Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Makreelmousse

Makreelmousse recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Makreelmousse

INGREDIENTEN

4 sesamcrackers, 200 gr makreelmousse, rijpe avocado, 50 gr mon-chou, peper, citroensap, plukje peterselie voor garnering.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Makreelmousse

Heerlijk op stokbrood of een toastje, maar ook lekker bij een buffet

INGREDIENTEN

350 gr gestoomde makreelfilet, 2 sjalotjes, 1 bekertje zure room, 4 el slagroom, 1/2 el sambal oelek, 3 el mayonaise, 2 el ketjap manis, 1 el tomatenpuree, zout, versgemalen zwarte peper, 2 tomaten, 2 hardgekookte eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Makreelmousse

Deze mousse is vantevoren klaar te maken dus ideaal voor een feest.

INGREDIENTEN

75 g oud witbrood, zonder korstjes, in stukjes, 2 sjalotjes, in stukjes, 350 g gerookte makreelfilet, uitgeperste sap en geraspte schil van 1/2 citroen, versgemalen peper, 1 1/2 dl slagroom, peterselie, zwarte olijven,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

Makreelmousse

Getoomde makreel

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel (450 gr), 1 dl slagroom, 75 g Kaas, 1 appel (zoetzuur), Verse mierikswortel, Citroensap, Peper, Zout, Sla,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Makreelmousse

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 gestoomde makreel van ca. 300 gram, 50 gram boter, 30 gram mayonaise, 1 hardgekookt ei, tuinkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  •  
  •  20-30 min.

Makreelmousse

INGREDIENTEN

200 g makreel, 1 eetlepel verse roomkaas, zout gemalen witte peper, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 eetlepels room, 1 eetlepel peperkorrels.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Makreelmousse

INGREDIENTEN

4 blaadjes witte gelatine, 1 uitje, 125 ml slagroom, ? citroen, 350 gram gestoomde makreel, 2 tl sambal, 4 el mayonaise, 2 el ketjap manis,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  •  
  •  > 120 min.

Makreelmousse

INGREDIENTEN

100 g. makreel, 1/2 eetl. verse roomkaas, zout, peper, 1/2 eetl. sinaasappelsap, 1 eetl. room, 1/2 eetl. peperkorrels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makreelmousse

INGREDIENTEN

Gerookte makreel 1, Room kaas 3 el, Citroensap 1 el, Bosje bieslook 1, Kleine tomaatjes 4, cayennepeper een mespuntje, veldsla 150 g, witte wijnazijn 2 el, niet te pittige mosterd 1 tl, olie 3 el, zout en peper, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2009
  • Vis
  •  0-10 min.

Makreelmousse

Pittige mousse

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 1 teentje knoflook, 2 blokjes mon chou, snufje peper, peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

MAKREELMOUSSE

EIGENLIJK IS DIT EEN VOORGERECHT,MAAR OP EEN VERJAARDAG OF BEZOEK MAAK IK DE HELFT VOOR OP EEN TOASTJE.

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel3 el kwarkkaas2 el citroensap1 bosje bieslookzout en pepereen mespuntje cayennepeper150 g veldsla4 kleine tomaatjes2 el witte wijnazijn1 tl niet te pittige mosterd3 el olie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makreelmousse

INGREDIENTEN

2 pakjes makreelfilet (LIDL), 100 gr creme fraiche, schil van halve citroen, peper zout versgemalen naar smaak, cayenne peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Makreelmousse

INGREDIENTEN

Voorgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten, 500 kcal / 2097 kj p. p., , 1 gerookte makreel van 500 g, 100 g verse roomkaas, 50 g boter, bosje peterselie, bosje dille, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

makreelmousse

Als borrelhap of bij een koud buffet

INGREDIENTEN

4 blaadjes witte gelatine, 1 sjalotje, 1/8 l slagroom, 1 citroen, 350 gr gestoomde makreelfilet, 2 tl sambal, 4 el mayonaise, 2 el etjap manis, * 2 eieren hardgekookt, in plakjes, * 2 tomaten in plakjes, * 2 slabladeren, (* = garnering)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  •  
  •  > 120 min.

Makreelmousse pikant

INGREDIENTEN

200 gr gerookte makreel, 100 gr verse roomkaas naturel, 2 stengels bleekselderij, 0,5 limoen, 1-2 eetlepels sambal badjak, 1 stokbrood, 4 eetlepels olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Snelle makreelmousse

INGREDIENTEN

1 grote gestoomde makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Makreelmousse met dille

Tip: Dit gerecht is ook te maken met John West Makreelfilets in Water (125g), uitgelekt.Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

1 blikje John West Makreelfilets in Groene Pepersaus (125g), 1 eetl crème fraiche, paar takjes dille, paar druppels citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2010
  • Vis
  •  0-10 min.

Pikante makreelmousse

INGREDIENTEN

Buffetgerecht voor 8 personen., , 1 pakje gerookte makreel (200 gram ouwehand), 100 gram verse roomkaas naturel (bijv mon chou), 2 stengels bleekselderij, ? Limoen uitgeperst, 1-2 eetlepels sambal badjak, 1 stokbrood, 4 eetlepels olie., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pikante makreelmousse

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte makreel (200 g), 100 g verse roomkaas naturel (bijv. MonChou), 2 stengels bleekselderij, 1/2 limoen, 1-2 eetlepels sambal badjak, 1 stokbrood, 4 eetlepels olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2009
  •  
  •  0-10 min.

Pikante makreelmousse

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte makreel (Ouwehand, 200 g), 100 g verse roomkaas naturel, 2 stengels bleekselderij, 1/2 limoen, geperst, 1-2 el sambal badjak, 1 stokbrood, 4 el olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Makreelmousse Met Basilcumsaus

INGREDIENTEN

2 gestoomde makrelen (ca. 1 kilo) - 400 gram kwark - 1 eetlepel citroensap - 1 dl droge witte wijn - 1 zakje poedergelantine (13 gram Imperial) - zout - peper - 2 bosuitjes - 3 eetlepel mayonaise - 1 doosje basilicum (diepvries) - 8 kerstomaatjes - 1/2 zakje veldsla (a 75 gram).

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

pittige makreelmousse

Lekker amuse of je kan het ook als hapje gebruiken

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel, 75g roomkaas, 1dl slagroom, 1 limoen, 2 e.l sambal, zout en peper naar smaak, peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Oosterse makreelmousse

INGREDIENTEN

1 limoen, 200 gr gerookte makreelfilet, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 3 el mayonaise, 1/2 el chili-sojasaus (of zelf sambal en ketjap mengen), 8 ongevulde peppadew pepertjes, fijngesneden, 1/2 zakje verse dille,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gerookte makreelmousse

Ook heerlijk op een stukje stokbrood of een toastje.

INGREDIENTEN

* 1 gerookte makreel, vel en graten verwijderd, * sap van 1/2 citroen, * 100 ml crème fraîche, * 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd en in 8 partjes + extra voor garnering, * 1 lente-uitjes in ringetjes, voor garnering

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2015
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.

Pittige makreelmousse, lekker borrelen!

Heerlijk pittig, romig borrelhapje maar ook lekker op de boterham of stokbroodje! Je zou ervoor kunnen kiezen om makreel uit blik te nemen, maar wij vinden de verse toch wel een stuk lekkerder en je hebt hem in no time schoongemaakt.. Of je vraagt het aan je visboer :-)

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel (ca 200gr), 1 doosje Monchou naturel (100 gr), 2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes), sap van een halve limoen, 2 el sambal badjak (of minder als je niet van te pittig houd), (versgemalen) peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Toast met Pikante Makreelmousse

Lekker hapje op een buffet of bij de borrel

INGREDIENTEN

, 1 gerookte makreel, 100 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld MonChou), 2 stengels bleekselderij, 1/2 limoen geperst, 1-2 el sambal badjak, 1 stokbrood, 4 el olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Makreelmousse met zongedroogde tomaatjes

Lekker op een toastje of gewoon op brood. Als hapje voor 6 personen.

INGREDIENTEN

200 g gestoomde makreel, 5 zongedroogde tomaatjes (op olie), 1 theelepel zonnebloemolie, 2 theelepels sesamzaad, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels zure room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  •  
  •  10-20 min.

Makreelmousse met zongedroogde tomaatjes

INGREDIENTEN

200 g gestoomde makreelfilet, 5 zongedroogde tomaatjes (op olie), 1 theelepel zonnebloemolie, 2 theelepels sesamzaad, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels zure room.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  •  
  •  10-20 min.

Urker broodje makreelmousse

Lekker

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 4 broodjes (bijvoorbeeld Italiaanse bollen), 125 gram mascarpone, 4 eetlepels bieslook, 50 gram spinazie, 1 eetlepel citroensap, Peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2017
  • Nederlands
  •  0-10 min.

GEVULDE LIMOENEN MET MAKREELMOUSSE

INGREDIENTEN

4 limoenen200 gr gerookte makreel1 teentje knoflook uitgeperst2 el mayonaise125 ml creme fraiche1/2 el sojasaus1 rode peper,zonder zaadjes, fijn gesneden1 zakje verse dille75 gr veldsla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Opgevulde tomaten met makreelmousse

Makkelijk en lekker voorgerechtje

INGREDIENTEN

-4 grote tomaten, -1 sjalot, -2 takjes platte peterselie, -6 takjes bieslook, -2 blikjes makreel in witte wijn, -100 gram halfgezouten verse kaas, -2 eetlepels kappertjes, -peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

makreelmousse in komkommer

INGREDIENTEN

200 gr. makreel, gestoomde, 1 kleine komkommer, 1 snufje paprikapoeder, Turkse, 2 el. mayonaise, zelfgemaakte, 1 el. bieslook, verse, gehakte, Citroensap, 0.5 dl. slagroom, stijfgeklopte, Peper, Zout, Zeezout, 4 stuks slabladeren, Tuinkers, 4 takjes peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

makreelmousse voor op een toostje

Even prakken, even roeren en er is weer wat lekkers klaar

INGREDIENTEN

1 blikje makreel-moten, 100 gr. roomkaas, peper, basilicum, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tortilla met avocado makreelmousse

Heerlijk en gezond lunch gerecht of lichte snelle avondmaaltijd.

INGREDIENTEN

- gerookte makreel of makreel uit een blikje, - 1 avocado, - 1 limoen, - kerstomaatjes, - ijsbergsla, - knoflook, - gedroogd pepertje, - zout en peper, - kleine bekertje creme fraiche, - (rode) ui, - teen knoflook, - maistortilla`s,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2012
  •  
  •  0-10 min.

Broodjes met heerlijke makreelmousse

INGREDIENTEN

4 rondje broodjes, 1 gerookte makreel (ongeveer 280 g), 125 gr mascarpone, 1 tl geraspte mierikswortel, 4 el fijngesneden bieslook, 50 gr babyspinazie, 1 el citroensap, versgemalen peper - zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruschetta met makreelmousse en appel

Lekker broodrecept met makreelmousse

INGREDIENTEN

100 g gerookte makreel, 2 el creme fraiche, 1 tl mierikswortelcreme, 1 appel, 2 el citroensap, 1/2 rode ui

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Tomaat gevuld met Makreelmousse

Smakelijk, mooi gepresenteerd voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 grote (vlees)tomaten, gerookte makreelfilet van circa 150 gram, 1 pakje mon chou-roomkaas, peper, zout, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel mayonaise, 1 gesnipperd rood uitje, takje peterselie en plakjes citroen om te garneren.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

zalmrolletje

Makreel "plukken". Daarna malen in keukenmachine, beetje olie toevoegen en iets van bieslook of iets dergelijks, klein beetje zout toevoegen. En malen tot 1 massa. Gerookte zalm insmeren met makreelmousse. Daarna zalm oprollen en laten opstijven in koelkast of diepvries. Plakje van ongeveer anderhalve cm van snijden. Lekker en eenvoudig te maken voor bijv. een verjaardag.

INGREDIENTEN

Zalm, makreel, olie, zout, bieslook of iets dergelijks

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

markeelmousse met basilicumsaus

Fluweelzacht voorgerecht

INGREDIENTEN

2 gestoomde makrelen (1 kilo), 4 ons kwark, 1 el citroensap, 1 dl droge witte wijn, 1 zakje poedergelatina (13g), zout, peper, 2 bosuitjes, 3 el mayonaise, 1 doosje basilicum (diepvries), 8 kerstomaatjes, 75 g veldsla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Makreelsandwich

INGREDIENTEN

- 1/2 gerookte makreel (a ca. 345 g), - 2 tl mierikswortel (potje 140 g), - 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 ml), - 1 mespunt geraspte nootmuskaat, - 1 el citroensap, - 8 sneetjes Allinson volkorenbrood, - 20 g rucola (sla, zak 75 g), - 1/2 rode ui, in dunne ringen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2012
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top