1. Home
  2. Recepten
  3. Latkes

Latkes recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Latkes

Latkes zijn aardappelkoekjes, een bekend gerecht uit de joodse keuken. Voor oud en nieuw. Vegetarisch.

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen geschild, 1 ui, 2 eieren losgeklopt, 60 g bloem, 1 tl zout, mespunt witte peper, plantaardige olie om in te bakken, appelmoes of zure room om te serveren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

latkes

INGREDIENTEN

4-6 grote aardappelen, 2 eieren, 1 kleine ui, 1-2 el bloem, zout, peper, zonnebloemolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Latkes

Latkes worden als compleet ontbijt, maar ook als bijgerecht bij vleesgerechten gegeten.

INGREDIENTEN

400 gr. pompoen, 200 gr. bloem, 2 eieren, zout naar smaak, 50 gr. boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Russisch
  •  20-30 min.

Latkes

Een soort aardappelpannekoeken

INGREDIENTEN

6 aardappelen; 2 uien, 2 eieren, 3 tot 4 el bloem, slaolie of "pam", 1 tlzout en 1/4tl witte peper(of naar smaak), evt verse kruiden als variatie, b.v. peterselie of bieslook of knoflook uitgeperst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Latkes

INGREDIENTEN

3a4 grote aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook zout, peper,1 ei, 2 eetlepels bloem olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Latkes

Joodse aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

4 grote geraspte aardappels;1 geraspte ui;2 geklopte eieren;3 eetlepels bloem;1 theelepel bakpoeder;1 theelepel zout (naar smaak);1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Joods
  •  20-30 min.

Latkes (aardappelkoekjes)

Recept voor Chanoeka Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

6 grote geschilde aardappelen, 1 ui, 3 eieren, 0.5 kop meel, zout en peper, olie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods Bijgerecht
  •  10-20 min.

Joodse Latkes

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

8 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1 ei, 1 grote ui, 2 el olijfolie, zout, 3 tl bloem, vers gemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2006
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.

LATKES (aardappelkoekjes)

Recept voor Chanoeka Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

- 6 grote geschilde aardappelen, - 1 ui, - 3 eieren, - 1/2 kop meel, - zout, - peper, - olie,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Joods Tussengerecht
  •  20-30 min.

Latkes (aardappelpannenkoekjes)

INGREDIENTEN

4 grote geraspte aardappels, 1 geraspte ui, 2 geklopte eieren, 3 eetl. meel, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. zout (naar smaak), 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.

Joodse Latkes

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

*8 middelgrote, vastkokende aardappelen *1 ei *1 grote ui *2 eetlepels olijfolie *Zout *3 theelepels bloem *Zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel van kip met latkes en gehakte lever

INGREDIENTEN

Voor de kipschotel:, - 1 kip in stuken of 8 drumsticks; - Schil van 1 sinaasappel;, - 4 uien, in ringen gesneden;, - 3 takjes verse tijm, gerist;, - sap van 1 citroen;, - 3 dl vers geperst sinaasappelsap;, - 1 el honing;, - 2 dl droge witte wijn., , Voor de gehakte lever:, - 250 gr. kippenlevers;, - 1 hard gekookt ei;, - 1 gehakte ui olijfolie;, - gehakte bieslook., , Voor de latkes:, - Drie flinke aardappelen;, - 1 middelgrote ui;, - 30 gr. matzemeel (mag ook gewone bloem zijn);, - 1 ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse met gerookte zalm

Lekker tussengerechtje als onderdeel van een meergangendiner. Is snel te bereiden.

INGREDIENTEN

2 aardappels (vastkokers), beker creme fraiche, dille, kaviaar, gerookte zalm in plakken, 1 ei, peper en zout, olijfolie, wat bloem

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

aardappel-uienkoekjes

Recept uit de libelle,, en wordt ook wel latkes genoemd, en is een famile recept van de fam waxman

INGREDIENTEN

6 grote aardapp (bintjes) ongeschild, 1 middel grote ui, 2 eieren,losgeklopt, 3 eetl bloem, 1/2 theel gedroogde gist, zout en peper, maisolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top