1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch

Butterscotch recepten (60)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

Ooit in een grijs verleden uit een Engels tijdschrift gescheurd, Super lekkere koekjes en leuk om te maken (ook met kinderen). De koekjes zijn wat zacht van binnen..mmm.. Ik heb deze grote Butterscotch koekjes gisteren (13-11-2010) weer gemaakt en het recept wat veranderd, (bij het vorige recept bleef het "deeg" vaak te droog). Nu dus niet meer. Het werd een lekkere soepele "massa" worden die gemakkelijk te kneden was en de kom nagenoeg "schoon liet". (ik heb vandaag (14-11-2010) nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst)

INGREDIENTEN

150 g zachte roomboter. (of wat meer, de massa moet wat smeuig zijn) 100 g bruine basterdsuiker. 15 ml (1 eetlepel) gewone stroop (of Maple syrup). 3 verkruimelde Weetabix, (Bij de ontbijtgranen- o.a. A.H.) 150 g zelfrijzend bakmeel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175-180ºC. Mix de boter,suiker en de stroop met bvb een vork totdat het goed vermengd is. Kneed (met de handen) de Weetabix en de bloem door dit mengsel en vermeng alles goed door elkaar. Mocht de "de massa" te droog zijn voeg dan iets meer boter toe, alles moet echt een bal kunnen vormen de kom moet bijna "schoon" worden Neem een handvol (of handje)van het deeg en rol het in een bal(letje). Plaats de ballen op de bakplaat en maak ze een beetje plat.De koekjes zullen groter worden dus zorg voor voldoende ruimte! (zie foto`s) volgende keer maar ik kleinere balletjes, je hebt dan uiteraard meer koekjes. Bak voor 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze niet langer in de oven want dan worden de koekjes hard en ze horen juist wat zacht van binnen te zijn!!. Laat ze eerst wat afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rek legt om verder af te koelen.

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Butterscotch Brownies

Ik denk dat ik hierbij niets hoef te zeggen!!

INGREDIENTEN

160 butterscotch reep in zeer kleine stukjes gesneden 1 tl pakpoeder 1 tl zout 60 gram zachte boter of margarine 100 gram samengepakte lichtbruine suiker 2 grote eieren 1 tl vanille 160 gram pure chocolade chips 1 el ongezoete cacaopoeder voor de garnering.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Butterscotch Truffels

INGREDIENTEN

1 x basisrecept truffels, 100 gr rietsuiker, 15 gr roomboter,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-1998
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Butterscotch truffels

Lekker knisperig

INGREDIENTEN

1 x basisrecept truffels en extra100 gram rietsuiker 15 gram roomboter.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Butterscotch Truffels

Tussendoortje

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (voor ongeveer 16 stuks), 125 gram melkchocolade, 30 gram roomboter, 2 eidooiers, 2 eetlepels poedersuiker., , 1 x basisrecept truffels, 100 gram rietsuiker, 15 gram roomboter.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Truffels Met Butterscotch

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), 100 gram rietsuiker, 15 gram boter

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.
Populaire likeur recepten

Butterscotch truffels

Voor 16 stuks

INGREDIENTEN

1 x basisrecept truffels, 100 gr rietsuiker, 15 gr roomboter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Butterscotch truffels

INGREDIENTEN

1 recept truffels basisrecept, 100 gr rietsuiker, 15 gr roomboter

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Butterscotch Brownies

Lekkere brownies

INGREDIENTEN

75 g bruine basterd suiker, 75 g boter, 1 ei, 125 g zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 50 g walnoten,

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Butterscotch - Roomijs

Een heerlijke afwisseling!

INGREDIENTEN

100 g bruine suiker, 30 g boter, 2 eierdooiers, 250 cc slagroom (ongeklopt), 150 cc melk, 50 cc water, ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Butterscotch meringue

Een heerlijke zoete taart!

INGREDIENTEN

375 g bloem, 180 g koude boter, in stukjes, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 25 g eigeel, ? dl melk, zout, , 390 g bruine basterdsuiker, 90 g bloem, 500 g melk, 1 vanillestokje, 90 g boter, 60 g eidooier, 4 blaadjes gelatine, , 225 g eiwit, 75 g witte basterdsuiker,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste butterscotch recepten

Butterscotch brownies

Lekker Brownies op de engelse manier.. Het kan ook op de Amerikaanse maar deze leek me het lekkerst.

INGREDIENTEN

75 g bruine basterd suiker, 75 g boter, 1 ei, 125 g zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 50 g walnoten

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

BUTTERSCOTCH CHOCOLADEMELK

INGREDIENTEN

Koffie, Melk, Rum

  •  
  •  
  • Geplaatst op25-02-2002
  •  
  •  

Butterscotch Pudding

INGREDIENTEN

220 gr.bruine basterdsuiker30 gr.bloem4 dl.melk2 eierdooiers losgeklopt60 gr.boter

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Butterscotch vingers

Lekker tussendoortje van hazelnoten, rozijnen en gekonfijte kersen

INGREDIENTEN

75 gr. gezouten boter, 75 gr. lichte rietsuiker, gezeefd, 1 eetlepel appelstroop, 75 gr. rozijnen, 50 gr. hazelnoten, gehakt, 100 gr. tarwebiscuitjes, iets gekruimeld, 50 gekonfijte kersen (bigarreaux), gehakt, 25 gr. gehakte sucade,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2001
  •  
  •  0-10 min.

Butterscotch vingers

14 stuks

INGREDIENTEN

75 gr. gezouten boter, 75 gr. lichte rietsuiker, gezeefd, 1 eetlepel appelstroop, 75 gr. rozijnen, 50 gr. hazelnoten, gehakt, 100 gr. tarwebiscuitjes, iets gekruimeld, 50 geconfeite kersen (bigarreaux), gehakt, 25 gr. gehakte sucade

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Rabarber met butterscotch en Griekse yoghurt

Dit toetje komt het best tot zijn recht in een smal longdrink-glas.

INGREDIENTEN

1 kg. rabarberstelensap van 1 sinaasappel4 eetl. suiker2 dl. Griekse yoghurt, 2 eetl. gehakte pistachenootjes, Voor de butterscotch:100 gr. kristalsuiker, 100 gr. boter1 dl. slagroom

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Muffins met banaan en butterscotch

Overheerlijk recept

INGREDIENTEN

3 zeer rijpe bananen, 1,25 dl zonnebloem- of maisolie, 2 eieren, 250 gr. bloem, 100 gr. suiker, 1/2 theelepel dubbelkoolzure soda, 1 tl bakpoeder, 150 gr. stukje butterscotch of chocolade

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2013
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Nectarine soufflé met butterscotch saus

Een overheerlijke Nectarine soufflé die bij de meeste mensen complimenten los zal maken. De toevoeging van de butterscotch saus is natuurlijk naar eigen smaak.

INGREDIENTEN

, Voor de Nectarine soufflés, 1 rijpe Nectarine in kleine (hapklare) blokjes, 4x Eiwit, 3x Eigeel, 1 eetlepel Cacaopoeder, 3 eetlepels bastaardsuiker, Boter voor het invetten van de soufflé vormen, Citroensap (voor ontvetten), Voor de butterscotch saus, 100 gram Bastaardsuiker, 3 eetlepels Slagroom, 30 gram Boter,

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Engels
  •  20-30 min.

warme chocolademelk met butterscotch

Koude, donkere dagen.. die vragen om chocolademelk! En echt niet alleen voor de kinderen. Deze variant met butterscotch bijvoorbeeld is een echte traktatie voor volwassenen.

INGREDIENTEN

1¼ l melk, 350 g pure kookchocolade, gesmolten, 160 ml likeur met butterscotchsmaak , gemalen nootmuskaat, voor garnering

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2014
  •  
  •  10-20 min.

hollandse butterscotch bananas

Heerlijke holandse variant op dit klassieke engelse recept. Ideaal na licht hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

- 1 banaan, - afhankelijk van de eetlust 2 of meer bolletjes vanille(room)ijs., voor de saus:, - 25g bruine basterdsuiker, - 10g boter, - 1 eetlepel room, - 1 eetlepel bijenhoning of golden syrup

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Gevulde gebakken appels met butterscotch saus

INGREDIENTEN

2 eetlepels bruine suiker, 1 el walnoten, gemalen, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 eetlepel rozijnen, 1 el hazelnoten maaltijd, 1 eetlepel amandel meel, 2 el boter, zacht, 2 appels, zonder klokhuis, , Butterscotch saus, ½ kopje bruine suiker, 2 eetlepels water, ¼ l room

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2011
  •  
  •  20-30 min.

Banaan butterscotch pudding Bill`s food

INGREDIENTEN

125 g Bloem, Zout, 115 g Poedersuiker, 3 Theelepels bakpoeder, 1 Banaan, 250 ml Melk, 85 g Ongezouten boter, 1 Ei, 1 Theelepel vanille extract Vanilleijs, , Saus, 140 g Lichte bruine suiker, 60 ml Golden Syrup (stroop), 250 ml Water, , Bakblik met inhoud van 1,5l

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoen cheese cake met butterscotch saus

INGREDIENTEN

TAART:, - 250 gram biscuitjes, - 1/4 theelepel kaneel, - 125 gram zachte boter, VULLING:, - 425 gram pompoenpuree (uit blik, of verse pompoen koken en daarna pureren), - 375 gram roomkaas, - 375 gram crème fraîche, - 200 gram suiker, - 6 eieren, - sap van een halve citroen, SAUS:, - 50 gram boter, - 3 eetlepels bruine basterdsuiker, - 2 eetlepels gewone witte suiker, - 150 gram golden syrop (te koop bij delicatessezaak), - 125 milliliter slagroom, - 2 eetlepels Licor 43

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Super lekkere butterscotchtaart

Butterscotch vind ik zelf zo waanzinnig lekker, maar maak deze taart maar niet te veel. Ook leuk voor een High Tea.

INGREDIENTEN

KRUIMELDEEG 250 gr bloem 125 gr koude boter, in stukjes 2 el basterdsuiker 1 eierdooier 1 el koud water BUTTERSCOTCHVULLING 85 gr basterdsuiker 40 gr bloem 2.5 dl melk 45 gr boter 1 tl vanille essence 1 eidooier MERINGUE 2 eiwitten 2 el basterdsuiker

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Sinaasappel-bonbons

INGREDIENTEN

100 gr mascarpone, 1 dl slagroom, 200 gr butterscotch chocolade, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 3 eetlepels gehakte geconfijtesinaasappel en 1 zakje vanillezuiker.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chocoladetaart met mokkamousse

Deze chocoladetaart maak ik bij elke (bijzondere) gelegenheid. TIP: snijd kleine puntjes van de taart, deze is namelijk erg machtig!

INGREDIENTEN

Chocoladetaart:, 375 gr. zachte boter, 275 gr. bruine basterdsuiker, 3 eieren, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 75 gr. cacaopoeder, 175 ml. melk, , Butterscotch:, 40 gr. bruine basterdsuiker, 40 gr. boter, 40 gr. room, , Mokka mousse:, 90 gr. suiker, 1 dl melk, ½ dl koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria of Pisa), 1 dl sterke koffie, ¾ blaadje gelatine, 250 gr. geslagen room, , Chocoladecrème:, 100 gr. poedersuiker, 2 eiwitten, 220 gr. zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 70 gr. cacaopoeder, 150 gr. bittere chocolade, gesmolten (doe een beetje boter bij de chocolade tijdens het smelten)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mokkafondue

Bijzonder nagerecht, waar je zeker mee zult scoren!

INGREDIENTEN

1 potje Duo-penotti butterscotch. 1 1/2 dl roomculinair (Campina). evt. 4 el koffielikeur.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Warme Banaan Met Chocoladesaus

Lekker nagerecht met banaan en buttterscotch chocolade.

INGREDIENTEN

6 kleine bananen, citroensap, 150 gr. butterscotch chocolade, 1 dl. slagroom en 2 eetl. koffielikeur.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Creme Caramel

Voor een echt lekkere smaak kunt u de creme caramel maken met stroop met butterscotch smaak

INGREDIENTEN

1 ei, 1 eidooier, 1 eetl. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje kaneel, 1 dl. melk, 1 theel. olie, 1 eetl. (butterscotch), schenkstroop

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Brownies

INGREDIENTEN

1 pak mix voor bwonies, 1 reep butterscotch chocolade, 1 zakje geschaafde amandelen (Dr Oetker)

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2010
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Toll House Cookies

Een recept van een Amerikaanse collega Carl

INGREDIENTEN

4,1/5 cup bloem - 1, 1/8 cup witte suiker - 1, 1/8 cup bruine suiker - 3/4 tl bakpoeder - 3/4 tl bicarbonaat (Backing soda) 1,1/4 tl zout - 330 gr boter - 3 eieren - 1, 1/2 tl vanillesuiker - 1/2 pakje walnoten - 1/2 pakje chocolate chips - 1/2 pakje butterscotch chips ( stukjes karamel in de states te krijgen onder het merk Nestle) ---- als iemand weet waar de butterscotch hier te krijgen is, please mail me!!

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Amerikaanse pancakes

's ochtends na het sporten!!

INGREDIENTEN

75 gr zelfrijzend bakmeel1 theel witte bastardsuiker1 ei100 ml karnemelk1 el vloeibare of gesmolten boter1 el schenkstroop butterscotch

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2004
  •  
  •  10-20 min.

Caramelsaus

(Butterscotch) lekker bij Flan Caramel...etc.

INGREDIENTEN

250 ml room; 50 ml volle melk; 250 gr kristalsuiker; 50 gram boter

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

CREME CARAMEL, eenvoudig te bereiden in de magnetron

Bron: Menu 1995

INGREDIENTEN

4 eetlepels schenkroom (butterscotch, 1 ei, 2 eidooiers, 25 gr. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, kaneel, 1/4 l. melk

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

chocolade bavaroise taart

Met de koelkastmethode

INGREDIENTEN

200 gr cafe noir koekjes, 50 gr boter, 150 gr butterscotch chocolade, 75 gr suiker, 3dl melk, 6 blaadjes witte gelatine, , 2 eieren, 1/4 l en 1/8 l slagroom

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  •  
  •  > 120 min.

Butterscotch-notenmuffins

Soms mag je jezelf best eens verwennen!!!!

INGREDIENTEN

150g butterscotch snoepjes,bijv.Werther's echte225g bloem+wat extra90g lichte basterdsuiker2tl bakpoeder1/2tl zout1groot ei,losgeklopt1 1/2dl melk1/2dl zonnebloemolie of gesmolten boter75g hazelnoten,grof gehakt.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocolade Baveroise Taart

INGREDIENTEN

200 gr cafe noir koekjes, 50 gr boter, 150 gr butterscotch chocolade, 75 gr suiker, 3dl melk, 6 blaadjes witte gelatine, 2 eieren, 1/4 l en 1/8 l slagroom, 10 decoreer chocolaadjes

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Pecannoten Muffins

INGREDIENTEN

50 g boter, 100 g gepelde pecannoten, 100 g zelfrijzend bakmeel, zout, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 eetlepels butterscotch schenkstroop, 1 ei, 1 dl melk

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In koffie gegaarde peren met peperkoek

INGREDIENTEN

2 peren, 1 kop sterke koffie, 2 x 100 gr bruine suiker, 4 plakken peperkoek, 200 ml slagroom, 1 dl butterscotch likeur, 4 dunne plakken gedroogde peperkoek

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste butterscotch recepten
Populaire likeur recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top