1. Home
  2. Recepten
  3. Macaroni Cheddar Mosterd

Macaroni cheddar mosterd recepten (9)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Macaroni met cheddar en mosterd

Een (lekkere) maar aparte versie van macaroni in de oven

INGREDIENTEN

300 g macaroni (elleboogjes) 300 g cheddar (geraspt) 1 tl mosterd 600 ml melk boter 3 el bloem 60 g paneermeel cayennepeper zout

Bereidingswijze

1 Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 180°C. 2 Kook de elleboogjes beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken. 3 Smelt 4 el boter in een kookpan. Strooi er de bloem bij en laat even sudderen. Vermeng de mosterd met de melk en roer langzaamaan door het bloemmengsel tot de saus bindt. Laat even doorkoken. 4 Roer er, van het vuur af, 200 g geraspte cheddar door. Breng op smaak met zout en cayennepeper. 5 Vermeng de macaroni met de saus. Beboter een ovenschaal en schep er de pasta in. Bestrooi met de rest van de cheddar. 6 Smelt 2 el boter en vermeng met het paneermeel. Strooi dit over de pasta. Zet de macaroni 30 minuten in de oven.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Macaroni'koek' met cheddar

Interessant genoeg duikt deze macaronikoek met cheddar op Barbados regelmatig op als bijgerecht bij stoofschotels

INGREDIENTEN

250 g macaroni, 60 g margarine of boter, 250 g cheddar (geraspt), 1 ui (zeer fijn gehakt), 1/2 tl mosterd, zout, versgemalen zwarte peper, 2,5 dl melk, 2 eieren (losgeklopt), paprikapoeder

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Macaroni met kaas

Een heerlijke vegetarische ovenschotel. Dit is een aanpassing op het recept uit het boekje: "Simpelweg Lekker: Vegetarische keuken. Meer dan 100 onmisbare recepten"

INGREDIENTEN

225 g macaroni (of andere pasta zoals fusili of penne), 1 ei, losgeklopt, 125 g cheddarkaas, 1 bakje vegetarische balletjes, in stukjes gesneden, 1 el grove mosterd, 625 ml bechamelsaus ( 4 el bloem, 50 g margarine, 6 dl melk), 1 zakje geraspte kaas (belegen), 6 of meer walnoten, grofgehakt, 2 uien, gesnipperd, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, zonnebloempitten ter garnering, zout & peper naar smaak, 1/2 tl nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Macaroni met kaas en paprika

Dit smakelijke gerecht is gebaseerd op een tradionele macaronischotel is heerlijk voor jong en oud

INGREDIENTEN

225 g. macaroni, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, olijfolie., voor de saus : 50 g. boter, 50 g. bloem, 6dl.melk, 2tl. franse mosterd, 25 g. geraspte cheddar, zout en versgemalen peper., voor het kruimellaagje :, 100 g. vers broodkruim, 50 g. geraspte cheddar

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2005
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Macaroni met spek en kaas.

Altijd lekker.

INGREDIENTEN

275 gr macaroni, zout, zwarte peper, 200 gr cheddar, 225 gr rookspek, 25 gr bloem, 300 ml melk, 1 theel mosterd, 200 ml creme fraiche, 1 eetl fijngehakte bieslook om te garneren.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Macaroni Met Kaas En Ansjovis

INGREDIENTEN

225 gr. macaroni, 60 gr. boter, 60 gr. bloem, 600 ml melk, 1/2 tl osterd, 175 gr. Gruyere of Cheddar geraspt, 60 gr. ansjovisfilets uit blik, zout en peper., , , , ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Macaronigratin met 3 Soorten Kaas

Machtig recept

INGREDIENTEN

VOOR DE MACARONI:, 450 gr macaroni of penne, 1 el olijfolie, 25 gr roomboter, 25 gr bloem, 300 ml melk, 1/2 tl gedroogde chilivlokken of een paar druppels tabasco, 3 el slagroom, 2 tl Franse mosterd, 1 teen knoflook(geperst), 1 tl paprikapoeder, 125 gr cheddarkaas(geraspt), 125 gr Stiltonkaas(verkruimeld), 125 gr emmentalerkaas(geraspt), VOOR DE GROENTEN:, 50 gr roomboter, 6 kleine preien(in dunne ringen), 3 gele paprika's(zonder zaden in in stukjes), 2 el gemengde verse kruiden(peterselie, marjoraan, basilicum, bieslook)-fijngesneden.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Macaronisalade Met Kipfilet

Fris slaatje

INGREDIENTEN

500g gekookte macaroni, 375g gestoofde groenten,(bleekselder,ui,wortelen) 1in blokjes gesneden groene appel, 300g gebakken en stukjes gesneden kipfilet, 220g in blokjes cheddar, 2 schijn gesneden seldertakjes. Vinaigrette: 125ml olijfolie, 60ml witte wijnazijn, 1snuifje zout, 1theelepel mosterd, 2eetlepels peterselie, 2eetlepels gehakte sjalotjes, peper,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Macaroni-Kaas met Worst

Ook dit recept vond ik op internet en komt geloof ik van de Jamie site maar ik heb het ook weer helemaal aangepast naar onze smaak. Was echt 'n over heerlijk macaroni gerecht maar wel wat anders dan gewoon door de kruiden. Gemakkelijk en snel klaar voor dan smakelijk eten veel succes en plezier met maken!!!

INGREDIENTEN

50 gram Boter, 4 teentjes Knoflook, klein gehakt, 1 Pepertje, dunne plakjes gesneden, Gember ongeveer 2,5 cm in reepjes gesneden, 50 gram Tarwebloem, 1 theelepel groene en rode Harissa, (zelfgemaakt Kruiden Bouillonblokje en gewoon Bouillonblokje), 2 theelepels Mosterd, 650 ml volle Melk, 200 gram Cheddar Cathedral City Kräftig-Würzig of Goudse kaas, grof geraspt, 200 gram Macaroni, 3 à 4 minuutjes voorgekookte Honig Orginele (150 ml Kookvocht opvangen), 150 gram gekookte Ham, in blokjes (à 1 cm), 200 gram gebakken Worstjes, in blokjes (à 1 cm 3/4 glaasje Snibbels van Meica) of Knoflook Worst, 1 eetlepel Ahornsiroop, 1 theelepel Rozemarijn naaldjes of poeder, 50 gram Pecannoten, grof gehakt, Flinke scheut Noten-, en/of Olijfolie,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2017
  • Europees
  •  30-60 min.
Nieuwste macaroni cheddar mosterd recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top