Makreel
Met smeerkaas
Smeerkaas en makreel
Makreel ontdoen van de graten. De smeerkaas op kamer temp. laten komen.
De makreel fijn maken en door de smeerkaas roeren.
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-02-20010-10 min.
Makreel
Makreel in plakjes, citroensap, suiker, sjalotjes, walnoten.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2001Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
makreel
Ook een beetje surinaams
1 makreel halve ui klein stukje peper 2 kleine tomaat en ook een theelepel tomaten puree en olie.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2010Nederlands10-20 min.
Makreel
In plaats van een hele makreel, kun je ook forel gebruiken of filet.
4 hele makrelen a 250 gr. (alternatief: forel) of filets hiervanhandvol kruiden, rozemarijn, citroentijm of bonenkruid1 dl. olijfolie600 gr. nieuwe aardappelen, geboend2 sjalotten, fijngesneden4 eetl. witte wijnazijn1 eetl. Engelse mosterd2-3 eetl. fijngesneden verse bieslookzeezoutversgemalen zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Pikante Indonesische makreel
Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven
4 velletjes aluminiumfolie, 4 kleine verse makrelen, zonder kop (eventueel gefileerd,, voor het kruidenmengsel, , 3 eetelepels olie, 3 uiene, fijngehakt, 3 rode pepers (zaadjes eventueel verwijderd als je van niet te pittig houdt), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 2 blaadjes salam (toko) of laurier, 2 limoendblaadjes (djeroek peroet), toko, 3 eetlepels limoen- of citroensap, 1 eetlepel goela djawa (fles), 2-3 eetlepels ketjap manis, 1-2 eetlepels gemberwortel, geraspt, 1 klein blikje tomatenpuree, zout naar smaak,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2005Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Makreel Salade
Een lekker receptje van mijn Visboer!
Makreel, fijngesneden ui, mayonaise, beetje sambal en eventueel peper en zout toevoegen.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-04-2005Nederlands0-10 min.
Salade van Makreel
Dit recept komt uit het Plus keukenblad en is een beetje aangepast aan onze smaak. Het is eigenlijk een voorgerecht voor 4 personen, maar wij hebben het met ons tweeen gegeten als hoofdgerecht.
1 gestoomde makreel van ca. 400 gr.- 2 eetlepels kappertjes - 3 bosuitjes - 150 gr. cherrytomaatjes - 2 eetlepels rode wijn - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - grof gemalen peper - 1 klein bosje fijngehakte peterselie - 1 klein bosje fijngehakte bieslook - 80 gr. rucolamix - 75 gr. olijven zonder pit.
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2004Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Indische makreel
Gerookte makreel (ontdaan van graten),ui, knoflook, sambal, gula jawa (1 eetlepel geraspt), ketcap, ketoembar, gember, laos, doan salam.
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-02-2005Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Ovenschotel met makreel
700 gr. aardappelen, zout, 1 gerookte makreel, 25 gr. boter, 25 gr. bloem, 3 dl. melk, 150 gr. verse roomkaas (MonChou), 300 gr. panklare broccoli, 125 gr. geraspte jong belegen kaas, peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-2002Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse
Zeer geschikt als Amuse
50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2009Frans20-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel van makreel en aubergine
3 verse makrelen, schoongemaakt en in filets gesneden, 2 aubergines, 4 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel gedroogde oregano, zwarte peper, versgemalen, sap van 1 citroen, 150 g Griekse yoghurt, 1 ei
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-06-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Salade van Romeinse sla met makreel en bruschetta
Heerlijke maaltijdsalade
1 grote krop Romeinse sla, 3 kleine kroppen baby Romeinse sla, 2 gekookte eieren, 1 stokbrood, 7 eetlepels olijfolie, 1 blikje John West Makreel met kruiden en knoflook in olijfolie, 2 grote tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 citroen, Verse peterselie, Peper & Zout, 50 gram Parmezaans kaas, geraspt
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2010Mediterraan20-30 min.
Bietensalade met gerookte makreel
Gerookte makreel en robijnrode bieten vormen een verleidelijke combinatie, en dankzij de cannellinibonen en gemengde slablaadjes levert deze heerlijke salade met zijn friszure dressing van limoen en mierikswortel ook nog extra voedingsvezels en vitaminen. 512 kcal
* 200 g magere kwark, * geraspte schil en sap van 1 limoen, * 2 theel. mierikswortel (uit potje of tube), of naar smaak, * ¼ komkommer, in kleine blokjes, * 340 g gerookte makreelfilets, zonder vel, in stukjes getrokken, * 800 g cannellinibonen (of kikkererwten)uit blik, uitgelekt en afgespoeld, * 100 g gemengde slablaadjes (bijvoorbeeld rucola, bietenblaadjes, jonge spinazie of veldsla), * 1 rode ui, in dunne ringen, * 1 eetl. olijfolie, * 400 g gare bieten, geschild, in kleine blokjes
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-2010Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Broodje makreel
Zaterdag is gemaksdag in de keuken. Dan heb ik een pan soep en iets lekkers erbij, maar dat mag niet teveel tijd kosten. Dit broodje is daar een lekker voorbeeld van
1 gerookte makreel, 4 broodjes (wat je lekker vindt), 2 grote augurken (zoetzuur), 2 tomaten, 1 ui, gemengde sla, mayonaise, beetje citroensap, peper en zout
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2011Nederlands0-10 min.
makreel met rijst
, 1 grote gestoomde/gerookte makreel(ca 250 gr) == 1 grote ui == 200 gram (zilvervlies)rijst == 1 vis of kippenbouillontablet == 0,5 lp kerriepoeder == 0,5 lp chilipoeder == zout == slaolie ==..,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Hete Makreel
Lekker gerecht voor bij de borrel of als hoofdgerecht
Makreel 2, zoete sambal, zoete ketjap, 2uien
- Indonesisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-04-2000Indonesisch10-20 min.
- Eigen recept
Makreel tapas
- 1 gerookte makreel (schoongeplukt), - 2 ons seranoham, - aioli, - stokbrood (in plakken), - bosje peterselie,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-10-2008Spaans0-10 min.
Makreel Met Rauwkost
Lunchgerecht, eiwitrijke maaltijd volgens de PpD-methode
Gestoomde makreel, 200 gr veldsla, 1 rode paprika, 2 lente-uitjes, 2 augurken, 3 eetl citroensap, 2 eetl sesamolie, peper, bieslook,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-01-2001Slanke keuken0-10 min.
Pittige Makreel
Kan het nog makkelijker?
1 gerookte gefileerde makreel; 3 el ketjap; 1 theelepel sambal oelek; 2 el citroensap
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-05-1999Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Crostini met makreel
Een verrassend lekker vishapje!
* 1 gerookte makreel, * 1 zak knoflookbroodjes, * ijsbergsla, * olijfolie,
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-12-20050-10 min.
- Eigen recept
Omelet met gerookte makreel
Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze. Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl.
• 4 eieren, • 50 ml magere melk, • 4 bosuitjes, • 250 gram makreelfilet naturel, • 150 gram taugé, • 1 eetl. verse dille, • 1 eetl. olijfolie, • snufje peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2010Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Makreel salade
Een heerlijke frisse salade met makreel. Heeft een lekkere bite door de stukjes appel en augurk. Is altijd lekker op een hard broodje. Bij een verjaardag/borrel of bij een picknick, lunch/brunch high tea......eigenlijk altijd wel lekker dus......ook de kids smullen hiervan
Schaaltje makreel filet, rode ui, verse bieslook, verse peterselie, augurk, appel, griekse yoghurt (of bulgaarse), mayonaise, citroen, gedroogde chilivlokken, , ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-2016Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Makreel Mousse
1 grote gerookte makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant,
- Europees
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-03-2013Europees10-20 min.
Pittige makreel
Ik maak 'm altijd erg pittig, maar dat kan ook minder!
1 kleine gestoomde makreel, 2 tomaten in kleine stukjes, 1 gesnipperd uitje, 1 el tomatenpuree, 1 cm verse gember (geraspt), 5 djoeroek poeroet blaadjes, 5 t knoflook in schijfjes, 1 el zeer hete Surinaamse sambal
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2005Indonesisch20-30 min.
Rillette van Makreel
Rillette van vis.
2 sjalotjes, 2 eetl boter, 2 dl. witte wijn, 1 bekertje creme fraiche(125 ml.), 1 theel.geraspte mierikswortel (Kuhne), 1 gerookte makreel, zout en peper uit de molen
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-03-2002Frans10-20 min.
Broodrolletjes met makreel
Brunchgerecht, 6 personen
1 gerookte makreel, schoongemaakt, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt, 1 eetlepel peterselie, fijngehakt, 6 sneetjes witbrood, zonder korst, 1 zakje slamix, sla
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-2011Nederlands10-20 min.
Rijst Met Makreel
Lekker en snel klaar!
Rijst, makreel, uien, sambal oelek, ketjap manis, basterdsuiker en kroepoek
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-03-2001Hoofdgerecht0-10 min.
Nasi Met Makreel
Gestoomde makreel van vel en graten ontdoen en in stukjes plukken. Een prei en ui fijnsnijden en in wat olie fruiten. Ondertussen de rijst gaarkoken. Bij de prei en ui doe je nu de makreel, enkele theelepels koenjit (conimex), wat ketjap en wat sambal. Dit alles goed doorwarmen en daarna onder de gare rijst doen. Zalig!!!!
1 gestoomde makreel, 1 prei, 1 ui, enkele theelepels koenjit, wat sambal en wat ketjap, 1 pak rijst
- Chinees
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-1999Chinees30-60 min.
- Eigen recept
Gestoomde makreel
Gestoomde makreel met bleekselderij en citroensaus
* 1 gestoomde makreel of 2 lichtgerookte makreelfilets, * 3 stengels bleekselderij, * 3 gedroogde tomaatjes op olie, * sap van 1 citroen, * 1 dl visbouillon (van een tablet), * 125 ml slagroom, * 2 takjes verse tijm (of gedroogd), * zout en peper
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-06-2009Vis0-10 min.
Gebakken makreel
Indonesie kent een zeer grote verscheidenheid aan vissen en een groot aantal variaties in de bereiding; koken, bakken, stomen, grillen, stoven (in allerlei kruidige sausjes) en daarnaast visgehakt als vulsel en als apart gerecht, gebakken of in de oven.
1 kilo makreel * olie * zout * asem ter grootte van een walnoot.
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2005Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Teriyaki van makreel
VAN NIGELLA LAWSON
- 2 el sojasaus, - 2 el sake, - 1 el mirin, - 1 tl suiker, - 1 makreel gefileerd, gehalveerd en ontdaan van vel
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-09-2003Hoofdgerecht20-30 min.
witlof met makreel
Lekker eens een andere manier van makreel, de kinderen hier zijn er gek op.
500 gr makreel filets, 800 gr witlof, 2 el olijfolie, 200 ml slagroom, 125 gr geraspte kaas ( ik gebruik belegen), 2 tl gedroogde provencaalse kruiden
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-201430-60 min.
Makreel met gember
De makreel. Wij kennen hem vooral gestoomd op een broodje of gerookt bij een borrel. Wat minder bekend is dat de makreel ook 'vers' heel smakelijk is. De liefhebbers van de Indonesische keuken vertellen wij echter niets nieuws. Makreel leent zich, onder meer vanwege zijn hoge vetgehalte, uitstekend voor combinaties met pittige sausen. Sonja van de Rhoer deelde dit gerecht met ons in Trouw d.d.15-09-2003.
2 gefileerde verse makrelen, , 3 teentjes knoflook, , stukje verse gemberwortel van 2-3 cm, , rode peper (lombok), , 1 bosje lenteuitjes, , 2 eetlepels zonnebloemolie, , 1 eetlepel ketjap manis, , 1 eetlepel gembersiroop, , 4 plakjes limoen of citroen, , 2 eetlepels gemalen kokos, , 1 eetlepel fijngehakte selderij of koriander,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-2003Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Toast met makreel
, 1 gerookte makreel, 2 halvanaise/yogonaise*, 1 eetlepel tomatenketchup*, (1 eetlepel whisky)*, 1/2 eetlepel bieslook (diepvries), 4 sneetjes oud wittebrood, ,, * gebruik whisky- of cocktailsaus
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-08-2002Nederlands0-10 min.
Pittige makreel
Lekker op toast of op brood
Makreel, 2 lepel mayonaise, 2 lepel Fijne olijfolie, 1 lepel chilisaus en tomatenketchup, sambal, zout en peper.
- Multi-cultureel
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-01-2004Multi-cultureel0-10 min.
Gemarineerde makreel
Een dag van tevoren aan dit recept beginnen, omdat de makreel een dag onder de azijn moet staan.
1 kilo makreel, zout, 2 uien, 1 blaadje laurier, 3 peperkorrels, 1 l azijn
- Joods Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2000Joods Hoofdgerecht30-60 min.
broodje makreel
Lunch of heerlijk tussendoortje
1gerookte makreel 300 gram /100 gram worteljulienne / 1 eetlepel, verse dille fijngehakt / 2 zoetzure augurken in blokjes/ 4 bruine of witte pistolets / 100 gram bieslookzuivelspread / versgemalen, zwartepeper./ 1 eetlepel citroensap .,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2008Nederlands20-30 min.
Broodje makreel
Een lekker broodje, maar wel met de "stinkingredienten".....
(gepeperde) makreel, knoflook, augurk, ei, ui, bieslook, stokbrood
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-20030-10 min.
"Hete Makreel "
"Hete Makreel" kan ook een gewoon lekker vis gerecht zijn als je de pepers niet toevoegt aan de vis.
Beetje boter, 3 makreel file, 3 teentjes knoflook, 2 paprika's, 2 uien, 2 preitjes, 1 roedjak ( bij de toko kan je die kopen), ketchap en chilisaus en evt 2 pepers
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2001Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Broodje makreel
Lekker broodje makreel met ei voor bij de lunch.
4 witte pistolets, 1 verse makreel, 4 eieren, ijsbergsla, zaanse moyonaise uit tube, verse peterselie.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-04-2002Nederlands10-20 min.
Rijstsalade met makreel
500 gram witte rijst - 150 gram peultjes - 1 komkommer - 3 bosuitjes - 350 gram gerookte makreel - 2 eetlepels citroensap - 100 gram gemengde frisee-sla - zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-08-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
-
makreel
van trudyvandevelde , 3 recepten, 0 volgers
-
Makreelrecepten
van Rianneke2 , 2 recepten, 0 volgers
-
makreel
van roontje4life , 1 recepten, 0 volgers
-
makreel
van Ingepingkie , 1 recepten, 0 volgers
-
Gerookte Makreel met kool salade
van ricochet01 , 1 recepten, 0 volgers
-
Gerookte Makreel in de oven
van benhelma , 1 recepten, 0 volgers
-
makreel
van SPlettenberg , 1 recepten, 0 volgers
-
makreelsalade
van sebashengst , 1 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers