1. Home
  2. Recepten
  3. Mais Bbq

Mais bbq recepten (87)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

sateh van varkenshaas of kipfilet

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet - 1 teen knoflook - 1 duimkootje verse gember - 1 dl. ketjap manis - 1 dl. (archaide- of mais-) olie - 2 eetl. bruine suiker - sap van een halve citroen - 1 theelepel peper - 2 theelepels zout - 12 satehprikkers voor de saus - 1 ui - 1 eetlepel olie - 2 theelepels sambal - 4 flinke eetlepels pindakaas - ca. 1 dl. water (of kokosmelk)

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas (of kipfilet) in blokken van 2 cm. Leg de satehprikkers in koud water

Bereidingswijze

- Schil de gemberwordtel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus. - Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade. - Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken. - Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht. - Gril de sateh's op de bbq in ca. 10 minuten gaar saus - Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal. - Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas - Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water(of kokosmelk; vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Geroosterde Mais

Lekkere mais van de bbq, lekkerder kan bijna niet.

INGREDIENTEN

MAIS, ZOUT, EN BOTER

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lauw-warme linzensalade met mais etc voor een maaltijd of bij de BBQ

Om de vakantie echt af te sluiten hadden we een 'skottelbraai' voor 2. We hebben tijdens de vakantie weer eens linzen gegeten. Een van de bijgerechten heb ik er daarom zelf erbij verzonnen, met linzen. Het pakte goed uit, was erg lekker, daarom even op mijn smulrecepten toegevoegd. Het kan als bijgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht, al dan niet vegetarisch. Je kunt er zelf nog van alles bij bedenken, maar als basis vonden wij het een erg lekkere linzensalade.

INGREDIENTEN

Een blik linzen (circa 300 gr), een blikje mais (circa 150 gr), 1/2 potje gegrilde paprika op olie (circa 150 gr), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes gesnipperde/geperste knoflook, 1/2e rode paprika, olijf/roerbak olie met rozemarijn (of zelf rozemarijn toevoegen)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

bbq: maiskolven

INGREDIENTEN

4 grote maïskolven met schutblad - 150 gr ongezouten roomboter - zout, versgemalen peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  •  
  •  20-30 min.

Italiaanse pastasalade met maïs en basilicumdressing

Super lekker en gemakkelijk. Gewoon met ingredienten die je vaak toch al in huis hebt.  Heerlijk voor bij de bbq of tijdens de lunch.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Maïs à 425 ml, uitgelekt, 1 blik Bonduelle doperwten à 425 ml, 300 gram pennepasta, 75 gram rucola, grof gehakt, 100 gram parmaham, in stukken getrokken, 8 zongedroogde tomaatjes, in stukken, 100 gram gemengde olijven op olie, grof gehakt, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 6 eetlepels olijfolie (of olie van de olijven en/of zongedroogde tomaatjes!), 2 eetlepels balsamico-azijn, 25 gram basilicum, de blaadjes, 1 teentje knoflook, peper en zout

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegrilde mais, courgette & asperges

Wat is lekkerder dan gegrilde groenten en dips bij de BBQ?

INGREDIENTEN

250 g asperges, 2 maiskolven gesneden in 4 stukken, 2 courgettes gesneden in plakken, 1 bakje Salsa Chunky Dip, 1 bakje Onion & Garlic Dip

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2014
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Pas­ta­sa­la­de met mais &; pa­pri­ka

Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én makkelijk op voorhand  te bereiden 

INGREDIENTEN

295 g gegrilde rode paprika's in pot, ½ limoen, 125 g crème fraîche, 1 tl zoete gerookte-paprikapoeder, 4 el zoete chilisaus, 300 g schelpjespasta, 340 g maiskorrels in pot, 5 g verse platte peterselie

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2020
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gegrilde maïs met venkelboter

Makkelijke starter voor Uw BBQ feest 

INGREDIENTEN

4 maïskolven, 2 el olijfolie, 2 tl venkelzaadjes, 100 g ongezouten boter, 2 tl verse tijm, 1 tl limoenrasp, 1 teentje knoflook, geperst, peper - zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mixed grill met aard­ap­pel en mais

Lekker grill gerecht voor op de BBQ ; wel eerst laten marineren gedurende min 1 uur en dan smullen maar 

INGREDIENTEN

200 ml rode wijn, 3 el rodewijnazijn, 2 tenen knoflook (geperst), 2 el verse tijm (fijngesneden), 2 braadworsten, 2 speklapjes, 2 haaskarbonades, 4 maiskolven (in blad), 3 el olijfolie, 1 zak aardappelpartjes (in de schil (425 g)), 2 biefstukken,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BBQ salade O,zo lekker

INGREDIENTEN

1 potje seldery (uitgelekt), 5 hard gekookte eieren ( in plakjes), 3 dikke plakken ham ( in blokjes), 1 blikje crispy mais (uitgelekt), 6 ananasschijven in stukjes, 2 appels in stukjes, 1 grote pot yoghurt mayonaise, 1 grote prei ( in heel dunne plakjes gesneden), ,

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2010
  • Duits
  •  20-30 min.

Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

4 maiskolven, 90 ml Guru mango cinnamon BBQ sauce, 1 eetrijpe mango, ½ rode ui, 3 tomaten, 1 rode peper, 5 g verse koriander, 1 limoen, 200 g nacho chips naturel

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste mais bbq recepten
  • Eigen recept

Boerenkaas groentenspiezen van de bbq

Het allerlekkerste vegetarische bbq recept! 

INGREDIENTEN

1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas, 1 rode paprika, 1 middelgrote courgette, 1 kleine aubergine, 1 maïskolf (gekookt), 1 rode ui, ca. 6 cherrytomaatjes, 1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden, 2 tenen knoflook olijfolie zout en peper

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tandoori BBQ spiesen

De Tandoori BBQ spiesen van Kumar's zijn heerlijk als bijgerecht. Dit recept kun je ook gebruiken voor kip spiesen. 

INGREDIENTEN

8 speklapjes, 1 pakje Kumar's Tandoori, 1 schaal maiskolven (2 stuks), Peper en zout

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2015
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BBQ Chicken Pizza

Wij maken graag pizza en alsa we dat doen dan maken we een hele grote plaatpizza die we in vakken verdelen die we allemaal met iets anders beleggen. Onze favoriet is BBQ Chicken, en hier volgt het recept daarvoor!

INGREDIENTEN

1 Turks brood / kant en klare pizza bodem / of zelfgemaakte bodem, , -voor de saus op de bodem:, 2 blikjes tomaten blokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 rode ui fijngesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, Handje verse basilicum blaadjes, 1 glas rode wijn, 1/2 theel Zout, wat peper, 3 eetl.olijfolie, 1 theel oregano, , -Op de pizza:, 1 kipfilet, of 1 a 2 kippedijen filets, Cajun kruiden & olijfolie, Bbqsaus & tabasco, 1 rode paprika, 1/2 blikje mais, 1/2 ui in halve ringen, 50-75 gram geraspte kaas, ,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2015
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maiskol­ven van de bbq met "Guru mango cinnamon BBQ sauce"

De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld zoals deze " Guru mango cinnamon BBQ sauce"

INGREDIENTEN

4 maiskolven, 90 ml Guru mango cinnamon BBQ sauce ( kant en klaar te koop), 1 eetrijpe mango, ½ rode ui, 3 tomaten, 1 rode peper, 5 g verse koriander, 1 limoen, 200 g nacho chips naturel

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

geroosterde maiskolf op de BBQ

INGREDIENTEN

* 1 suikermaiskolf per persoon, * BleuBand boter, * peper en zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Duvel`s - rib voor bij bbq

Gegarandeerd altijd gare spareribs!

INGREDIENTEN

1+1/2 kilo spareribs, 1 t zout, 1/4 t peper, , VOOR DUVELS SAUS: , 1 e Marmite (bij supermarkten te kopen), 5 e suiker, 1 e bloem (maïs of tarwe), 2 e bruine azijn, 3 e gepureerd verzoet gember stukjes uit een potje of geraspt verse gember, 1 teentje knoflook, gepureerd

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2010
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Tortilla`s voor de BBQ

Diverse voorbeelden voor vullingen voor een lekkere gevulde tortilla voor een vegetarische BBQ

INGREDIENTEN

*salsasaus voldoende om de tortilla te bestrijken, avocado in kleine stukjes, 2 bosui in stukjes, geraspte kaas, *roomkaas voldoende om de tortilla te bestrijken, gegrilde paprika uit een pot, *150 cc zure room, 100 gram geraspte kaas, 1 theelepel chilipoeder, peper, gehakte bosui of veel bieslook, * blik gepureerde kidneybonen, half blikje mais, fijngesneden rode paprika, 100 gram geraspte kaas, 100 ml zure room, bieslook, klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel chilipoeder, * experimenteer met brie of andere kaassoorten en vul na bakken rijkelijk met sla

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  •  
  •  0-10 min.

salsa van geroosterde mais op notenbroodje zalm

Voor wie niet van een warme maaltijd houdt met warm weer. maar wel iets warms wil eten.niet lang in de keuken, een volwaardige maaltijd. Smaakt in de winter trouwens ook goed.

INGREDIENTEN

*(afbak)notenbrood (bijv foccacia met walnoten), *eventueel mayonaise o.i.d.*gerookte zalm * olijfolie *2 maiskolven, , VOOR DE SALSA:*1/2 rood uitje *2 grote vleestomaten *2 eetlepels vers korianderblad *paar druppels tabasco *zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke salade van witte bonen met mais paprika avocado en tonijn

Een heerlijke zomerse salade. Lekker bij een picknick, buffet of bij de bbq.

INGREDIENTEN

1/2 ltr blikje witte bonen;, 1 blikje maiskorrels;, 2 blikjes tonijn op olie;, 2 geroosterde rode paprika`s uit pot of zelf geroosterd, 1/2 bakje tuinkers;, 1 kleine ui;, 1 rijpe avocado;, sap van 1/2 citroen;, 2 dl knoflooksaus

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Kipsalade CORFU

Deze kipsalade afgelopen zomer diverse keren als voorgerecht gegeten in een restaurant in Corfu. Eigenlijk is het bijna een maaltijdsalade, maar ook goed als bijgerecht op een buffet of BBQ.

INGREDIENTEN

1 goudgeel gebraden kipfilet, 4 gekookte eieren, 1/4 ijsbergsla, 1/2 komkommer, 2 á 3 trostomaten, 1/2 (rode) ui, 1/2 rode paprika, 1/2 blikje uitgelekte mais, 200 gr. jonge kaas in kleine blokjes, Kerriepoeder, Peper en zout, 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 á 3 eetlepels whisky, , , ,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Grieks
  •  20-30 min.

Italiaanse pasta salade

Heerlijke koude pasta salade, voor bijvoorbeeld bij de BBQ.

INGREDIENTEN

400 gram strikjes pasta, zout, peper, 200 gram kleine salami worstjes, 1 teentje knoflook, 2 bolletjes mozzarella, 250 gram cherytomaatjes, 1 groene paprika, 1 blikje mais,2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden, 7 blaadjesverse basilicum, 3 blaadjes verse munt, 1 takjes verse rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Feestelijke tonijnsalade

Heerlijke, frisse, gezonde en zomerse tonijnsalade. Een echt knaller bij de bbq, of op een broodje, als zomerse lunch in de tuin

INGREDIENTEN

Groot blik tonijn, blikje mais, blik sperziebonen, komkommer, ui, 4 tomaten, rode paprika, mayonaise, ketchup, peper en zout

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

bbq-salade alathea

Lekkere frisse salade voor bij de bbq maar kan ook bij gourmetten, steengrillen enz.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 blikje mais, 1 blikje dop-, erwten, 1/2 komkommer, 1 plak ham, 1 plak jonge kaas, 3 eetl. yoghurt, 2 eetl. yogonaise, 1 eetl. azijn, 1 teentje knoflook, zout en peper.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Antiliaanse tonijnsalade

Erg lekkere salade voor op brood, bij de bbq, of tijdens de lunch.

INGREDIENTEN

3 blikjes tonijn in olie, 1 blikje mais, 1 blikje doperwten, 1 pot rode bieten, 3 eetlepes mayonaise, beetje zout

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2011
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

Maissalade Simpel

Deze maissalade kreeg ik op een molukse BBQ. Het gerecht schittert door eenvoud.

INGREDIENTEN

1 blikje mais, 1/2 rode paprika, 1/2 komkommer,

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2007
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

broccolisalade

Een erg goed recept, van een kok afgetroggeld van een restaurant Erg lekker bij een buffet of bbq

INGREDIENTEN

dressing:, 2 onafgestreken eetl. creme fraiche,, 2 onafgestreken eetl. Mayonaise,, 2 eetl. Gembersiroop,, 3 dr. Worchestershiresaus,, 3 theel. Kerriepoeder,, peper/zout,, , Vulling:, 2 stronken broccoli,, klein blikje mais,, 1 rode ui,, 1 vleestomaat,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rijstsalade met vis (maaltijdsalade)

Heerlijke rijstsalade, als maaltijdsalade maar ook heel geschikt voor een picknick of als bijgerecht voor een BBQ.

INGREDIENTEN

250 gram rijst (langkorrelig of anders), 150 gram tonijn op olie uit blik, uitgelekt en verkruimeld, 150 gram mais uit blik, uitgelekt, 150 gram gerookte zalm in stukjes (of gerookte zalm snippers), 200 gram gare en gepelde garnalen, 1 eetlepel kappertjes, afgepoeld, olijfolie, zout en peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Frisse zomersalade

Een frisse kip en groente salade voor de zomer of bij de bbq

INGREDIENTEN

600 gram gaar kippenvlees of kalkoenvlees, 2 uien, 2 groene paprika's, 2 blikjes maiskorrels, 100 gram geschaafde amandelen, 6 eetlepels Bulgaarse yoghurt of zure room, 6 eetlepels slasaus of halvanaise, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels gemberpoeder, peterselie, peper & zout

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Laagjessalade

Lekker bij de BBQ, Gourmet of fondue

INGREDIENTEN

- 1 pot sellerie (uitgelekt), - 4 á 5 hard gekookte eieren, - 1 blik ham, - 1 blikje mais (uitgelekt), - 1 blik ananas (uitgelekt), - 3 á 4 appels (geschild), - 1 pakje slagroom (ongeklopt), - 300 ml yogonaise, - 1 á 2 gesneden prei, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  •  
  •  0-10 min.

Hawaïaanse pasta salade

Lekker zomers, ideaal te serveren bij BBQ, combinatie met kip is ook heel lekker

INGREDIENTEN

375g Soubry spirelli, 1 blokje kippenbouillon, 1/2 ananas, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 50g maïs, bosje in ringen gesneden pijpajuin, 2 eetlepels sojaroom, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel zacht kerriepoeder,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

louisiana shrimp boil

Een buiten gerecht pur sang, ipv van bbq , eigenlijk moet je dit lekker met je handen eten kan ook gewoon op een bord met een vork natuurlijk.

INGREDIENTEN

3 citroenen, 5 gekruide braadworst, mag best van die gemarineerde bbq zijn, 200 gram rauwe ongepelde grote garnalen, 400 gram rauwe gepelde garnalen ) haal het bij je turkse super of toko, scheelt de helft met de appie), 500 gram kleine ( liefst rode ) aardappeletjes, anders krieltjes met schil ( ongekookt), 3 grote rode uien, 2 blikjes baby mais ( of 4 grote voorgekookt in stukken ), 1 1/2 el. cayenne poeder, 3 laurier blaadjes vermalen tot poeder, 2 tl. selerie zout, 1 tl. mosterd poeder, 1,5 liter water, 1 liter water, diverse sauzen van zoet tot pittig, gesmolten boter voor de mais ( diverse kruiden potjes op tafel ), ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijstsalade

Dit recept heb ik ooit van iemand gekregen toen ik op zoek was naar recepten voor een bbq voor veel mensen. Helaas weet ik niet meer van wie ik het heb gekregen, maar ik weet wel dat het snel en gemakkelijk te maken is en erg lekker! We hebben het al meerdere keren gemaakt en het valt steeds goed in de smaak. Ideaal dus bij een bbq of bij een buffet als bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 kg rijst; 2 grote blikken gepelde mandarijntjes; 2 grote blikken mais; 3 paprika's (verschillende kleuren staat leuk); 3 zakjes rozijnen; verse peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade van gemengde bonen met paprika en spekreepjes

Tijdens ons jaarlijkse buurtfeest met BBQ wordt per gezin gevraagd een salade te maken. Dit jaar maakte ik deze salade en die viel in de smaak.

INGREDIENTEN

1 blikje rode kidneybonen (400 gram), 1 blikje groene kidneybonen (400 gram), 1 klein blikje mais, 1 grote rode ui, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 200 gram mager gerookt spek in reepjes, 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 6 eetlepels olijfolie, peper, zout, 1 eetlepel honing, 1 theelepel tijm, 2 eetlepels gehakte peterselie, peterselie om te garneren

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Varkenshaasspies met pastasalade

Een bijzondere combi, varkenshaas met pasta, en toch lekker!! Het uitproberen waard! Lekker voor in de grillpan en in de zomer op de BBQ.

INGREDIENTEN

300 gr fusilli, 1 el balsamico-azijn, 1 el ketchup, 1 el rietsuiker, peper en zout, sap van 1 sinaasappel, 1 el olijfolie, 300 gr varkenshaas, 1 rode ui, ? avocado, 50 gr mais (blik), 50 gr red kidney beans (blik), 1 el creme fraiche, 1 el mayonaise, 1 flinke hand rucola, 1 el olijfolie, 1 eetlepel gesneden bieslook, 4 spiezen,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemengde Salade

Een lekkere gemengde salade voor bij de BBQ of een andere gelegenheid.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde salade, 150 gr. magere ontbijtspekreepjes, 1/2 blikje mais, 4 el. slasaus, 1/2 zakje Silvo Sla kruiden.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

mais-kipsalade

Lekkere, simpele salade.. Heerlijk op een zomerse dag, bij een bbq!

INGREDIENTEN

Kipfilet, blikjes mais, blikjes mandarijnen, slasaus, beetje azijn

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

bonen-maissalade

Meegenomen uit Zuid-Afrika..ook lekker bij een BBQ

INGREDIENTEN

1 krop sla - 450g witte bonen - 450g mais uit blik - Citroensaus: 2+1/2 e citroensap - 1/4 t mosterdpoeder - 40ml olie - 1 t suiker - 1/2 t zout - 1/4 t peper

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Mais-Tonijnsalade

INGREDIENTEN

1 blikje mais (uitgelekt), 1 blikje tonijn in water (uitgelekt), 1 sjalotje fijngesnipperd, 1 bekertje creme fraiche,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  •  
  •  0-10 min.

Zomerse Rijst-Groente Salade

Gewoon een heerlijk frisse salade, goed als licht hoofdgerecht of b.v. bij de bbq

INGREDIENTEN

200 gr. rijst, 1 komkommer, 4 tomaten, 1 blikje mais, stuk salami van ca. 3 ons, 2 el azijn, 4 el olie, 5 el tomatenketchup, 2 tl suiker, 3 tl oregano, 2 teentjes knoflook, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste mais bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top