Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Lekker Naar Binnen Lepelen

Lekker naar binnen lepelen recepten (298) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kalfsvlees-mozzarella ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met kalfsvlees, mozarella, parmenzaanse kaas en een tomatensaus. Veel werk?? Neem kant en klaar gepaneerde snitzels en een pot Italiaanse tomatensaus

INGREDIENTEN

4 kalfslappen van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grofgeraspte mozarella, 60 gram versgeraspte parmenzaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de garnering., , VOOR DE SAUS:, , 1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel. zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehakt Ovenschotel

Heel slank recept: 288 kcal, 19 gr eiwit, 20 gr vet, 7 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

1 aubergine, *1 courgette, *3 paprika's, *1 grote ui, *4 tenen knoflook, *zout en versgemalen peper, *500 gr rundergehakt, *1 el paprikapoeder, *1 blik tomaatblokjes, *2 eieren, *1/8 (demi) creme fraiche, *50 gr geraspte 20 plus kaas, *3 el gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse kippensoep

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been.

INGREDIENTEN

Voor 1 persoon, 300 ml kippenbouillon, 1 el in blokjes gesneden serranoham, of mager spek, 2 nestjes vermicelli (45 g in totaal), wat draadjes saffraan (optioneel), 1 hardgekookt ei, in stukjes, 1 kleine chilipeper, zaadjes, verwijderd, fijngesneden, 1 tl fijngehakte peterselie, 34 blaadjes munt, gehakt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Europees
  •  10-20 min.

Risotto met paddestoelen, knoflook, tijm en peterselie

Een recept van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

250 g paddestoelen (een soort of een combinatie), 4 el olijfolie, 1 handjevol tijm, alleen de gehakte blaadjes, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 handvol peterselie, grof gehakt, snufje chilipoeder, scheutje citroensap, 400 g risottorijst, 1 l kippen- of groentebouillon, 3 fijngehakte sjalotjes, 1/2 struik bleekselderij, fijngehakt, (zee)zout, zwarte peper uit de molen, 2 tenen knoflook, 1 dl droge witte wijn of vermouth,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Calzone Met Shoarma

Prettig voor een vrijdag- of zaterdagavond

INGREDIENTEN

# 1 pond shoarma-vlees, # 1 blik pizzadeeg, # 1 plak oude kaas van een cm (andere kan natuurlijk ook), # 4 tenen knoflook, # 8 champignons, # 1 dunne prei, # 1 ui, # knoflooksaus (zelf maken=lekkerst!)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baba ganoush

INGREDIENTEN

3 aubergines -, 4 eetlepels yoghurt -, 2 eetlepels tahin sesampasta -, 1 teentje knoflook gekneusd -, 1 theelepel zout -, sap van 1-2 citroenen -, 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie -, , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen

Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner

INGREDIENTEN

4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

kriektjes met kip

Makkelijk en lekker snel klaar...

INGREDIENTEN

400gr krieltjes, 400gr kipfilet, 150gr sperzibonen, 1 kopje water met 1 kippenbouillon tablet, peper en zout en wat dragon +- 1 thee lepel, en een een bekertje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges Met Sabayon Van Witbier En Gerookte Zalm

Iets anders dan het klassieke recept; geleerd van meesterkok Piet Huysentruyt

INGREDIENTEN

1 bot asperges - 4 sneedjes gerookte zalm - 4 eieren - 2 eigelen - 1 dl witbier - citroensap - 1 dl room - boter - kervel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Zalm-Avocado Mousse

Voorgerecht, opgediend in halve avocadoschil

INGREDIENTEN

1 avocado, blikje gerookte zalm, klein uitje, kleine tomaat, peper, zout, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

peertjes toe

INGREDIENTEN

Peertjes halveren, en het klokhuis eruit lepelen. Dit holletje vullen met geitekaas. Hier over heen wat pistashnootjes strooien. Finishing touch, wat honing er overheen., Geheel in een schaaltje 10 minuutjes in de over, niet te heet., Smullen!

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Sticky toffee pudding (uk)

Een echt engels recept, heerlijk. Moet warm/lauw geserveerd worden. Warme cakes zijn erg gebruikelijk in Engeland.

INGREDIENTEN

VOOR DE CAKE, 175ml kokend water, 1 el vanille extract, 175g bloem, 1 el bakpoeder, 2 groet eieren (licht geklopt), 85g boter (zacht), een beetje meer voor invetten, 140g hele fijne donkere suker (demerara suiker), 2 el black treacle (zie link onder), 100ml melk, SAUS, 175g donker bruine suiker (muscovado suiker), 55g boter, in stukjes, 225ml room, 1 el black treacle

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

All fruit smoothie

Smoothies zijn heerlijk, gezonde drankjes die je eigenlijk met elk fruit kan maken. Gooi wat fruit wat je in huis hebt in de blender, evt. yoghurt, melk of roomijs erbij en voila: een gezond drankje!

INGREDIENTEN

De hoeveelheden kan je naar smaak aanpassen of net naar wat je in huis hebt. Al het fruit moet wel rijp zijn!, , 6 perssinaasappels, 2 handperen, half bakje pitloze witte druiven, 2 kiwi`s

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2008
  •  
  •  0-10 min.

Tagliatelle met gerookte kip op een bedje van veldsla

Heerlijk licht gerechtje met pasta en salade.

INGREDIENTEN

Een zakje veldsla, 200 gr tagliatelle, 300 gr gerookte kip, (zelfgemaakte) pesto, een handje pistachenootjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Javaanse rundersmoor met gewokte sugarsnaps

Heerlijk gesmoord rundvlees uit West Java met chinees gewokte sugarsnaps  

INGREDIENTEN

Pond sucadelappen, 5 sjalotjes, 5 tenen knoflook, 2 tl ketoembar, 1 tl laos, 5 kemirienoten (eerst even poffen id koekenpan), 1 el sambal brandal, 3 el kokosolie (pot,gewoon lepelen, 1 verse serehstengel, 2 daun salamblad, 200 ml kokosmelk, 200 ml heet water, , zakje sugarsnaps 200 gr., 1 tl gemberpoeder, 3 el chinese sojasaus(, scheut heet water, , 1 el zonnebloemolie, 1 el sesamolie, , 4 kopjes pandanrijst gekookt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pita met kruidig rundergehakt en witte kool

Lekker warme pittige gehaktballetjes in een pitabroodje met witte kool met een sausje op basis van Grimbergen bier

INGREDIENTEN

-4 pita?s, - 350 gram rundergehakt, - 4 sjalotjes, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 theelepel korianderpoeder, - 2 theelepels sambal oelek, - 2 teentjes knoflook, - 2 beschuiten, - 1 ei, - 3 eetlepels olijfolie, - 1,5 dl gevogeltebouillon, - 200 gram witte kool, - 2 dl Grimbergen Dubbel (flesje van 33 cl), -1 eetlepel fijngeknipte korianderblaadjes, -peper uit de molen en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

granaatappel cocktail KERST 2006

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 eetl. limoensap, 3 eetl. olijfolie extra vierge, 1 granaatappel, gehalveerd, 200 gr serranoham, 50 fr (frisee)sla,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

appelmoescake (vetarm)

Een bijzondere cake waaraan geen vet is toegevoegd. In plaats van boter gebruk je appelmoes!

INGREDIENTEN

1,5 dl dunne appelmoes, 3 eieren, 150 g suiker, 150 g zelfrijzend bakmeel, 75 g chocoladepasta, chocoladevlokken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2007
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

stokbrood gevuld met krabmousse

De wachtijd neemt zoals zo vaak de meeste tijd in beslag.Het bereiden kost 20 minuten.De wachtijd echter een paar uur.Maar ja, iedereen heeft alle tijd want het is kerst.

INGREDIENTEN

2 ons garnalen (bij voorkeur hollandse), 450 gr magere kwark, 1/2 komkommer,3 blikjes krab, 1 bekertje creme fraiche (125 ml)3 takjes peterselie,zout en peper, 1 groot wit stokbrood.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

slanke macaroni

Een vegetarisch, slank macaroni recept.

INGREDIENTEN

250 gr macaroni, 200gr roerbak groente, 150 gr. 20 kaas, 4 eetlepels gembersiroop, 4 eetleps ketjap manis, oregano, 1 blikje tomaten puree en 2 teentjes knoflook. En natuurlijk wat olie om de groente in te wokken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Advocaatmousse Paastip voor dummies

Soms heb je geen tijd of zin om een moeilijk nagerecht te maken maar wil je toch iets lekkers op tafel toveren. Dit is een recept zo kinderlijk eenvoudig dat het echt niet kan mislukken en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk toetje klaar. Niet alleen als afsluiting na een diner maar ook leuk in een glaasje voor op een buffet of voor de Paasbrunch. Je kunt het toetje garneren met stukjes chocolade en Paaseitjes zoals je op de foto's kunt zien. De combinatie van de advocaat met da chocolade is heerlijk en maakt het alleen nog maar lekkerder. Weet je dat er tegenwoordig meerdere smaken in Advocaat verkrijgbaar zijn zoals Banaan Advocaat en Amaretto Advocaat. Niet alleen om te lepelen maar ook geweldig om in een toetje zoals deze mousse te gebruiken.  PAS OP: Door de alcohol in de advocaat is dit recept niet geschikt voor kinderen.

INGREDIENTEN

- 4 dl advocaat, - 6 blaadjes witte gelatine, - 4 dl slagroom (een beetje extra slagroom om mee af te werken), - 2 zakjes vanillesuiker, - chocolade paaseitjes om te garneren

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Amuse: gandaham met broccolimousse

INGREDIENTEN

1/2 broccoli, 500ml groentebouillon (los 1/2 groentebouillonblokje op in 1/2L kokend water), 3 eetlepels room, peper en zout, Gandaham

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Stokbrood gevuld met krabmousse

INGREDIENTEN

2 ons Hollandse garnalen, 450 gr magere kwark, ? komkommer, 3 blikjes krab, 1 bekertje creme fraiche, 3 takjes peterselie, zout, peper, 2 grote witte stokbroden om zelf af te bakken, aluminiumfolie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

Jumbo heeft specerijen van Jonnie de Boer. Heb de baharat ( een arabische specerijen melange van paprika,korianderzaad,zwarte peper,kaneel,nootmuskaat,kruidnagel,cayennepeper. Bevat geen zout en is zacht van smaak). gekocht en in dit gerecht gebruikt vanwege de warme smaken.Als je geen vet spek wilt gebruiken, neem dan magere spekblokjes. Natuurlijk kun je de pompoen ook door de roerbak groenten doen,maar uit de oven krijgen ze een heerlijke smaak.Je kunt het ook als een volwaardige vegetarische maaltijd eten met wat meer paddestoelen en/of noten.

INGREDIENTEN

250 gr. bruine bonen ( een dag van te voren in de week gezet),150 gr. vette spekblokjes,1 a 2 goudrenetten, 1 courgette, 1 puntpaprika, 150 gr. oesterzwammen,2 uien, 4 knoflook,1 el baharat specerijen,2 el olijfolie, voor de pompoen;1 oranje pompoen (zie foto), pompoen, 1 el vijfkruidenpoeder, zeezout naar smaak, 2 el walnootolie, Proef eerst voordat je zout toevoegt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  •  
  •  60-120 min.

Tong Picasso

Een palet van kleuren zo ziet Tong Picasso eruit.Tongfilet met een garnituur van vruchten dit gerecht is licht verteerbaar.

INGREDIENTEN

150-200gr tong p.p.? 100 gr boter /wat druiven, halve boogjes ananas,partjes perzik of nectarine / je kan ook een blikje gemengde fruitstukjes nemen maar vers fruit is lekkerder / 1 dl gembersiroop / 2 el. amandelschaafsel /peper en zout /citroenrasp / bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zarzuela

Een zeer decoratief gerecht uit de Spaanse keuken. OLE dit is een zeer weelderig visgerecht.

INGREDIENTEN

350 gr. inktvis; 12 scampi; 375 verse mosselen; 350 gr.kabeljauw; 2 uien; 4 eetl.olijfolie; 4 tomaten(ca 200gr.); < ltr. witte wijn; 5 takjes peterselie; 3 tenen knoflook; snufje saffraan; zeezout; 10 amandelen; vers gemalen witte peper; 1 snee witbrood z.korst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Avocado

Verrukkelijk snel vooraf klaar te maken voorgerecht, bron: P. van der Meer

INGREDIENTEN

1 avocado, 1 hardgekookt ei, teentje knoflook, scheutje olijfolie, citroensap, thijm, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

*Hertentournedos*

Met paddestoelensaus!

INGREDIENTEN

4 Tournedos a 150 gr. -, , 1/2 Ui - 1 teentje Knoflook -, 1 mespuntje Koekkruiden -, 1 glas witte Wijn -, 1/3 dl. Amaretto, 1/5 dl. Marsala-wijn, 1 dl. Wildfond, 100 gr. Paddestoelen(mix) -, 50 gr. gemengde Noten -, Archide olie -, Roomboter -, Peper en Zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Monchou-Aardbeientaart

Zalige frisse taart met aardbeien

INGREDIENTEN

150g volkorenbiscuits of bastognekoeken, 75 g gesmolten boter, 4 blaadjes gelatine, 200 g zachte monchou, 250 ml zure room, 1/8 liter slagroom, 4 eetl aardbeienlimonadesiroop, eventueel 2 eetl fraise des bois (bosaardbeitjeslikeur), 1 bakje aardbeien, 75 g basterdsuiker, 3-4 eetl aardbeienjam (naar keuze)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige en zoetzure komkommersalade

Zoetzure komkommersalade, die wel een beetje machtig is maar ook wel heel erg lekker als je het goed combineert. En hij staat hier omdat ik hem vooral nog eens weer wil gaan maken.

INGREDIENTEN

1 flinke (of 2 wat kleinere) komkommer, gewassen en in heel dunne schijfjes geschaafd (schil kan er dan aan blijven), 1 a 1,5 dl slagroom, lobbig-stevig geklopt (daar ergens tussenin niet te stevig), Klein scheutje (natuur-)azijn naar smaak (ik neem circa 2 el), 1 teentje geperste knoflook, Scheutje gembersiroop naar smaak (ik neem circa 3 el), Zout, peper en gedroogde dille, Voor de versiering takje verse dille en een beetje paprikapoeder.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselen op Normandische wijze met cider en room

Jaren geleden heb ik eens een keer mosselen met cider en room gegeten toen ik in Normandie op vakantie was. We aten het toen als voorgerecht en kregen het geserveerd in een diep bord met een lepel ernaast. Wat ik met die lepel moest doen werd mij weldra duidelijk toen ik andere mensen hun bord leeg zag lepelen nadat ze eerst hun mosselen hadden gegeten. Het was echt heerlijk en als je de mosselen op deze manier maakt zul je merken dat het kookvocht inderdaad zonde is om weg te gooien. Wanneer je het als voorgerecht eet is 2 kilo mosselen genoeg voor 4 à 5 personen. Eet je het als hoofdgerecht reken dan gewoon op 1 kilo per persoon.

INGREDIENTEN

- 2 kilo mosselen, - 50 gram boter, - 2 sjalotjes, - ½ fles cider, - 200 ml room, - 1 grote appel of 2 kleine (goudrenet), - peterselie om mee te garneren, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte zalm met limoenmayonaise

INGREDIENTEN

1 teen knoflook (geperst), 1/2 rode peper, 1 limoen, 3 eetlepels fijngesneden koriander, 250g mayonaise, gerookte zalm (150g), tuinkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  •  
  •  10-20 min.

Eenvoudige Kwarktaart zonder bodem ( uit de oven)

Ik heb onder meer deze taart gebakken voor de verjaardag van een vriendin. Het is een erg lekkere kwarktaart. Heerlijk zacht van smaak. Snel gemaakt, maar ook snel opgegeten.De taart zakt na het bakken iets in.

INGREDIENTEN

4 eieren (gesplitst), mespunt zout, 150 ml slagroom, 100 gram zachte boter + iets voor invetten vorm, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel geraspte citroenschil, sap van 1 citroen, 500 gram magere kwark, 60 gram custard (vanille puddingpoeder), wat bloem voor de vorm, om te bestuiven:, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2012
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smoothie met bosvruchten en Chia zaad

Een super gezonde smoothie die bovendien ook nog eens erg lekker is. Gebruik bij voorkeur verse vruchten zoals aardbeien, blauwe bessen, aalbessen nu ze overal makkelijk verkrijgbaar zijn. Wanneer je dit door het jaar heen maakt in een ander seizoen neem dan  bosvruchten uit de diepvries. Door de toevoeging van Chia zaad is de smoothie uitermate geschikt als ontbijt, lunch of tussendoortje. Je hoeft alles maar in de blender te gooien en het is in een handomdraai klaar, verser kun je het niet hebben. Behalve dat Chia zaad supergezond is levert het ook de nodige vezels en de combinatie met deze verse vruchten is dus een ware vitaminen bom. Fijn dat gezond ook zo lekker kan zijn. Als je het maakt met Griekse of Turkse yoghurt is het wat dikker en kun je het zelfs lepelen. Heb je dit liever als echt drankje dan kun je beter gewone yoghurt of je kunt het eventueel verdunnen met (verse) sinaasappelsap.

INGREDIENTEN

, 250 gram aalbessen, 250 gram aardbeien, 250 gram blauwe bessen, 250 gram bramen, 3 el honing (of suiker), 8 volle el Griekse of Turkse yoghurt, per glas een afgestreken el Chia zaad (AH), munt om mee te garneren, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

willems hula hula salade

Een heerlijk frisse gevulde salade!Heerlijk bij de barbecue.

INGREDIENTEN

1 papaya - 2 kipfilets van ca. 150 gr/stuk -, 1 grote selderij - ca. 400 gr. ananasstukjes uit blik ( uitgelekt gewicht) - 100 gr. macademia noten of gepelde pinda's - 25 cl. mayonaise - 2 tl. kerriepoeder - 1 tl . gemberpoeder - 1 mooie krop sla - 1 sinaasappel - bieslook - evt. plakjes kumquat -

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

rundvleessalade

Op grootmoeders wijze

INGREDIENTEN

5 kilo aardappelen, 2 kilo rundvlees (magere riblappen), 2 potjes zilveruitjes, 2 potjes augurken, 1 fles slasaus, 1 koffiekopje bouillon, 1 kopje zuur van de augurken, zout en peper, 3 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Brownie"Cake"

Een Amerikaanse cake bij uitstek; Brownies in cakevorm.

INGREDIENTEN

Voor /- 12 plakken, Baktijd 35 A 40 min., Oventemp. 180☼c, Tulbandvorm met een doorsnede van 20 cm, , 200 gr. pure chocolade, 75 gr. witte chocolade, 125 gr. melk chocolade, 125 gr. roomboter of margarine, 125 gr. grofgehakte walnoten, 2 losgeklopte eieren, 175 gr. zelfrijzend bakmeel, boter voor de cakevorm,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Guacamole

INGREDIENTEN

4 rijpe avocados, 1 jalapen?peper, grof gehakte koriander, sap van 1 limoen,zout, 1 grof versnipperde rode ajuin, een scheut maisolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Orecchiette met romige saus, champignons, spekjes en monchou

Orecchiette is een soort pasta wat de vorm heeft van oortjes, komt vooral voor in Zuid-Itali?.

INGREDIENTEN

*350 gr Orecchiette *400 gr champignons in plakjes *1 rode paprika in blokjes *100 gr spekjes *1 bakje Monchou voor warme gerechten *2 sjalotjes gesneden *3 tenen knoflook, uitgeperst *1 zakje rucola *Stuk parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

advocaatmouse gegarneerd met nougatine

Een heerlijk toetje.

INGREDIENTEN

250 gram mascorpone, , 150 ml ongeklopte slagroom, , advocaat, , 1-2 zakjes vanillesuiker, , zakje nougatine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top