1. Home
  2. Recepten
  3. Lasagnebladen

Lasagnebladen recepten (580) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

lasagne met kip, pesto en courgette

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gevulde Lasagnebladen

Ovenschotel van lasagnebladen gevulde met paprika, spinazie, vlees en room.

INGREDIENTEN

300 ml room, 100 g spinazie, 1 paprika, 1 ui, 100 g prei, 250 g gehakt, 200 ml melk, 2 tomaten, 2 verkruimelde beschuiten, 10 lasagnebladen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cannelloni met Lasagnebladen

Er moest snel iets zonder vlees op tafel komen.  Ik had o.a. lasagne bladen en pastasaus in huis, dochter naar de winkel gestuurd voor andere ingrediënten.   

INGREDIENTEN

9 Lasagnebladen, 1/2 bakje champignons, 250 gr. Roerbakgroente, Tijm, 1/2 bol mozzarella in blokjes, 200gr. Gerookte zalm fijngesneden, Een flinke el crème fraiche, 1 pot pastasaus traditional a 620 gr.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

LASAGNE MET SPINAZIE EN FETA

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!

INGREDIENTEN

450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde opgerolde lasagnebladen pittig gevuld

Niet alleen erg origineel, maar daarenboven super lekker met de vulling van een mengeling van ricotta , mozzarella en ansjovis

INGREDIENTEN

-16 vellen lasagnevellen, -200 gr ricotta, -150 gr mozzarella, -16 ansjovisfilets, -2 sjalotten, -600 gr tomaten, -zwarte ontpitte olijven naar smaak, -tomatenpuree, -150 ml witte wijn, -40 gr boter, -3 el olijfolie, -150 ml groentenbouillon, -basilicum, -salie, -laurier, -peper, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuc­chi­ni al­la par­mi­gi­a­na. Gegrilde courgette als 'lasagnebladen': lekker!

  

INGREDIENTEN

- 3 rode uien, - 2 tenen knoflook, - 6 el arachideolie, - 4 courgette, - 2 el balsamicoazijn, - 690 g passata di pomodoro, - 150 g Parmezaanse kaas, - 15 g basilicum, - 125 g mozzarella, - 8 el panko (Japans broodkruim)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

vegetarische lasagne

INGREDIENTEN

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mini lasagne

Een leuk idee voor op een feestje; mini lasagne uit een muffinvorm

INGREDIENTEN

100 gr gehakt, 1 eetl olie, 75 gr geraspte kaas, 400 gr tomatensaus, ½ courgette, 1 teentje knoflook, Peper en zout, 1 theel suiker, 12 verse lasagnebladen, Boter om in te vetten, Tijm of oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Canneloni met spinazie, champignons, ham en kaas

Deze canneloni wordt gemaakt van verse lasagnebladen. Lekker simpel en snel klaar. Ook kinderen zijn hier dol op!

INGREDIENTEN

1 pak verse lasagnebladen (bijvoorbeeld van AH), 1 blik tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook voor de liefhebber, 450 gram bladspinazie (diepvries), 2 eieren (los geklopt), 1 eetlepel paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 200 gram hamreepjes, 1 eetlepel olie, 150 gram champignons, 150 gram geraspte kaas, wat gesneden basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne Met Zalm En Spinazie

Bijdrage van Sanne van de lijnenlijst

INGREDIENTEN

600 g spinazie, 2 uien, 2 plakjes mozarella, 2 kleine zalmfilets (150 g per stuk), 2 theelepels margarine, 2 theelepels bloem, 1 glas magere melk (0,25 l), sap van 1 citroen, 12 groene lasagnebladen, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazierollen

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd;, 2 zakken verse spinazie (a 300 g);, 1 zakje verse munt (15 g), in grove repen;, 50 g blauwaderkaas, verbrokkeld;, 1 pak verse lasagnebladen (250 g);, 150 g roomkaas (light);, 50 g pittige kaas geraspt (30+);, 50 g pijnboompitten;, 2 eetlepels olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lasagne met ricotta, spinazie en pestosaus

Deze vegetarische lasagne is een rijk en smakelijke alternatief voor de klassiekere vleesvarianten. De rookkaas geeft de lasagne een intense smaak, maar natuurlijk kan je dit gerecht maken met de kaas die je zelf lekker vindt!

INGREDIENTEN

300 gr voorgekookte verse lasagnebladen, 1,5 liter besciamella (gekocht of zelfgemaakt met 150 gr boter, 150 gr bloem, 1,5 liter melk, nootmuskaat, zout en peper), 250 gr pesto (zelfgemaakt of gekocht), 200 ml melk, 80 gr parmezaanse kaas, 250 gr ricotta, 300 gr gekookte spinazie (vers 500 gram), 250 gram gerookte kaas (of een ander type wat je lekker vindt), 120 gram extra parmezaanse geraspte kaas voor het bestrooien, zout, peper en olio extravergine di oliva

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke groene aspergecannelloni met ham, mozzarella en kaas

Verrukkelijk!! Een TOP-recept. Voorgekookte groene asperges gerold in een plakje ham, kaas en daarna in lasagneblad. Overgoten met een saus van roomkaas, eieren en slagroom en gegratineerd met buffel-mozzarella. We hebben gesmuld!!!! Geen "slank" recept, maar dat hoeft toch ook niet altijd?

INGREDIENTEN

750 gram groene asperges, zout, tl suiker, 1 el boter, 200 gram roomkaas, 2 eidooiers, 200 ml slagroom, 2 tl citroensap, verse basilicum, 1 pakje lasagnebladen (voorgekookt, bijv. AH), 200 gram achterham, 200 gram jong belegen kaas, 50 gram geraspte belegen kaas, 1 bolletje buffel-mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Canneloni met Italiaanse groentenmix, gehakt en boursin

Super gemakkelijk met de verse lasagnebladen uit de koeling (o.a. AH). Een zak Italiaanse groentenmix even wokken met gehakt. Op smaak maken met wat kruiden en boursin en dan in de oven. Heerlijk ook volgens mijn nichtje en haar vriend. Vegetariërs laten het gehakt gewoon weg. Ik heb het zelf zonder het gehakt gegeten en de vulling smaakt toen ook heel lekker!

INGREDIENTEN

1 pakje verse lasagnebladen uit de koeling (o.a. AH), 1 zak Italiaanse groentenmix (plm. 400 gram), 350 gram rundergehakt, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 pakje roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin) (150 gram), 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, peper, zout, scheutje tabasco, 1 afgestreken eetlepel bloem, 100 ml rode wijn of eventueel melk, Voor de saus:, 1 blik gepelde tomatenblokjes, peper, zout, 1 theelepel gedroogde oregano, mespunt suiker, 1 teentje knoflook, 1 eetl olijfolie, 1 glas rode wijn, OF als je het jezelf nog gemakkelijker wilt maken:, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 theelepels oregano, 2 theelepels suiker, 1 pakje gezeefde tomaten (plm. 500 gr), 100 gram geraspte pittig belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lasagna verdi met spinazie en kipfilet

Lasagna Verdi met spinazie en kipfilet (3-4 personen)

INGREDIENTEN

250 g groene lasagnebladen ``Verdi`` (1 doosje), 1350 g spinazie a la creme (diepvries, 3 doosjes), 400 g kipfilet, 150 g Boursin (1 groot doosje), 150 g geraspte oude kaas, 500 g champignons, 2 grote uien, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, Paneermeel, olijfolie, 2 theelepels Oregano, 2 theelepels salie, 2 theelepels tijm, uienpoeder, peper, zout, , Besciamellasaus, , 0.5 l melk, 50 g bloem, 50 g roomboter, nootmuskaat, maggie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

canneloni met gehakt en spinazie

Lekkere pasta met spinazie en gehakt

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 3 el olijfolie, 300 g mager rundergehakt, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 pak spinazie fijngesneden (750 g, diepvries), 1 pak verse lasagnebladen (250 g, koelvers), 1 zakje gemalen kaas belegen (175 g), 2 tl gedroogde oregano, 1 bekertje slagroom (125 ml)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalmlasagna

Simpel en snel klaar, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan

INGREDIENTEN

1 flinke zalmfilet (of in geval van nood een pakje gerookte zalm), bakje garnalen/ rivierkreeftjes, visbouillonblokje, dille, room culinair (2 a 3 pakjes), bosuitjes, groene lasagnebladen, geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Groente lasagne

Een dag zonder vlees of vis? Probeer dan deze ovenheerlijke groente lasagne! Gemaakt met Hollands Goud Bak & Braad. Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

INGREDIENTEN

250 gram lasagnebladen, 2 wortels, ¼ knolselderij, ½ prei, 2 courgettes, 3 tomaten, ½ bos peterselie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels Hollands Goud Bak & Braad, 1/8 liter groentebouillon, 1 glas witte wijn, Paprikapoeder, Peper, Zout, Nootmuskaat, 150 gram crème fraîche, 250 gram geraspte Emmentaler

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mmm..canneloni met spinazie en 4 soorten kaas

Dagje zonder vlees? Maak dan eens deze heerlijke ovenschotel. Ook kinderen zullen hiervan smullen. De canneloni wordt gemaakt van opgerolde "verse" lasagnevellen uit het koelvak. Ze hebben een heerlijke romige vulling van spinazie, ricotta, kruidenroomkaas en mozzarella. Voor een beetje "beet" nog wat champignons toegevoegd. De spinazie wordt vooraf niet gekookt.

INGREDIENTEN

1 pak "verse" lasagnevellen uit het koelvak (bij. AH), 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid en heel goed uitgelekt c.q. uitgeknepen), 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons (kan ook zonder!), 2 eetlepels olijfolie, 1 bakje ricotta (250 gram), 1 bol buffelmozzarella, 50 gram kruidenroomkaas (bijv. boursin), peper, zout, nootmuskaat, paar druppels tabasco, 75 gram geraspte belegen kaas, 2 los geklopte eieren, Saus:, 1 blikje tomatenblokjes, 1/2 pakje gezeefde tomaten, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, peper, zout, 1 theelepel gedroogde oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spinazielasagne

Superlasagne, echt een heel erg lekker recept!

INGREDIENTEN

1 pak gesneden bladspinazie, deelblokjes (diepvries), 2 vleestomaten, 300 gram paturain linesse, 150 gram geraspte milner gerijpt, zout, peper, 200 gram lasagnebladen (Volkoren voor het dieet!!!), 400 gram zalmfilet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tonijn lasagne

Heerlijk receptje, mijn moeder maakt 3 soorten lasagne: tonijn lasagne, bolognese lasagne en lasagne met spinazie ham en kaas. Ze zijn alle 3 even lekker!!! 2 ervan staan op mijn pagina: die met spinazie ham en kaas en... het recept dat hier komt!! Lees dus snel verder en, misschien wil je hem ook een keer maken?

INGREDIENTEN

2 uien, gepeld en gesnipperd-, 1 groene peper, fijngehakt-, 1 courgette, gekookt en in plakjes-, 125 g champignons, in plakjes-, 4 ansjovisfilets-, 1 tuinkruidenboullionblokje-, 1 blik gepelde tomaten-, 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt-, 1 gele paprika, in blokjes-, 200 g lasagnebladen-, 2 zakjes geraspte kaas (a 175 g)-, 4 eetlepels olijfolie-, zout-, zwarte peper-, paprikapoeder-, boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

Recept uit Allerhande, maar echt heerlijk en vantevoren te maken (handig als je gasten hebt: slechts even in de oven zetten en voila!).

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 600 g panklare spinazie, 250 g ricotta (kaas), 75 g oude kaas, geraspt, nootmuskaat, 2 schaaltjes warmgerookte zalmsteak (4 smalle filets), 12 lasagnebladen, 100 ml melk, 2 tomaten, in plakjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Klassieke italiaanse lasagne

Heerlijke lasagne! ook vegetarisch mogelijk!

INGREDIENTEN

Voor de bolognese saus:, -200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt, - 400 gram soepgroente (zak), - 1 pot tomatensaus basilicum (Grand d`italia) 425 ml, - 250 ml gezeefde tomaten (passata), - knoflook, - italiaanse kruiden, peper en zout, , Voor de bechamelsaus:, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, , - geraspte kaas, - lasagnebladen (zowel spinazie lasagnebladen als normale bladen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne Bolognese

Lasagne Bolonese is eigenlijk een klassieke lasagne eentje zoals we hem allemaal wel kennen. Je kunt zo eentje ookn de supermarkt kopen maar als je hem zelf maakt smaakt hij zoals alle zelfgemaakte gerechten veel lekkerder.

INGREDIENTEN

Lasagne Bolognese, , +/-10 Zongedroogde Spaanse Tomaatjes, in reepjes gesneden (extra hoeft niet maar geeft wel 'n zeer lekkere aparte Maggie smaak), 1/2 Kruidenbouillonblokje of 1 theelepel Harissa Pikante Variant, 1 pond Gehakt, 2 Uien, klein gesneden, 2 teentjes Knoflook, klein gesneden (zie leuke tips), 1 Winterpeen, klein gehakt, 3 stengels Bleekselderij, kleine stukjes, 2 theelepels Italiaanse Kruidenmix (zie recept Italiaanse Kruidenmix), 1 blikje Tomatenblokjes met of zonder kruiden (extra 1 flinke stuk of 2 flinke eetlepels zelfgemaakte Tomatensaus (diepvries) + 1 blikje Tomatenpuree hoeft niet), 250 gram Lasagneblade, , , Bechamelsaus, , 30 gram Boter of 45 gram Boter, 30 gram Meel of 45 gram Meel, 300 ml Melk of 200 ml Melk met de tweede variant wordt de Bechamelsaus wat dikker en smaakt wat beter, 2 eetlepels groene Pesto (zie recept Pesto), , , Extra, , 100 gram geraspte Kaas (zie leuke tips), Olijfolie (bodempje)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne met veel groenten en gehakt

Heerlijk werelds pastagerecht met mini lasagnebladen. Het is lekker & makkelijk te bereiden. Het moet natuurlijk wel eventjes in de oven, maar in die tijd kan je je spulletjes van het voorbereiden in de vaatwasser zetten en lekker op de bank hangen tot je kookwekkertje afgaat. Ideaal voor doordeweeks dus!!!!!! TIP: Ik snijd de groenten meestal de avond ervoor en doe ze dan in zo'n afsluitbare bak (ik heb geen tupperware, maar die van de Xenos doen het ook prima)

INGREDIENTEN

, 1 pak Knorr wereldgerechten Lasagnette. Hier zit een zakje mini lasagnebladen in en een kruidenmix voor de lasagnesaus, 250 gram gehakt, 1 rode ui, in smalle reepjes gesneden, 1/2 bakje kleine champignons, gehalveerd, 4 lente-uitjes, in smalle ringetjes gesneden, 1/2 rode paprika, fijngesneden, 2 trostomaatjes, pitjes verwijderen en in stukjes gesneden, teentje knoflook, geperst, wat geraspte kaas, pikant paprikapoeder, versgemalen peper & zout, kleine beetje oregano, 300 ml melk, 500 ml water, beetje boter of olie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vislasagne met prei

U kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet `m nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

INGREDIENTEN

100 g boter, 75 g bloem, 1 liter visbouillon (van tablet), 1/2 bakje dille (a 15 g), fijngesneden, 4 preien, gewassen, 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g), 1 1/2 pak lasagne verdi (groene lasagnebladen, a 250 g), 1/2 zak kabeljauwfilet (a 750 g, diepvries), ontdooid, 1 pak gerookte zalm (100 g), 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Notenlasagne met courgette

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook - 100 gram walnoten - 1 kleine courgette - 300 gram niet gekruid gehakt - 400 ml melk - 1 zakje Knorr mix voor lasagne - 125 gram lasagne bladen - 50 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Opgerolde lasagne

Dat ziet er leuk uit! De lasagnerolletjes zijn gevuld met een heerlijk spinaziemengsel.

INGREDIENTEN

* 2 tenen knoflook, * 500 gr kastanjechampignons, * 80 gr pijnboompitten, * 5 eetlpls olijfolie, * 1,2 kg bladspinazie, * 400 gr zachte geitenkaas (naturel, Bettine Blanc 55+), * 250 gr ricotta, * 1 mespunt nootmuskaat, * 375 gr verse lasagnebladen (uit de koeling of zelfgemaakt)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lasagne met kip

Lasagne met kip en kerriesaus ooit moeten maken op de huishoudschool en nooit meer weggegaan

INGREDIENTEN

Lasagne-bladen (voorgekookt), 300 gr kipfilet, 2 uien, 1 prei, 1 blik mais (middel), 2 paprika's (groen en geel/oranje), geraspte kaas, scheutje olie, oregano, peper en zout. VOOR DE SAUS: 50 gram margarine, 1 ui, 2 theelepels kerrie, 50 gram bloem, 8 dl water, 1 bouillontablet (liefst kip), 1 eetlepel koffiemelk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Canneloni gevuld met prei en kaas in een tomatensaus

Canneloni gevuld met prei en kaas. Dan overgoten met een tomatensaus,gegratineerd in de oven. In een Allerhande las ik het idee voor dit gerecht. Ik vond het wat simpel en paste het aan. Hieruit ontstond dit super lekkere gerecht. Echt een aanrader. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

12 hele dunne preien, 200 gram dunne plakjes belegen kaas, 1 pak Cannelloni of een pak verse lasagnebladen uit de koeling (bijv. AH), 1 groentebouillontablet, 1 blik gepelde tomatenblokjes, peper, zout, 1/2 eetl. oregano, mespunt suiker, 1 flink glas witte wijn, 100 ml. slagroom, 1 teentje knoflook, 1 eetl olijfolie, 100 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne met courgette en tonijn

INGREDIENTEN

1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus (Honig), 150 g verse roomkaas met kruiden (bijv. Boursin), olie om in te vetten, 1 courgette, in plakjes, 1 pak Honig lasagnebladen, naturel a 250 g, 3 tomaten, in plakjes, 1 blikje tonijn in water a 185 g, uitgelekt, 50 g pittige kaas, geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne Met Spinazie

INGREDIENTEN

1 pakje lasagnebladen, 2 blikken gepelde tomaten, 1 pak diepvries spinazie (zonder room)(450 gram), 100 gram belegen of oude geraspte kaas, 2 teentjes knoflook, 1 bakje roomkaas met knoflook (150 gram), Italiaanse keukenkruiden, 1 ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

Echt heerlijk deze lasagne, weer eens wat anders en bijzonder smaakvol.

INGREDIENTEN

- 2 courgettes, - ca. 12 lasagnebladen (4 lagen), - 100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt, , - Tomatensaus (1 portie), * Olijfolie, * 1 teentje knoflook, * 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram), * 5 sjalotjes, * versgemalen peper en zout, * bosje basilicumblaadjes, extra ingrediënten:, * 3 bosuitjes, * 1 rode of gele paprika, * 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder, * paar takjes verse tijm, , - Bechamelsaus (1 portie), * 500 ml melk, * 40 gram boter, * 40 gram bloem, * (versgeraspte) nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Super canneloni met spinazie gehakt en mozzarella en room

Tijdens onze afgelopen logeerpartij in Hoofddorp waar ik elke dag kookte voor mijn nichtjes en aanhang maakte ik deze canneloni. Gemaakt met de ingrediënten die aanwezig waren. Ze vonden het super lekker. Er was nog wat over (ze aten er met 3 personen van). Ingevroren, maar dat was eigenlijk niet nodig. De vriend van mijn ene nichtje wist de canneloni snel te vinden voor tussen de middag. Voor deze canneloni hoef je geen aparte sauzen te maken. Dus gemakkelijk. De canneloni rol ik van verse lasagnebladen. De "harde" rolletjes die in pakken te koop zijn vind ik altijd erg moeilijk te vullen. Maar natuurlijk kun je ook daar dit recept mee maken. Ik kies voor de "verse" lasagnebladen uit het koelvak in de supermarkt. NB Door het gebruik van de paneermeel is de vulling gemakkelijk te rollen in de lasagnevellen.

INGREDIENTEN

1 pak verse lasagne uit het koelvak van de supermarkt, 500 gram (runder) gehakt, plm. 250 gram diepvries (blad) spinazie, ontdooid, 1 kleine ui, 1 eetlepel olijfolie, 100 gram champignons, 2 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt en in hele kleine stukjes gesneden, 1 losgeklopt ei, 2 afgestreken eetlepels paneermeel, peper, zout, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 grote bol (buffel) mozzarella, 1 blikje tomatenblokjes, 2 theelepels suiker, 200 ml slagroom, 100 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

lasagnerolletje

Kan ook als amuse geserveerd op b.v een schoteltje.

INGREDIENTEN

Lasagneblad,cremefraiche,dun gesneden pastarami,groene pesto,oregano,olijfolie., , sla,pijnboompitjes,gedroogde pommodori

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Spinazierolletjes of spinazielasagne

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui;, 600 gram verse spinazie;, 15 gram verse gesneden munt of tijmblaadjes;, 50 gram verbrokkelde blauwe kaas;, 250 gram verse lasagnebladen*;, 150 gram light roomkaas;, 100 gram geraspte kaas;, 50 gram pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lasagne Love

Lasagne Love is een gerecht wat ik met gezelligheid, tijd en geduld heb samengesteld. Het is een gerecht wat ik maak voor vrienden en geliefden. Iedereen heeft zo zijn eigen geheime ingredient. En na het uitproberen en proeven van iedereens geheimen, heb ik mijn eigen Lasagne samengesteld.

INGREDIENTEN

Rode saus:, - 1 kg half om half gehakt, - 1 pakje onbijtspek, - 2 grote uien, - 3 tenen knoflook, - snufje kaneel, - groene kruiden (italiaans), - 1 bakje champions, - 2 pakjes tomatenblokjes in saus (Heinz), - glas rode wijn, - 1 theelepel sambal of fijn gesneden rode peper, , Witte saus:, - 250 gr. cremé freche, - 200 gr. parmezaanse kaas, - 1 ei, , Overig:, - geraspte kaas, - olijf olie, - lasagne bladen, - pakje salamiplakken

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.

vislasagne

Eenvoudig en erg lekker

INGREDIENTEN

400 gram kabeljauwfilet, 250 gram zalmfilet, 150 gram garnalen, 250 ml. melk, 150 ml. water, 65 gram mix voor lasagne (Honig), 1 bosje lenteuitjes, 100 gram lasagnebladen, 1 zakje strooikaas voor lasagne

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top