maiskolf
4 maiskolven.olie.marinade.
Vet 4 stukken aluminiumfolie in met olie en verdeel 4 maiskolven erover.Bestrijk de maiskolven met de groente marinade en vouw het aluminiumfolie dicht. Rooster ze ca.30 minuten op een matig hete barbeque
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-200120-30 min.
Maiskolf
De jonge kolf van sukermais is een zoete kluifgroente,die je gemakkelijk zelf kunt maken! Recept voor kinderen!
Nodig:, 2 maiskolven *, water *, 1 eetlepel boter *, snufje zout .
- Kinderkeuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-05-2001Kinderkeuken30-60 min.
Geroosterde maiskolf.
4 maiskolven, 50 g boter of margarine, zout.
- Amerikaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-05-2002Amerikaans Bijgerecht30-60 min.
Maiskolf Met Peterselieboter
4 takjes peterselie, 1/2 kleine ui, 75 gr. boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, peper, 1/2 eetl. citroensap, 4 kleine maiskolven.
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-07-2000Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Gegrillde maiskolf
, 4 grote maiskolfen, zonder lies en zaadpluis, 5 minuten geblancheerd, 120 gr boter, gesmolten, zout en peper, chilipoeder of paprika (naar wens),
- Amerikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-06-2002Amerikaans Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Maiskolf met sinaasappel-chipotleboter
Dit is er een uit de categorie minimale moeite, maximaal genot. De chipotle heeft Amerika al veroverd, en als je hem eenmaal hebt geproefd begrijp je waarom - en denk je nooit meer aan chilipepers als alleen maar een scherp ingredient. Chipotles geven een complexe, diepe smaak en een warme, volle maar niet te scherpe pittigheid aan je gerecht.
40 g ongezouten boter -, 2 el sinaasappel concentraat, of 1 tl sinaasappelrasp en 1 tl - sinaasappelsap -, 1 tl limoenrasp -, 1 tl limoensap -, 1 el gepureerde chipotle in adobosaus -, 1 tl rietsuiker -, 1/4 tl zout -, 2 el gehakte verse koriander -, 3 maiskolven, , ,
- Amerikaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2008Amerikaans Bijgerecht10-20 min.
Gegrilde Maiskolf
2 maiskolven- 4 sate-pennen - 1 eetlepel boter - 2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas - 2 teentjes knoflook - 1 doosje tuinkers
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Vegetarisch0-10 min.
- Eigen recept
hamburger met een maïskolf
4 maïskolven, zout, 4 hamburgers, 1 el C1000 olijfolie traditioneel, 4 C1000 gevulde aardappelen, 75 g boter, 4 el Calvé sambasaus,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-2008Hoofdgerecht20-30 min.
Maiskolf Anders
4 Maiskolven,aardappelen, biefstuk en kruidenboter
- Biologisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-08-1999Biologisch Hoofdgerecht20-30 min.
gegrilde maiskolf
HEERLIJK ALS TUSSENDOORTJE
2MAISKOLVEN, 4 SATEPENNEN, 1 EETLEPEL BOTER, 2 EETLEPELS GEMALEN PARMEZAANSE KAAS, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 DOOSJE TUINKERS.
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-200130-60 min.
geroosterde maiskolf
4 maiskolvenzout50 g Danish Blue4 eetl. boter of margarine
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-08-200310-20 min.
Pittige Maiskolf
4 verse maiskolven75 gr zachte boter1 geperst teentje knoflookfijngeknipte bieslookpeterseliesap van 1 citroenpeper en zoutaluminiumfolie
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-04-2005Voorgerecht> 120 min.
Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter
12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap.,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-06-2003Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
MAISKOLF MET KERRIE OLIE
1 maiskolf, 1 eetl olie, 1 theel kerriepoeder, mespunt komijnpoeder, zout, peper,
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-200120-30 min.
Maiskolf met geraspte kaas
Heerlijke gekookte maiskolf ingesmeerd met mayonaise en bestrooid met geraspte kaas en chilipoeder. In Mexico staan ze op straat, met een leuk wagentje, deze warme maiskolven te verkopen, heerlijk!
Per persoon 1 maiskolf, mayonaise, geraspte kaas, chilipoeder, suiker,
- Mexicaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-07-2011Mexicaans0-10 min.
Maiskolf op de barbeque
6 maiskolven - boter - zout - peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-200330-60 min.
Gebakken maiskolf met Parmezaanse kaas
4 suikermaiskolven, 60 gram parmezaanse kaas, 100 gr zachter roomboter, snufje suiker
- Mexicaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2006Mexicaans Bijgerecht10-20 min.
Gamba's met maiskolf en chili-sinaassappelboter
Mais & gamba , een heel erg lekker lente gerechtje , in de barre tijden van nu werdt ik hier heel erg vrolijk van.
4maiskolven, 1biologische sinaasappel, 100 gr zachte boter, chilipoeder naar smaak ( cayenne peper is lekkerder ), zeezout, 2 stengels sereh/citroengras is dat, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, in grove stukken, 12 gamba's ( meer is beter in mijn geval ), ½ tl gemberpoeder, mespunt gemalen komijn, 1 mespunt venkelzaad, naan/pitta of knapperig stokbrood voor erbij
- Fusion Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2020Fusion Hoofdgerecht30-60 min.
maiskolf in folie
4 maiskolven, 4 el zachte boter, zout en gemalen chilipepervlokken, aluminiumfolie.
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-09-2005Bijgerecht0-10 min.
Maiskolf met pittige kruidenboter
Bron: www.C1000.nl
100 g zachte gezouten boter, 2 el koriander, geknipt (C1000 Vers), tabasco, 4 Suikermaiskolven, zout,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2005Bijgerecht20-30 min.
Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter
Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer, voor 12 personen De limoen en chili geven de zoetige smaak van de mais een pittige dimensie.
12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap,
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-200210-20 min.
Geroosterde maiskolf met oosterse kruidenboter
1 teen knoflook, uitgeperst, 1 eetl. fijngehakte, verse gember, 1? theel. Thaise rode currypasta, 25 g boter, 175 g boter, 2 rode pepers, in kleine stukjes, 15 g koriander, fijngehakt, 3 bosuitjes in ringen
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-02-2002Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Gekookte maiskolf met kruidenboter
4 maiskolven, (2 eetl. suiker), 100 g boter of margarine, 3 takjes peterselie, 1 theel. majoraan, 1 theel. kruizemunt, 1 eetl. citroensap, zout, peper.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-05-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Maiskolf op de barbeque 2
6 maiskolven - honing
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-200520-30 min.
geroosterde maiskolf op de BBQ
* 1 suikermaiskolf per persoon, * BleuBand boter, * peper en zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-07-20020-10 min.
Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue
Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!
4 maïskolven, 150 g boter (Kerrygold) of zelf boter mengen met wat kerriepoeder, cayennepeper, zout, aluminiumfolie
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-2017Amerikaans20-30 min.
Maxima's Carbonada Criolla
Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!
1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2001Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
Spice Mais
Suikermais is verrukkelijk!
1 verse maiskolf per persoon - 125 gr boter - zakje taco-kruiden
- Mexicaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-1999Mexicaans Bijgerecht20-30 min.
Corn On The Cob
Mais aan de kolf
Per persoon: een maiskolf
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-07-200060-120 min.
Ceviche
Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.
500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort), 3 limoenen, 1 citroen, bosje koriander, peper, zout, aji amarillo of gele pepers, 4 tenen knoflook, 1 a 2 rode uien
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2014Hoofdgerecht20-30 min.
Mais aan de kolf
1 verse maiskolf per persoon, boter of plantaardige margarine, zeezout, versgemalen zwarte peper
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2002Vegetarisch20-30 min.
Aardappelgratin met mais en pompoen
Dit herfstgerecht smaakt het lekkerst wanneer de eerste maiskolven en pompoenen van het land komen.
200 ml slagroom., 200 ml volle melk., 1 eetlepel verse tijm., versgemalen peper., zout., 300 gram aardappelen., 1 stuk pompoen van 300 gram., 1 maiskolf.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2011Nederlands Bijgerecht30-60 min.
elotes cocidos
Onderdeel van Mexicaans buffet: maiskolven
- 1 maiskolf per persoon, - zout of een bouillonblokje, - boter of zure room, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-200020-30 min.
Groentespiezen
1 maiskolf - 1 courgette - 12 kerstomaatjes - 12 mini-uitjes ? 2 dl olijfolie 2 tenen knoflook - peper en zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-05-20030-10 min.
- Eigen recept
Groenten spies
1 maïskolf, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 ui, 4 champignons, 1 teen knoflook, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 2 takjes basilicum, 2 takjes oregano, 6 el olijfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-07-20120-10 min.
Soep
's Stevige soep of maaltijdsoep - je kunt er inderdaad je maal mee doen. met brood en dan liefst bruin, volkoren of roggebrood - een hele maaltijd!
100 gr bruine bonen, 1 maiskolf of 1/2 literblik maiskorrels, 250 gr runderpoelet, 5 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, iets tijm, iets basilicum, 100 gr zilvervliesrijst, paar witte koolbladeren, 2 tomaten, 3 schijven ananas
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2004Hoofdgerecht60-120 min.
Aardappelgratin met maïs en pompoen
Dit is ouderwets genieten! Check de website van Oneindig Noord-Holland voor het historische verhaal over `de Opperdoezer Ronde` aardappel.
200 ml slagroom, 200 ml volle melk, 1 eetlepel verse tijm, versgemalen peper, zout, 300 gram aardappelen, 1 stuk pompoen van 300 gram, 1 maiskolf
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2011Nederlands30-60 min.
ceviche peruana
Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!
4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.
- Regionaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-06-2000Regionaal Hoofdgerecht> 120 min.
salade met kaas
Amerikaanse salade
300 gr. belegen Goudse kaas;, 1 maiskolf/ suiker;(een blik maiskorrels), 1 rode paprika;, 2 grote uien;, 4 grote augurken;, 500 gr. gekookte aardappels;, 2 bekertjes sour cream;, 4 eetlepels mayonaise;, zout/peper/paprikapoeder;, worcestershire sauce.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2001Amerikaans30-60 min.
Bietensoep Met Mais
250 g gekookte bieten - 1 liter water - een beetje citroenmelisse - 1 maiskolf - 1 ongeverfde citroen - snufje zout - 100 g kwark
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-01-2002Vegetarisch30-60 min.