Makreelmousse
4 sesamcrackers, 200 gr makreelmousse, rijpe avocado, 50 gr mon-chou, peper, citroensap, plukje peterselie voor garnering.
Avocado schillen en pureren met de staafmixer, citroen uitpersen.
Verdeel de mousse over de 4 crackers. Roer de mon-chou romig en spatel dit door de gepureerde avocado.Peper en 1 theel citroensap toevoegen.Doe dit mengsel over in een spuitzak en garneer de mousse met een fraaie toef puree.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-11-2004Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Makreelmousse
Heerlijk op stokbrood of een toastje, maar ook lekker bij een buffet
350 gr gestoomde makreelfilet, 2 sjalotjes, 1 bekertje zure room, 4 el slagroom, 1/2 el sambal oelek, 3 el mayonaise, 2 el ketjap manis, 1 el tomatenpuree, zout, versgemalen zwarte peper, 2 tomaten, 2 hardgekookte eieren
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-03-1999Nederlands10-20 min.
Makreelmousse
Deze mousse is vantevoren klaar te maken dus ideaal voor een feest.
75 g oud witbrood, zonder korstjes, in stukjes, 2 sjalotjes, in stukjes, 350 g gerookte makreelfilet, uitgeperste sap en geraspte schil van 1/2 citroen, versgemalen peper, 1 1/2 dl slagroom, peterselie, zwarte olijven,
- Internationaal Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-05-2000Internationaal Bijgerecht60-120 min.
Makreelmousse
4 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 gestoomde makreel van ca. 300 gram, 50 gram boter, 30 gram mayonaise, 1 hardgekookt ei, tuinkers.
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-06-199920-30 min.
Makreelmousse
Getoomde makreel
1 gestoomde makreel (450 gr), 1 dl slagroom, 75 g Kaas, 1 appel (zoetzuur), Verse mierikswortel, Citroensap, Peper, Zout, Sla,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2000Nederlands30-60 min.
Makreelmousse
200 g makreel, 1 eetlepel verse roomkaas, zout gemalen witte peper, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 eetlepels room, 1 eetlepel peperkorrels.,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-1999Frans Voorgerecht10-20 min.
Makreelmousse
4 blaadjes witte gelatine, 1 uitje, 125 ml slagroom, ? citroen, 350 gram gestoomde makreel, 2 tl sambal, 4 el mayonaise, 2 el ketjap manis,
- > 120 min.
- Geplaatst op22-01-2000> 120 min.
Makreelmousse
100 g. makreel, 1/2 eetl. verse roomkaas, zout, peper, 1/2 eetl. sinaasappelsap, 1 eetl. room, 1/2 eetl. peperkorrels
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2002Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Makreelmousse
Gerookte makreel 1, Room kaas 3 el, Citroensap 1 el, Bosje bieslook 1, Kleine tomaatjes 4, cayennepeper een mespuntje, veldsla 150 g, witte wijnazijn 2 el, niet te pittige mosterd 1 tl, olie 3 el, zout en peper, , , ,
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-04-2009Vis0-10 min.
Makreelmousse
Pittige mousse
1 gerookte makreel, 1 teentje knoflook, 2 blokjes mon chou, snufje peper, peterselie
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-07-1999Goedkoop en snel0-10 min.
- Eigen recept
Makreelmousse
2 pakjes makreelfilet (LIDL), 100 gr creme fraiche, schil van halve citroen, peper zout versgemalen naar smaak, cayenne peper
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2009Voorgerecht10-20 min.
MAKREELMOUSSE
EIGENLIJK IS DIT EEN VOORGERECHT,MAAR OP EEN VERJAARDAG OF BEZOEK MAAK IK DE HELFT VOOR OP EEN TOASTJE.
1 gerookte makreel3 el kwarkkaas2 el citroensap1 bosje bieslookzout en pepereen mespuntje cayennepeper150 g veldsla4 kleine tomaatjes2 el witte wijnazijn1 tl niet te pittige mosterd3 el olie
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2003Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Makreelmousse
Voorgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten, 500 kcal / 2097 kj p. p., , 1 gerookte makreel van 500 g, 100 g verse roomkaas, 50 g boter, bosje peterselie, bosje dille, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, ,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-09-1999Internationaal Voorgerecht10-20 min.
makreelmousse
Als borrelhap of bij een koud buffet
4 blaadjes witte gelatine, 1 sjalotje, 1/8 l slagroom, 1 citroen, 350 gr gestoomde makreelfilet, 2 tl sambal, 4 el mayonaise, 2 el etjap manis, * 2 eieren hardgekookt, in plakjes, * 2 tomaten in plakjes, * 2 slabladeren, (* = garnering)
- > 120 min.
- Geplaatst op27-06-2001> 120 min.
Makreelmousse pikant
200 gr gerookte makreel, 100 gr verse roomkaas naturel, 2 stengels bleekselderij, 0,5 limoen, 1-2 eetlepels sambal badjak, 1 stokbrood, 4 eetlepels olie
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2010Nederlands20-30 min.
Snelle makreelmousse
1 grote gestoomde makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2010Nederlands10-20 min.
Makreelmousse met dille
Tip: Dit gerecht is ook te maken met John West Makreelfilets in Water (125g), uitgelekt.Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl
1 blikje John West Makreelfilets in Groene Pepersaus (125g), 1 eetl crème fraiche, paar takjes dille, paar druppels citroensap
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-04-2010Vis0-10 min.
Pikante makreelmousse
Buffetgerecht voor 8 personen., , 1 pakje gerookte makreel (200 gram ouwehand), 100 gram verse roomkaas naturel (bijv mon chou), 2 stengels bleekselderij, ? Limoen uitgeperst, 1-2 eetlepels sambal badjak, 1 stokbrood, 4 eetlepels olie., ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2003Nederlands20-30 min.
Pikante makreelmousse
1 pakje gerookte makreel (Ouwehand, 200 g), 100 g verse roomkaas naturel, 2 stengels bleekselderij, 1/2 limoen, geperst, 1-2 el sambal badjak, 1 stokbrood, 4 el olie,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2004Nederlands20-30 min.
Pikante makreelmousse
1 pakje gerookte makreel (200 g), 100 g verse roomkaas naturel (bijv. MonChou), 2 stengels bleekselderij, 1/2 limoen, 1-2 eetlepels sambal badjak, 1 stokbrood, 4 eetlepels olie
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-11-20090-10 min.
Makreelmousse Met Basilcumsaus
2 gestoomde makrelen (ca. 1 kilo) - 400 gram kwark - 1 eetlepel citroensap - 1 dl droge witte wijn - 1 zakje poedergelantine (13 gram Imperial) - zout - peper - 2 bosuitjes - 3 eetlepel mayonaise - 1 doosje basilicum (diepvries) - 8 kerstomaatjes - 1/2 zakje veldsla (a 75 gram).
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-02-2000Nederlands Voorgerecht60-120 min.
- Eigen recept
pittige makreelmousse
Lekker amuse of je kan het ook als hapje gebruiken
1 gestoomde makreel, 75g roomkaas, 1dl slagroom, 1 limoen, 2 e.l sambal, zout en peper naar smaak, peterselie
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-06-2011Nederlands0-10 min.
Oosterse makreelmousse
1 limoen, 200 gr gerookte makreelfilet, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 3 el mayonaise, 1/2 el chili-sojasaus (of zelf sambal en ketjap mengen), 8 ongevulde peppadew pepertjes, fijngesneden, 1/2 zakje verse dille,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Gerookte makreelmousse
Ook heerlijk op een stukje stokbrood of een toastje.
* 1 gerookte makreel, vel en graten verwijderd, * sap van 1/2 citroen, * 100 ml crème fraîche, * 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd en in 8 partjes + extra voor garnering, * 1 lente-uitjes in ringetjes, voor garnering
- Europees Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-2015Europees Amuse10-20 min.
Pittige makreelmousse, lekker borrelen!
Heerlijk pittig, romig borrelhapje maar ook lekker op de boterham of stokbroodje! Je zou ervoor kunnen kiezen om makreel uit blik te nemen, maar wij vinden de verse toch wel een stuk lekkerder en je hebt hem in no time schoongemaakt.. Of je vraagt het aan je visboer :-)
1 gerookte makreel (ca 200gr), 1 doosje Monchou naturel (100 gr), 2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes), sap van een halve limoen, 2 el sambal badjak (of minder als je niet van te pittig houd), (versgemalen) peper en zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-10-20130-10 min.
Toast met Pikante Makreelmousse
Lekker hapje op een buffet of bij de borrel
, 1 gerookte makreel, 100 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld MonChou), 2 stengels bleekselderij, 1/2 limoen geperst, 1-2 el sambal badjak, 1 stokbrood, 4 el olie,
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-200420-30 min.
- Eigen recept
Bruschetta met makreelmousse en appel
Lekker broodrecept met makreelmousse
100 g gerookte makreel, 2 el creme fraiche, 1 tl mierikswortelcreme, 1 appel, 2 el citroensap, 1/2 rode ui
- Europees
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-05-2015Europees10-20 min.
Urker broodje makreelmousse
Lekker
1 gerookte makreel, 4 broodjes (bijvoorbeeld Italiaanse bollen), 125 gram mascarpone, 4 eetlepels bieslook, 50 gram spinazie, 1 eetlepel citroensap, Peper
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-02-2017Nederlands0-10 min.
GEVULDE LIMOENEN MET MAKREELMOUSSE
4 limoenen200 gr gerookte makreel1 teentje knoflook uitgeperst2 el mayonaise125 ml creme fraiche1/2 el sojasaus1 rode peper,zonder zaadjes, fijn gesneden1 zakje verse dille75 gr veldsla
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2004Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Makreelmousse met zongedroogde tomaatjes
200 g gestoomde makreelfilet, 5 zongedroogde tomaatjes (op olie), 1 theelepel zonnebloemolie, 2 theelepels sesamzaad, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels zure room.
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-200510-20 min.
Makreelmousse met zongedroogde tomaatjes
Lekker op een toastje of gewoon op brood. Als hapje voor 6 personen.
200 g gestoomde makreel, 5 zongedroogde tomaatjes (op olie), 1 theelepel zonnebloemolie, 2 theelepels sesamzaad, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels zure room
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-200610-20 min.
Opgevulde tomaten met makreelmousse
Makkelijk en lekker voorgerechtje
-4 grote tomaten, -1 sjalot, -2 takjes platte peterselie, -6 takjes bieslook, -2 blikjes makreel in witte wijn, -100 gram halfgezouten verse kaas, -2 eetlepels kappertjes, -peper, ,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2006Belgisch Voorgerecht20-30 min.
makreelmousse in komkommer
200 gr. makreel, gestoomde, 1 kleine komkommer, 1 snufje paprikapoeder, Turkse, 2 el. mayonaise, zelfgemaakte, 1 el. bieslook, verse, gehakte, Citroensap, 0.5 dl. slagroom, stijfgeklopte, Peper, Zout, Zeezout, 4 stuks slabladeren, Tuinkers, 4 takjes peterselie,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2001Internationaal30-60 min.
makreelmousse voor op een toostje
Even prakken, even roeren en er is weer wat lekkers klaar
1 blikje makreel-moten, 100 gr. roomkaas, peper, basilicum, ,
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-06-1999Goedkoop en snel0-10 min.
- Eigen recept
Tortilla met avocado makreelmousse
Heerlijk en gezond lunch gerecht of lichte snelle avondmaaltijd.
- gerookte makreel of makreel uit een blikje, - 1 avocado, - 1 limoen, - kerstomaatjes, - ijsbergsla, - knoflook, - gedroogd pepertje, - zout en peper, - kleine bekertje creme fraiche, - (rode) ui, - teen knoflook, - maistortilla`s,
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-20120-10 min.
Broodjes met heerlijke makreelmousse
4 rondje broodjes, 1 gerookte makreel (ongeveer 280 g), 125 gr mascarpone, 1 tl geraspte mierikswortel, 4 el fijngesneden bieslook, 50 gr babyspinazie, 1 el citroensap, versgemalen peper - zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-08-20120-10 min.
Tomaat gevuld met Makreelmousse
Smakelijk, mooi gepresenteerd voorgerecht.
4 grote (vlees)tomaten, gerookte makreelfilet van circa 150 gram, 1 pakje mon chou-roomkaas, peper, zout, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel mayonaise, 1 gesnipperd rood uitje, takje peterselie en plakjes citroen om te garneren.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2002Voorgerecht10-20 min.
zalmrolletje
Makreel "plukken". Daarna malen in keukenmachine, beetje olie toevoegen en iets van bieslook of iets dergelijks, klein beetje zout toevoegen. En malen tot 1 massa. Gerookte zalm insmeren met makreelmousse. Daarna zalm oprollen en laten opstijven in koelkast of diepvries. Plakje van ongeveer anderhalve cm van snijden. Lekker en eenvoudig te maken voor bijv. een verjaardag.
Zalm, makreel, olie, zout, bieslook of iets dergelijks
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-04-20030-10 min.
Makreelsandwich
.
1/2 stuks rode ui, 175 gram verse gerookte makreelfilet, 2 theel. mierikswortel, in pot, 63 gram crème fraîche, 1 mespunt nootmuskaat, 1 eetl. citroensap, 8 sneetjes volkorenbrood, 20 gram rucola
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-04-2019Nederlands60-120 min.
Makreelsandwich
1/2 gerookte makreel (a ca. 345 g);, 2 tl mierikswortel (potje 140 g);, 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 ml);, 1 mespunt geraspte nootmuskaat;, 1 el citroensap;, 8 sneetjes volkoren;, 20 g rucola;, 1/2 rode ui, in dunne ringen.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2010Nederlands10-20 min.
Makreelsandwich
- 1/2 gerookte makreel (a ca. 345 g), - 2 tl mierikswortel (potje 140 g), - 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 ml), - 1 mespunt geraspte nootmuskaat, - 1 el citroensap, - 8 sneetjes Allinson volkorenbrood, - 20 g rucola (sla, zak 75 g), - 1/2 rode ui, in dunne ringen,
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-08-20120-10 min.