1. Home
  2. Recepten
  3. Laos

Laos recepten (3.291)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Varkensschenkel met laos

INGREDIENTEN

1000 gr varkenspoten 750 ml varkens bouillon 12 teentjes knoflook 9 cm laos 3 takjes coriander 9 eetl kecap manis 2 eetl palmsuiker 3 steranijs kecap asin naar smaak

Bereidingswijze

Wrijf of maal de knoflook, de laos, de koriander fijn tot een pasta. Snijd de varkenspoten in stukken. Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje knappering. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de pasta, de steranijs en de kecap manis toe en laat het zachtjes 15 minuten sudderen. Voeg dan de suiker en de kecap asin toe en laat het zachtjes nog voor 45 minuten sudderen totdat het vlees zacht geworden is en de saus is ingedikt.

  • Filippijns
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  60-120 min.

Kip laos

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, , 250 gram champignons, , 3 grote uien, , Voor de saus:, , 6 eetlepels azijn, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, , 6 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal, , 1 theelepel laos (te koop bij de toko), 1 teentje knoflook, , 1 kopje tomatenketchup, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

DE sate-saus van mijn moeder

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kokossoep met Laos of Gember

INGREDIENTEN

1½l iter dunne kokosmelk (uit blik of Pak), 2 sjalotten, 1 teen knoflook, 20 gram laos, 3 stengels citroengras, 6 verse rode chilipepers, 4 limoenblaadjes, 2 theelepels zout, 400 gram kipfilet, 250 gram champignons (grot-of weidechampignons), 3 a 4 eetlepels limoen-of citroensap, 1 eetlepel nam pla, 3 a 4 korianderblaadjes,

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Thais
  •  30-60 min.

Galentijn (= laos!) totter vlotten

Deze koude visschotel is afkomstig uit het oudste gedrukte Nederlandse kookboek: Een notabel boecxken van cokeryen, omstreeks 1510 in Brussel verschenen. Het was eigenlijk een vastengerecht, maar hoewel boter, eieren en vlees verboden waren, hoefde er op de kruiden niet beknibbeld te worden. Je hebt er eigenlijk "vleet" (of vloot) voor nodig, maar met een andere platvis kan het ook (schol, tarbot).

INGREDIENTEN

Schoongemaakte platvis naar keuze, zout, 1 fles witte wijn, 1 deciliter witte azijn, 375 gram geroosterd bruinbrood, sneetjes, saffraan, gemalen galangawortel (laos), gemalen kardamom, gemberpoeder, kaneel, kruidnagel.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Curry van kip uit Laos

Lekker pittig

INGREDIENTEN

, 1 kg kip, in kleine stukken gehakt, 1 pond kousenband of sperziebonen, gebroken, 2 eetlepels gele curry pasta (kerriepasta), 2 grote uien, gesnipperd, 2 stengels sereh, in stukken gesneden en platgeslagen, 3 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes gesneden, 10 hele gedroogde rode pepertjes of 5 verse rode of groene pepers, zout, 1 blikje kokosmelk of ? blok santen met water, 3 theelepels vissaus, 4 teentjes knoflook, geperst, ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

vissoep uit Laos

Lekkere pittige vissoep uit Laos

INGREDIENTEN

1 eetl.olie, stukje gemberwortel van 5 cm., 3 eetl.citroengras(alleen het wit), 2 uien gehakt, blikje tomatenblokjes, 3 koppen visbouillon, 3 koppen water, 4 djeroek purut-blaadjes in dunne reepjes, 1 kop ananasstukjes, 1 eetl.tamarinde-extract, 1 eetl.geraspte palmsuiker, 2 eetl.limoensap, 1 eetl.vissaus, 500 gr. witvisfilets in kleine blokjes, 500 gr.middelgrote,rauwe garnalen, gepeld, 2 eetl.verse koriander, gehakt, 1 klein gedroogd roodpepertje(meer voor liefhebbers), ,

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Kai lao (Laos)

Laotiaanse kip voor 6 personen

INGREDIENTEN

1 groot braadkuiken, ca.1,5 kg, 1,5 theelepel zout, 2 teentjes knoflook, fijngestampt, 1 eetlepel olie, 2 uien, fijngehakt, 250 gram gehakt of worstvulling, 0,5 theelepel zout, 0,5 theelepel gemalen zwarte peper, 1 rode peper, ragfijn gehakt, 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes, 0,5 kop rijst, 1 kop dikke kokosmelk, 2 koppen kokosmelk, 1 eetlepel vissaus,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensworstjes uit Laos

Sai ua moo

INGREDIENTEN

10 tenen knoflook, 10 sjalotjes, 10 zwarte peperkorrels, 450 gram varkensgehakt (niet te mager, minimaal 20% vet), 1 theelepel zout, Circa 75 cm varkensdarm

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  •  
  •  0-10 min.

Koolsoep Uit Laos

INGREDIENTEN

1/2 rode peper 1/2 Chinese kool 1 teentje knoflook 1 pot kippenbouillon 1 pot roerbaksaus Singapore 2 eetlepels citroensap zout, peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Nieuwste laos recepten
  • Eigen recept

Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.

Aziatisch kip hapjes met laos, sereh en sojasaus

Aan de kruiden en specerijen kan jij zien dat deze stukjes kip uit Maleisië/Indonesië/Taiwan kunnen komen.

INGREDIENTEN

VOOR KIP: , kippenvleugels op lid in tweeën verdeeld of kippenbouten elk in 4 delen verdeeld (als kippenbouten gebruikt worden moet jij deze eerst 20 min. voorkoken), , gemberwortel, fijn, knoflook, fijn, korianderpoeder, laos, serehpoeder, chilisaus, ketjap manis (ABC) of anders asin, maar gebruik dan minder zout, limoensap, anders citroensap, olie voor bakken, iets water als het te droog worden, , VOOR DIPSAUS: , ketjap manis, chilisaus, olie

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse nasi

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.

INGREDIENTEN

500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse bami

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.

INGREDIENTEN

- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Daging Rendang (slowcooker)

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dom ka kai (Thaise kip in kokosmelk met laos)

INGREDIENTEN

2 kg kipdelen, 7 dl dunne kokosmelk, 10 stukken laos, 1 theelepel gekneusde witte peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 10 korianderwortels, 2 citroenschillen, 1/2 theelepel pew makrut, 2 spaanse pepers of 3 rode chilipepertjes, 6 bai makrut, 4 a 5 dl dikke kokosmelk, 3 lepels nam pla, 2 lepels lichte sojasaus, 2 lepels donkere sojasaus, sap van 1 limoen, 6 korianderblaadjes, , Pew makrut is gedroogde en gemalen kaffirlimoenschil, te koop in de Thaise toko's. Er is maar heel weinig van nodig., Ook bai makrut of limoenblaadjes zijn in de Thaise toko te krijgen.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boemboe bali ikan

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*Tom Kha Kai *

Kip-Kokossoep

INGREDIENTEN

1 blik Kokosmelk (4 dl) -, 0,5 liter Kippenbouillon -, 200 gram gesneden Kipfilet -, 5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos -, 1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm) -, 3 blaadjes Citroenblad -, 4 eetlepels Vissaus -, 2 takjes klein gesneden Bladkoriander -, 2 fijn gesneden Bosuitjes -, 2 kleine rode Pepers -, 2 eetlepels Limoen- of Citroensap -, 150 gr gesneden Champignons., ,

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Thais
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hete smoor

Recept van mijn (Indische) oma. Hete variant van de gewone smoor(zie mijn homepage)Heerlijk rijsttafel gerecht.

INGREDIENTEN

300 tot 500 gram rundvlees (poulet), 1 fijn gesnipperde ui, 1 halve fijn gesnipperde rode paprika, 3 tot 5 gedroogde kleine lombokjes (rawits) of 2 tot 3 theelepels sambal, 1 teen knoflook, 1 theelepeltje trassi (gefermenterde garnalenpasta verkrijgbaar bij de toko), 2 blaadjes indische laurier, of gewone laurier, Twee theelepeltjes laos en sereh, 0,5 dl ketjap, 1 bouillonblokje, 2 tot 3 dl water, Sla-olie, 2 blaadjes djuruk of een parje citroen meesmoren

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

sate van tante frida * * * * * * * *

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.

INGREDIENTEN

4 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout, (2 gepelde kimiries), 3 eetlepels hete slaolie, 1 eetlepel citroen of azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 2 theelepels koeloe djawo, 2 dl santen (=kokos), 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry), 1/2 eetlepel djinten, 2 serre bladeren, 2 djeroek poeroet bladeren,

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

sate marinade

Dit is volgens mij de ultieme sate marinade. De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl. ketoembar, 1 mespuntje laos, 1 tl. zout, 1 tl. djahe, 1 tl. tamarinde, 1 tl goela djawa(of bruine suiker), 2 el. margarine, 2 el ketjap (zoet), Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen,

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rendang

Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!!

INGREDIENTEN

500gr. rundvlees, 1 grote ui, 1 eetlepel sambal, 4 eetlepels kokos (gebakken), 1 stuk santen (kokos"boter" ), 1 eetlepel ketoembar, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel laos, 1 stengel sereh (citroengras), mespunt Ve-Tsin, 2 theelepels azijn, zonnebloemolie, zout, (eventueel voor extra pit een fijngesneden lombok met de ui meebakken),

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Satésaus

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt!

INGREDIENTEN

5 el pindakaas (mag hele goedkope zijn), 1 klein blikje tomatenpuree, 3 el ketjap manis (zoet), 2 tl sambal of 1 fijngesneden rode peper of ¾ tl cayennepeper, 100 ml water, 1 el azijn of tamarindepasta, , Eventueel als toevoeging:, , 1 tl laos, , 1 tl komijn, , 1 el (palm)suiker, , versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

De gehaktbal van Librije met een Zwem-diploma !!

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de gehaktballen, , 80 gr paneermeel, 2 eieren, 1 tl cayennepeper, 2 el ( grove ) mosterd, 2 el ketjap manis, 400 gr rundergehakt, 3 el boter en / of olijfolie, , Ingrediënten voor de jus, , Uitje gesnipperd ( mag ook door het gehakt ), 1 Thee lepeltje laos of een stukje wortel, Beetje bloem, 1 el ketjap manis, 250 ml bouillon van tablet, Dun plaatje ontbijtkoek ( optie ), Beetje Sambal Badjak naar smaak ( optie )

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen. Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !! Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen. Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !! Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen.

INGREDIENTEN

* 250 gram basmati rijst, * 250 gram nasi vlees, * 50 gram ham, * 1 ui, * 1 prei, * 2 theelepels djahe, * 2 theelepels laos, * 2 theelepels ketoembar, * 2 theelepels gedroogde selderij, * 2 teentjes knoflook, * 2 eetlepels arachideolie, * 2 eetlepels ketjap manis, * Sambal Badjak, * 1 kippenbouillonblokje ( optie ), , Voor de omelet reepjes:, , * 2 eieren, * scheutje melk, * beetje maggi, * beetje gemalen zout en peper, * beetje gedroogde bieslook

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste Aziatische Top gehaktbal

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin.

INGREDIENTEN

500 gr HOH gehakt, 5 el paneermeel, 2 uien (fijn), 1 sjalot (fijn), ½ el kerriepoeder, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t five spices poeder, 1 t laos, 1 t djinten, 1 t djahé, 2 el ketjap manis, 1 el pittige mosterd, 2 eieren, 2 ½ el vers gesnipperde peterselie, Roomboter, 1 el olijfolie, Klein beetje citroensap van ¼ citroen

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Ajam ketjap saté

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500 g kipfilets, saté grote blokjes, 2 tenen knoflook, fijn, 1 ui, fijn, 2 t sambal, 1 t korianderpoeder, 1 t laos, 2 e gembersiroop, 8 e ketjap, 1/2 e bruine basterdsuiker, 1 t citroensap, peper, zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Atkins Indische kip

Kipgerecht uit de wok, Atkins style

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet (in blokjes), doosje champignons, 35 gram kokos (conimex), slagroom (scheut), 2 eetlepels zoute ketjap, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel laos, 1 theelepel sereh (of verse), olie

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade.

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1 pond hamlappen, 2 teentjes knoflook, 2 t Uienpoeder, 1 ½ Ketoembar (korianderpoeder), 2 t Djinten (komijn), 1 ½ t Djahe (gemberpoeder), 1t Laos, 1 ½ t Paprikapoeder (pikant), 2 t Kurkuma, 1 t cayennepeper, Zeezout, Arachide olie (pindaolie), Limoensap (of sereh), 4 el Sojasaus, , Voor heel pittig ½ el sambal oelek toevoegen.

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De enige echte indonesische satesaus

Echt lekkere saus voor bij sate of barbeque

INGREDIENTEN

1/2 pot pindakaas, goedkope anders komt vet bovendrijven, 3 dl melk, 5 el ketjap manis zoet, 1 el azijn, 1.5 el suiker, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 tl laos, 1 tl ketoembar, 1 tl djintan, 1 tl sambal, meer als je van echt pittig houdt,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Surinaamse Saoto

INGREDIENTEN

3 liter water, ½ kg. kipfilet, 2 salamblaadjes, 1 tak sereh (citroengras), 1 ui, 4 stukjes laos (1 cm), 3 teentjes knoflook, 1 pak soe-on (witte vermicelli), 200 gr. taugé (gropesi), 4 takjes selderij (soepgroente), gebakken uitjes, olie, zout, zwarte peper, 5 bouillonblokjes naar smaak, 1 pak dunne aardappelstokjes, 6 pimentkorrels (lontai)., 4 gekookte eieren

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

sajoer boontjes

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel laos, 1/4 theelepel trassie, zout, olie, 5 dl bouillon (of water), suiker, 500 gram sperzieboontjes, sap van 1/2 citroen, stukje santen (1 cm) of 1 theelepel santenmix.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tom ka kai

Thaise kippensoep met zoet-zure smaak, verzacht door cocosmelk. Deze soep bestel ik elke keer weer bij De Jaren in Amsterdam. Het recept kreeg ik bij Lai Thai, restaurant & toko, in Den Bosch, en het is heerlijk !

INGREDIENTEN

- 200-300 gr kipfilet, - afgestreken eetlepel Nam prik pau (garnalenpasta), - paar schijfjes laos, - paar stukjes sereh, - enkele citroenblaadjes, - sap van 1 citroen, - eetlepel suiker, - verse koriander, - 1 eetlepel vissaus, - kleine rode peper, - 10 champignons, - stukjes tomaat, - half blikje cocosmelk, - verse koriander

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Thais
  •  20-30 min.

Surinaamse bami

INGREDIENTEN

500 gr. (liefst dunne) spaghetti, 1 kipfilet (klein gesneden) optioneel, hoeft niet, 2 teentjes knoflook, laos (4 blokjes van 1 cm) of laospoeder, zout, 6 eetl. zoete ketjap (manis), 4 eetl. zoute ketjap (asin), stukje trassi of trassipasta, ½ bosje selderij, 6 theel. olie, 1 ui, 2 bouillonblokjes.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pindasoep

Pittige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

- 1 ui, - olie, - 25 gram bloem, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - 1 liter bouillon (bv kruidenbouillon), - 3 dl. melk, - 2 eetlepels peterselie, - 200 gr tauge, - zout, peper, djahe, boem boem sate, laos, sambal

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Rendang Rundvlees Gekruid rundvlees

INGREDIENTEN

1kilo rundvlees, 1,5 fijngehakte uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels djinten (komijnzaad), 2 theelepels ketoembar (koriander zaad), 2 theelepels verse laos, 2 theelepels gember, 2 blaadjes daun salam, 2 stengels sereh (citroengras), 8 lombok rawit, 8 kemiri noten, 1 blok santen, 1 stukje palmsuiker, 1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad), 1 eetlepel tamarinde pasta,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische gehaktballetjes

Heerlijke licht pittige gehaktballetjes, met een ketjap saus (zie recept) is het helemaal af!

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 200 gr. halfom gehakt, 10 eetl. paneermeer, 1 ei, 1 ui ragfijn gesneden, 1 klein teentje knoflook, 2 theel. djahe, 1 theel. laos, 1 theel. sereh-poeder, 2 theel. sambal oelek, 3 eetl. ketjap manis, 1 eetl. mosterd, zout, olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Babi pangang met saus

Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis. Zoetzuur en voor fijnproevers. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BABI PANGANG:, 500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder), 2 t gemberpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t laos, 3 e ketjap manis, 1 t zout, 1/4 t peper, citroensap[, , VOOR SAUS:, 200 ml kippenbouillon (of meer), 2 e suiker, 1 e droge sherry, 1 e olie, 70 g tomatenpuree, mespunt Ve-tsin, 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder), 1/2 t knoflookpoeder, overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
Nieuwste laos recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top