1. Home
  2. Leden
  3. Lid

Lid recepten (93)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Romige aardappelgehaktschotel

Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!!

INGREDIENTEN

1 schaal half-om-halfgehakt (500 g) 3 eetlepels boter 4 tomaten 2 zakken gesneden prei (a 300 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 pakje koksroom (200 ml) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan boter verhitten en gehakt met zout en peper in 2 min. rul bakken. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Gehakt in ovenschaal leggen. In achtergebleven bakvet prei 2 min. bakken.

Bereidingswijze

Aardappel, prei en tomaten over gehakt verdelen. Koksroom roeren met zout en peper en over schotel schenken. Schotel bestrooien met kaas en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin laten worden

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

Hotdogs zoals ze in de VS geserveerd worden, en een Nederlandse versie. Gebruik bij voorkeur verse worstjes, maar geen meelderige frankfurters of knakworsten. Bockworsten izijn een erg lekkere variant en voldoen perfect als hotdogworsten: lekker dik, smakelijk, echte worst en knapperig.

INGREDIENTEN

4 puntjes of Hotdogbroodjes, 4 bockworsten (AH pot), LID of ALDI, bij voorkeur vers gemaakte Bockworst bij de goede slager (vaak dus in Duitsland), Mosterd, Löwensenf scherp, Zaanse Mosterd), Tomatenketchup (Heinz), Currysaus, Chilisaus (pikant geel), Rauwe ui, fijn gesnipperd, Ui in halve ringen, Zuurkool (uitgespoeld), Rode paprika in blokjes, Zoetzuur in kleine blokjes, Plakjes belegen kaas

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

brioche

Volgens mijn franse familie lid de enige echte. Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 5,5 gr. gedroogde gist, 3 eetl.lauwe melk, 2 eetl.lauw water, 5 gr. zout, 15 gr. suiker, 2 eieren, 100 gr. roomboter.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Chocolade-banaancrumble

Kijk ook eens op mijn webgroep nagerechten .Daar staan nog veel meer lekkere nagerechten .Wordt lid het is gratis

INGREDIENTEN

4 rijpe bananen, 100 g chocola, melk of puur (ca. 1,5 reep), 12 volkoren biscuitjes, 25 g boter, 25 g (riet)suiker, 200 ml slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Bacon-preitaart met kaas

Laat de bacon vervallen en maak er een vegetarische taart van. Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

25 g boter of 2 eetl. olijfolie, 500 g prei, in smalle ringen, 125 ml demi crème fraîche, zout en versgemalen peper, 1/2 theel. kerriepoeder, 100 g bacon, in plakjes, 8 plakken filodeeg van 24x24 cm, ontdooid, 1 ei, losgeklopt, 100 g geraspte belegen kaas, 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zoete uientaart met ham

Lekker voor de frissere dagen. Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g), 4 zoete uien, 1 pakje schouderham (ca. 155 g), 2 eetlepels (zonnebloem)olie, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels kerriepoeder, 4 eieren, 100 ml halfvolle melk, 100 g gemalen belegen kaas

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Aziatisch kippenvleugels uit oven met chilisaus en z-peper

Aan de zoete kant kippenvleugels die je vooral pittig op smaak moeten brengen met peper en zout.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, VOOR MARINADE: , 8 kippenvleugels, elk bij de lid in tweeën verdeeld, 1 e chilisaus, 1 e suiker, 1 t zout, 2 e rijstwijn of droge sherry, 1 rode peper, fijn, 1/4 t zwarte peper, 1/3 e kippenbouillon, van blokje, 1/2 e lichte Chinese sojasaus, , olie voor insmeren van bakplaat

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

MARINADE VOOR KIP OP BBQ

een lekker marinade voor een malse kippenbout..

INGREDIENTEN

1400 g kippenbouten bij het lid in halve gelijke grote delen verdeeld, 1 ui, zeer fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 tot 2 e honing, 50 ml tomatenketchup, 25 ml worcestersaus, 1 e citroensap, 1 vol t paprikapoeder, 50 ml olie, 1 t aromat, 1 tot 2 t zout

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2006
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Heerlijke kerriequiche

Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 300 g rundergehakt, 2 tl kerriepoeder, 1 ui, gesnipperd, 1/2 pak sperziebonen zeer fijn (a 450 g, diepvries)of natuurlijk verse nu ze er nog zijn ., 4 eieren, 1 beker slagroom (250 ml)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gepaneerd kip aan een stokje

Lekker makkelijk te eten kip hapjes.

INGREDIENTEN

voor kip, kippenvleugels, zout, zwarte peper, , olie voor frituren, , bereiding van kippenvleugels, 1. Verwijder de vleugeltip van elk kippenvleugel en verdeel elk kippenvleugel bij lid in twee delen`, 2. Snij aan lid kant reg rondom kippenvleugel zodat het vlees los kom te staan van lid en doen hetzelfde met het dikste gedeelte van kippenvleugels., 3. Schraap vlees met mes van bot in richting van dikste gedeelte van stukje kippenvleugel en doen je duim en wijsvinger tegen bot en druk het vlees van bot zodat er een opeen hoping van vlees bij de dikste gedeelte ontstaan., 4. Druk vlees nu over uiteinden van bot zodat de vel kant nu aan het binnenkant zit en er een bolletje vormen aan het einde van bot. Bij de middelste gedeelte van kippenvleugel zit ook een kleine botje. Verwijder deze tijdens het uitbenen van het vlees., 5. Breng kippenvleugels op smaak met zout en peper.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2013
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Kippenvleugels met blauwe kaas dipsaus

Een heerlijke party snack of serveer koud bij een bbq.

INGREDIENTEN

8 kippenvleugels, vlerk puntjes verwijderd en bij lid in tweeën gesneden, , een mengsel van, 2 e olijfolie, sap van 1 citroen, 50 ml Worcestersaus, 1 teentjes knoflook, fijn, zout, zwarte peper, , 1. Verdeel kippenvleugels over een ovenschaal zodat ze precies in een enkele laag in passen., 2. Verdeel kruidenmengsel erover., 3. Bak in oven bij 210*C voor zo 45-60 min. of tot goudbruin en gaar.

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste lid recepten

Aardappelschotel met chorizo en spitskool

Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!!

INGREDIENTEN

1 zak gesneden spitskool (300 g), 2-3 eetlepels olijfolie, 1 duopak aardappelschijfjes (700 g), 200 g chorizo (vleeswaren), gesneden, 4 tomaten, in plakjes, 4 eieren, 100 ml melk, 1/2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Internationaal
  •  30-60 min.

**foto op je pagina**

Dit ben ik dus zelf..

INGREDIENTEN

Je kan de foto digitaal (ingescand) sturen naar de redactie van SmulWeb(info@smulweb.nl). Wij zetten ze er dan in. Je moet wel even vermelden wat je gebruikersnaam is en waar je de foto wilt hebben. Je kunt ook een foto gebruiken die al op het Internet staat. marionneke_culinair (een lid van SmulWeb) vertelt in een ingezonden artikel hoe je dit zelf kunt doen.,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

brood met pit

Zelf nog extra toevoegen: pitten of stukjes walnoot.

INGREDIENTEN

Basis bruin brood met als extra:50 gr. gierst, 100 gr. pompoenpitten en 100 gr. zonnebloem- pitten ( tip van lid: als je van walnoten houd, verwerk die in kleine stukjes door het deeg).

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander Jamie Oli

′Houd bij het kopen van vis altijd in de gaten welke het meest vers is. Tonijn en zwaardvis hebben in grote delen van de wereld te lijden onder overbevissing en het is heel belangrijk dat we de visstand de tijd geven om zich herstellen - houd dat in je achterhoofd en kies voor vis die op verantwoorde en duurzame wijze is gevangen.′ - Jamie Oliver

INGREDIENTEN

Olijfolie, sap van 1 limoen, sap van ½ citroen, 6 lente-uitjes, fijngehakt, 1 kg mooi rijpe, maar stevige tomaten, 1 bosje verse munt, alleen de blaadjes, 1 bosje verse koriander, alleen de blaadjes, 1-2 verse rode Spaanse pepers (naar smaak), fijngehakt, 6 verse visfilets (liefst een mediterrane soort, zoals tonijn, zwaardvis, marlijn of een lid van de snapperfamilie),

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

Met een fleur van de zee en iets zoetigs, zijn deze hapjes ideaal voor bij een feestje.

INGREDIENTEN

12 kippenvleugels, elk vleugel bij lid in tweeën verdeeld of jij gebruik 4 kippenbouten die in 4 delen is gesneden, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 ui, geraspt, 1/2-1 t zout, 1 t rijstwijn of droge sherry, 1/4 t zwarte peper, 1/2 t donkere Chinese sojasaus, 1 t vissaus (nam pla), 1 t oestersaus, , honing, olie voor bakplaat

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aziatisch kippenvleugels met sesamolie, sojasaus en oest

Door knoflookpoeder en uienpoeder te gebruiken, krijgt jij een mooi gladde marinade en van de smaak doet het niks af. Heel lekker!

INGREDIENTEN

12 kippenvleugels, zonder puntjes en elk vleugel bij de lid in tweeën verdeeld, , VOOR MARINADE: , 60 ml lichte Chinese sojasaus, 30 ml donkere Chinese sojasaus, 10 ml sesamolie, 15 ml oestersaus, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1/2 t zwarte peper, 2 t droge basilicum

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Aziatisch kip hapjes met laos, sereh en sojasaus

Aan de kruiden en specerijen kan jij zien dat deze stukjes kip uit Maleisië/Indonesië/Taiwan kunnen komen.

INGREDIENTEN

VOOR KIP: , kippenvleugels op lid in tweeën verdeeld of kippenbouten elk in 4 delen verdeeld (als kippenbouten gebruikt worden moet jij deze eerst 20 min. voorkoken), , gemberwortel, fijn, knoflook, fijn, korianderpoeder, laos, serehpoeder, chilisaus, ketjap manis (ABC) of anders asin, maar gebruik dan minder zout, limoensap, anders citroensap, olie voor bakken, iets water als het te droog worden, , VOOR DIPSAUS: , ketjap manis, chilisaus, olie

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzure Aziatisch Kippenvleugels met sojasaus en rijstazijn

Deze watertand lekkere combinatie van kruiden en specerijen, schiet in de "smaak-roos". Hoe langzamer gegaard, hoe zachter het vlees en hoe dieper van smaak. Tja, ik zou dan willen dat alle smullers deze kippenvleugels maken omdat het zo lekker is, maar jammer genoeg werk het niet zo.

INGREDIENTEN

12 kippenvleugels, zonder puntjes en elk vleugel bij de lid in tweeën verdeeld, 3 cm gemberwortel, in plakjes, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 2 sjalotten, in halve plakjes, 2 e rijstwijn of droge sherry, 3 e witte rijstazijn, 3 e witte suiker, 3 e lichte Chinese sojasaus, 1 e donker Chinese sojasaus, 5 e water, 3 e neutrale olie voor bakken

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Spinazieschotel met ei en kaas

Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels en wordt lid het is gratis

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken, zout en versgemalen peper, 4 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, gehakt 900 g spinazie, panklaar, 1 theel. kerriepoeder, ca. 100 ml melk, 200 g geraspte belegen kaas, 8 eieren, , ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pittig Aziatisch kip met kaneel, anijs en venkel

Dit is een hele lijst ingrediënten, maar dan heb jij ook iets heel lekkers.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 12 kippenvleugels, zonder puntjes en elk vleugel bij de lid in tweeën verdeeld of 4 kippenbouten elk bout in drieën verdeeld (als handzame hapje), , 1/2 steranijs voor koken, 1/2 steranijs voor verdere bereiding, 1 e rijstwijn of droge sherry, 3 cm verse gember, 2 lente-ui in stukjes, 1/2 steranijs voor koken (+1/2 steranijs voor verdere bereiding), zout, 1/2 steranijs, 1 kleine gedroogde Sichuan peper (toko), 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 1/4 t venkelzaadjes, 1 kruidnagel, 1 verscheurde laurierblad, 1 teen knoflook, fijn, 1/4-1/2 t chilipoeder, 5 cm stuk pijpkaneel, olie voor bakken, water voor koken, 2 t donkere Chinese sojasaus, 1 volle t suiker, 1 e geroosterd witte sesamzaadjes (voor garnering), lente-ui ringetjes voor garnering

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch kippenvleugels met 2 soorten sojasaus

Combinatie sojasaus, oestersaus, knoflook en gember, is altijd goed!

INGREDIENTEN

600 g kippenvleugels, bij de lid in tweeën verdeeld of 4 kippenbouten, elk in 4 delen verdeeld, honing, , VOOR MARINADE: , 2 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 1 t suiker, 1 e lichte Chinese sojasaus, 1/2 e donkere Chinese sojasaus, 1/2 e oestersaus, 1 e olie (geen olijfolie), 1 e citroensap, 1/2 e citroenrasp, zout, , olie voor bakplaat

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

tompouce van filodeeg met aardbeien en mascarpone

Een heel mooi ogend en ook nog erg lekker dessert. Gemakkelijk te maken en deels voor te bereiden.Het recept is afkomstig van AH wat ik toegezonden kreeg als lid van de fijnproeversclub.

INGREDIENTEN

2 plakjes filobladerdeeg - wat zonnebloemolie - poedersuiker - 1 bakje mascarpone a 250 gram - 1/4 ltr volfruit joghert aardbeien - 200 gram aardbeien - poedersuiker

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

luikse wafels om te bewaren.

Bij ieder lid van de familie in de kast te vinden.

INGREDIENTEN

1/2 kg bloem; 375gr boter; snuifje zout; 1 pakje vanillesuiker; 400gr witte bastaardsuiker; 4 eieren; 300ml volle melk.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Pulled Pork Indo style

Pulled pork om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Indo pulled pork, Ik ben sinds enige tijd lid van €The Slowcookers' Facebookgroep, een groep waar héél veel inspiratie wordt gedeeld voor gerechten uit de slowcooker. Nu moet ik bekennen dat ik geen flauw idee had dat de slowcooker community al zo groot was in Nederland. In ieder geval was er een recept dat continu omhoog kwam in die groep en dat is de Indo Pulled Pork van Simone. Simone is net als ik dol op pulled pork en het idee voor deze Indonesische variant bedacht ze naar aanleiding van een lekker gerecht bij haar favoriete toko. Ik vond het wel een beetje spannend om af te stappen van mijn vaste pulled pork recept en sinds ik pulled pork van de BBQ heb gegeten wil ik eigenlijk niets anders meer, maar toch besloot ik het recept een keer na te maken. Want als je er zóveel over leest moet het haast wel lekker zijn. En dat was het gelukkig ook (al blijf ik toch meer fan van de barbecue-variant)! In haar recept gebruikt Simone ketoembar, gemalen koriander, maar het zal je niet verbazen dat ik dit heb weggelaten. Het recept is hier en daar een klein beetje aangepast maar het origineel kun je uiteraard nog vinden op Simone haar site., Wat heb je nodig? (3 €" 4 personen), o 750 gram €" 1 kilo procureur, o 3 teentjes knoflook, o 2 cm verse gember, o 2 uien, o 1 rode peper, o scheutje azijn, o 150 milliliter ketjap manis, o 150 milliliter water, o 1 theelepel sambal oelek, o 2 kruidnagels, o 1 hele steranijs, o 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder, o 1 theelepel rietsuiker, o 1 blokje groentebouillon, o peper en zout, 1. Hak de ui, knoflook, rode peper en gember fijn., 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de uien, knoflook, rode peper, gember, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan., 3. Voeg het vlees toe, kruid deze met peper en zout en bak het vlees rondom bruin., 4. Leg vervolgens het vlees samen met het ui-mengsel in de slowcooker., 5. Voeg een scheutje azijn, de ketjap en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en leg de kruidnagels en steranijs bovenop het vlees., 6. Doe de deksel op de slowcooker en laat het vlees 8 uur op stand Low garen., 7. Pluk het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar en leg het nog heel even terug in de slowcooker zodat het alle smaken extra kan opnemen.,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Kijk ook eens op de kookgroep wintersegerechten en wordt lid

INGREDIENTEN

750 g aardappels (afkokers), 1 kleine knolselderij, 1 bosje bladselderij, zout en peper, 4 eetl. mosterd, 125 ml slagroom, 1 rookworst (± 350 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tempura

Japans frituurgerecht

INGREDIENTEN

12 scampi,gepeld,van darm ontdaan en platgedrukt, 8 stukjes ontvelde wijting of koolvis,8kleine broccolibloemen,8schijfjes pompoen of wortel,8 shiitake of champignons, Dipsaus:, 4 dl water,1 dl mirin*,1 dl soja, 10gr bonitovlokken**,1 gemberwortel,1 ramenas, Beslag: 2 dl water,1 dl bloem, 1 ei, *Mirin is gezoete rijstwijn, ** Bonitovlokken zijn gemaakt van gedroogde katsuo(een lid van de tonijnfamillie)

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Courgettespread met schapenkaas voor op brood of toast

Ik zocht specifiek naar een recept om een stuk courgette mee te verwerken tot een (vegetarische) spread voor op brood. Ik herinnerde me in de verste verte een recept met broccoli, kaas en noten en dacht dat het met courgette ook wel lekker zou zijn. Uiteindelijk vond ik hier stomtoevallig een recept dat heel dicht in de buurt komt van wat ik mij herinnerde. Behalve de verse basilicum had ik alles ook heel toevallig in huis, maar niet in precies de goede hoeveelheden. Dus ik besloot te schipperen en dat leverde een heerlijk resultaat op wat ik graag met jullie deel. Ik ben op zich een overtuigd vleeseter, maar voor zoiets heerlijks vegetarisch mag je me ook zeker wakker maken! Bovendien, het idee is ook dat we, door af en toe een maaltje zonder vlees (te koken en) eten, misschien wat bijdragen aan het welzijn van dier en milieu. Het recept is 100% vegetarisch als de gebruikte kaas geen dierlijk stremsel bevat. Dit recept is in principe ook kippenei eiwit-, koemelk-, gluten- en sojavrij, maar ik druk je op het hart dat je het goed controleert als je je kaas kiest en overige ingrediënten koopt. De noten zijn essentieel in dit recept, maak dit niet als je allergisch bent.

INGREDIENTEN

- Een stuk van ongeveer 250 gram groene, gele of zwarte courgette (let op: hiermee bedoel ik dus geen aubergine, maar een courgetteras met een haast egaal donkergroene kleur), - 100 gram amandelschaafsel, - 3-4 teentjes knoflook, - ±150 gram Italiaanse (half)harde schapen (of geiten)kaas zoals pecorino toscane; ik gebruikte zelf de halfharde schapenkaas met chilivlokjes, rucola en olijfjes erin van de Lidl Italiaanse Week. Geen gepekelde kaas zoals feta gebruiken, die vind ik net te zout., - 5-7 gram gedroogde Italiaanse keukenkruiden, - 2 gram karwijzaad (kümmel), - 1 kleine Spaanse peper, - flinke snuf sel de mer, - 150 ml olijfolie extra vierge, - Een kneepje vloeibare margarine voor koken en (roer)bakken

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2020
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kabeljauwschotel

Heb het recept gevonden bij een ander lid hier, echter heb ik er een eigen draai aan gegeven. Het orginele recept kunt u terugvinden bij bj.cb.beldman Het recept is orgineel (met brood) Sonja proef

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis = dus de kabeljauw, * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel dyon mosterd, * 1 theelepel suiker, * 3 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * fusilli

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kwarksausje met zongedroogde tomaten en basilicum

Kijk ook eens op mijn kookgroep sauzen en dressings en wordt lid

INGREDIENTEN

100 gram magere kwark, , 2 eetlepels fijngesneden zongedroogde tomaten, 4 eetlepels in reepjes gesneden basilicum, uitgeperst teentje knoflook, extra vergine olijfolie, zout, versgemalen peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

zalm-aardappelschotel met tuinkruiden

Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!!

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappels, 2 uien, 400 g zalmfilet, 1 pot aardappel anders tuinkuiden-knoflook (390 ml), 1 zak gemengde friséesla (200 g), 1 zak peen julienne (wortelreepjes, 150 g), 1 cup honing-mosterddressing (100 ml)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Boter-taartjesmuffins

In 1995 heeft Bonnie Deanne met dit recept the great canadian muffin bake-off gewonnen in Niton Junction, Alberta.

INGREDIENTEN

375 ml rozijnen, 175 ml suiker, 125 ml boter in stukken gesneden, 2 eieren-geklutst, 125 ml melk, theelepel vanilla of rum extract, 375 ml bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel baksoda, snufje zout, 125 ml walnoten, 50 ml maple-stroop of andere stroop.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Stoofschotel van zuurkool en witte kool

Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid

INGREDIENTEN

350 g zuurkool, 4 uien, 250 g champignons, 250 g salami (aan 1 stuk), 100 g boter, zout en peper, 1 vleesbouillontablet, 2 laurierbladen, 250 g gesneden witte kool, 1 theel. cayennepeper, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Webtools up-loaden

INGREDIENTEN

Tip, Tip, Tip

  •  
  •  
  • Geplaatst op27-03-2004
  •  
  •  

Aardappelen in de schil met gehaktvulling

Kijk ook eens op mijn webgroep aardappelgerechten en wordt lid

INGREDIENTEN

8 grote aardappels, 250 g champignons, 150 g wortel, 350 g niet-gekruid gehakt, 1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel, 100 g geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bourgondische zuurkoolschotel

Deze bourgondische zuurkoolschotel is een eigen recept van Willie Caron. (lid van het "Gilde der Gastkoks" in cafe 't Tappunt").

INGREDIENTEN

800 gram zuurkool* 2 kilo aardappelen* 2 goudreinetten* 100 gram worteltjes* 400 gram kaantjes (is uit gebakken reuzel)* 1/2 glas droge witte wijn* 1/2 glas rode wijn* 1 rookworst* 4 dunne karbonades* 300 gram Casselerrib* roomboter* peperkorrels* zout*.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indonesische Sate

Ik kreeg dit recept via iemand van de zanggroep waar mijn vrouw lid van is geweest tijdens een bbq.Heb het toen uitgeprobeerd en heerlijk gewoon!!

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 theelepel Laos, 1 theelepel Djintan, 2 theelepels Djahe, 2 theelepels Ketoembar, 1 halve theelepel Trasi, 2 theelepels Sambal Badjak, 2 theelepels Bruine basterdsuiker, Ketjap manis of Benteng, 3 Eetlepels Calve Pindakaas met stukjes (wil je liever de ander kan dit natuurlijk ook), Lauw warm water, Arachide-olie 

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Ganda ham met gerookte zalm

Een recept van Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem, lid van "Jeunes Restaurateurs d'Europe".

INGREDIENTEN

8 dunne plakjes Ganda ham - 16 plakjes gerookte zalm - 1 ui - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 citroen - 2 eetlepels zure room - 50 g gepelde garnalen - 1 krulandijvie - 2 eieren - 50 g heel fijne spaghetti, Voor de vinaigrette: 1/2 ui - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel kervel - 1 eetlepel peterselie - 2 blaadjes basilicum - 1 eetlepel bieslook - 1/2 teentje look - 1/2 dl dragonazijn - 2 dl olijfolie - peper en zou

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

"Reibekuchen"

Reibekuche is van huis uit armeluiseten.(In Engeland staat dit zeer simpele, goedkope gerecht bekend als "poor man's bread"). Hoe dan ook, het zijn heerlijke knapperige koekjes die zich heel goed laten combineren met creme fraiche en ijskoude appelmoes.

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, peper en zout, boter, 2 grote uien.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

dat is een leuk idee!

Als cadeau voor een heel lieve vriendin een eigen kookboek gemaakt met de leukste recepten van smulweb, natuurlijk met veel tips en de favoriete restaurants. Het was een groot succes en veel gasten op het idee gebracht om ook lid te worden van smulweb.

INGREDIENTEN

Geen

  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

keshi yena (stuffed cheese)

Smullen op z'n Antilliaans

INGREDIENTEN

1 Edam kaas ( /- 2 tot 2 1/2 pond), 2 pond vis of zalm (zonder graten), 5 eieren, 3 tomaten (gepeld en fijngesnipperd), 1 theelepel tomaten pasta, 2 uien fijngesnipperd, 1 teentje knoflook (uitgeperst), 1 paprika fijngesnipperd, 2 theelepels Worcedtershire sauce, 1/4 cup rozijnen, 1/4 cup sliced olijven, 1 lepel kapertjes, 1 lepel parsley, 1/4 hot peper (fijngesnipperd), 2 theelepels ketchup, 2 theelepels piccalilli, paprikapoeder, zout en peper naar smaak,

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste lid recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top