1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake

Sake recepten (587)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

sake

INGREDIENTEN

Wijn

Bereidingswijze

Hak de rozijnen fijn en vermeng deze met de rijst, giet hierover 4 liter kokend water, waarin de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen en voeg het citroensap, de gist en het gistvoedingszout toe. Na drie weken moet het mengsel gezeefd worden . Hierna de most in een fermentatiefles gieten, aanvullen tot 5 liter en afsluiten met een waterslot. Tijdens de eerste drie weken moet de fles iedere dag goed worden geschud. Laat de wijn uitfermenteren . Daarna elke twee maand overhevelen plus 1 sulfiettabletje toevoegen. Hierna bottelen en koel opslaan.

  •  
  •  
  • Geplaatst op23-04-2001
  •  
  •  

Mosterddipsaus met sake

Dunne dipsaus, die het lekkerst smaakt als hij de gelegenheid krijgt minimaal 4 uren te rusten. Voor gebruik schudden. De saus kan op een koele, donkere, droge plek tot een jaar bewaard worden.

INGREDIENTEN

6 el sojasaus, 3 el Dijon-mosterd, 6 el sake, een paar druppels tabasco

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kiwi & Sake

Een heerlijke seizoenscocktail met kiwi en sake! Hier vind je meer recepten, tips en technieken van professionele barmensen!.

INGREDIENTEN

¾ van een gepelde kiwi, 20 ml De Kuyper Kiwi, 25 ml vodka, 25 ml sake, 40 ml (biologische) appelsap, 10 ml suikersiroop, scheutje verse limoensap

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalm met sake

INGREDIENTEN

2 moten zalm, 1 bosje koriander, , Voor de marinade:, 2 el Sake, 2 el Worcestershiresaus, 1 el ketjap Asin, 1 tl wasabi, 1 el oosterse olie, , Voor de saus, , 4 el Sake, 1 el ketjap manis, 1 el vissaus, 1 el Worcestershiresaus, 1 tl wasabi

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2008
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sake Kip

INGREDIENTEN

500 gr kippenborst met vel, , Saus, , 1tl zout, 2 el Japanse sojasaus, 80 ml sake, 1 el mirin, 2 el citroensap, 1 tl sesam olie, 4 cm verse gember, geschild en in dunne reepjes., 1 lente ui, gesnipperd

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sake Zalm

INGREDIENTEN

2 moten zalm (zonder graat), Bosje koriander, , Voor de marinade:, * 2 eetlepels saké (of wodka) 2 eetlepels worchestersaus, 1 eetlepel ketjap zout, 1 theelepel wasabi (of scherpe mosterd of mierikswortel), 1 eetlepel plantaardige olie, , Voor de saus:, 4 eetlepels saké (of wodka), 1 eetlepel ketjap zoet, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel worchestersuas, 1 theelepel wasabi (of scherpe mosterd of mierikswortel),

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire likeur recepten

sake highball

INGREDIENTEN

Anders, Vruchtensap, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op07-02-2000
  •  
  •  

Japan: SAKE

Het recept voor zelfgemaakte rijstwijn

INGREDIENTEN

VOOR ONGEVEER 10 LITER WIJN:, 8 kg rijst (Surinaamse rijst met grote korrel)/, 10 liter water/, 4500 gr suiker/, 8 sinaasappelen 2 citroenen/Sherrygist, ,

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Japans
  •  > 120 min.

Sake Nanban-Yaki.

(geroosterde zalm)

INGREDIENTEN

300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djahe, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Japans
  •  0-10 min.

SAKE SQUACH

INGREDIENTEN

Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-05-2000
  •  
  •  

Gebakken banaan met sake

Elle 2-2002

INGREDIENTEN

2 bananen; 1 el sake; 1 vanillestokje; 2 el honing; slagroom

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste sake recepten

coco sake soep

Heerlijk soepje !!!

INGREDIENTEN

1 blikje kokosmelk--2 eierdooiers--2 dl.room--8/10 liter sterke kippebouillon--zout en cayennepeper--kleinblikje ananas (sap afgieten)--1 kipfilet--2 glazen sake (of sherry)

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Aubergine In Sake

(zomer)Als je aubergine op deze manier klaar maakt verdwijnt de bittere smaak totaal en het wordt heerlijk zacht en zoet

INGREDIENTEN

500 gram aubergine; in blokjes van 1 cm, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels suiker, 75 milliliter sake; of droge sherry

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Watermeloensalade met paksoi en sake

INGREDIENTEN

1 grote watermeloen, 1 krop paksoi, 2 eetlepels sesamolie, sap van 1 limoen, ½ dl. rijstazijn, 1 dl. sake, 2 eetlepels rietsuiker, 100 gram zonnebloempitjes, 2 limoenen,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  •  
  •  10-20 min.

Aubergine In Sake

Met dank aan Cris

INGREDIENTEN

500 gram aubergine; in blokjes van 1 cm, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels suiker, 75 milliliter sake; of droge sherry,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

In sake gepocheerde peren

INGREDIENTEN

6 dl water, 8 eetl sake, 225 g fijne sterazijn, 1 kaneelstokje, sap en schil van 1 limoen, 2 rijpe stevige handperen geshild en heel gelaten., Voor de chocoladesaus, 1 1/2dl slagroom, 50 g boter 75 pure chocolade,fijne kristalsuiker naar smaak, geraspte schil van 1 limoen.

  • Japans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2006
  • Japans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kip gestoomd in Saké

INGREDIENTEN

600 gram kipfilet ong. 4 stuks, 1,5 dl sake (rijstwijn), zout, 3 eetlepels geroosterd wit sesamzaad, of 2-3 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels dashi (vis/zeewierbouillon), 1,5 eetlepel donkere sojasaus, 3/4 theelepel suiker, 1 theelepel rijstazijn, 1/4 theelepel zout, citroenschil,

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

crunchy sake kitkat

Soms heb je zoiets van huhh , dat wist ik niet , zoals het feit dat er in japan 300 limited editions kitkats zijn. nou zijn kitkats ( zonder spatie in het buitenland ) erg simpel te maken , met alle smaken die je maar wilt . deze is raar, lekker en schijnt volgens een kennis een knaller te zijn geweest in japan .

INGREDIENTEN

Flesje sake, 3 repen witte chocolade met gepofte rijst ( eigen inbreng ), 100 ml. volle melk, 1 el kokos olie, 1 pak dunne ijswafels, 4 kant

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

sake no teriyaki

Gemarineerde gebakken zalm op Japanse wijze

INGREDIENTEN

1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. Japanse rijstwijn of droge witte wijn, 1 dl. medium dry sherry, 2 eetlepels suiker, 4 zalmfilets van ca. 150 g., 1/2 rettich (grof geraspt), 1 eetlepel citroensap, zout, 2 eetlepels fijngehakte gember, 4 toefjes bladselderij, 1 eetlepel maisolie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sake nanban-yaki (geroosterde zalm

INGREDIENTEN

300 gr gefileerde zalm, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels lichte Japanse sojasaus, 1/2 theelepel djah?, 1 kleine komkommer, zout, 1 dl dashi of kippebouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel milde azijn, 2 gesnipperde voorjaarsuitjes, ,

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geflambeerd rundvlees met saké

De reepjes rundsvlees met sojascheuten en knoflook maken het recept kompleet

INGREDIENTEN

-Een biefstuk van 300gr in fijne reepjes gesneden., -1/2 dl saké, -400gr sojascheuten, -2 tenen look in fijn plakjes gesneden, -1 th lepel fijngesneden citroengras, -200gr Chinese noedels, -3dl rundbouillon, -1/2 dl sojasaus, -3 takjes munt, -peper en zout, -de rasp van een halve citroen, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundvlees geflambeerd met sake

Met sojascheuten, noedels, knoflook,... is dit een prima en pittig gerecht, dat snel klaar is !

INGREDIENTEN

-Een biefstuk van 300gr in fijne reepjes gesneden., -1/2 dl sake, -400gr sojascheuten, -2 tenen look in fijn plakjes gesneden, -1 koffielepel fijngesneden citroengras, -200gr Chinese noedels, -3dl rundbouillon, -1/2 dl sojasaus, -3 takjes munt, -peper en zout, -de rasp van een halve citroen, , .,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

"Sake Zalm" exotisch héél feestelijk

Werken met Sake is heel bijzonder en in combinatie met de andere ingrediënten heel verrassend van smaak!!

INGREDIENTEN

2 moten zalm, bosje koriander( voor de liefhebbers ), VOOR DE MARINADE ;, 2 el Sake ( of wodka ), 2 el worcestershire sauce, 1 el ketjap Asin ( zoute ), 1 tl wasabi ( of scherpe mosterd of mierikswortel ), 1 el olijfolie, VOOR DE SAUS :, 4 el Sake ( of wodka ), 1 el ketjap Manis ( zoete ), 1 el visssaus ( of oestersaus ), 1 el worcestershire sauce, 1 tl wasabi ( of scherpe mosterd of mierikswortel ), ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2008
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

roergebakken zeekraal met gember, sake en cashewnoten

INGREDIENTEN

4 eetl. sake, 150 gr cashewnoten met zout, 3 eetl. olie, 10 gr verse gember, geschild en geraspt, 1 flinke bos bosuitjes, in stukjes, 600 gr zeekraal, evt. houtige onderkant eraf gesneden, peper, zout, 1 doosje daikonkers, boven de wortels afgeknipt.,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Sake to Tofu no Agedango

Zalm-tofuballetjes Een lekker gerecht voor de zomermaanden als het erg warm is. Met wat geraspte gember en sojasaus smaken deze balletjes heet opgediend heel lekker. Ze zijn een tikkeltje zout, zodat je met een drupje citroensap, de zoutige smaak iets kunt neutraliseren.

INGREDIENTEN

300 gram zalmfilets, 1 blok tofu, 2/3 tl zout, 2 el bloem, bloem om te bestuiven, 6 dl plantaardige olie, 4 blaadjes ijsbergsla, scheutje sake,, Dipsaus, 4 tl sojasaus (kikkoman), 2 tl geraspte gember., , ,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

INGREDIENTEN

150 gr kalfsgehakt, 150 gr varkensgehakt, 700 gr rundergehakt, 1 ei, ½ kopje parmezaanse kaas, ½ kopje paneermeel of beschuitkruim, 2 kleine sjalotjes (fijn), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 t zeezout, 1 t zwarte peper, ¼ kopje basterdsuiker, ½ kopje soja saus, ½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Japans
  •  30-60 min.

Kip Yakitori

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Yakitori teriyaki

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori

Recept van Marco

INGREDIENTEN

1 kilo gefixeerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes -, , Yakitorisaus :, 4 dl donkere sojasaus -, 2 dl kippebouillon -, 2 dl sake -, 100 gram suiker -, 1 dl mirin, , ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse Kiprolletjes

Dunne kipfilets gevuld met groente met teriyakisaus

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 8 el. teriyakisaus, 8 lenteuitjes, 1 wortel, 75 gr. waterkers, 1/2 dl sake of droge witte wijn. 3 eetl. olie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sukiyaki of Japanse fondue

INGREDIENTEN

450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Japans
  •  30-60 min.

yakitori-japanse kipsate

EEN HELE APARTE MAAR LEKKERE SMAAK.

INGREDIENTEN

450 GR. KIPFILET IN BLOKJES, 1 BOSJE LENTE-UI, GEROOSTERD SESAMZAAD, ZONNEBLOEM-OLIE, 50 ML. JAPANSE SOJASAUS, 25 ML. MIRIN, 15 GR. SUIKER, 25 ML. SAKE

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2001
  • Japans
  •  30-60 min.

Gegrilde Japanse tonijn (Kinome yaki)

Tonijn is een traditionele vis in de Japanse keuken. De sojamarinade geeft de tonijnmoten extra smaak. Geen gerecht is zo eenvoudig als dit, maar het is net zo lekker als het gemakkelijk is.

INGREDIENTEN

4 plakken verse tonijn, 4 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 2 el. mirin, 2 el. sake, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 3 el. suiker, 1 komkommer, 2 bosuitjes, 3 el. rijstazijn, Zout

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborst met Oosters accent

Eend in een verrukkelijke oosterse marinade.

INGREDIENTEN

, 4 eendenborstfilets, 100ml japanse sojasaus, 100ml sake, 1 forse knoflook teen, ca 2,5 cm geraspte gemberwortel, 1 eetl sechuan peper gekneusd, 2 eetl sesam olie, 2 eetl sinaasappelsiroop, , afmaken met, een forse scheut sake, sinaasappelsiroop en zoete rode chilisaus naar smaak, de pitjes van ? granaatappel,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Teriyaki runderstoofvlees

Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.

INGREDIENTEN

650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm., 1 grote groene paprika, in 8 reepjes, 1 theelepel olie, 200 gram taugé, 80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter, Teriyaki-saus:, 200 ml donkere sojasaus, 200 ml sake, 300 ml mirin, 2,5 eetlepels suiker, , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

shitakeshiru

Japanse bouillon van shitake

INGREDIENTEN

, 1 blokje voor kippebouillon, 1 ons gedroogde shitake, bosui, scheutje sake.

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Japans
  •  30-60 min.

Verschillende Marinades

6 VERSCHILLENDE MARINADES VOOR VLEES EN GEVOGELTE.

INGREDIENTEN

***ITALIAANSE MARINADE:, 4 el olijfolie,4 el rode of witte wijn,4 el sinaaasappelsap,een handvol fijngesneden verse kruiden(tijm,basilicum,rozemarijn,peterselie)., ***CHINESE MARINADE:, 3 cm geraspte gemberwortel,4 gesnipperde lente-uitjes,4 el sojasaus,2 el honing,2 geplette steranijsvruchtjes., ***ZUIDOOST-AZIATISCHE MARINADE:, 125 ml vissaus,4 el sake of wodka,1 el chili-olie., ***VIETNAMESE MARINADE:, 4 el vissaus,4 el mirin,1 el sesamolie,5 cm geraspte gemberwortel., ***GEMBERMARINADE:, 2 el pindaolie,2 cm geraspte gemberwortel,1 el wodka, 2 tl 5-kruidenmengsel,1 tl zeezoutvlokken,1 el chili-olie., ***GELE MAROKKAANSE MARINADE:, 1/2 tl gemberpoeder,2 tl saffraanpoeder,een snufje komijn(eventueel) 2 el olijfolie.,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Teriyaki Zalm

Japanse gourmetschotel

INGREDIENTEN

1 dl japanse sojasaus, 1/2 dl sake, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 tl bruine, suiker,8 stukjes zalmfilet van 50 gr.

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Japans
  •  0-10 min.

Geroosterde zalm met teryakisaus

Dit gerecht is uitgesproken Japans. Niettemin behoort het tot een van de meest populaire gerechten in de westelijke wereld.

INGREDIENTEN

4 moten Noorse zalm, elk ca. 175 gram, 1 eetl/ limoen- of citroensap, 2 eetl. (arachide- of zonnebloem)olie, 1/2 dl sake of mirin (= sake voor keukengebruik) eventueel te vervangen door droge sherry (fino), 1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 theel. witte basterdsuiker, 2 eetl. sesamolie, 2 bosjes waterkers, 1 1/2 eetl. (arachide- of zonnebloem)olie,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

miso soep

Japanse soep met snippers zeewier

INGREDIENTEN

1 pakje Miso bouillon, 1 lenteuitje, 1 vel Nori (zeewier), 2 eetlepels Sake (rijstwijn)

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van Oesters op lepel met een gember-sjalotdressing

Ja, als je echt exclusief wil zijn en je vrienden is heel chique wil verwennen is dit een pracht om te serveren!!

INGREDIENTEN

, 24 oesters2 el sojasaus1 el sherry2 tl sake (rijstwijn)1/2 tl suiker1 ? tl dun gesneden verse gember2 el dun gesneden bosui2 tl sesamolie citroensap geroosterde sesamzaadjes.,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.
Nieuwste sake recepten
Populaire likeur recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top