Libanese Gehaktballetjes
Deze balletjes ..... ik zag ze voorbijkomen op het Voedingscentrum . nl. Helaas staat bij de keukens LIBANON niet vermeld. Tja wat nu... Maak ik er maar WERELD van.Ik hou wel van variatie met gehakt en dit is nou net een lekker recept voor een vrijdag. Snel klaar , anders dan anders en met brood en komkommer een heerlijk geheel.Goede kwaliteit rundergehakt van de slager..... succes gegarandeerd hier in huize....
Ingrediënten 4 recipe.people
2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 10 takjes koriander, stukje gemberwortel (grootte van ½ duim), , 400 gram mager runder- of lamsgehakt, , 2 theelepel gemalen komijn, mespuntje kaneel, 2 theelepel harissa of sambal, 2 eetlepel olie, , , , BereidingBereidingswijze
1.Pel de sjalotjes en de knoflook. Rasp de sjalotjes en pers het teentje knoflook uit. 2. Was de koriander en hak de steeltjes en blaadjes fijn. 3. Schil het stukje gember en rasp het.4. Maak het gehakt aan met de sjalot, de knoflook, de koriander, gember, gemalen komijn, kaneel en harissa. Vorm er kleine balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.5. Bak de gehaktballetjes in de hete olie in 10 minuten gaar en lichtbruin.Lekker met komkommersalade en bruin (Turks) brood.Hiervoor heb je nodig...1 komkommer peterselie munt citroensap bruin (Turks) brood