likeur
Een stevige, oude likeur, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid Afrika. Het recept "Van der Hum" is vernoemd naar een achttiende-eeuwer uit Kaapstad, die de likeur blijkbaar ontwikkeld heeft.
7 liter suiker 15% 30 vol. % Bestanddelen: 6 flessen brandy 3 pond zwarte borstsuiker 100 kruidnagels 1/2 pond gemalen kaneel 5 gedroogde en gemalen mandarijnenschillen 1 gemalen muskaatnoot 1 stukje foelie
Boodschappenlijstje
Werkwijze: Los 3 pond (Engelse ponden, wel te verstaan dit is 1,36 kg) zwarte borstsuiker (zoiets als kleine kandij) op in 6 flessen brandewijn (brandy), laat 2 dagen staan. Meng 100 kruidnagels met een 1/2 pond (dit is 225 gram) gemalen kaneel, en gedroogde gemalen schil van 5 mandarijnen. Voeg 1 gemalen muskaatnoot en een stukje foelie bij. Giet de brandewijn erover en roer goed. Zet het koel en bedek met een servet, roer elke dag. Filtreer na 2 maanden 3 keer door een doek, doe in steriele flessen en verzegel met was.
- Afrikaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-11-2006Afrikaans Nagerecht> 120 min.
Fraisier: deze taart is één en al aardbei!
De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)
Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-04-2008Frans Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit
Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!
Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2009Internationaal Nagerecht20-30 min.
Aardbeientoetje met likeur
Met dit makkelijke recept tover je razendsnel een zomers nagerechtje op tafel. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!
400 g aardbeien, 4 el aardbeienlikeur of crème de cassis, 250 g mascarpone, 4-6 el fijne tafelsuiker, 4 lange vingers, 4 blaadjes verse munt
- Wereld Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2015Wereld Nagerecht10-20 min.
likeur 44
Likeur
- Geplaatst op02-02-2005
Ijs Met Likeur
1 bak ijs, likeur
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-2000Nederlands Nagerecht0-10 min.
Truffels (likeur)
Lekker bij de koffie na een geslaagd diner
85 gr. slagroom, 40 gr. roomboter, 250 gr. melkcouverture, 40 gr. likeur
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-08-2001Frans30-60 min.
Chocoladeaardbeien Met Likeur.
Chocoladeaardbeien met likeur. Heerlijk hapje bij champagne.
, 24 grote aardbeien, 150 gr pure chocolade (70 ), 1 dl likeur bv. Cointreau of aardbeienlikeur, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2001Nederlands20-30 min.
sinasappel likeur
Sinasappel likeur
40 dagen likeur, , weckfles 1,5 liter, 1 liter jonge jenever, 1 sinasappel met 40 gaatjes, 40 koffieboontjes, mokka, 40 suikerklontjes, middel, , Prik 10 keer met de vork in de sinasappel (vork heeft 4 punten), Doe de sinasappel in de wekfles, giet er 1 liter jenever bij, doe er 40 koffieboontjes bij en 40 suikerklontjes., Stop de weckfles weg in een donkere kast en keer hem af en toe m, om zo de suiker door de jenever te mengen. Na 40 dagen de likeur door een zeef gieten en klaar. Hij smaakt naar Grand Marnier.,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-11-2004Nederlands0-10 min.
Karamel likeur
Deze overheerlijke karamellikeur is in een oogwenk klaar. Ik heb een aantal flesjes gemaakt als "cadeautje uit eigen keuken" en met kerstmis cadeau gedaan. De likeur is heerlijk over ijs en ook lekker met een toefje slagroom bij een kopje koffie. Maar ook zo erg lekker. De likeur heeft de dikte van advocaat. De gecondenseerde melk moet plm. 3 uur in zacht kokend water zachtjes koken.
2 blikjes gecondenseerde melk met suiker (inhoud plm. 400 gram), 750 ml bruine rum, 2 zakjes vanillesuiker
- Duits
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-12-2016Duits0-10 min.
Sinaasappel-koffie likeur
Mijn favoriete zelfgemaakt likeur, officiele naam is likeur 'Quarante-quatre'
1 heel grote sinaasappel, 44 koffiebonen, 44 suikerklontjes, 1/2 vanille stokje, 1 fles cognac
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-20020-10 min.
Cacao-hazelnoot likeur
Likeur van hazelnoten en cacao 38,5 % AV
Ingredienten voor 0,65 liter:, , 250 gram suiker, , 500 ml alcohol van 50 AV%, , 150 gram cacaopoeder, , 25 gram hazelnoten
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2001> 120 min.
LIKEUR "40 "
TUPPERWARE-RECEPT.
1 liter brandewijn, 40 suikerklontjes, 40 hele koffiebonen, 1 hele gewassen sinaasappel, half vanillestokje, 1 steranijs
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-06-2002Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Chocolade likeur
- 1/2 liter melk, - 300 gram suiker, - 50 gram cacao, - 2 zakjes vanillesuiker, - 1,2 dl witte rum, - 50 gram chocolade
- Joegoslavisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2009Joegoslavisch10-20 min.
Cafe Likeur
Cafe likeur lekker met mini-macarones
1dl slagroom ; 1 eetlepel poedersuiker ; 1 1/2 dl koffielikeur naar keuze.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-02-1999Nederlands0-10 min.
Aardbeien met likeur
Een beetje alcohol maakt dit simpele aardbeientoetje ineens bijzonder. Bron: Menu 1995
250 gr. aardbeien, 3 el. aardbeienlikeur (fraise des bois) of cassislikeur (creme de cassis), 1/2 - 3/4 dl. slagroom, 20 gr. suiker, 2 toefjes citroenmelisse of munt
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2000Nagerecht20-30 min.
Appel-citroenjam Met Likeur
Heerlijke frisse jam met Cointreau.
7 1/2 dl appelsap, 2 citroenen, gewassen, in plakjes gesneden en van de pitjes ontdaan, 1 kg geleisuiker, 1/2 dl Cointreau,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-09-2005Frans20-30 min.
Grapefruit Likeur
Recept verkregen via de Groenteboer-lijst, met dank aan Tabitha.
6 grapefruits, 7 deciliter wodka, 250 milliliter water, 2 eetlepels korianderzaad; heel, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 liter suiker,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-02-2000Internationaal0-10 min.
oliebollen met likeur
Een geheel ander beslag dan normaalgesproken gemaakt wordt
2,5 dl. melk, 20 g suiker, 4 eieren, 5 cl. likeur, frituurolie, 150 g bloem, 75 g boter, 1 mespuntje zout, 100 g poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-04-1999Nederlands60-120 min.
pralinetruffels met likeur
Lekker en makkelijk zelf te maken.
* 50 gr blanke amandelen, geroosterd, , * 45 gr hazelnoten, geroosterd, , * 160 gr suiker, 80 ml water, , * 250 gr pure kookchocolade, , * 60 gr boter, , * 80 ml slagroom, , * 2 eierdooiers, , * 1 el koffielikeur (kahlua), , * 30 gr cacaopoeder,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-1999Internationaal30-60 min.
IJskoffie met likeur
Koffie
- Geplaatst op28-11-2001
Chocolademelk met likeur
Chocolademelk waar je het lekker warm van krijgt, op een koude dag....
* chocolademelk, * bananenlikeur, * slagroom, * cacao,
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2005Goedkoop en snel0-10 min.
- Eigen recept
Koffie likeur
Een heerlijke koffie likeur
1 fles jenever, ongeveer 70 koffiebonen, 1 deciliter water, 200 gram candy suiker en een half vanille stokje.
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-200210-20 min.
Vierspecerijen likeur
Lekker kruidig drankje
Fles inmaakbrandewijn, doosje bruine kandijsuiker, stukje gemberwortel, 5-10 kardamomzaden (of hoe heet dat), 1-2 kaneelstokje(s), wat foelie
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-02-20050-10 min.
Pepermunt Likeur
Een culinaire verrassing in een fles, maakt je Sinterklaas tot een succes.
30 tot 40 gram vers geplukte pepermuntblaadjes, 250 gram kandijsuiker, 3 theelepels koriander korrels, 1 fles brandewijn, jenever (oude of jonge).
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-19980-10 min.
koffie likeur
Hij is alleen zo op, hoe zou dat komen.
1/2 ltr genever, 40 koffiebonen, 5 zakjes vanille suiker, 250 gr bruine kandij.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op28-01-2000Nederlands> 120 min.
Kweepeer likeur
9 weken zal je geduld op de proef gesteld worden....(erg goed tegen maagkwaaltjes)
-de schillen van kweeperen, -brandewijn, -op 1 liter vocht, 350 g suiker toevoegen
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-08-2003Frans0-10 min.
Pepermunt Likeur
Jenever
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-06-20000-10 min.
Kersencrepes met likeur
1 groot ei,snufje zout,30g bloem,2 dl melk,50g boter,1 kleine pot kersen,3 eetlepels suiker,1 dl kersennat,1 borrelglas kersenlikeur.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2004Nagerecht10-20 min.
[b]kersen likeur
Wijn
- Geplaatst op31-07-2005
pepermunt likeur
Leuk om cadeau te doen voor een liefhebber met brandewijn
Na de bereiding nog 7 dagen laten staan op een donkere plaats., , 250 ml. water, 450 gr. suiker, 1 thl. pepermuntolie, 375 ml. brandewijn, 1/2 thl. groene kleurstof.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2000Nederlands30-60 min.
Chocoladedrank met likeur
Voor 4 personen
1/8 L slagroom, 3,5 eetl suiker, 2 eetl cacaopoeder, 1 L melk, 1,5 dl Grand Marnier, 4 oranje snippers,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-05-2002Nederlands0-10 min.
hazelnoot likeur
Jus dorange, Anders, Anders
- Geplaatst op22-04-2002
#kersen met likeur
Lekker op een flensje
4 el boter, 8 el suiker, 4 tl citroensap, 1/4 l pot kersen zonder pit, 1 el cognac (of vieux), 1 el kersenlikeur, amandelschaafsel, , ,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-1999Nagerecht0-10 min.
IJskoffie met likeur
Tia Maria, Koffie
- Geplaatst op13-12-2001
duindoorn likeur
Ingredienten voor 1 liter:, 300 gram duindoornbessen, 3 reepjes citroenschil, 3 reepjes sinaasappelschil, 20 stuks korianderzaadjes, 700 ml alcohol van 40 AV%, 200 gram suikersiroop, 2 theelepels honing
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-12-20010-10 min.
Bessensalade met likeur.
200 g aalbessen200 g zwarte bessen150 g frambozen150 g bramen150 g witte basterdsuiker4 eetl. creme de cassis
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2003Nederlands Nagerecht10-20 min.
Kersencrepes met Likeur
Crepes horen nog dunner te zijn dan flensjes.
1 groot ei, , ? mp zout, , ? 30 gram bloem, , ? 2 dl melk, , ? boter, , ? 1 kleine pot kersen op sap, , ? 3 el suiker, , ? 1 borrelglas kersenlikeur.,
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2002Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Mmmm...kersentoetje met chocolademascarpone en likeur
We kregen eters en ik zocht weer naar een lekker toetje. Ik wilde geen zwaar nagerecht en iets wat ik vooraf kon maken zodat ik het zo uit de koelkast kon toveren. Ik had al eens een chocolade-baileysmousse gemaakt en bedacht dat dit heel lekker zou zijn met kersen. En dat was dan ook het geval. Het was heerlijk. Volgens mijn man of er een engeltje.......!
1 grote pot kersen zonder pit (uitgelekt), 2 eetlepels kirsch (hoeft niet, maar is wel heel lekker!), , 100 gram pure chocolade, 200 ml slagroom, 200 gram mascarpone of roomkaas, plm. 3 eetlepels Baileys likeur of andere koffielikeur, 2 zakjes vanillesuiker (16 gram),
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-11-2014Internationaal Nagerecht10-20 min.
HerfstCake
Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.
10 bitterkoekjes, 0.5 dl Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gepelde walnoten, poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 peren, zout,
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-200730-60 min.
Bosbessen Cheesecake
Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.
Voor de basis:, 140 gr digestive koekjes., 100 gr haver of tarwe meel., 120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter )., 3 sl bruine suiker., , Voor de creme:, 400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas., 100 gr ricotta., 90 gr poedersuiker., 130 gr room., 2 eieren., 1 sl sinaasappelschil rasp., 1 sl meel voor elk gebruik., , Om te garneren:, 300 gr bosbessen, rode bessen of bramen., 200 gr bramenjam., 60 ml kersenlikeur.
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2011Grieks> 120 min.
-
Likeuren
van mirjamoosterbaan71 , 17 recepten, 0 volgers
-
likeuren
van katoootje1 , 16 recepten, 1 volgers
-
Likeur
van Capellenaartje , 5 recepten, 0 volgers
-
Likeur
van wimbroers , 3 recepten, 0 volgers
-
Likeur
van riawes , 3 recepten, 2 volgers
-
Likeur
van spiritoforion , 2 recepten, 0 volgers
-
likeur
van sauteren , 2 recepten, 0 volgers
-
likeur
van Crissie1973 , 1 recepten, 0 volgers
-
likeur
van wendyrabeling , 1 recepten, 0 volgers
-
Likeur
van Mariken1972 , 1 recepten, 0 volgers
-
BootZ
van bootz_likeuren , 1 recepten, 0 volgers