Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas
Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon.Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!
Ingrediënten 4 personen
400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaasBereidingswijze
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de kipstukjes snel rondom gaar en bruin. Haal de kipstukjes uit de pan. Bak in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers. Bak deze zolang tot het vocht van de champignons is verdwenen.(De champignons hoeven niet echt bruin te worden!). Blus af met de wijn of bouillon. Laat dit wat inkoken tot nog plm. 1 eetlepel over is. Doe de kipstukjes weer in de pan.Leg de roomkaas op de kipstukjes en laat deze op een lage warmtebron rustig smelten. Voeg de peterselie toe.Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de gekookte pasta goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door de pasta. Bestrooi met de geraspte kaas.Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd. (De tijd is afhankelijk van je oven!)