1. Home
  2. Recepten
  3. Macarons

Macarons recepten (51) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Macarons

Macarons maak je makkelijk zelf met de Magimix.

INGREDIENTEN

150 gram amandelen, 200 gram poedersuiker, 3 eieren, 100 gram boter, kleurstof, 2 eetl. creme fraiche, 1 theel. vanillesuiker, 2 eetl. kristalsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2013
  •  
  •  60-120 min.

Macarons

Macarons fantasie,* gevuld met mandarijn crème en *foie gras. Lekker bij een glaasjes champagne..

INGREDIENTEN

, 3 eiwitten, 20 gram fijne suiker, 150 gram amandelpoeder, 30 gram suiker, 30 gram cacao poeder, ganzenlever paté op kamertemperatuur.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

macarons

Voor 10 a 12 stuks(bitterkoekjes)

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 120g. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150g gemalen amandelen (vervangen door gemalen kokos voor kokosmacarons), boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

MACARONS

? 60 Stuks Een behoorlijk oud recept

INGREDIENTEN

, , < 280 g amandelen, , < 250 g suiker, , < ? 4 eiwitten, , < vanille, , < 6 bladen ouwel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Macarons

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.(ca 24 stuks)

INGREDIENTEN

150 g gepelde amandelen, 125 suiker, geraspte citroenschil, twee eieren, eenige bladen ouwel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Macarons

INGREDIENTEN

1/3 cup suiker., 1 Groot eiwit., 1 Cup geraspte kokos., 1/4 cup amandelen, fijngehakt., paar druppeltjes vanillearoma., snufje zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Koffie macarons

INGREDIENTEN

6 eetl supersterke versgezette koffie., 175 gr. zeer fijn gemalen amandelen., 3 eiwitten van middelgrote eieren, mespuntje zout, 175 gr + 200 gr poedersuiker, 100 gram zachte roomboter, 75 gram Monchou, , amandelen.175 gr. + 200 gram poedersuiker., , 3 eiwitten van middelgrote eieren.mespuntje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  •  
  •  10-20 min.

Chocolade Macarons

40 Chocolade Macarons

INGREDIENTEN

-180 gram amandelpoeder, -200 gram poedersuiker, -30 gram cacao, -75 ml water, -200 gram fijne kristalsuiker, -80 gram eiwit, -80 gram ongeklopt eiwit, -225 gram extra pure chocola, -200 ml slagroom, -1 eetlepel suiker, -50 gram stukjes boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Passievrucht macarons

INGREDIENTEN

Basisrecept Macarons, , Voor 40 stuks of 20 met vulling:, 200 g poedersuiker ~, 100 g amandelpoeder ~, 120-125 g eiwit (± 3 eieren) ~, mespunt zout ~, 40 g zeer fijne kristalsuiker, , Ingrediënten: vulling, , 1 x basisrecept ~, gele kleurpasta ~, chocoladestrooisel ~, Voor vulling: 6 passievruchten ~, 150 g pure chocolade, gehakt ~, 150 ml slagroom ~, 1 el lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker ~, mespunt zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse "macarons"

Macarons zijn oorspronkelijk Franse koekjes bestaande uit 2 helften met een vulling ertussen. Deze Marokkaanse "macarons" zijn heel anders, maar ook verrukkelijk en niet zo moeilijk te maken als de Franse.....  

INGREDIENTEN

200 gram fijngemalen blanke amandelen;, 140-160 gram poedersuiker;, 2 eiwitten;, 1 koffielepel oranjebloesemwater.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Gekleurde macarons

Van cupcakerecepten.nl

INGREDIENTEN

115 gram amandelmeel : Zelf maken of kant en klaar?, 160 gram poedersuiker, 3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur, 90 gram fijne kristalsuiker, Snufje zout, Drupje kleurstof

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-01-2014
  •  
  •  

Macarons met witte chocolade Ganache

INGREDIENTEN

Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Macarons met witte chocolade

Van daag is de dag van de Macaron, dus een lekker receptje mag niet ontbreken.

INGREDIENTEN

Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  
  •  > 120 min.

Macarons de st Emilion

INGREDIENTEN

* 2 eiwitten, * naar smaak zout, * 150 gr gemalen amandelen, * 200 gram suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Macarons uit Amiens

Duurt ff maar is het wachten waard.

INGREDIENTEN

Kg.amandelpoeder,kg.suiker,250 gr.eiwit,100 gr,honing,100 gr.appelcompote.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Macarons met zoute caramel à l'écureuil.

Zien ze er niet uit om in te bijten?   Hier in Frankrijk ontzettend populair . Na een aantal mislukte pogingen, omdat ik me aan recepten hield die ik op internet vond, heb ik het nu voor elkaar: macarons die niet plakken of breken. Volgens mijn "eigenwijze" methode. Let op: de dag van te voren moet je de eieren scheiden.

INGREDIENTEN

60 g eiwit (van 2 eieren), 14 g suiker, 80 g amandelpoeder, 140 g poedersuiker, 1 schijfje citroen, een mini snufje zout, , Vulling:100 g suiker, 80 g slagroom, 30 g zachte boter, 1 afgestreken theelepel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chocolademacarons

Mateloos populair koekje in Frankrijk en meer en meer ook hier in Nederland; macarons. Gemaakt van amandelkoekjes met een lekkere vulling en ze worden gemaakt in allerlei kleuren, smaken en met allerlei verschillende vullingen. Eerst maar eens beginnen met de chocolademacaron.......

INGREDIENTEN

3 eiwitten;, 200 gram poedersuiker;, 125 gram amandelpoeder;, 30 gram kristalsuiker;, 15 gram cacaopoeder;, 120 gram pure chocolade;, 80 gram roomboter;, 30 gram dikke room;, een beetje rode voedselkleurstof.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op19-08-2014
  • Frans
  •  

Portugese appelroom

INGREDIENTEN

1/2 liter pasteibakkersroom * 3 macarons * 1 eetlepel abrikozenconfituur * 4 appelen * 30 gram boter * 30 gram poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke Flensjes

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 30 gram poedersuiker - 1/2 borrelglas frambozenlikeur - 1 dl slagroom - 1 blikje frambozen op siroop - 70 gram kleine macarons

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Diplomaat Met Frambozen

INGREDIENTEN

450 gram lange vingers - 1/2 dl kirsch - 400 gram frambozengelei - 150 gram macarons - 150 gram poedersuiker 450 gram verse frambozen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes Met Chartreuse

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 4 kleine macarons - 0,3 dl cognac - 0,3 dl groene chartreuse - 35 gram boter - 35 gram suiker - 2 schuimpjes - 1 sinaasappel - 70 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Champagnesyllabub

INGREDIENTEN

= 285 ml slagroom, = 4 eetl.poedersuiker, =200 ml champagne, of witte mousserende wijn. = macarons of andere schuimkoekjes.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Pralines met amandellikeur

Voor 24 stuks.

INGREDIENTEN

225 g melkchocolade, 2 eierdooiers, 25 g boter, 2 eetlepels room, 65 g macarons (bitterkoekies), 2 eetlepels amandellikeur, 200 g pure chocolade, cacaopoeder.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

aardbeientiramisu

Heerlijk zomers!

INGREDIENTEN

Bakje aardbeien, 500 gr marscarpone, 75 gr poedersuiker, 200 gr italiaanse koekjes(bv macarons), 4 eigelen, sinasappelikeur(of andere fruitlikeur)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

aardbeiencoupe met bitterkoekjes

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), , 150 g suiker, , 2 zakjes vanillesuiker, , 6 eieren, , 5 dl room, , 50 g bitterkoekjes (macarons)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Aarbeiencoupe met bitterkoekjes.

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 l verse room, 100 g bitterkoekjes (macarons).

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), -150 g suiker, -2 zakjes vanillesuiker, -6 eieren, -5 dl room, -50 g bitterkoekjes (macarons),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Gentse pudding

Streekgerecht uit grootmoeders tijd, heerlijk!

INGREDIENTEN

-500 g oudbakken kramiek, -1 liter melk, -150 g bruine suiker, -200 g macarons (bitterkoekjes), -50 g rozijnen, -50 g gekonfijt fruit, -kaneel, -6 eieren, -2 eetlepels rum

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

kersenvlaai

De Limburgers en hun vlaaien,ze zijn onafscheidelijk......

INGREDIENTEN

Ingredienten voor het Gistdeeg:, 200 gr bloem,75 gr boter,1 ei,10gr suiker,1 dl lauwe melk,10 gr gist,een snuifje zout., , Ingredienten voor Vlaai:, 170gr gistdeeg,200 gr vette witte kaas,3 eieren,100 gr bloemsuiker,4 macarons of bitterkoekjes,1/3 dl room,200 a 250 gr kersen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Oostvlaamse Vlaai A La Leona

Lekker zoet dessert, dat je ook bij de bakker kan kopen in aluminium schaaltjes - het lijkt een beetje op broodpudding

INGREDIENTEN

1 liter halfvolle melk, 500 ml donker candijsiroop, 160 g bruine suiker, 35 g bloem, 2 eieren, 120 g peperkoek, 100 g macarons (kokoskoekjes), 4 beschuiten, 150 g melkcaramellen (Lutti), snuifje kaneel, snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kwarktaart met witte chocolade en amaretto

Voor 4 pers. hartverwarmend nagerecht.....

INGREDIENTEN

16 volkorenbeschuitjes;, 3 bitterkoekjes (macarons);, 50 g boter (roomboter);, 1/2 theelepel amandelextract;, 1/2 theelepel kaneelpoeder;, 350 g chocolade (witte chocolade);, 1.25 dl slagroom;, 675 g roomkaas;, 120 g suiker;, 4 eieren;, 2 eetlepels amaretto;, 1/2 theelepel vanille-extract;, 4.4 dl zure room;, witte chocoladeschilfers, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Brusselse plattekaastaart

En na het kermisfeestmaal, het dessert

INGREDIENTEN

350 gr zanddeeg, 200 gr plattekaas of pottekaas, 3 eierdooiers, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vanillesuiker, 30 gr roomboter, 1 eetlepel bloem, 6 cl verse room, 30 gr vers gemalen amandelen, 4 verkruimelde amandelkoekjes (macarons), 1 snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Pannenkoeken Met Rabarber

INGREDIENTEN

50 g magere plattekaas, 1 eetlepel matszetmeel, 90 g bloem, 3 eieren, 1 theelepel geraspte citroenschil, 50 g suiker, 15 cl melk, 350 g rabarber, 2 eetlepels olie, 100 g macarons (amandelkoekjes), 40 g amandelen, poedersuiker, vanille-ijs.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Fris Paasei

INGREDIENTEN

Ingredienten, 150 gram marsepein, 2 eetlepel bloemsuiker, decoratiemateriaal (evt. een lint of mokka-essence om het ei te beschilderen), boter, , Voor de afwerking:, 75 gram macarons (kokoskoekjes), Voor de witte vulling: 3 blaadjes gelatine 125 gram zure room 60 gram griessuiker 2 eierdooiers 1eetlepel amaretto 175 gram yoghurt Voor de gele vulling: 2 blaadjes gelatine 125 gram room 25 gram griessuiker 2 eierdooiers 1 eetlepel cognac 100 gram advocaat ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

macarontaart

INGREDIENTEN

1 doos macarons-fijne suiker-5 hele eieren-slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top