1. Home
  2. Recepten
  3. Lenderollade

Lenderollade recepten (9)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lenderollade

Lekker gevulde rollade

INGREDIENTEN

Ca. 800 gram lenderollade (niet gekruid en gerold), zout, 1? tl. versgemalen zwarte peper, 1 tl. fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 1 el. oregano (gedroogd), 1 tl. verse tijmblaadjes, 1 laurierblaadje, verkruimeld, mespunt nootmuskaat, 1 sjalotje, geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst, 3-4 plakjes gedroogde ham, bijvoorbeeld Parmaham, 75 gram boter of margarine, 4 el. olijfolie, 1? dl. rode droge wijn, 2 dl. vleesfond, 8 blaadjes verse salie, in reepjes

Bereidingswijze

Laat het vlees in ca. 2 uur op kamertemperatuur komen. Kruid de binnenkant van het vlees met zout en flink wat versgemalen peper. Meng de kruiden met sjalot en knoflook en wrijf de binnenkant van het vlees er mee in. Beleg de binnenkant met de plakjes ham en rol het vlees op. Bind de rollade op met rolladetouw of schuif het netje er overheen. Bind de lapjes vetsprek mee als aan de buitenkant van de rollade geen vet zit. Verhit de boter en olie in een ruime braadpan en braad de rollade in 5-7 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en blus af met de wijn. Bak de rollade afgedekt en onder af en toe keren in 30-40 minuten gaar (een heel fijne lenderollade mag nog een beetje rose zijn). Bedruip het vlees zo nu en dan. Laat de rollade op een vleesplank, afgedekt met aluminiumfolie, ca. 10 minuten rusten. Blus het braadvocht af met de fond, roer de aanbaksels goed los en zeef de saus. Schenk de saus terug in de pan en kook het op hoog vuur tot de helft in. Voeg de salie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde lenderollade

INGREDIENTEN

500 gram Lenderollade, 25 gram boter, 2 gedroogde tomaten, 1 teen knoflook, geschilt, 1 kleine winterwortel, geraspt en stukken, 1 eetl cranberrys, gedroogde, 1 eetl pijnboompitten, 1 tak pterselie, gewassen, zout en vers gemalen peper

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lenderollade alla Kitty

Lenderollade met een lekker sausje.

INGREDIENTEN

Lenderollade van ca. 800 gram, 1 tl. oregano, 1/2 tl. nootmuskaat, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 75 gram boter, 1,5 dl. rode wijn (merlot), 1 el. cranberry compote, 100 gram crème fraîche, 1 el. maizena

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaals Gevulde Lenderollade

Voor deze rollade koop je een nog niet opgerolde rollade en je vraagt er een rolladenetje bij, want de vulling maak je zelf. Let op de wachttijd van 8 uur !

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 100 g abrikozen in stukjes, 1 dl port, 1 el boter, 100 g spekblokjes, 3 teentjes knoflook, 300 g kalfsgehakt, 1 losgeklopt ei, 2 sneetjes ontkorst witbrood, verkruimeld, 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes, 4 lente-uitjes fijngesneden, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden oregano, 1 el paprikapoeder, zout, peper., voor de rollade:, 1 runderlenderollade van 11/2 kg, 50 g boter, 2 el olie, 3 dl vleesfond, 1 dl rode wijn, 1 dl room culinair.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gevulde lenderollade met rauwe ham en paddenstoelen

Tip voor kerst!

INGREDIENTEN

1 dik stuk runderlende van 1 kg, 15 g gedroogd eekhoorntjesbrood, 50 g zachte boter, 250 g gemengde paddenstoelen, fijngehakt, ½ eetlepel verse tijmblaadjes, sap en rasp van 1 citroen, 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt, 100 grauwe ham, 200 g volle rode wijn, rolladetouw

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden rollade

INGREDIENTEN

500 gram lenderollade * 75-100 gram boter * 1 ui *1 laurierblad * 1 kruidnagel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden runderrollade

Rundvlees verschijnt in Nederland zo?n drie keer per week op tafel. Wereldberoemd in eigen land zijn de sudderlapjes met een bloemige aardappel en spruitjes of bloemkool. Als men gezonde honger heeft, dan is daar niets mis mee. Met een stukje eenvoudig rundvlees kan men immers vele (feestelijke) kanten op:

INGREDIENTEN

600 gram lenderollade, zo?n 120 gram boter, wat zout en peper, 1 verkruimeld laurierblad, ? theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tijm, 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roti De Porc En Cocotte

INGREDIENTEN

Varkensrollade uit de braadpan, , *1? kilogram lenderollade, niet opgebonden, *10 tot 15 salieblaadjes, *150 gram gerookt spek, in zeer dunnen plakjes., *2 eetlepels arachide olie, *1 theelepel grofgemalen peper, *2 rode gedroogde pepers, verkruimeld, *1 bol knoflook, de teentjes losgehaald en gepeld, *zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ossehaas op zijn Mexicaans

Lekker pittig stuk vlees, van binnen rose, van buiten knapperig en flink gekruid ! De kostbare ossehaas kan ook vervangen worden door een mooie lenderollade !

INGREDIENTEN

-350 g champignons (in plakjes gesneden), -4 rode paprika's (in stukjes gesneden), -2 flinke uien (fijn gesnipperd), -80 g boter, -zout, peper, -750 g ossehaas, -50 g gerookt vet spek, -4 el olie, -1,5 dl droge witte wijn, DE TOMATENSAUS:, -15 g boter en 15 g bloem, -25 cl hete vleesbouillon, -2 el tomatenpuree, -zout en zwarte peper uit de molen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste lenderollade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top