1. Home
  2. Recepten
  3. Maizena

Maizena recepten (10.515) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas

Gewoon even gespeeld met ingrediënten voor Goulash, net een beetje anders dan anders dus is het "a la Louise" geworden. Dit is dus niet het echte originele `Hongaarse Goulash` recept maar wij vonden het heerlijk en daarom wil ik dit recept op Smulweb delen. Het idee van de Runder en Hamlappen komt van een Hongaarse vriend van ons en hij maakt zijn Goulash altijd met Rund en Varkensvlees.

INGREDIENTEN

350 gram Runderriblappen 350 gram hamlappen 1 bakje spekblokjes 1 el boter 3 grote uien 5 tenen knoflook 4 dl bouillon ( zelf gemaakt of van blokje) 1 dl rode wijn Groot blikje tomatenpuree 1 tl geraspte schil van een citroen 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden) 1 klein bekertje zure room 1 eetlepel paprikapoeder 1 Rode en 1 groene paprika. Wat bloem om het vlees door te halen. 2 el maïzena. 1 tl karwijzaad.

Voorbereiding

Week de BK- slowcooker 20 minuten in koud water. (Of gebruik je elektrische slowcooker of stoofpan) Doe ondertussen de bloem in een kom en meng er peper/zout erdoor. Het vlees in grove stukken snijden en door de bloem halen. Uien pellen en in ringen snijden. Paprika`s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en in reepjes/stukjes snijden. Spekblokjes zachtjes uitbakken, als ze bruin zijn uit pan halen.

Bereidingswijze

Bij het vet van de spekblokjes 1 el boter toevoegen. Het vlees in gedeeltes aanbraden, niet te veel tegelijk anders gaat het vlees koken ipv braden. Ui, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, gedroogde tomaten toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en even goed mengen. Nu alles in de slowcooker doen. De bouillon met de wijn toevoegen. De BK-Slowcooker in een koude oven op 175°C zetten voor ongeveer 2½ . (afhankelijk van het vlees en je oven) elektrische slowcooker duurt langer. Ongeveer 20 minuten voor het gerecht gaar is 2 eetlepels maïzena mengen met ongeveer1 eetlepel koud water en tezamen met het bekertje zure room, de citroenrasp en het karwijzaad toevoegen. Heb je een elektrische slowcooker dan duurt dit ongeveer 7-8 uur. Heb je geen slowcooker dan de oven zetten op 160- 170°C voor ongeveer 3 uur. Of gewoon op het gas in de braadpan duur dan ongeveer 2- 3 uur.

  • Hongaars
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Hongaars
  •  > 120 min.

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige oostenrijkse goulash

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pilaf met Perziken.

Dit is het lievelingsgerecht van ons allemaal, probeer het ook maar eens dan snap je wel waarom!Ik heb dit recept al meer dan 20 jaar(ooit eens van een vriendin gekregen)en heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken, 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, 1 kippebouillontablet, 5 eetl ketjap Manis, 3 tl sambal Badjak, klein beetje worcestersaus, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje maizena, 1 bakje champignons, 1 rode paprika in blokjes gesneden, boter, rijst,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste Babi pangang

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

chinese tomatensoep

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Champignonsoep

Heerlijke soep die we graag lusten.

INGREDIENTEN

1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Flan (franse puddingtaart)

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

INGREDIENTEN

1L verse volle melk, 180g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 120g maizena, 2 eieren, 1 eigeel, bladerdeeg (optioneel)

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

maizena- koekjes(compleet)

Het juiste recept, voor de lekkerste maizena- koekjes

INGREDIENTEN

250gr. maizena, 125gr. suiker, 1 1/2 ei, 2zakjes vanille suiker,en wat suiker muisjes

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Maizena koekjes

Maizenakoek is een van de vele Surinaamse lekkernijen, die door creativiteit van de Surinaamse huisvrouw is ontwikkeld; in Suriname gebruikt men deze koek als lekkernij tussendoor. Door deze koek in een plastic bakje of een gesloten doos te bewaren, kan het vrij lang worden bewaard.

INGREDIENTEN

Vanille Tip Top Essence, 350 gram maizena, 125 gram room boter, 125 gram suiker, 1 ei, 25 gram suikermuisjes

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Maizena Koekjes

Een rugtig lekker surinaams koekje

INGREDIENTEN

- 125 gram suiker (witte bastert), - 1 ei, - 1 eidooier, - 2 eetlepels vanille essensen, - 125 gram roomboter, - 1 groot pak maizena, - 25 gram suikermuisjes,

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Maizena koekjes

Een lekker koekje uit de surinaamse keuken.

INGREDIENTEN

2 eieren, 400 gram maizena, 125 gram suiker, 125 gram roomboter[zacht], 2 zakjes vanillesuiker, 50 gram geraspte kokos, suikermuisjes.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Surinaams
  •  20-30 min.

maizena koekjes

Maizena koekjes is een surinaams koekjesrecept.Die ze vaak op feesten presenteren.In Argentie ook bekend.

INGREDIENTEN

1pak margarine zacht,1/2 pnd suiker,1 pak maizen (maismeel),1ei,wat suikermuisjes, wat meel. vanilla assence.

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een varkenshaas vol verrassingen

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Surinaamse Maïzena koekjes van Culinoor

INGREDIENTEN

250 gram maïzena; of 200 gram maïzena en 50 gram custardpoeder, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram boter, 1 ei, suikermuisjes.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chinese tomatensoep

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees!

INGREDIENTEN

, *1 liter water, *2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk, *2 grote kippenbouten, *2 kippenbouillonblokjes, *1 ui, *2 tenen knoflook, *6 eetlepels suiker, *4 eetlepels zoete ketjap, *2 eetlepels azijn, *1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak), *1 theelepel djahe, *1 theelepel sereh, *2 eetlepels maizena, *1 handje vol mihoen, ,

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Chinees
  •  60-120 min.

Vla Van Maizena Of Custard

Klontert niet en zit meteen in een schaal die op tafel kan

INGREDIENTEN

1/2 liter vloeistof, 20 gr. maizena/custardpoeder, enkele el suiker., ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Babi Pangang

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

maizena- koekjes (anti babbel -koekjes

Lekker,beetje droog, snel.Daar kruig je de kinderen mee stil!

INGREDIENTEN

125 gr.suiker,1 ei, 1 eidooier, 2 theel.vanille-essence, 125gr.roomboter, 1 groot pak maizena, 25gr suiker muisjes.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Droge Rijst Met Rozijnen En Maizena Saus

Dit is een heerlijk ouderwets toetje.

INGREDIENTEN

1 liter water, 125 gram dessert rijst, 200 gram rozijnen, 1 lepel suiker, , Maizena sausje:, 0.5 liter melk, 1 lepel maizena, 1.5 lepel suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kip pilav

Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)

INGREDIENTEN

4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hartige, romige herfsttaart met gehakt en cantharellen

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Draadjesvlees op z`n Vlaams

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hachee uit vervlogen tijden

Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.

INGREDIENTEN

*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

appeltaart à l`écureuil

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje! eigen foto`s

INGREDIENTEN

BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit., KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker, 2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith), AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

Gebakken coquilles, gesmoorde groenten en sinaasappelboter

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

INGREDIENTEN

1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

loempia

Loempia's gevuld met kip en groenten

INGREDIENTEN

Loempia vellen:, 200 gr bloem, 50 gr maizena, 2 eiwitten, mespuntje zout, 1/2 lt. water., , Voor de vulling:, 1 kipfilet, 200 gr. tauge, klein preitje, 1/2 winterpeen, 1/2 bosje selderij, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eieren, 1/4 blokje trassie, zout/peper, nootmuskaat, vet-sin, kippebouillontablet, olie., ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tajine met kip en abrikozen

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes.

INGREDIENTEN

Deeg:, 125 g boter + wat boter voor de vorm -, 150 g suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 3 eieren -, 1 theelepeltje gemalen kaneel -, 200 g bloem + wat voor de vorm -, 50 g maïzena -, 2 tl bakpoeder ( je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken dan geen bakpoeder)-, 150 gram kwark -, mespunt zout -, , 500 g pruimen of 4 - 5 appels

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2010
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Babi pangang

INGREDIENTEN

Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee. Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld!

INGREDIENTEN

, BANKETBAKKERSROOM:, 500 ml. volle melk, 4 afgestreken eetl. (riet)suiker, 2 eidooiers (eiwit wordt niet gebruikt)(M), en nog 1 extra ei (M), 4 afgestreken eetl. maizena, 5 eetl. (riet)suiker, 25 gram boter, 1 theel. vanille extract, , , , Chocoladecreme, , 1/2 basisrecept van de banketbakkersroom (160 gram), 150 gram Pure chocolade, 250 ml. slagroom,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pulled Pork

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie.

INGREDIENTEN

1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk), 150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje), 75 ml witte wijnazijn, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 uien in grove stukken gesneden, 4 tenen knoflook, grof gehakt, 200 ml barbecuesaus ( Yil'driz of chilisaus), 4 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel cayennepeper naar smaak, 2 theelepels zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste maizena recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top