1. Home
  2. Recepten
  3. Lenteui

Lenteui recepten (4.195)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch) 2 stronken broccoli 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt) 3 lente ui 2 teentjes knoflook 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet) 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia) 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht) Olijfolie NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder).

Voorbereiding

Snijdt de kip in blokjes (niet te klein) en bestrooi met zout en peper (of met Harissa-kruiden) naar smaak Snijdt de lente-ui in ongeveer 2 cm lange stukjes. (Ik doe het witte gedeelte altijd ongeveer 1 cm) Snijdt de broccoli in roosjes. De roosjes moeten tussen duim en wijsvinger passen als je deze tegen elkaar aan plaatst. Te klein zorgt voor soep dus pas daar ook voor op. Snijdt de knoflook in stukjes Snijdt de oesterzwammen in repen van ongeveer 1,5 cm dik Zet een grote pan gevuld met 3/4 water op waar straks zowel de pasta als de broccoli in past. (en dat er dan nog genoeg ruimte is). Voeg een flinke snuf zout toe (pasta mag zout hebben, het meeste giet je af)

Bereidingswijze

Zorg als je begint met bakken dat het water kookt. Verhit dan pas de (wok)pan op middelhoog vuur en bak de kip in een flinke scheut olijfolie. Ondertussen doe je de vlinderpasta (Farfalle) in de pan met kokend water en roert even goed door en laat het aan de kook komen. Als de kip lichtbruin is met de schuimspaan uit de pan nemen en apart houden. Direct in de hete olie de lente ui en oesterzwammen kort aanzetten. 30 sec. daarna even de knoflook erbij maar die niet bruin laten worden, max 10 sec. is genoeg. Dan de Bressot (of vergelijkbare kruidenroomkaas) erbij (prik een gaatje met je mes in de onderkant dan valt het gemakkelijk uit de verpakking) en schep met een lepel enkele schepjes uit het pastakookwater bij de roomkaas. (maak het niet te dun, het moet een romige enigszins dikke saus zijn). Zet het vuur heel zacht en warm de apart gehouden kip even mee. Nu heeft de pasta ongeveer 8 minuten gekookt en kan de broccoli er bij. Laat die even 3 minuten meekoken en giet alles in een grote vergiet af. (ik doe er dan soms nog een lekkere scheut extravierge olijfolie overheen). Nu kan het broccoli/pasta mengsel bij de saus. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen en twee handjes parmazaanse kaas. Roer dit alles goed door elkaar. Vlak voor het serveren de twee handjes cashews zodat deze goed knapperig blijven. Neem het blok parmazaanse kaas mee op tafel en laat iedereen zelf nog wat over de pasta raspen. Lekker eten! Pat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken blokjes kip in een zoetzure hoisinsaus

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen in grove stukken gesneden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), stukje gemberwortel (plm. 2 cm), 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje), 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure), 500 gram (grof) gesneden spitskool, 6 lente-uitjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vis ovenschotel met feta

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip Uit De Wok Met Sperziebonen En Lente-Ui

Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde lente-ui

Een verrassend borrelhapje, zowel warm als koud niet te versmaden.

INGREDIENTEN

, * 2 bosjes lente-ui, * 2 eetlepels paneermeel, * 1 snufje zout, * 1 snufje cayennepeper, * 4 eetlepels bloem, * 3 eetlepels melk, * 2 eieren

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

asperges met lenteui en kip

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 kg witte asperges, 5 lente-uitjes, 3 eetl. olie, 1 kippebouillontablet, 1 eetl. droge sherry, 2 eetl. ketjap, pepr, zout, 100g tauge.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lente-ui soep

INGREDIENTEN

1 zakje Knorr Mix voor Lente-Ui Creme Soep - 50 ml Blue Band Finesse voor Koken - 2 lente-uien - 60 gram sla - 50 gram geraspte Parmazaanse kaas -versgemalen zwarte peper,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lamsvlees Met Lenteui

INGREDIENTEN

350 gr lamsfilet, 1 teentje knoflook, 3 lente-ui, 4 el olie, , SMAAKGEVERS:, 1? el sojasaus, tl suiker, tl sesam olie, ? el gelebonen pasta, , MARINADE:, 1 el sojasaus, 1 tl suiker, 1 el sherry, 1 tl maizena,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lente-Ui Koek

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 4 dl water, 3 lente-uitjes, 2 el olie, 2 el sesamolie, 2 tl zout, Olie om de lente-ui koek in te bakken

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lente-Ui Koek

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 4 dl water, 3 lente-uitjes, 2 el olie, 2 el sesamolie, 2 tl zout, Olie om de lente-ui koek in te bakken

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste lenteui recepten

Lente-Ui Cremesoep.

Een zalig zacht soepje die je zo in elkaar flanst.

INGREDIENTEN

1 zakje lente-ui soep van Knorr., 30 cc water en 30 cc melk., een flinke eetlepel kruidenkaas(paturain of zo)., wat hamblokjes., peper en zout naar smaak.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Lente-ui pestosoep

INGREDIENTEN

1 pakje Honig Romige Lente-ui soep, 2 eetlepels pesto, ? dl slagroom, 1 vleestomaat, in blokjes, Honig Crunchy?s

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Courgettesoep met lente-ui

Italiaanse ingrediënten: Courgettes, tijm, basilicum en lente-ui zijn de smaakmakers van deze soep.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 6 lente-uitjes in ringen, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 kleine courgettes, ½ liter bouillon (groente of kip), 1 dl slagroom, Zout, peper, Chilipepertje, 2 eetlepels basilicum, 1 eetlepel tijm, , Eventueel 100 gram geraspte Fontinakaas of een handje gekookte garnalen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Geitenkaastaartjes met lente-ui

Heerlijke kleine taartjes met romige, gesmolten kaas. ook te gebruiken als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid, 350 gram zachte Hollandse geitenkaas (vb. Bettine Blanc), verkruimeld, 2 el. boter of margarine, 1 dl. creme fraiche, 2 eieren, 3 lente-uitjes, fijngesneden, zout, peper

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Geitenkaastaartjes met lente-ui

Heerlijke kleine taartjes met romige gesmolten geitenkaas. Als hapje bij de borrel of als voorgerecht. 12 stuks.

INGREDIENTEN

* 12 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid * 350 gram zachte Hollandse geitenkaas (bijv. Bettine Blanc), verkruimeld * 2 el boter * 1 dl creme fraiche * 2 eieren * 3 lente-uitjes, fijngesneden * zout en peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  •  
  •  30-60 min.

geitenkaastaartje met lente-ui

Heerlijke kleine taartjes met romige, gesmolten geitenkaas. Als hapje bij de borrel of als voorgerecht.

INGREDIENTEN

12 plakjes roomboter bladerdeeg350 gram zachte Hollandse geitenkaas, verkruimeld2 el boter1 dl creme fraiche2 eieren3 lente-uitjes, fijngesnedenzout en peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  •  
  •  10-20 min.

Geitenkaastaartjes met lente-ui

INGREDIENTEN

12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid, 350 g zachte Hollandse geitenkaas, verkruimeld, 2 el boter, 1 dl creme fraiche, 2 eieren, 3 lente-uitjes, fijngesneden, zout, peper,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lamsvlees met lente-ui

Heerlijk oosters wokgerecht.

INGREDIENTEN

? 500 gr lamsbout, zonder bot., ? 250 gr lente-uitjes, ? 4 fijngehakte tenen knoflook, , , >> voor de marinade:, , ? 2 el plantaardige olie, ? 8 el donkere soja, ? 8 el rijstwijn of medium sherry., ? ? tl zout, ? ? tl peper, , , >> voor de saus, ? 4 tl donkere soja, ? 4 tl rijstazijn, ? 2 tl sesamolie,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Frittate met lenteui

Firttata met lenteui evt. extra champignons.

INGREDIENTEN

8-10 lenteuitjes, in schuine ringen, 2-3 eetlepels olijfolie, 8 eieren, zout, peper, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lente-Ui Waterkerssoep

Een heerlijke lentesoep

INGREDIENTEN

250 gram wortelen, 1 pakje lente-ui-creme soep, 100 g waterkers, peper uit de molen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevuld varkenshaasje met lente-ui

INGREDIENTEN

Met lente-uitjes gevulde varkenshaas is een heerlijk hoofdgerecht dat vlug en gemakkelijk te maken is. Varkenshaas moet van binnen nog een beetje rose zijn. Voor het beste resultaat moet je het vlees tijd geven om te rusten., 3 lente-uitjes, 300 gr. varkenshaas, 25 gr. boter, 0.1 l. slagroom, 1 el. abrikozenjam, 2 el. sherry, medium, 1 plakje achterham, 1 tl. sojasaus, Zout, Peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevuld Varkenshaasje Met Lente-Ui

INGREDIENTEN

3 Lente-uitjes, Varkenshaas (300 gram), Boter (25 gram), 0.1 liter Slagroom, 1 eetlepel Abrikozenjam, 2 eetlepels Sherry, medium, 1 plakje Achterham, 1 theelepel Sojasaus, Zout, Peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gr bloem, 150 gr roomboter, 1 ei, Beetje zeezout, 2 el koud water, , Voor de vulling:, 500 gr witte asperges, 200 gr gekookte achterham (blokjes), 1 bosje lente uitjes, 1 ui (gesnipperd), 1 bosje platte peterselie (gesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 3 eieren, 150 ml slagroom, Witte peper, Nootmuskaat, Zeezout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Volle pompoensoep met spekjes en lenteui

Een volle pompoensoep. Heerlijk voor op een herfstachtige zondag.

INGREDIENTEN

1 flespompoen in stukken gesneden. Een andere pompoen kan ook maar de flespompoen geeft de lekkerste smaak naar mijn mening., , 1 rode ui gesnipperd, 1 gewone ui gesnipperd, 1 bosui in ringetjes, 1 bouillonblokje tuinkruiden, 100 gr. ontbijtspek uitgebakken, , Creme freche, 2 teentjes knoflook, Dragon, Oregano, Peper en zout, Parmezan

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rosbiefsalade

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

INGREDIENTEN

100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

groentemix met kip en lente-ui

Een superlichte avondmaaltijd die snel en makkelijk te maken is. Vriendin's ENERGIEDIEET, voor 1 persoon; combi: groenten met vlees.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 75 gr (scharrelkipfilet), 150 gr bospeen, 50 gr tauge, 1 lente-ui, 1 eetl olijfolie, 100 gr panklare peultjes, 1 eetl Japanse sojasaus, versgemalen peper, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Garnalencurry Met Lente-Ui En Limoen

Lekker snel klaar recept met maar 225 kcal p.p.

INGREDIENTEN

600 gram grote rauwe Chinese garnalen, ongepeld of 350 gram grote gepelde gekookte garnalen, 3 el olie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl gemalen koriander, 2 sjalotjes, fijngesneden, 3-4 gedroogde rode chilipepers, verkruimeld, 1 1/2 dl kokosmelk, 1/2 dl kippenbouillon (van tablet), 3 lente-uitjes, in ringen, 3 limoenblaadjes, heel fijngesneden, 2 el fijngehakte ongezouten pinda's, 1-2 el vissaus (nam pla), 1-2 tl suiker, 2-3 el grof gesneden (eventueel Thaise) basilicum.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde geitenkaas met katenspek en lente-ui

Een klassieker! Heerlijk in combinatie met Arina belegen geitenkaas. Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl  

INGREDIENTEN

4 plakken belegen Arina geitenkaas á 100 gr per stuk, 150 gr fijn gesneden ijsbergsla, 150 gr katenspek in stukjes gesneden, 1 bosje lente-ui gesneden in ringen, 1 eetlepel framboos vijg confiture, zout en zwarte peper uit de molen.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wraps met zalm, rucola, lenteui en kruidenkaas

Heerlijk als lunch, geweldig als borrelhapje

INGREDIENTEN

3 wraps, bakje smeerbare kruidenkaas, Pakje gerookte zalm, 1 lenteuitje, beetje rucola

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Europees
  •  0-10 min.

Pittig gehaktbrood met lente-ui en koriander

Een smakelijke traktatie bij een lunch in de buitenlucht

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 bosje lente-ui, 50 gram paneermeel, 1 ei, 2 el. sambal brandal, 4 el. mangochutney, 2 el. fijngehakt koriander, zout, peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Portobello met camembert en lente-ui

INGREDIENTEN

6 stuk(s) portobello`s, 4 eetlepel(s) olijfolie, 2 bosje(s) lente-ui, 300 milliliter crème fraîche, 250 gram camembert, 75 gram rucola

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met varkenshaas en lente-ui saus

Pasta naar keuze met zachte varkenshaas en romige lente ui-knoflook saus met champignons. Lekker snel klaar en dat is ook wel meegenomen.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, bakje champignons naar keuze (kastanje, gemixt, cantharellen), kookroom of finesse voor koken (blueband), zakje lente-ui saus, zakje roomsaus, 2 verse lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 400 gram pasta naar keuze, olijfolie, kruiden naar smaak, scheut witte droge wijn.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roerbakken Bieflapjes Met Lente-Ui En Tauge

... en maar 190 kcal !!

INGREDIENTEN

Ca. 200 gr. bieflapjes, 4 lente-uitjes, 100 gr tauge, 1/2 komkommer, 2 eetlepels ketjap, (Cayenne)peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige slastamppot met spekjes en lente-ui

Voor dit gerecht heb je maar weinig ingrediënten nodig en toch heeft het heerlijke smaken. Deze kruidige slastamppot met spekjes en lente-ui moet je echt een keer geprobeerd hebben. Zo lekker!

INGREDIENTEN

2 Aviko Gekruide partjes, 2 el olijfolie, 200 g mager gerookt spek, 2 tenen knoflook, 1 kropsla, 125 ml crème fraîche, 1 lente-ui

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde oesters met gember en lente-ui

Nog een lekker oester-recept uit Kanton.

INGREDIENTEN

16 oesters, 1 eetl. fijngehakte gember, 5 eetl. fijngesnipperde lente-ui, beetje zout, 2 eetl. (arachide) olie

  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

INGREDIENTEN

Ingredienten, ? 1 schnitzel (varken, kalf of rund), ? 1/2 eetlepel olie, ? 1 tomaat, ? 3 lenteuitjes, ? 3 eetlepels zure room, ? 1/2 theelepel knoflookpoeder, ? 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), ? snufje zout, ? snufje peper,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pastasalade met lente-ui en buffelmozzarella

INGREDIENTEN

1 zak kleine pasta (pasta riso), 2 bossen lenteui, 4 vleestomaten, 1 grote bos peterselie, 3 bolletjes mozzarella, Olijfolie, Azijn, Zout, Peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardappelpuree, lente-ui&mascarpone

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 1 tl zeezout, 175 ml boerenmelk, 75 g roomboter, 1 el Dijonmosterd, 5 el mascarpone, 3 bosjes lente-ui, in ringetjes, klontje roomboter, bij serveren,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde champignons met garnalen en lente-ui

INGREDIENTEN

6 grote kastanjechampignons, 6 stuks gamba's, 1 stuk lente-ui, 0.5 stuk ei, 1 el. koriander, verse, gehakte, 1 tl. sojasaus, Japanse ongesuikerde, Peper, Zout

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste lenteui recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top