 gram witte basterdsuiker -, 1 bekertje slagroom a 250 ml -, 4 eetlepels aardbeienjam -, 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mini Kaastaartjes

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Hongaarse goulash van rudolph van Veen

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bosbessen Cheesecake

Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.

INGREDIENTEN

Voor de basis:, 140 gr digestive koekjes., 100 gr haver of tarwe meel., 120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter )., 3 sl bruine suiker., , Voor de creme:, 400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas., 100 gr ricotta., 90 gr poedersuiker., 130 gr room., 2 eieren., 1 sl sinaasappelschil rasp., 1 sl meel voor elk gebruik., , Om te garneren:, 300 gr bosbessen, rode bessen of bramen., 200 gr bramenjam., 60 ml kersenlikeur.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kip -stoofpotje

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.

INGREDIENTEN

Recept met de kippenpoten, 4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram)., 1 theelepel knoflookpeper, 1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst)., 50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie., 1 grote ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 bakje champignons., 250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram)., 1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse., 1 el peterselie., zout en versgemalen peper naar smaak., Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

HET ALLERLEKKERSTE DRAADJESVLEES RECEPT VAN OMA

Super de luxe lekker en herinnert je aan je kindertijd.

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen of riblappen; ketjap manis; azijn of rode wijn; 2 plakken ontbijtkoek; 1 ui; mosterd; 1 laurierblaadje; kruidnagels; tijm; oregano; basilicum; peper; tomatenketchup; appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pappa`s Franse appeltaart

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) mijn 4 eieren wogen met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Scones met jam en room (High tea)

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2.5 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 50 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, bekertje slagroom, diverse smaken jam, half bakje mascarpone (eventueel),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Italiaans stoofpotje rundvlees met tagliatelle

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Ouderwetse havermoutkoekjes

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes.

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzendbakmeel, 200 gr d.bruine basterdsuiker, 125 gr boter evt margarine, 150 gr HO havermout, 1 eetlepel melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Spaanse kip-rijstschotel met chorizo

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!

INGREDIENTEN

- 200 gram kipfilet, in blokjes;, - 100 gram chorizo, in plakjes;, - 1 ui;, - 2 teentjes knoflook;, - olijfolie;, - 150 gram rijst;, - zout & peper;, - el paprikapoeder;, - een flinke mespunt chilipoeder;, - 1 blik tomatenblokjes;, - 2 kippenbouillontabletten;, - halve citroen;, - lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chocolade-fudge taart

INGREDIENTEN

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder., VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:, 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Paprika

INGREDIENTEN

2 paprikas, 1 ui, knoflook, 200 gr. rundergehakt, 100 gr. champignons, sambal, ketjap, oregano, bouillon, 2 eetlepels tomatenpuree.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

sate marinade

Dit is volgens mij de ultieme sate marinade. De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl. ketoembar, 1 mespuntje laos, 1 tl. zout, 1 tl. djahe, 1 tl. tamarinde, 1 tl goela djawa(of bruine suiker), 2 el. margarine, 2 el ketjap (zoet), Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Arretjescake

INGREDIENTEN

- 250 gram suiker, , - 60 gram cacao, , - 2 eieren, , - 250 gram biscuitjes, , - 1 zakje vanillesuiker, , - 150 gram margarine, , - 1 eetlepel rum/amaretto

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Tomatensoep

Tomatensoep is het lieveligsgerecht van Graaf Dracula. Waarom is duidelijk - hij vindt tomatensoep zo mooi rood. Maar niet alleen een vampier vindt deze tomatensoep overheerlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo rijpe tomaten * 2 middelgrote uien * 1 teentje knoflook * 30 gram boter of margarine * 3-4 eetlepels tarwebloem * 4 eetlepels tomatenpuree * 1 liter heet water of groentenbouillon * 1 theelepel suiker * 1 1/2 theelepels zout * 1 mespunt gemalen witte peper * 4 theelepels creme fraiche * verse basilicumblaadjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Champignonschotel, Gegratineerde

Lekkere ovenschotel met o.a. champignons, kaas en ei

INGREDIENTEN

, 2 eieren, 1 ui, 3 bakjes kleine champignons, 2? dl droge witte wijn, 100 g boter of margarine, ? eetlepel basilicum, 2 teentjes knoflook, 4 takjes peterselie, 150 g gemalen oude kaas, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk

U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven.

INGREDIENTEN

500 g. sukadelappen, 2 eetlepels bloem, 2 grof gesneden uien, 1 zure appel (in blokjes), 2 eetlepels roomboter of margarine, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 5 geplette peperkorrels, versgemalen peper en zout, 1 glas rode wijn, 2 dl. runderbouillon, 400 g. gekookte zuurkool, 800 g. aardappelpuree, 1 eetlepel gesmolten boter, 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lemon Merinque Pie

Verrassend nagerecht met een heerlijke smaaksensatie door de combinatie van het zure van de citroen en het zoete van de merinque.

INGREDIENTEN

Voor zandtaartdeeg:, 250 g bloem, 160 g margarine in blokjes, snufje zout, 1 el melk, 1 ei., Voor de vulling:, 4 uitgeperste citroenen, 160 gr. suiker, 80 gr margarine, 6 eidooiers, 2 el bloem, 180 gr suiker, 3 eiwitten.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Geweldige CHCOLADECAKE met peer. Leuk voor een High Tea.

Chocolade en peren vormen een hemelse combinatie

INGREDIENTEN

125 gr zachte boter of margarine, 175 gr fijne kristalsuiker, 4 grote eieren, 250 gr zelfrijzend volkorenbakmeel, 50 gr fairtrade cacaopoeder, 50 gr fairtrade chocolade, extra puur (meet dan 70 % cacao) gehakt, 2 verse peren, geschild, klokhuis verwijderen en in stukjes gesneden, 150 ml melk.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Zuurkoolschotel Met Gehakt En Bana

Een heerlijk gerecht en nog slank ook!!!!!

INGREDIENTEN

50 gram rozijnen, 1 pakje instant aardappelpuree (mag het ook ECHTE aardappelpuree zijn), 1 ui, 15 gram boter of margarine, 2 theelepels kerriepoeder, 500 gram rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, zout, peper, 500 gram zuurkool, 2 bananen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

INGREDIENTEN

500 gr bloemkoolroosjes, 600 gr kruimige aardappels, 125 gr roomkaas, ½ bekertje zure room, 1 grote ui (gesnipperd), 8 plakjes bacon (gebakken), ½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt), 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Pangafilet in hete kerriesaus

INGREDIENTEN

400 g pangafilets, zout en versgemalen peper, 1 eetl. bloem, 1 eetl boter of margarine, 1 ui, fijngesnipperd, 1 eetl. hete kerriepoeder, 3 tomaten, in kleine blokjes, 150 ml kokosmelk, 300 g witte rijst, evt. koriander voor garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

perentaart

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

INGREDIENTEN

100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lasagne Met Zalm En Spinazie

Bijdrage van Sanne van de lijnenlijst

INGREDIENTEN

600 g spinazie, 2 uien, 2 plakjes mozarella, 2 kleine zalmfilets (150 g per stuk), 2 theelepels margarine, 2 theelepels bloem, 1 glas magere melk (0,25 l), sap van 1 citroen, 12 groene lasagnebladen, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolsoep met prei en balletjes

Een zalig romig soepje. Ook heerlijk als je wat bloemkool over hebt. Past heel goed als vooraf bij een etentje.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 30 g boter of margarine, 1 kleine bloemkool, in roosjes, plm. 1 liter groentebouillon, zout, peper, 1-2 tl mosterd, 1 dunne prei, 1-1/2 dl slagroom, lobbig geklopt, 150 gram rundergehakt, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS

INGREDIENTEN

, , 2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g), , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pepernoten

Erg lekker!

INGREDIENTEN

100 gram bloem,100 gram zelfrijzend bakmeel,60 gram bruine basterdsuiker,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden,50 gram boter of margarine,1 volle eetlepel stroop,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top