1. Home
  2. Recepten
  3. Lauwwarm

Lauwwarm recepten (2.875)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.

INGREDIENTEN

Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram. 2 teentjes knoflook Potje groene pesto Paar zongedroogde tomaatjes op olie Citroensap Wat pijnboompitjes Flinke snuif gedroogde oregano Eetlepel Franse mosterd

Voorbereiding

Eerst maken we een marinade. Doe in een kom een scheut (olijf)olie Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie. Zout en peper uit de molen naar smaak en de oregano toevoegen Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe. Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade. Minstens 4 uur laten marineren.

Bereidingswijze

Dep de filetjes wat droog met een stukje keukenpapier, smeer ze royaal in met de pesto en leg ze in een ovenschaal. Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over. Laat de kipfilet in 25 minuten in een vooverwarmde oven van circa 185 graden gaar worden.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turks Brood

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

INGREDIENTEN

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree, , ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Quinoasalade Lauwwarm

INGREDIENTEN

3 dl water, 1 dl droge witte wijn, zout, 10 draadjes saffraan, 200 gr. quinoa, 500 gram groene asperges, 1 kleine courgette, 5 tomaten (italiaanse), een paar zwarte olijven, ? bosje dragon, 1 dl olijfolie, 50 ml dragonazijn, 2 eetl. citroensap, 2 eetl. honing, versgemalen peper, 100 gr rucola

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

lauwwarm dessert

Warme appel met koude yoghurt

INGREDIENTEN

Magere yoghurt, 1 appel

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chateau chaud (lauwwarm chocoladetaartje)

Heerlijk klassiek chocoladedessert, wat makkelijk van te voren bereid kan worden.

INGREDIENTEN

90 gram pure chocolade (60%), 90 gram boter 90 gram heel ei, 60 gram eigeel, 36 gram suiker, 36 gram bloem

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zure saus met eidooiers (lauwwarm)

Recept uit een kookboek uit 1934. Geadviseerd wordt de saus te geven bij kalfstong of gekookte vis. "Omdat eieren bij een temperatuur van 70 graden C. gaar worden en spoedig schiften, mag men een eiersaus, waarin geen zetmeel voorkomt, niet sterk verhitten en zeker niet laten koken. Een eiersaus zal daarom niet heet zijn. Wordt ze bovendien afgemaakt met stukjes boter of met geslagen room, dan is de saus nog slechts lauw-warm. Een saus, die met veel extra boter is afgewerkt, moet niet over een warm gerecht gegoten worden, want door de uitsmeltende boter wordt de saus dun en druipt er af." Tot zover een citaat uit het betreffende kookboek.

INGREDIENTEN

4 eidooiers (of 2 eidooiers plus 12 g bloem), 2.1/2 dl water, (kruiden-)azijn, 60 g boter, zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  •  
  •  10-20 min.

Spaghetti met lauw-warm gerookte zalm

INGREDIENTEN

200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden of in hele plakken - 120 g spaghetti - 100 g diepvrieserwten - 2 tomaten, in dobbelsteentjes - 1 fijngesneden prei - een scheutje room *** Voor de saus: - 50 g sjalotjes - 1/2 dl witte wijn - 1 dl visfumet - 1 dl room - een klontje boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade Nicoise (Lauwwarm)

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 gele paprika, 1 doosje kerstomaatjes, 3 eieren, 1 blik tonijn (200 gram), 6 etl. olijfolie,16 zwarte olijven, 2 takjes tijm, (grof zee)zout, peper, 2 etl. balsamico azijn.

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met gerookte paling (lauwwarm)

INGREDIENTEN

1 sjalot, 4 dl. creme fraiche, 2 venkel knolletjes, 2 sjlotten, 2 eetl. olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 eetl.olijfolie extra vierge, 2 theel. versgeraspte mierikswortel, 12 palingfilets, rode radijsjes, enkele takjes waterkers, zout,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kip-Mango Wrap

Kip mango wraps voor het avondeten....of maak de helft per persoon, en het is een uitzonderlijk lekkere lunch.

INGREDIENTEN

4 medium tortilla-wraps, 2 kipfilets, 1 mango, 8 plakjes rauwe ham, 20 hazelnoten, wat sla (gemengd in een zakje, of zelf gesneden), half kuipje kruidenkaas, 4 theelepels groene pesto, twee theelepels cajun kruiden, 1 eetlepel olijfolie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste lauwwarm recepten

Haring met bietjes op een lauwwarm poffertje

Mijn vriendin en ik ... wij maakten er veel te  veel. Ze waren wel zó bijzonder lekker, dat het hele schaaltje leeg gepeuzeld werd. Een mooie smaakcombinatie van het lauwwarme poffertje met het zuur van de haring en de rode biet met het zacht romige van de crème fraîche. Dit receptis gemakkelijk aan te passen voor meerder personen.  

INGREDIENTEN

1/2 gekookte en geschilde rode biet in blokjes., olijfolie, versgemalen peper en zout, 1 haring in gelijke stukjes, 4 poffertjes, 4 tl crème fraîche, 4 zilveruitjes, ,

  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2019
  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.

Lauwwarm slaatje met gebakken mosselen en tomatenvinaigrette

Een recept van Chefkok Ronny Drowart, leraar aan de Antwerpse Hotelschool.

INGREDIENTEN

3 kg mosselen met aromaten en witte wijn * 200 cl olijfolie * 1 kg tomaten * 20 cl sesamolie * 1 rode sla * 20 cl dragonazijn * 1 eikenbladsla * 50 gr dragon * 200 gr witloof * 30 gr tomatenpuree * 100 gr sjalot * 100 gr boter * 100 gr bloem * peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bedje van spaghetti met lauw-warm gerookte zalm

INGREDIENTEN

200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden of in hele plakken, 120 g spaghetti, 100 g diepvrieserwten, 2 tomaten, in dobbelsteentjes, 1 fijngesneden prei, een scheutje room, , Voor de saus:, 50 g sjalotjes, 1/2 dl witte wijn, 1 dl visfumet, 1 dl room, een klontje boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lauwwarm slaatje met aardappelen en fijne boontjes

INGREDIENTEN

, 1 kg krielaardappelen - 2 dl kippebouillon - 4 eetl. witte wijnazijn - 5 eetl. olie - 1 grote, fijngesnipperde ui -, 2 theel. grote mosterd - 2 tomaten in blokjes gesneden - 100 gr fijne boontjes - 1 bosje basilicum

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pizzadeeg basisrecept

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd!

INGREDIENTEN

Li>500 gram (pasta)bloem, 1 zakje gedroogd gist, 3.3 dl lauwwarm water, 0.5 eetlepel zout, 1.5 eetlepel olijfolie, , , , , , , , , , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Basis Recept Voor Pizza

Zoals de pizaaria bij ons in de hoek hem maakt!!!!!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 25 gr verse gist of 15 gr. Gedroogde gist, 1 ? dl lauwwarm water, 500 gr. Bloem, 1 tl. Zout, olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Trifle met witte chocoladeroom

Ik ben erg trots dat dit recept is opgenomen in Smulwebs eerste magazine "Aan Tafel". Verschrikkelijk lekker toetje met vers fruit en witte chocoladeroom.

INGREDIENTEN

* halve boerencake, * 2 eetl. Grand marinier (sinaasappellikeur), * 2 handsinaasappelen, * 1 bak aardbeien, * halve bak pitloze witte druiven, * 1 banaan in schijfjes, , voor de custard:, * 4 eierdooiers, * 50 gram suiker, * 2 zakjes vanillesuiker, * 3 dl. volle melk, , voor de room:, * 1 bekertje slagroom, * 3 eetl. suiker, * 100 gram witte chocolade, * 1 bekertje creme fraiche

  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-08-2008
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Naanbrood

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 6 stuks:, - 20 gram verse gist, - 10 gram suiker, - 500 gram bloem, - 10 gram bakpoeder, - zout, - 150 ml melk, - 100 ml yoghurt, - 4 eetlepels olie, - 4 eetlepels komijnzaad, - 1 teentje knoflook, geperst, - 1 theelepel gemberpoeder

  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2011
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

hartige muffins met geitenkaas

INGREDIENTEN

150 gram geitenkaas, 3 gedroogde tomaatjes of 6 zwarte olijven, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 dl melk, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Champignontaart

INGREDIENTEN

Deegmix voor een hartige taart of pizza, 400 gram champignons kastanje, 1 stuks uien, 40 gram boter, 100 gram geroosterde hazelnoten, 1 bosje peterselie, 3 stuks eieren, 150 gram roomkaas vers met knoflook en kruiden (bijvoorbeeld Boursin), 75 gram oude kaas,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Baklava (origineel van de echte Turkse bakker)

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants.

INGREDIENTEN

Voor de honingsiroop, , 125 gr Honing (vloeibaar), 300 gr basterdsuiker, 2 e vers citroensap, 2 ½ t kaneel, , Voor de vulling, , 300 gr ongezouten pistache noten, 300 gr walnoten, 120 gr suiker, 3 t kaneel, 300 gr roomboter (in blokjes), Rasp van de schil van een citroen, 450 gr filodeeg

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks
  •  60-120 min.

Pizzadeeg

Zelf de heerlijkste Italiaanse pizza`s maken? Zo moeilijk is het niet. Laat voortaan de kant-en-klare pizza`s uit de diepvries liggen. Lees hier hoe een goede bodem voor een Italiaanse pizza te maken.

INGREDIENTEN

Voor een heerlijke, krokante pizzabodem:, , Voor 800 gram pizzadeeg (voor 3 of 4 personen), , Voorbereidingstijd 15 minuten, bereidingstijd 20 minuten, wachten 1-2 uur., , 500 gram bloem, 250 ml water (lauwwarm), 25 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist, 3 eetlepels olijfolie, 3 theelepels zout (fijn zout, zonder bergje), 1 theelepel suiker, Eventueel: 1 theelepel gedroogde oregano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Knoflook pinda`s

Een recept geleerd van mijn (indische)oma. gemaakt van rauwe pindas WAARSCHUWING: als je eenmaal de pindas gaat eten, kun je er niet meer van af blijven!!! Smakelijk....

INGREDIENTEN

500gram tot 1kg rauwe ontdopte pindas zonder schil:, Deze zijn verkrijgbaar op de markt of bij een goede toko., 5 /6 gepelde knoflooktenen, zout, knoflookpoeder, sla-olie,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Minitaartjes met tomaten, mozzarella en basilicum

Een recept van Smulwebkok Fressnapf uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 tomaten, 2 bollen mozzarella, 1 bosje verse basillicum, 1 el bloem, 100 ml zure room, 2 eieren , zout en peper,  

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Baklava

Als je dit als toetje wilt, zorg dan dat je een niet al te vullend hoofdgerecht hebt gegeten, want Baklava is erg lekker, maar ook erg vullend..

INGREDIENTEN

/2 pak fillobladerdeeg (diepvries à 225 g), , 200 g gepelde walnoten, , 1 theelepel kaneel, , 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, , 60 g boter, , 75 g suiker, , 1 sinaasappel, , 4 eetlepels vloeibare honing,

  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.

Mini appeltaartjes bij een High Tea

De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 gr.

INGREDIENTEN

2 stevige appels (elstars jonagold) 3 takjes tijm 80 gr pecanoten, grof gehakt 100 gr blanke rozijnen 8 el schenkstroop 6 plakjes diepvries bladerdeeg. Ontdooid muffinvorm met 12 holtes, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

DE ALLERLEKKERSTE GEVULDE KOEKEN DIE ER BESTAAN.

Echt een leuk recept om te maken.

INGREDIENTEN

150 g koude boter in stukjes, anderhalf ei, 250 g bloem, 100 gr basterdsuiker, snuf zout, 300 g amandelspijs op kamer temp, 6 witte amandelen, 3 tl citroenrasp,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Bijzondere Appeltaart met geitenkaas,gember en honing

Heel apart met die honing, geitenkaas en gember. Weer is even heel anders

INGREDIENTEN

8 plekjes roomboterbladerdeeg, ontdooid 250 gr zachte geitenkaas (Chevre de Belley), 3 friszure stevige appels, in dunne schijfjes, 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt, ? el grof gemalen zwarte peper, 4 el vloeibaren honing

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wellant appel strudel

Door de van nature zoete Wellant appel, hoef je minder suiker te gebruiken bij de bereiding.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 5 grote Wellant appels, 250 gram tarwebloem, 250 ml zure room, 50 gram suiker, 100 ml lauwwarm water, 50 gram gehakte hazelnoten, 50 gram gehakte walnoten, 50 gram roomboter, 4 theelepels rum extract, 1 ei, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1theelepel kaneel, 1 zakje vanillesuiker, Poedersuiker, Mespuntje zout

  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Toetjes recept: Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met specul

Chocoladepotje met speculaas: Genieten met de kerst van dit heerlijke, simpel klaar te maken, nagerecht

INGREDIENTEN

, , 125 gram pure chocolade in stukjes, 100 gram boter, 3 eieren, 50 gram suiker, 60 gram bloem, 1 theelepel speculaaskruiden, poedersuiker, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing

Een heerlijke salade en toch weinig calorieen Goed voor de lijn

INGREDIENTEN

600 - 800 gr aardappelen., zout,peper., 500gr dunne sperziebonen, 12 kerstomaatjes, 3 el mayonaise., 2 tl grove mosterd, 3 el olijfolie., 2 - 3 tl limoen of citroensap., 3 - 4 el fijn geneden peterselie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet  

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes), - 1 kg uien, - 1 of 2 blikjes tonijn, - evt. 1 blikje ansjovis, - handvol zwarte olijven, - 5 takjes tijm, - peper en zout, - olijfolie,  

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Broodje bapao

Een heerlijk recept wat je niet overal zomaar vind.

INGREDIENTEN

250 gram patentbloem - 20 gram verse of 1 zakje gedroogde gist - 0/5 deciliter lauwwarm water - 1 deciliter lauwwarme melk - 1 eetlepel witte basterdsuiker - mespunt zout - Voor de vulling: 2 eetlepels slaolie - 3 wit van prei - 1 uitgeknepen teen knoflook - 500 gram gehakt - zout - 3 eetlepels zoete ketjap - 2 eetlepels droge sherry - 2 eetlepels maizena - 3 eetlepels kippenbouillon.

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Perencrumble met kaneel en honing

Heerlijk!!!!!

INGREDIENTEN

4 mooie peren, citroensap, 2 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel honing, 125 gram koude boter, flink mespunt kaneel, 50 gram suiker + 1 eetlepel, 75 gram grof gemalen of gehakte amandelen, 75 gram bloem, mespunt zout

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Eggs benedict

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

4 Engelse muffins/plakken brioche (of 8 stuks toast), 8 plakken ham, 8 eieren, 3 eierdooiers, 200 g spinazie, verse kervel of peterselie, 2 el azijn, 4 el witte wijn, 250 g boter (gesmolten), zout, versgemalen peper

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2011
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Warme kaneelfudgecake

Deze cake wordt gemaakt met vrijwel geen bloem en extra eieren waardoor het binnenste van de cake lekker zacht blijft!

INGREDIENTEN

- 85 gr boter of margerine, - 115 gr pure chocolade, - 3 grote eieren, - 115 gr fijne tafelsuiker, - 2 tl bloem, - 1-2 tl gemalen kaneel, - poedersuiker om te bestuiven

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Zelfgebakken gehaktbroodjes met Provencaalse kruiden

INGREDIENTEN

I pak witbroodmix (Koopmans), 3 dl. handwarm water, 25 g. boter, 1 kg. gemengd gehakt, 150 g. salami (fijngesneden), 2 eetlepels Provencaalse kruiden (op oliebasis), 1 losgeklopt ei, 1 uitgeperst teentje knoflook, versgemalen peper, zout

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Flammkuchen

Ik haalde weleens flammkuchen bij de lidl  en dacht steeds maar, dat kan ik zelf ook!!  En ja hoor, iedereen kan dit.  Het deeg gevonden in een boek en de vulling/beleg zelf bedacht. Erg lekker

INGREDIENTEN

Voor het deeg, , 250 gr bloem, 150 ml water, lauwwarm (22 graden ), 1 zakje gedroogde gist (7 gr), 1 theel. zout2 eetlepels olie (olijfolie kan ook), , Beleg/vulling, 1 bekertje creme fraiche (200 ml), 1 bekertje zure room (125 gram), 1 rode ui, 75 gr champignons, 50 gram gerookt ontbijtspek, , De zoete appelvariant, 1 bekertje creme fraiche, 1 bekertje zure room, 1 flinke appel (elstar, 60 gram rozijnen, theelepel kaneel, ,

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2016
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

speltbrood

(spelt heeft een nootachtige smaak die heel anders is als die van gewone tarwe)

INGREDIENTEN

Voor twee grote broden:, 1 1/2 kg. speltmeel, 30 gram verse gist of 14 gram gedroogde gist, 1,2 l lauwwarm water, 20 gram zeezout, 2 el zonnebloem of olijf olie, 2 el sesamzaad om te bestrooien (naar wens)

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste lauwwarm recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top