1. Home
  2. Recepten
  3. Lunchgerecht

Lunchgerecht recepten (1.173) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella) 2 eetlepels witte balsamico-azijn 4 eetlepels olijfolie versgemalen peper, zout 1 theelepel honing wat tijmblaadjes 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden) gemengde sla (liefst met rucola) plm. 20 walnoten wat kerstomaatjes om te garneren eventueel crema balsamico

Bereidingswijze

Snij de mozzarella in repen. Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren. Rooster de walnoten in een droge Koekenpan. Snij de plakken ham in vieren. Verdeel de sla over de borden. Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes. Rol de mozzarella in de parmaham. Snij de overgebleven repen in kleine blokjes. Leg de rolletjes op de sla op het bord. Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord. Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes. Verdeel de overgebleven marinade over de salade. Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lunchgerecht

Voor een kinderparty of gewoon als lunchgerecht met kinderen.

INGREDIENTEN

100 gr. magere kwark, zout, peper, 1 eetl. melk, 8 sneetjes bruin brood zonder korst, 200 gr. biefstuk tartaar, 1 eierdooier, 1/2 fijn gesnipperde ui.

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lunchgerecht

Smakelijk lunch/brunchgerecht

INGREDIENTEN

65 gr.zelfrijzend bakmeel,150 gr.geraspte kaas, 2 uien,(in ringen gesneden),versgemalen peper en zeezout, 3 geklopte eieren,150 ml melk,100 gr. slagroom,een dikke lepel creme fraiche, en 1 bl. rode zalm ca. 400 gr., peterselie, bieslook

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2011
  •  
  •  30-60 min.

Lunchgerecht

De Strammer Max is een Berlijns "familielid" van onze uitsmijter

INGREDIENTEN

-8 sneetjes volkorenbrood, -20 g boter, -200 g rauwe ham in blokjes, -50 g boter, -8 eieren, -zout,witte peper, -bieslook, -1 augurk, -1 tomaat

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Duits
  •  0-10 min.

Lunchgerecht

INGREDIENTEN

8 sneetjes volkorenbrood, 2 ons rauwe ham (plakjes), 8 eieren, zout, peper, bieslook, augurk, 1 tomaat, boter

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Duits
  •  0-10 min.

Lunchgerecht

Hartig lunch idee ; ook voor niet studenten !!!!

INGREDIENTEN

-4 American sandwiches, , -1 zakje icebergsla, in reepjes gesneden, , -200 g flinterdun vleesbrood, , -100 g studentenhaver, , -1 dl mayonaise, , -1/2 dl zure room, , -1 dl Dijon-mosterd, , -2 eetlepels geraspte parmigiano, , -2 tomaten, , -peper en zout, , , , , ,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.

lunchgerecht

INGREDIENTEN

250 g zuurkool, 1 kleine blik ananasblokjes (circa 150g), 1 niet rijpe peer, sap van ? citroen, 2 eetl.(olijf)olie, 150 g reepjes rookspek, 50 g gepelde walnoten, 1 flinke theel. Kerrie, zout en versgemalen peper, blaadje eikenbladsla of lollo rosso, zwarte olijven om te garneren, ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lunchgerecht

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 sneetjes smaakjesbrood chocola, Blue Band goede start, 4 el aardbeienjam, 1 banaan, 2 el pure hagelslag,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2006
  •  
  •  0-10 min.

ZOmers lunchgerecht

Zomers lunchgerecht met een Italiaans tintje

INGREDIENTEN

*8 sneetjes witbrood (casino), *24 plakjes kaas (3 per sneetje), *kwart komkommer in dunne plakjes, *olie, *3tomaten, *2 grote uien, *2 teentjes knoflook, *Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, oregano), *scheutje tomatenketchup, *peper zout,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lunchgerecht met champignons

INGREDIENTEN

2 boterhammen, 1 potje gesneden champignons, 25 gram mayonaise, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel uienstrooisel (te koop bij de cursusleidster), 30 gram geraspte kaas

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  •  
  •  0-10 min.

Spinazie-knoflook soep( low kcal)

Een heerlijke calorie-arme soep. Voor mensen die niet zo van spinazie houden maar wel graag gezond willen eten ook een aanrader, want door de knoflook smaakt de soep niet overheersend naar spinazie. Als lunchgerecht is dit recept voor 2 personen, als hoofdgerecht voor 1 persoon!

INGREDIENTEN

Spinazie- knoflooksoep, , , Ingredienten:, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kleine spaanse peper of 1 theelepel sambal oelek, 300 gr spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte munt ( vers of diepvries), 2 eetlepels gehakte koriander ( vers of diepvries), 6 dl groentebouillon, 2 eetlepels citroensap, versgemalen zwarte peper, zout

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Stevig lunchgerecht met aardappelsalade

Stevig lunchgerecht met aardappelsalade.

INGREDIENTEN

1 kg. aardappels. 1 ui, potje zure room, 4 el. mayonaise, 1 el. mosterd. 1 el. azijn, 2 el. fijngeknipte bieslook, zout, peter., Brood, ham, gebakken eieren.

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Duits
  •  20-30 min.

Eenvoud lunchgerecht met makreel of sardienen

Wij waren gek op elkaar en op eten dus het was geen wonder dat ik, ondanks mijn dagelijkse ballet trainingen, toch een paar kilo aankwam. Die paar kilootjes waren voor mijn danscarrie geen probleem maar ze bleken dus net funest voor mijn carrie als fotomodel.Paolos recept voor een eenvoudig lunchgerecht: Omdat Paolos heerlijke eenvoudige lunchgerecht het begin was van onze relatie wil ik dat graag met iedereen delen.

INGREDIENTEN

- 4 sneetjes witbrood of 4 plakjes stokbrood, - een rode ui, - een stukje komkommer

  •  
  •  
  • Geplaatst op20-02-2014
  •  
  •  

Chakchouska: tunesisch lunchgerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 2 ons rijpe tomaten, 1 eetlepel olijfolie, peper (uit de molen), zout, 2 eieren, 1/2 eetlepel koriander of peterselie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  •  
  •  10-20 min.

Mexicaanse fondue (vegetarisch lunchgerecht)

Ook in onze contreien verschijnen typische Mexicaanse specialiteiten steeds vaker in huis. Overigens niet verwonderlijk, want met veel van deze specialiteiten zet men snel een verrukkelijke creatie op tafel;. Ook voor hen die een lekkere vegetarische hap ambieren:

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1? dl droge witte wijn, 300 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel Mexicaanse kruiden of tacokruiden, 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries), 1 grote zak tortillachips naturel,

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frisse wraps met gerookte zalm en komkommer

INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Hartige taart van tortilla`s met groenten en twee soorten kaas

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.

INGREDIENTEN

3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 gr wortel - 2 el olijfolie - 2 theel gedroogde oregano - 200 gr geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 gr feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl fijngehakte koriander of peterselie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche met een vulling van prei, mon chou, eieren en spek

Een makkelijk en toch apart voorgerecht. Deze quiche is ook perfect als lunchgerecht of bij de borrel.

INGREDIENTEN

voor het deeg: 200 gr bloem 100 gr koude boter zout voor de vulling: 1 ui gesnipperd 3 preien in kleine stukjes gesneden 100 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden 15 gr boter 200 gr Mon Chou 1 bekertje zure room 4 eieren zout en peper.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met Paddenstoelen

Lekkere herfst/winter pasta, door de verschillende soorten paddenstoelen die erin verwerkt zijn. Kan ook gemakkelijk als lunchgerecht natuurlijk of als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

400 gr (verse) pasta, 6 teentjes knoflook, 4 eetlepels gehakte platte peterselie, 2 eetlepels in reepjes gesneden salie, 4 eetlepels olijfolie, 300 gr verse, gemengde paddenstoelen, in grove stukken, 200 ml witte wijn, 200 ml slagroom, snufje nootmuskaat, peper & zout, Parmezaanse kaas, geraspt, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipwrap met tomatenmayonaise

Dit kan als hoofdgerecht, als lunchgerecht, als voorgerecht, als buffetgerecht. Makkelijk, slank en erg lekker.

INGREDIENTEN

1 verpakking wraps, 1 potje halfgedroogde tomaten, 12 eetlepels (light) mayonaise of "friteslijn yoghurt", 1 zakje ijsbergsla, 200 gram kipfilet broodbeleg, bieslook

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

snelle visstoofpot met couscous

Hoofd-of lunchgerecht (4-6 personen)

INGREDIENTEN

* 65 g couscous, * 1 ui, in ringen, * 2 tenen knoflook, in plakjes, * 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes, * 1tl geraspte verse gember, * 1 blik tomaatblokjes a 400g, * 1/5 l visbouillon, * blik maiskorrels a 300g, uitgelekt, * 500 g stevige witvisfilets in stukken van 4 cm, * 3 el grofgesneden bladpeterselie

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sandwich BLT

Heerlijk lunchgerecht, uit de Libelle.

INGREDIENTEN

4 broodjes, 8 dunne plakjes bakbacon, 1 avocado, 2 tomaten, 4 blaadjes sla, 2 el mayonaise, peper, zout

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Auberginetosti met geitenkaas

Heerlijk lunchgerecht dat past binnen een koolhydraatbeperkt dieet als Atkins en South Beach

INGREDIENTEN

Twee plakken aubergine (in de lengte), 1 zongedroogd tomaatje in stukjes, een paar dikke plakken geitenkaas ("gewone" kaas kan ook, evenals cheddar, geitenbrie), paar blaadjes basilicum, olijfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  •  
  •  0-10 min.

Boeren omelet

Ideaal recept als je weinig tijd hebt en geen boodschappen hebt gedaan. Je Hebt snel iets op tafel staan en de meeste ingredienten heb je altijd wel op voorraad. Ik eet het zelf het liefst als lunchgerecht, maar het is wel een volwaardige maaltijd.

INGREDIENTEN

* 2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden;, * 1 bakje spekblokjes (hamblokjes kan ook);, * 1 klein uitje, gesnipperd;, * enkele champignons, in plakjes (een blikje champignons kan ook);, * 1 klein blik doperwtjes;, * 3 eieren;, * scheut room;, * peper en zout, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipsalade

Dr. Atkins' Dieet Revolutie, lunchgerecht voor 5 personen.

INGREDIENTEN

2 kopjes in dobbelsteentjes gesneden, gekookte kip, 1 kopje in dobbelstenen gesneden bleekselderij, 1/2 kopje mayonaise, 1/2 kopje zure room, 1/2 kopje walnoten, zout naar smaak, 1 hardgekookt, fijngehakt ei (als garnering),

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Sandwiches met Komkommer en Tonijn

Lekker lunchgerecht van geroosterde bruine boterhammen met tonijn, plakjes komkommer en een lekkere dressing met bieslook.

INGREDIENTEN

, 8 grote bruinbrood boterhammen, 1 komkommer, 1 blikje met een tonijnmoot op olie, 2 el bieslook, 2 el Halva-mayo, 1 el zure room, 1 tl bruine basterdsuiker, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade met Thaise biefstukpuntjes

Een heerlijke salade met een explosie aan smaken. Zout, zoet, zuur en pittig alles tegelijk. In een mum van tijd op tafel en verslavend lekker zoals de meeste gerechten uit de Thaise keuken. Dit maak je zo eventjes snel als lunchgerecht of als maaltijdsalade met wat brood erbij. Echt superlekker en in een handomdraai gemaakt.

INGREDIENTEN

- 2 (kogel)biefstukken van ongeveer 150 gram per stuk, - 75 gram gemengde (of andere) sla, - 4 lente uitjes, - 125 gram taugé, - 1 rode peper, - 1 flinke teen knoflook, - stukje gember, - sap van 1 limoen, - 2 el soja saus, - 2 el vissaus, - 1 el palmsuiker (bruine basterdsuiker kan ook), - 1 el geroosterde sesamzaadjes, - handvol korianderblaadjes, - Arachide olie

  • Thais
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2015
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wraps met knoflookyoghurt, komkommer en kipfilet

Lekker als lunchgerecht (neem dan 2 wraps) maar kan ook tussendoor (dan zou ik 1 wrap nemen). Weinig calorieën (ongeveer 150 kcal per wrap), veel knoflook!

INGREDIENTEN

4 à 5 eetlepels magere yoghurt., 1 teentje knoflook of meer naar smaak (uit een potje kan ook)., 1 snufje gedroogde dille., 1 snufje gedroogde munt., 1 snufje chilipoeder., 6 plakjes kipfilet (vleeswaren)., 6 centimeter komkommer (met schil)., 2 kleine tortillas/wraps.

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2010
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Tarte flambée met groene asperges en prosciutto

Deze knapperige tarte flambée uit het zomernummer van Smult is een ideaal lunchgerecht of een lichte avondmaaltijd. Lekker zomers! Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

400 g tarwebloem, 1 zakje gedroogde gist, 4 el olijfolie, 250 g groene asperges, 2 uien, in halve ringen, 200 ml crème fraîche, 200 g prosciutto of andere rauwe ham

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedr.tomaten pijnboompitten

Super lekker romige quiche. Extra lekker door de toevoeging van de gedroogde tomaatjes en de kruidenroomkaas. Al vaak gemaakt en iedere keer weer wordt het recept gevraagd. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk op een buffet of als lunchgerecht.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (of 6 - 8 plakjes diepvries bladerdeeg), plm. 300 - 350 gram bladspinazie (ik heb diepgevroren spinazie gebruikt; gebruik je verse spinazie deze dan eerst even blacheren), 1 kleine ui, plm. 6 plakjes jong belegen kaas, 1 eetlepel zonnebloemolie (of olie van de gedroogde tomaten), 5 gedroogde tomaten (op olie) goed uitgelekt, 100 gram kruiden-knoflookroomkaas, peper, zout, nootmuskaat, (eventueel 25 gramm pijnboompitten), 75 gram geraspte belegen kaas, 200 ml slagroom, 3 eieren

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

quinoa salade met makreel

Een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil

INGREDIENTEN

200 gr quinoa, bouillonblokje en halve ltr water, 1 gerookte makreel, gefileerd, ontveld en zonder graten, geplukt in stukjes, 1 rode ui heel fijn gesnipperd, 2 a 3 augurken zeer fijn gesnipperd., dotje mayonaise, verse peterselie, zest van citroen en wat sap,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sushi salade

Een erg lekker recept als je sushi wil eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Zeer geschikt als hoofdgerecht, maar ook als lunchgerecht of als onderdeel van een buffet. Met het recept kan eindeloos gevarieerd worden naar smaak, naar dieet, of met wat je in huis hebt. Van de kieskeurige kinderen tot de kritische opa, iedereen heeft hiervan gesmuld!

INGREDIENTEN

1 pak sushirijst, 2 vellen nori, 150 gr gerookte zalm, 150 gr surimi, 3 eieren, 1 avocado, 1 komkommer, 2 bosuitjes, (varieer met tomaten, garnalen, tonijn, etc), , naar smaak:, sesamzaad, wasabi (of wasabimayonaise), gember, japanse sojasaus

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2014
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 1 bakje verse Cherry tomaten, 1 zak verse Rucola salade, 3 teentjes knoflook (geperst), 2 chili pepertjes (gedroogd), "f, 1 vers pepertje (fijn, zonder zaad), Olijfolie, 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaghetti aglio olio e scampi

Dit is een hemels bordje spaghetti waar de Italiaanse smaken vanaf spatten. Heerlijk met warm weer als lunchgerecht buiten in de tuin want je knapt er helemaal van op. De saus is pittig van smaak en de grote garnalen smelten in je mond. Dit lekkers is in 25 minuten klaar. Gelukkig is er nog wat over voor vanavond.

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti, 500 gr rauwe scampi, 1 chilipeper, gedroogd, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 40 gr tomatenpuree, Flink olijfolie, Sap van een halve citroen, 100 ml droge witte wijn, 4 blaadjes salie, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde basilicum, Zwarte peper, Zeezout, Geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Buideltjes met geitenkaas, walnoten & honing

Leuk voorgerechtje voor 8 of een lunchgerecht voor 4.

INGREDIENTEN

, 8 plakken bladerdeeg, 8 plakken geitenkaas van ca. 50 gram (rond), 50 gram grof gehakte walnoten, 4 el heldere honing, 1 tl tijmblaadjes, peper en zout, 1 losgeklopt ei, gemengde sla, Voor de dressing:, 4 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 schepjes suiker, peper, zout, citroensap,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met gerookte zalm en asperges

Een lekker licht lunchgerecht op basis van de klassieke combinatie van zalm,verse asperges,hard gekookte eieren en verschillende soorten sla.

INGREDIENTEN

-verschillende soorten sla[gemengde pakketten zijn te koop in de supermarkt],-8 verse asperges,-150 gr.gerookte zalm,-2 hardgekookte eieren,-sap van 1 citroen,-1 eetlepel azijn,-4 eetlepels olie,-2 takjes verse dille,-1 eetlepel poedersuiker,-12 sprietjes bieslook.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

Een van die heerlijkheden die mijn moeder vroeger maakte. Helaas kunnen haar handen het niet meer, dus hoog tijd om het zelf te leren! Dit recept valt zowel onder de categorie Nederlandse als Belgische keuken en het is zowel een voorgerecht als een lunchgerecht of lekkere snack.

INGREDIENTEN

, 45 gram boter, , 45 gram bloem, , ca 300 ml melk of zelfgetrokken kippenbouillon(*), , 150 gram geraspte oude kaas, , 1 el gehakte peterselie, , 1/2 el gehakte kervel of bieslook, , zout en peper uit de molen naar smaak, , 1 snufje vers geraspte nootmuskaat, , 1 ei, , paneermeel

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

shoarmatosti

Als we deze tosti eten, gaat er in 1x een heel casinobrood door, want het hele gezin(4 pers)is gek op deze tosti. Het is natuurlijk een lunchgerecht, maar wij eten het meestal als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

100 gr shoarma, 4 sneetjes wit casinobrood,magarine of halvarine, 2 plakken kaas,knoflooksaus

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

gevulde avocado met garnaaltjes en avocadomousse

Lekker voorafje of lunchgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado's, 10 cherrytomaatjes, bakje roze garnaaltjes (125-150 gram), 3 bosuitjes, 2 augurjes, 1 rode ui, yogonaise

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Slanke Appel-kaneeltosti

Bij een tosti denk je al gauw aan ham en kaas maar beide ingrediënten zitten niet in deze tosti. Dit is een heerlijke en slanke tosti met appel en kaneel. Heerlijk omdat de appelstroop en plakjes appel warm en zacht worden. Slank omdat hij maar 272 kcal bevat. Erg geschikt lunchgerecht dat je kan bereiden in tosti-ijzer of koekenpan.

INGREDIENTEN

2 sneetjes volkorenbrood, 5 Plakjes appel, 20 gram appelstroop, 10 gram halvarine, 5 gram Rozijnen, Snufje kaneel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste lunchgerecht recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top