sake
Wijn
Hak de rozijnen fijn en vermeng deze met de rijst, giet hierover 4 liter kokend water, waarin de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen en voeg het citroensap, de gist en het gistvoedingszout toe. Na drie weken moet het mengsel gezeefd worden . Hierna de most in een fermentatiefles gieten, aanvullen tot 5 liter en afsluiten met een waterslot. Tijdens de eerste drie weken moet de fles iedere dag goed worden geschud. Laat de wijn uitfermenteren . Daarna elke twee maand overhevelen plus 1 sulfiettabletje toevoegen. Hierna bottelen en koel opslaan.
- Geplaatst op23-04-2001
Mosterddipsaus met sake
Dunne dipsaus, die het lekkerst smaakt als hij de gelegenheid krijgt minimaal 4 uren te rusten. Voor gebruik schudden. De saus kan op een koele, donkere, droge plek tot een jaar bewaard worden.
6 el sojasaus, 3 el Dijon-mosterd, 6 el sake, een paar druppels tabasco
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-10-200010-20 min.
- Eigen recept
Kiwi & Sake
Een heerlijke seizoenscocktail met kiwi en sake! Hier vind je meer recepten, tips en technieken van professionele barmensen!.
¾ van een gepelde kiwi, 20 ml De Kuyper Kiwi, 25 ml vodka, 25 ml sake, 40 ml (biologische) appelsap, 10 ml suikersiroop, scheutje verse limoensap
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-20080-10 min.
- Eigen recept
Zalm met sake
2 moten zalm, 1 bosje koriander, , Voor de marinade:, 2 el Sake, 2 el Worcestershiresaus, 1 el ketjap Asin, 1 tl wasabi, 1 el oosterse olie, , Voor de saus, , 4 el Sake, 1 el ketjap manis, 1 el vissaus, 1 el Worcestershiresaus, 1 tl wasabi
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2008Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Sake Kip
500 gr kippenborst met vel, , Saus, , 1tl zout, 2 el Japanse sojasaus, 80 ml sake, 1 el mirin, 2 el citroensap, 1 tl sesam olie, 4 cm verse gember, geschild en in dunne reepjes., 1 lente ui, gesnipperd
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2000Japans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Sake Zalm
2 moten zalm (zonder graat), Bosje koriander, , Voor de marinade:, * 2 eetlepels saké (of wodka) 2 eetlepels worchestersaus, 1 eetlepel ketjap zout, 1 theelepel wasabi (of scherpe mosterd of mierikswortel), 1 eetlepel plantaardige olie, , Voor de saus:, 4 eetlepels saké (of wodka), 1 eetlepel ketjap zoet, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel worchestersuas, 1 theelepel wasabi (of scherpe mosterd of mierikswortel),
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2008Thais Hoofdgerecht20-30 min.
sake highball
Anders, Vruchtensap, Frisdrank
- Geplaatst op07-02-2000
Japan: SAKE
Het recept voor zelfgemaakte rijstwijn
VOOR ONGEVEER 10 LITER WIJN:, 8 kg rijst (Surinaamse rijst met grote korrel)/, 10 liter water/, 4500 gr suiker/, 8 sinaasappelen 2 citroenen/Sherrygist, ,
- Japans
- > 120 min.
- Geplaatst op10-06-2001Japans> 120 min.
Sake Nanban-Yaki.
(geroosterde zalm)
300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djahe, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2000Japans0-10 min.
SAKE SQUACH
Anders
- Geplaatst op30-05-2000
Gebakken banaan met sake
Elle 2-2002
2 bananen; 1 el sake; 1 vanillestokje; 2 el honing; slagroom
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-03-2005Nagerecht0-10 min.
coco sake soep
Heerlijk soepje !!!
1 blikje kokosmelk--2 eierdooiers--2 dl.room--8/10 liter sterke kippebouillon--zout en cayennepeper--kleinblikje ananas (sap afgieten)--1 kipfilet--2 glazen sake (of sherry)
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-06-2001Aziatisch20-30 min.
Aubergine In Sake
(zomer)Als je aubergine op deze manier klaar maakt verdwijnt de bittere smaak totaal en het wordt heerlijk zacht en zoet
500 gram aubergine; in blokjes van 1 cm, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels suiker, 75 milliliter sake; of droge sherry
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-09-1999Bijgerecht0-10 min.
Watermeloensalade met paksoi en sake
1 grote watermeloen, 1 krop paksoi, 2 eetlepels sesamolie, sap van 1 limoen, ½ dl. rijstazijn, 1 dl. sake, 2 eetlepels rietsuiker, 100 gram zonnebloempitjes, 2 limoenen,
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-201110-20 min.
Aubergine In Sake
Met dank aan Cris
500 gram aubergine; in blokjes van 1 cm, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels suiker, 75 milliliter sake; of droge sherry,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2000Internationaal Bijgerecht10-20 min.
In sake gepocheerde peren
6 dl water, 8 eetl sake, 225 g fijne sterazijn, 1 kaneelstokje, sap en schil van 1 limoen, 2 rijpe stevige handperen geshild en heel gelaten., Voor de chocoladesaus, 1 1/2dl slagroom, 50 g boter 75 pure chocolade,fijne kristalsuiker naar smaak, geraspte schil van 1 limoen.
- Japans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-2006Japans Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kip gestoomd in Saké
600 gram kipfilet ong. 4 stuks, 1,5 dl sake (rijstwijn), zout, 3 eetlepels geroosterd wit sesamzaad, of 2-3 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels dashi (vis/zeewierbouillon), 1,5 eetlepel donkere sojasaus, 3/4 theelepel suiker, 1 theelepel rijstazijn, 1/4 theelepel zout, citroenschil,
- Japans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2009Japans Bijgerecht30-60 min.
crunchy sake kitkat
Soms heb je zoiets van huhh , dat wist ik niet , zoals het feit dat er in japan 300 limited editions kitkats zijn. nou zijn kitkats ( zonder spatie in het buitenland ) erg simpel te maken , met alle smaken die je maar wilt . deze is raar, lekker en schijnt volgens een kennis een knaller te zijn geweest in japan .
Flesje sake, 3 repen witte chocolade met gepofte rijst ( eigen inbreng ), 100 ml. volle melk, 1 el kokos olie, 1 pak dunne ijswafels, 4 kant
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2017Europees30-60 min.
sake no teriyaki
Gemarineerde gebakken zalm op Japanse wijze
1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. Japanse rijstwijn of droge witte wijn, 1 dl. medium dry sherry, 2 eetlepels suiker, 4 zalmfilets van ca. 150 g., 1/2 rettich (grof geraspt), 1 eetlepel citroensap, zout, 2 eetlepels fijngehakte gember, 4 toefjes bladselderij, 1 eetlepel maisolie
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2005Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Sake nanban-yaki (geroosterde zalm
300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djah?, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes, ,
- Japans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2001Japans Bijgerecht30-60 min.
Geflambeerd rundvlees met saké
De reepjes rundsvlees met sojascheuten en knoflook maken het recept kompleet
-Een biefstuk van 300gr in fijne reepjes gesneden., -1/2 dl saké, -400gr sojascheuten, -2 tenen look in fijn plakjes gesneden, -1 th lepel fijngesneden citroengras, -200gr Chinese noedels, -3dl rundbouillon, -1/2 dl sojasaus, -3 takjes munt, -peper en zout, -de rasp van een halve citroen, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-10-2006Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Rundvlees geflambeerd met sake
Met sojascheuten, noedels, knoflook,... is dit een prima en pittig gerecht, dat snel klaar is !
-Een biefstuk van 300gr in fijne reepjes gesneden., -1/2 dl sake, -400gr sojascheuten, -2 tenen look in fijn plakjes gesneden, -1 koffielepel fijngesneden citroengras, -200gr Chinese noedels, -3dl rundbouillon, -1/2 dl sojasaus, -3 takjes munt, -peper en zout, -de rasp van een halve citroen, , .,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2006Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
"Sake Zalm" exotisch héél feestelijk
Werken met Sake is heel bijzonder en in combinatie met de andere ingrediënten heel verrassend van smaak!!
2 moten zalm, bosje koriander( voor de liefhebbers ), VOOR DE MARINADE ;, 2 el Sake ( of wodka ), 2 el worcestershire sauce, 1 el ketjap Asin ( zoute ), 1 tl wasabi ( of scherpe mosterd of mierikswortel ), 1 el olijfolie, VOOR DE SAUS :, 4 el Sake ( of wodka ), 1 el ketjap Manis ( zoete ), 1 el visssaus ( of oestersaus ), 1 el worcestershire sauce, 1 tl wasabi ( of scherpe mosterd of mierikswortel ), ,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-07-2008Japans Hoofdgerecht10-20 min.
roergebakken zeekraal met gember, sake en cashewnoten
4 eetl. sake, 150 gr cashewnoten met zout, 3 eetl. olie, 10 gr verse gember, geschild en geraspt, 1 flinke bos bosuitjes, in stukjes, 600 gr zeekraal, evt. houtige onderkant eraf gesneden, peper, zout, 1 doosje daikonkers, boven de wortels afgeknipt.,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-09-2002Voorgerecht10-20 min.
Sake to Tofu no Agedango
Zalm-tofuballetjes Een lekker gerecht voor de zomermaanden als het erg warm is. Met wat geraspte gember en sojasaus smaken deze balletjes heet opgediend heel lekker. Ze zijn een tikkeltje zout, zodat je met een drupje citroensap, de zoutige smaak iets kunt neutraliseren.
300 gram zalmfilets, 1 blok tofu, 2/3 tl zout, 2 el bloem, bloem om te bestuiven, 6 dl plantaardige olie, 4 blaadjes ijsbergsla, scheutje sake,, Dipsaus, 4 tl sojasaus (kikkoman), 2 tl geraspte gember., , ,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2002Japans30-60 min.
- Eigen recept
Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!
Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.
150 gr kalfsgehakt, 150 gr varkensgehakt, 700 gr rundergehakt, 1 ei, ½ kopje parmezaanse kaas, ½ kopje paneermeel of beschuitkruim, 2 kleine sjalotjes (fijn), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 t zeezout, 1 t zwarte peper, ¼ kopje basterdsuiker, ½ kopje soja saus, ½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2012Japans30-60 min.
Kip Yakitori
6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2005Japans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Yakitori teriyaki
Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies
400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2010Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Yakitori
Recept van Marco
1 kilo gefixeerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes -, , Yakitorisaus :, 4 dl donkere sojasaus -, 2 dl kippebouillon -, 2 dl sake -, 100 gram suiker -, 1 dl mirin, , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-2003Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Japanse Kiprolletjes
Dunne kipfilets gevuld met groente met teriyakisaus
4 kipfilets, 8 el. teriyakisaus, 8 lenteuitjes, 1 wortel, 75 gr. waterkers, 1/2 dl sake of droge witte wijn. 3 eetl. olie
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-11-1998Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Sukiyaki of Japanse fondue
450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2005Japans30-60 min.
yakitori-japanse kipsate
EEN HELE APARTE MAAR LEKKERE SMAAK.
450 GR. KIPFILET IN BLOKJES, 1 BOSJE LENTE-UI, GEROOSTERD SESAMZAAD, ZONNEBLOEM-OLIE, 50 ML. JAPANSE SOJASAUS, 25 ML. MIRIN, 15 GR. SUIKER, 25 ML. SAKE
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2001Japans30-60 min.
Gegrilde Japanse tonijn (Kinome yaki)
Tonijn is een traditionele vis in de Japanse keuken. De sojamarinade geeft de tonijnmoten extra smaak. Geen gerecht is zo eenvoudig als dit, maar het is net zo lekker als het gemakkelijk is.
4 plakken verse tonijn, 4 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 2 el. mirin, 2 el. sake, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 3 el. suiker, 1 komkommer, 2 bosuitjes, 3 el. rijstazijn, Zout
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2006Japans Hoofdgerecht30-60 min.
Eendenborst met Oosters accent
Eend in een verrukkelijke oosterse marinade.
, 4 eendenborstfilets, 100ml japanse sojasaus, 100ml sake, 1 forse knoflook teen, ca 2,5 cm geraspte gemberwortel, 1 eetl sechuan peper gekneusd, 2 eetl sesam olie, 2 eetl sinaasappelsiroop, , afmaken met, een forse scheut sake, sinaasappelsiroop en zoete rode chilisaus naar smaak, de pitjes van ? granaatappel,
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-12-2004Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Teriyaki runderstoofvlees
Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.
650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm., 1 grote groene paprika, in 8 reepjes, 1 theelepel olie, 200 gram taugé, 80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter, Teriyaki-saus:, 200 ml donkere sojasaus, 200 ml sake, 300 ml mirin, 2,5 eetlepels suiker, , , , , , , , , , , , , , , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-08-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
shitakeshiru
Japanse bouillon van shitake
, 1 blokje voor kippebouillon, 1 ons gedroogde shitake, bosui, scheutje sake.
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-1999Japans30-60 min.
Verschillende Marinades
6 VERSCHILLENDE MARINADES VOOR VLEES EN GEVOGELTE.
***ITALIAANSE MARINADE:, 4 el olijfolie,4 el rode of witte wijn,4 el sinaaasappelsap,een handvol fijngesneden verse kruiden(tijm,basilicum,rozemarijn,peterselie)., ***CHINESE MARINADE:, 3 cm geraspte gemberwortel,4 gesnipperde lente-uitjes,4 el sojasaus,2 el honing,2 geplette steranijsvruchtjes., ***ZUIDOOST-AZIATISCHE MARINADE:, 125 ml vissaus,4 el sake of wodka,1 el chili-olie., ***VIETNAMESE MARINADE:, 4 el vissaus,4 el mirin,1 el sesamolie,5 cm geraspte gemberwortel., ***GEMBERMARINADE:, 2 el pindaolie,2 cm geraspte gemberwortel,1 el wodka, 2 tl 5-kruidenmengsel,1 tl zeezoutvlokken,1 el chili-olie., ***GELE MAROKKAANSE MARINADE:, 1/2 tl gemberpoeder,2 tl saffraanpoeder,een snufje komijn(eventueel) 2 el olijfolie.,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-01-2003Internationaal0-10 min.
Teriyaki Zalm
Japanse gourmetschotel
1 dl japanse sojasaus, 1/2 dl sake, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 tl bruine, suiker,8 stukjes zalmfilet van 50 gr.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-12-1999Japans0-10 min.
Geroosterde zalm met teryakisaus
Dit gerecht is uitgesproken Japans. Niettemin behoort het tot een van de meest populaire gerechten in de westelijke wereld.
4 moten Noorse zalm, elk ca. 175 gram, 1 eetl/ limoen- of citroensap, 2 eetl. (arachide- of zonnebloem)olie, 1/2 dl sake of mirin (= sake voor keukengebruik) eventueel te vervangen door droge sherry (fino), 1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 theel. witte basterdsuiker, 2 eetl. sesamolie, 2 bosjes waterkers, 1 1/2 eetl. (arachide- of zonnebloem)olie,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-07-2003Japans Hoofdgerecht20-30 min.
miso soep
Japanse soep met snippers zeewier
1 pakje Miso bouillon, 1 lenteuitje, 1 vel Nori (zeewier), 2 eetlepels Sake (rijstwijn)
- Japans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-03-1999Japans Voorgerecht10-20 min.
Amuse van Oesters op lepel met een gember-sjalotdressing
Ja, als je echt exclusief wil zijn en je vrienden is heel chique wil verwennen is dit een pracht om te serveren!!
, 24 oesters2 el sojasaus1 el sherry2 tl sake (rijstwijn)1/2 tl suiker1 ? tl dun gesneden verse gember2 el dun gesneden bosui2 tl sesamolie citroensap geroosterde sesamzaadjes.,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-02-2005Frans60-120 min.
-
Sake zijn kookboek
van SakeHolkema , 1 recepten, 0 volgers