Vietnamese loempia's
Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam
Ingrediënten
1 pak loempiavellen (a 40 stuks, toko), 2 dubbele kipfilets , 2 winterwortelen , 1 ui , 2 teentjes knoflook , 1 pak (250 gram) laksa (rijstvermecelli, toko) , 2 a 3 bouillonblokjes, kip , twee eetlepels verse, gehakte selderij , 1 ei , 1 theelepel vetsin , suiker, , zout, , azijn , olie om in te friturenVoorbereiding
ontdooi de loempiavellen - maak de kipfilet fijn in de keukenmachine, met het mes - doe hetzelfde met de winterwortelen - snipper de ui, pers de knoflook - bereid de laksa en knip deze tot kortere sliertjes
Bereidingswijze
Verhit een scheut olie in een pan of wok - voeg de met zout en peper bestrooide, fijgemaakte kip toe - laat het al roerend even bakken - doe de ui en knoflook erbij - bak het een paar minuten - voeg wortel, selderij, vetsin en de fijngewreven bouillonblokjes toe - laat het geheel nog 5 min zachtjes bakken - doe nu de laksa erbij - roer alles goed door en proef of het pittig genoeg is - let er op dat het erg zout smaakt; na bereiding trekt een deel van het zout in de velletjes, maak je ze niet zout genoeg, worden ze echt te flauw - door toevoeging van suiker en azijn wordt de smaak ook beter - ga aan een tafel zitten met de loempiavellen en de vulling, zet verder nog een bakje klaar met losgeklopt ei - trek een velletje los van de stapel, ze zijn sterk genoeg! - leg in het midden een hoopje vulling en vouw de zijkanten naar binnen - vouw de loempia verder ze stevig op - doe aan het laatste randje wat losgeklopt ei om hem dicht te plakken - zie voor vouwinstructies de verpakking van de velletjes - als je alle loempia's klaar hebt frituur je ze in ruim olie goudbruin -