Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Maiskolf

Maiskolf recepten (117) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

maiskolf

INGREDIENTEN

4 maiskolven.olie.marinade.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  •  
  •  20-30 min.

Maiskolf

De jonge kolf van sukermais is een zoete kluifgroente,die je gemakkelijk zelf kunt maken! Recept voor kinderen!

INGREDIENTEN

Nodig:, 2 maiskolven *, water *, 1 eetlepel boter *, snufje zout .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Geroosterde maiskolf.

INGREDIENTEN

4 maiskolven, 50 g boter of margarine, zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Maiskolf Met Peterselieboter

INGREDIENTEN

4 takjes peterselie, 1/2 kleine ui, 75 gr. boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, peper, 1/2 eetl. citroensap, 4 kleine maiskolven.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gegrillde maiskolf

INGREDIENTEN

, 4 grote maiskolfen, zonder lies en zaadpluis, 5 minuten geblancheerd, 120 gr boter, gesmolten, zout en peper, chilipoeder of paprika (naar wens),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maiskolf met sinaasappel-chipotleboter

Dit is er een uit de categorie minimale moeite, maximaal genot. De chipotle heeft Amerika al veroverd, en als je hem eenmaal hebt geproefd begrijp je waarom - en denk je nooit meer aan chilipepers als alleen maar een scherp ingredient. Chipotles geven een complexe, diepe smaak en een warme, volle maar niet te scherpe pittigheid aan je gerecht.

INGREDIENTEN

40 g ongezouten boter -, 2 el sinaasappel concentraat, of 1 tl sinaasappelrasp en 1 tl - sinaasappelsap -, 1 tl limoenrasp -, 1 tl limoensap -, 1 el gepureerde chipotle in adobosaus -, 1 tl rietsuiker -, 1/4 tl zout -, 2 el gehakte verse koriander -, 3 maiskolven, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2008
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde Maiskolf

INGREDIENTEN

2 maiskolven- 4 sate-pennen - 1 eetlepel boter - 2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas - 2 teentjes knoflook - 1 doosje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

hamburger met een maïskolf

INGREDIENTEN

4 maïskolven, zout, 4 hamburgers, 1 el C1000 olijfolie traditioneel, 4 C1000 gevulde aardappelen, 75 g boter, 4 el Calvé sambasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Maiskolf Anders

INGREDIENTEN

4 Maiskolven,aardappelen, biefstuk en kruidenboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gegrilde maiskolf

HEERLIJK ALS TUSSENDOORTJE

INGREDIENTEN

2MAISKOLVEN, 4 SATEPENNEN, 1 EETLEPEL BOTER, 2 EETLEPELS GEMALEN PARMEZAANSE KAAS, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 DOOSJE TUINKERS.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  •  
  •  30-60 min.

Pittige Maiskolf

INGREDIENTEN

4 verse maiskolven75 gr zachte boter1 geperst teentje knoflookfijngeknipte bieslookpeterseliesap van 1 citroenpeper en zoutaluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

geroosterde maiskolf

INGREDIENTEN

4 maiskolvenzout50 g Danish Blue4 eetl. boter of margarine

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

INGREDIENTEN

12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Maiskolf met geraspte kaas

Heerlijke gekookte maiskolf ingesmeerd met mayonaise en bestrooid met geraspte kaas en chilipoeder. In Mexico staan ze op straat, met een leuk wagentje, deze warme maiskolven te verkopen, heerlijk!

INGREDIENTEN

Per persoon 1 maiskolf, mayonaise, geraspte kaas, chilipoeder, suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2011
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

MAISKOLF MET KERRIE OLIE

INGREDIENTEN

1 maiskolf, 1 eetl olie, 1 theel kerriepoeder, mespunt komijnpoeder, zout, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  20-30 min.

Maiskolf op de barbeque

INGREDIENTEN

6 maiskolven - boter - zout - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  30-60 min.

Gebakken maiskolf met Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

4 suikermaiskolven, 60 gram parmezaanse kaas, 100 gr zachter roomboter, snufje suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Maiskolf met pittige kruidenboter

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

100 g zachte gezouten boter, 2 el koriander, geknipt (C1000 Vers), tabasco, 4 Suikermaiskolven, zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

maiskolf in folie

INGREDIENTEN

4 maiskolven, 4 el zachte boter, zout en gemalen chilipepervlokken, aluminiumfolie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer, voor 12 personen De limoen en chili geven de zoetige smaak van de mais een pittige dimensie.

INGREDIENTEN

12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

Gekookte maiskolf met kruidenboter

INGREDIENTEN

4 maiskolven, (2 eetl. suiker), 100 g boter of margarine, 3 takjes peterselie, 1 theel. majoraan, 1 theel. kruizemunt, 1 eetl. citroensap, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde maiskolf met oosterse kruidenboter

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, uitgeperst, 1 eetl. fijngehakte, verse gember, 1? theel. Thaise rode currypasta, 25 g boter, 175 g boter, 2 rode pepers, in kleine stukjes, 15 g koriander, fijngehakt, 3 bosuitjes in ringen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Maiskolf op de barbeque 2

INGREDIENTEN

6 maiskolven - honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  •  
  •  20-30 min.

geroosterde maiskolf op de BBQ

INGREDIENTEN

* 1 suikermaiskolf per persoon, * BleuBand boter, * peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue

Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!

INGREDIENTEN

4 maïskolven, 150 g boter (Kerrygold) of zelf boter mengen met wat kerriepoeder, cayennepeper, zout, aluminiumfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Maxima's Carbonada Criolla

Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spice Mais

Suikermais is verrukkelijk!

INGREDIENTEN

1 verse maiskolf per persoon - 125 gr boter - zakje taco-kruiden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Corn On The Cob

Mais aan de kolf

INGREDIENTEN

Per persoon: een maiskolf

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  •  
  •  60-120 min.

Aardappelgratin met mais en pompoen

Dit herfstgerecht smaakt het lekkerst wanneer de eerste maiskolven en pompoenen van het land komen.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom., 200 ml volle melk., 1 eetlepel verse tijm., versgemalen peper., zout., 300 gram aardappelen., 1 stuk pompoen van 300 gram., 1 maiskolf.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ceviche

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort), 3 limoenen, 1 citroen, bosje koriander, peper, zout, aji amarillo of gele pepers, 4 tenen knoflook, 1 a 2 rode uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mais aan de kolf

INGREDIENTEN

1 verse maiskolf per persoon, boter of plantaardige margarine, zeezout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Groenten spies

INGREDIENTEN

1 maïskolf, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 ui, 4 champignons, 1 teen knoflook, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 2 takjes basilicum, 2 takjes oregano, 6 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2012
  •  
  •  0-10 min.

Soep

's Stevige soep of maaltijdsoep - je kunt er inderdaad je maal mee doen. met brood en dan liefst bruin, volkoren of roggebrood - een hele maaltijd!

INGREDIENTEN

100 gr bruine bonen, 1 maiskolf of 1/2 literblik maiskorrels, 250 gr runderpoelet, 5 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, iets tijm, iets basilicum, 100 gr zilvervliesrijst, paar witte koolbladeren, 2 tomaten, 3 schijven ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

elotes cocidos

Onderdeel van Mexicaans buffet: maiskolven

INGREDIENTEN

- 1 maiskolf per persoon, - zout of een bouillonblokje, - boter of zure room, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  •  
  •  20-30 min.

Groentespiezen

INGREDIENTEN

1 maiskolf - 1 courgette - 12 kerstomaatjes - 12 mini-uitjes ? 2 dl olijfolie 2 tenen knoflook - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Aardappelgratin met maïs en pompoen

Dit is ouderwets genieten! Check de website van Oneindig Noord-Holland voor het historische verhaal over `de Opperdoezer Ronde` aardappel.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 200 ml volle melk, 1 eetlepel verse tijm, versgemalen peper, zout, 300 gram aardappelen, 1 stuk pompoen van 300 gram, 1 maiskolf

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Salade met gegrilde mais en courgette

Een heerlijke salade die bij veel gerechten geserveerd kan worden. Of je maakt er een hoofdgerecht van met een ciabatta met kruidenboter!

INGREDIENTEN

- sla naar keuze, - maiskolf 2x, - courgette, - honing, - knoflook, - olijfolie, - azijn, zelf gebruik ik champagneazijn, - mayonaise, - peper en zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  •  
  •  20-30 min.

ceviche peruana

Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!

INGREDIENTEN

4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top