- Eigen recept
Macarons
Macarons maak je makkelijk zelf met de Magimix.
150 gram amandelen 200 gram poedersuiker 3 eieren 100 gram boter kleurstof 2 eetl. creme fraiche 1 theel. vanillesuiker 2 eetl. kristalsuiker
1. Draai de amandelen fijn in de kom met het hakmes van de Magimix. Zeef het met de helft van de poedersuiker. 2. Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten stijf met de andere helft poedersuiker. 3. Spatel het amandel/poedersuikermengsel door de geslagen eiwitten. Roer eventueel kleurstof door. 4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine hoeveelheden op een bakplaat met bakpapier. Laat de bakplaat een aantal keren vallen op de werkbank zodat een mooi glas oppervlak bovenop ontstaat. Laat ze minimaal een half uur drogen. 5. Verwarm de oven voor op 175C. 6. Bak de macaron schelpen 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. 7. Klop de boter luchtig met de vanillesuiker, kristalsuiker en de crème fraiche. 8. Plak twee helften op elkaar met daartussen steeds ietsje van de crème.
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-11-201360-120 min.
Macarons
Macarons fantasie,* gevuld met mandarijn crème en *foie gras. Lekker bij een glaasjes champagne..
, 3 eiwitten, 20 gram fijne suiker, 150 gram amandelpoeder, 30 gram suiker, 30 gram cacao poeder, ganzenlever paté op kamertemperatuur.,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-2006Frans30-60 min.
macarons
Voor 10 a 12 stuks(bitterkoekjes)
2 eiwitten, 120g. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150g gemalen amandelen (vervangen door gemalen kokos voor kokosmacarons), boter
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-04-2000Belgisch60-120 min.
MACARONS
? 60 Stuks Een behoorlijk oud recept
, , < 280 g amandelen, , < 250 g suiker, , < ? 4 eiwitten, , < vanille, , < 6 bladen ouwel
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-2002Internationaal20-30 min.
Macarons
Een recept uit 1934, voor electrisch koken.(ca 24 stuks)
150 g gepelde amandelen, 125 suiker, geraspte citroenschil, twee eieren, eenige bladen ouwel.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2003Nederlands30-60 min.
Macarons
1/3 cup suiker., 1 Groot eiwit., 1 Cup geraspte kokos., 1/4 cup amandelen, fijngehakt., paar druppeltjes vanillearoma., snufje zout.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2013Belgisch20-30 min.
- Eigen recept
Koffie macarons
6 eetl supersterke versgezette koffie., 175 gr. zeer fijn gemalen amandelen., 3 eiwitten van middelgrote eieren, mespuntje zout, 175 gr + 200 gr poedersuiker, 100 gram zachte roomboter, 75 gram Monchou, , amandelen.175 gr. + 200 gram poedersuiker., , 3 eiwitten van middelgrote eieren.mespuntje zout
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-201010-20 min.
Chocolade Macarons
40 Chocolade Macarons
-180 gram amandelpoeder, -200 gram poedersuiker, -30 gram cacao, -75 ml water, -200 gram fijne kristalsuiker, -80 gram eiwit, -80 gram ongeklopt eiwit, -225 gram extra pure chocola, -200 ml slagroom, -1 eetlepel suiker, -50 gram stukjes boter
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-05-2013Frans30-60 min.
Passievrucht macarons
Basisrecept Macarons, , Voor 40 stuks of 20 met vulling:, 200 g poedersuiker ~, 100 g amandelpoeder ~, 120-125 g eiwit (± 3 eieren) ~, mespunt zout ~, 40 g zeer fijne kristalsuiker, , Ingrediënten: vulling, , 1 x basisrecept ~, gele kleurpasta ~, chocoladestrooisel ~, Voor vulling: 6 passievruchten ~, 150 g pure chocolade, gehakt ~, 150 ml slagroom ~, 1 el lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker ~, mespunt zout
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-2013Frans20-30 min.
- Eigen recept
Marokkaanse "macarons"
Macarons zijn oorspronkelijk Franse koekjes bestaande uit 2 helften met een vulling ertussen. Deze Marokkaanse "macarons" zijn heel anders, maar ook verrukkelijk en niet zo moeilijk te maken als de Franse.....
200 gram fijngemalen blanke amandelen;, 140-160 gram poedersuiker;, 2 eiwitten;, 1 koffielepel oranjebloesemwater.,
- Marokkaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2015Marokkaans20-30 min.
Gekleurde macarons
Van cupcakerecepten.nl
115 gram amandelmeel : Zelf maken of kant en klaar?, 160 gram poedersuiker, 3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur, 90 gram fijne kristalsuiker, Snufje zout, Drupje kleurstof
- Geplaatst op30-01-2014
Macarons met witte chocolade Ganache
Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade
- Frans Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-2012Frans Bijgerecht> 120 min.
Macarons met witte chocolade
Van daag is de dag van de Macaron, dus een lekker receptje mag niet ontbreken.
Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade
- > 120 min.
- Geplaatst op20-03-2013> 120 min.
Macarons de st Emilion
* 2 eiwitten, * naar smaak zout, * 150 gr gemalen amandelen, * 200 gram suiker,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-2011Frans30-60 min.
Macarons met gerookte zalm
Amuse van Karin
, 75 g amandelschaafsel, 75g poedersuiker, 2 middelgrote eieren, ½ tube Dr. Oetker rode kleurstofstift, , Voor de vulling:, 115 g gerookte zalm, 140 g Boursin kaas, op kamertemperatuur, 2 el citroensap, Zwarte peper naar smaak, , Voor de afwerking:, Verse dille, Verse bieslook
- Wereld Amuse
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-10-2019Wereld Amuse60-120 min.
Macarons uit Amiens
Duurt ff maar is het wachten waard.
Kg.amandelpoeder,kg.suiker,250 gr.eiwit,100 gr,honing,100 gr.appelcompote.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2013Frans10-20 min.
- Eigen recept
Macarons met zoute caramel à l'écureuil.
Zien ze er niet uit om in te bijten? Hier in Frankrijk ontzettend populair . Na een aantal mislukte pogingen, omdat ik me aan recepten hield die ik op internet vond, heb ik het nu voor elkaar: macarons die niet plakken of breken. Volgens mijn "eigenwijze" methode. Let op: de dag van te voren moet je de eieren scheiden.
60 g eiwit (van 2 eieren), 14 g suiker, 80 g amandelpoeder, 140 g poedersuiker, 1 schijfje citroen, een mini snufje zout, , Vulling:100 g suiker, 80 g slagroom, 30 g zachte boter, 1 afgestreken theelepel zout
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-2015Frans60-120 min.
- Eigen recept
Chocolademacarons
Mateloos populair koekje in Frankrijk en meer en meer ook hier in Nederland; macarons. Gemaakt van amandelkoekjes met een lekkere vulling en ze worden gemaakt in allerlei kleuren, smaken en met allerlei verschillende vullingen. Eerst maar eens beginnen met de chocolademacaron.......
3 eiwitten;, 200 gram poedersuiker;, 125 gram amandelpoeder;, 30 gram kristalsuiker;, 15 gram cacaopoeder;, 120 gram pure chocolade;, 80 gram roomboter;, 30 gram dikke room;, een beetje rode voedselkleurstof.
- Frans
- Geplaatst op19-08-2014Frans
Portugese appelroom
1/2 liter pasteibakkersroom * 3 macarons * 1 eetlepel abrikozenconfituur * 4 appelen * 30 gram boter * 30 gram poedersuiker.
- Portugees Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2006Portugees Nagerecht20-30 min.
Heerlijke Flensjes
8 dunne flensjes - 30 gram poedersuiker - 1/2 borrelglas frambozenlikeur - 1 dl slagroom - 1 blikje frambozen op siroop - 70 gram kleine macarons
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Diplomaat Met Frambozen
450 gram lange vingers - 1/2 dl kirsch - 400 gram frambozengelei - 150 gram macarons - 150 gram poedersuiker 450 gram verse frambozen
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Flensjes Met Chartreuse
8 dunne flensjes - 4 kleine macarons - 0,3 dl cognac - 0,3 dl groene chartreuse - 35 gram boter - 35 gram suiker - 2 schuimpjes - 1 sinaasappel - 70 gram poedersuiker
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Champagnesyllabub
= 285 ml slagroom, = 4 eetl.poedersuiker, =200 ml champagne, of witte mousserende wijn. = macarons of andere schuimkoekjes.
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-07-2008Internationaal Nagerecht10-20 min.
Aardbeiencoupe met bitterkoekjes
500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2003Belgisch Nagerecht20-30 min.
Pralines met amandellikeur
Voor 24 stuks.
225 g melkchocolade, 2 eierdooiers, 25 g boter, 2 eetlepels room, 65 g macarons (bitterkoekies), 2 eetlepels amandellikeur, 200 g pure chocolade, cacaopoeder.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-2004Nederlands30-60 min.
aardbeientiramisu
Heerlijk zomers!
Bakje aardbeien, 500 gr marscarpone, 75 gr poedersuiker, 200 gr italiaanse koekjes(bv macarons), 4 eigelen, sinasappelikeur(of andere fruitlikeur)
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2007Belgisch Nagerecht10-20 min.
aardbeiencoupe met bitterkoekjes
500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons)
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-07-2002Belgisch Nagerecht60-120 min.
Aardbeiencoupe met bitterkoekjes
Voor 4 personen
500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-2003Nagerecht20-30 min.
ijstaart
200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-06-2002Belgisch Nagerecht60-120 min.
Ijstaart
200 g boter (roomboter), , 150 g suiker, , 2 zakjes vanillesuiker, , 6 eieren, , 5 dl room, , 50 g bitterkoekjes (macarons)
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2003Belgisch Nagerecht0-10 min.
Ijstaart
200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op04-08-2002Belgisch> 120 min.
Aarbeiencoupe met bitterkoekjes.
500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 l verse room, 100 g bitterkoekjes (macarons).
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-12-2001Belgisch Nagerecht60-120 min.
Ijstaart
200 g boter (roomboter), -150 g suiker, -2 zakjes vanillesuiker, -6 eieren, -5 dl room, -50 g bitterkoekjes (macarons),
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-10-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
Gentse pudding
Streekgerecht uit grootmoeders tijd, heerlijk!
-500 g oudbakken kramiek, -1 liter melk, -150 g bruine suiker, -200 g macarons (bitterkoekjes), -50 g rozijnen, -50 g gekonfijt fruit, -kaneel, -6 eieren, -2 eetlepels rum
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-05-2003Belgisch Nagerecht30-60 min.
kersenvlaai
De Limburgers en hun vlaaien,ze zijn onafscheidelijk......
Ingredienten voor het Gistdeeg:, 200 gr bloem,75 gr boter,1 ei,10gr suiker,1 dl lauwe melk,10 gr gist,een snuifje zout., , Ingredienten voor Vlaai:, 170gr gistdeeg,200 gr vette witte kaas,3 eieren,100 gr bloemsuiker,4 macarons of bitterkoekjes,1/3 dl room,200 a 250 gr kersen.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2002Belgisch30-60 min.
Oostvlaamse Vlaai A La Leona
Lekker zoet dessert, dat je ook bij de bakker kan kopen in aluminium schaaltjes - het lijkt een beetje op broodpudding
1 liter halfvolle melk, 500 ml donker candijsiroop, 160 g bruine suiker, 35 g bloem, 2 eieren, 120 g peperkoek, 100 g macarons (kokoskoekjes), 4 beschuiten, 150 g melkcaramellen (Lutti), snuifje kaneel, snuifje zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2001Belgisch30-60 min.
Kwarktaart met witte chocolade en amaretto
Voor 4 pers. hartverwarmend nagerecht.....
16 volkorenbeschuitjes;, 3 bitterkoekjes (macarons);, 50 g boter (roomboter);, 1/2 theelepel amandelextract;, 1/2 theelepel kaneelpoeder;, 350 g chocolade (witte chocolade);, 1.25 dl slagroom;, 675 g roomkaas;, 120 g suiker;, 4 eieren;, 2 eetlepels amaretto;, 1/2 theelepel vanille-extract;, 4.4 dl zure room;, witte chocoladeschilfers, ,
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-02-2004Internationaal Nagerecht30-60 min.
Brusselse plattekaastaart
En na het kermisfeestmaal, het dessert
350 gr zanddeeg, 200 gr plattekaas of pottekaas, 3 eierdooiers, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vanillesuiker, 30 gr roomboter, 1 eetlepel bloem, 6 cl verse room, 30 gr vers gemalen amandelen, 4 verkruimelde amandelkoekjes (macarons), 1 snuifje zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-2000Belgisch30-60 min.
Pannenkoeken Met Rabarber
50 g magere plattekaas, 1 eetlepel matszetmeel, 90 g bloem, 3 eieren, 1 theelepel geraspte citroenschil, 50 g suiker, 15 cl melk, 350 g rabarber, 2 eetlepels olie, 100 g macarons (amandelkoekjes), 40 g amandelen, poedersuiker, vanille-ijs.,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.