Langoustines Met Paprikasaus
Gewoon lekker
Langoustines paprika sjalotten droge witte wijn klontjes koude boter
Maak de langoustines schoon en vries ze in
Saus: fruit de paprika met de sjalotten aan in olie blus het af met witte wijnen kook het gaar in de wijn pureren zeven opmonteren met de boter en op smaak brengen langoustines : laat olie heet worden in de pan en leg de bevroren langoustines in de pan voorzichtig want het kan spatten (bevroren want dan kun je de langoustines krokant bakken zonder dat ze stug worden) krokant bakken en iets zouten de ideale kerntemperatuur voor langoustines is ongeveer 40 graden dan is hij nog lekker zacht van binnen en niet taai
- Frans Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-2000Frans Tussengerecht0-10 min.
Verse langoustines
Makkelijk en snel.
Verse langoustines naar behoefte.
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-09-2003Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Bisque Van Langoustines
Visfond, langoustines, creme fraiche, cognac, mirepoix
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-02-2001Frans60-120 min.
Langoustines met asperges
Met rijst en een heerlijk sausje, een echt smulrecept !
VOOR DE LANGOUSTINES:, -2 liter water en wat zout, -peperkorrels, -sap 1/2 citroen, -20 langoustines, -280 g asperges uit blik of vers, VOOR DE SAUS:, -150 g boter, -3 eierdooiers, -3 el water, -zout en vers gemalen witte peper, -snufje cayennepeper, -1 el citroensap, -20 g garnalenboter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-06-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
langoustines met port-kardamomsauce.
Gekookte langoustines op een bedje van gesmoorde zeekraal met een aardse sauce.
, , 2 Langoustines, 25 gr suiker, 10 peulen zwarte kardamom, 1 glas port, snuifje kaneel, zwarte peper, maizena, 2 handen zeekraal, 1 klontje boter.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-09-1999Voorgerecht20-30 min.
Bellotaham met langoustines
Cerdo Ibérico, bellotaham met gebakken langoustines in olijfolie.
½ aubergine, ½ courgette, ½ rode paprika, ½ gele paprika, ½ venkel, olijfolie, balsamico, 4 takjes tijm, 4 tot 8 mooie langoustines, 8 plakjes bellotaham
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-06-2011Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pizzaletta met langoustines
Een recept van Jerome Gangneux, restaurant Le 6 New York, Parijs.
, 6 langoustines, gepeld, 50 gram jonge wilde spinazie, het sap van 2 citroenen, 6 eetlepels olijfolie, een scheutje room, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 rondjes voorgebakken bladerdeeg (afgevuld met gedroogde bonen) met een diameter van 10 cm, peper en zout.,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
Asperges met langoustines
Recept van Sergio Herman, wederom niet gemakkelijk maar wel erg lekker. Originele titel is Asperges met langoustines,bakjus met bieslook en citroentijm.
16 witte asperges, 16 langoustines, 90 gram gezouten boter (voor kookvocht asperges) 3 eetlepels gezouten boter, scheut olijfolie, bosje bieslook, takje citroentijm, sliertjes groen van lente-ui, 1 tomaat, peper en zeezout.
- Internationaal Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-06-2002Internationaal Tussengerecht10-20 min.
Consomme met langoustines
Elegante entree:heldere soep; voor een feestelijk buffet. Deze consomme met schaaldieren kunt u makkelijk als koude zomersoep serveren op uw feestbuffet. Maar de consomme de dag tevoren klaar en bereid het garnituur enkele uurtjes voor het buffet van start gaat. Voorbereiding 1 uur; bereiding 1u20 min.voor 6 a 8 pers.
18 rauwe ongepelde langoustines, 2 wortelen, 1 ui, 1 prei, 2 eetlepels olie, 4 takjes citroenmelisse, 6 takjes kervel, 3 blaadjes gelatine, peper en zout., Om de fumet te klaren:, 1 prei, 1 wortel, 1 tak groene selder, 2 tomaten, 4 eiwitten, 10 peperbolletjes., Voor het garnituur:, de gepelde langoustines, 1 vleestomaat, 1/4 komkommer, 1 bosje kervel, peper en zout.
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2001Belgisch60-120 min.
linguine met langoustines
16 verse langoustines/400 gr verse linguine of tagliatelle/25 gr. pijnboompitten/2 eetl. olijfolie 25 gr. verse parmezaanse kaas 1 teen knoflook/een snufje zout/2 eetl. verse basilicum/sap v/e ? citroen.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2002Italiaans10-20 min.
Langoustines tempura
Zelf ben ik fan van de tempura, alleen maak ik hem liever met bier in plaats van water. En de limoenmayo vervangen door apollo soya wasabi, Mmmm Dan als je geen echt tempurameel kunt vinden kan het ook met gewoone bloem, alleen moet je het wel luchtig kloppen/mixen.
1 stuk(s) meloen, 1 stuk(s) sla, 1 snufje(s) kerrie, 1 snufje(s) zout, 80 milliliter koud water, 50 gram tempurameel, 12 stuk(s) langoustines, 1 bakje(s) kruiden, 80 gram poedersuiker, 50 gram sesamsaadjes, 50 gram boter, 25 gram bloem, 40 milliliter sinaasappelsap, 1 bakje(s) limoenmayonaise, 1 liter frituurolie, 1 eetlepel(s) sambal badjak
- Aziatisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-04-2010Aziatisch Voorgerecht10-20 min.
Heksenpotje Met Langoustines
8 verse Langoustines, 400 gram verse visfilet in blokjes 2 x 2 cm, 1 bakje champignons, 4 sjalotten, 1 liter visbouillon, 400 gram gemengde bospaddestoelen, Bloem, droge witte wijn, boter, 150 gram pittige gemalen kaas, knoflookpuree, bieslook,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-11-2000Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Cappuccino van langoustines
1 kg. hele langoustines, 1 ui, grof gesneden, 1 wortel, grof gesneden, 1/2 bol knoflook, grof gesneden met vel, 1/2 prei (alleen het witte gedeelte), 4 eetlepels tomatenpuree, 3 dl witte wijn, 10 draadjes saffraan, 1 liter kookroom, 50 gram boter
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-02-2011Frans30-60 min.
heksenpotje met langoustines
Recept van Eric Rotte.
8 verse langoustines, 400 gr. verse visfilet naar keuze, in blokjes van 2x2 cm, 1 bakje champignons, 4 sjalotten, 1 lt. visbouillon, 400 gr gemengde bospaddestoelen ( shii take, hoorn des overvloeds, cantharellen etc.), bloem, droge witte wijn, boter, 150 gr. pittige gemalen kaas, knoflookpuree en bieslook.
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-200130-60 min.
Kerriesoep Met Langoustines
Alweer zo'n feestje van Het Tuynhuys.
*1 stengel sereh, *4 blaadjes citroenblad, *4 fijngesneden sjalotten, *3 cm verse gember in stukjes,*1 geschilde fijngesnipperde appel,*3 stukken wit van prei, fijngesneden,*1 rode peper zonder zaadjes,*4 tenen knoflook,*3 el kerrie, *1 dl olijfolie,*1 liter kippebouillon,*1/2 liter slagroom,*3 dl tomatensap, *16 langoustines,*1 el.olijfolie,*zout, *gembersiroop.
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-1999Multi-cultureel30-60 min.
Langoustines met knoflook
Dit kan als hoofd gerecht met wat brood en salade , of bij pasta .
5 grote of 7 kleine langoustines per persoon, 250 gr boter op kamertemperatuur, 1 eetlepel versgehakte peterselie, 2 kleingesneden sjalot, 2 knoflookteentjes fijngehakt, 1 eetlepel citroensap, scheut Tabasco, 2 eetlepels paneermeel, zout en peper ( kijk uit met zout als je gezouten boter gebruikt),
- Frans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2017Frans Bijgerecht10-20 min.
Soep van langoustines
Een heerlijke, pittige soep van Franse afkomst.
1 kg. langoustines, gekneusd, in stukken12 gave, gepelde langoustinestaartjes, gaar, 1 eetl. olijfolie5 tenen knoflook in grove stukken1 venkelschil1 prei met groen, in stukken1 ui, in stukken5 tomaten, in stukjes2 takjes tijm8 dl. water, 2 dl. visfond2 eetl. brandy4 eetl. lobbig geklopte slagroomzout
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2004Frans30-60 min.
Vissoep Met Langoustines
800 g visfilets (roodbaars, wijting, tongschar, rode poon,...), 4 gekookte langoustines, 300 g aardappelen, 200 g uien, 200 g wortelen, 300 g tomaten, 30 g Griekse, Romeinse of platte peterselie, 30 g selderij, 1 laurierblad, 1 teentje knoflook, sap van 1,5 citroenen, 1 l water, olijfolie, zut en peper.
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2001Grieks20-30 min.
Bisque van langoustines.
** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*
* 500 gr langoustines,gekookt en ongepeld., * 4 eetlepels olijfolie., * 1 kleine ui,gesnipperd., * 1 kleine wortel,in blokjes., * 1 stengel selder,in boogjes., * 1 eetlepel tomatenpuree., * 30 ml cognac., * 125 ml droge witte wijn., * 3 takjes bladpeterselie., * 1 takje tijm., * 1 laurierblaadje., * 500 ml visbouillon., * 1 rijpe tomaat,ontveld,ontpit en in stukken., * 1 eetlepel bloem., * 8 satéstokjes., * Peper & zout.,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2010Belgisch30-60 min.
Langoustines met kerrie
Lepelhapje
4 langoustinestaartjes - 30 gr. fijngeplet broodkruim - 5 gr. zachte kerriepoeder - 2 gr. sterke kerriepoeder - 5 gr. gemalen koriander - 1/4 Jonagold-appel - 1 dl. slagroom - 50 gr. geklaarde boter - 4 takjes dille, Saus: 1 dl. room - 3 druppels limoensap - 1 tl. kippenbouillon - peper - zout - snufje suiker - snufje nootmuskaat
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-199910-20 min.
langoustine`s met asperge`s
- Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2010Tussengerecht0-10 min.
Gebakken langoustines met amandelen
4 personen, Voorbereiding 10 minuten, Kooktijd 20 minuten, , , 16 langoustines, 150 gram gepelde amandelen, 25 cl olijfolie, ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Feullete met Langoustines en asperges
Dit eenvoudige en toch verfijnde gerecht is volmaakt als eerste gerecht voor een diner. Het bladerdeeg moet goudbruin en luchtige gebakken zijn. (zelf bladerdeeg kan je bladerdeeg maken maar dat is een hoop werk: Zie Een Italiaans Culinair Bladerdeeg maken)
500 gram bladerdeeg 1 eierdooier 2,5 dl aspergesaus 12 asperges 1 el olijfolie 12 grote langoustines.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-04-2003Frans Hoofdgerecht> 120 min.
De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis
Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Langoustines in vanillesaus
"Langoustines a la sauce vanille"
8 langoustines, 1 appel (Jonagold), 1 tomaat, 1/2 courgette, 1 dl room, 10 g boter, 1/2 vanillestokje, peper, zout
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2001Frans Voorgerecht20-30 min.
Tapa : gegratineerde langoustines
"Langostinos gratinados"
20 langoustines of grote gambas - 2 uien, middelgroot - 1/2 dl brandy of cognac - 1/2 dl witte vermouth - 1 dl visbouillon - 1 dl room - zeezout - olie - peterselie, fijngesnipperd - tomatensaus
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2000Spaans20-30 min.
Gepocheerde Eieren Met Langoustines
-8 eieren, -8 tomaten, -8 langoustines, -8 sneden brood of toastbrood, -200 gr champignons, -1 blikje kreeftensoep, -scheutje room, -scheutje cognac, -peterselie,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-09-1999Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Langoustines met pesto en tomaat
, 20 verse rauwe langoustines, , 2 tomaten, , 5 g pijnboompitten, , 10 g gemalen Parmezaanse kaas, , 5 g basilicum, , 1 teentje knoflook, , 20 g olijfolie, , peper en zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Geflambeerde langoustines met Pastis
Dit typische streekgerecht uit de Provcence, of breder gezegd uit Zuid-Frankrijk zal je bekoren. Talloze variates zijn mogelijk als je wil flamberen met Pastis, Ricard of Pernod. Langoustines, reuzegarnalen, scampi's, ... ze laten zich allen verleiden tot de vlam. In de streek van de Languedoc werkt men dergelijke gerechten zelfs af met venkel, om de anijs nog meer kracht te geven. Wij houden het echter sober, maar met klasse
-1 wortel, , -1 ui, -1 sjalotje, -1/2 venkel, -4 tomaten, -20 langoustines, -1 dl Pastis of Pernod, -peper, -zout, -3 dl droge witte wijn, -50g vetstof, , ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
Langoustines met zelfgemaakte mayonaise
Stond vandaag in het AD. Lijkt me heerlijk. Langoustines met mayonaise
2 eieren, - 1 eidooier, - 60 g dijonmosterd, - 20 ml witte balsamicoazijn, - 350 ml zonnebloemolie, - 65 ml fruitige olijfolie, - 12 langoustines (maat 6/8 in 1 kg), - 25 ml arachideolie om te bakken, , ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2019Frans Voorgerecht20-30 min.
Langoustines met citroen en knoflook
Lekker eenvoudig en erg smakelijk warm voorgerecht
-12 langoustines (in de lengte gehalveerd en ontdaan van het darmkanaal), -1 citroen in schijfjes, -2 tenen knoflook (fijngehakt), -1 el honing, -zwarte peper uit de molen
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-07-2005Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Langoustines in vanillesaus
8 langoustines, 1 appel (Jonagold), 1 tomaat, 0.5 courgetten, 1 dl room, 10 g boter (bakboter), 0.5 stokjes vanille, peper, zout,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Langoustines met pesto en tomaat
Ultieme eenvoud en sublieme verfijning gaan hier hand in hand. Een recept van sterrenkok Peter Goossens van restaurant "Hof van Cleve" ** in Kruishoutem.
20 verse rauwe langoustines - 2 tomaten - 5 g pijnboompitten - 10 g gemalen Parmezaanse kaas - 5 g basilicum - 1 teentje knoflook - 20 g olijfolie - peper en zout
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2001Italiaans20-30 min.
langoustines met kreeftenjus en gerookte knoflook
Een recept van Gerard Wollerich van restaurant Wollerich
20 langoustines (formaat 8/12), zout, peper, 1,5 dl. pesto (zelfgemaakt natuurlijk), dragonsnippers, 2 dl kreeftenjus, 1/2 teentje geperste knoflook, 2 dl melk, 50 g roomboter, 1 dl geslagen room, 200 g spaghettini, julienne van bospeen, julienne van courgette, een scheutje olijfolie.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2003Nederlands20-30 min.
Geflambeerde langoustines met Pastis
Dit typische streekgerecht uit de Provcence, of breder gezegd uit Zuid-Frankrijk zal je bekoren. Talloze variates zijn mogelijk als je wil flamberen met Pastis, Ricard of Pernod. Langoustines, reuzegarnalen, scampi's, ... ze laten zich allen verleiden tot de vlam. In de streek van de Languedoc werkt men dergelijke gerechten zelfs af met venkel, om de anijs nog meer kracht te geven. Wij houden het echter sober, maar met klasse ...
-1 wortel, , -1 ui, -1 sjalotje, -1/2 venkel, -4 tomaten, -20 langoustines, -1 dl Pastis of Pernod, -peper, -zout, -3 dl droge witte wijn, -50g vetstof, , ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
Gestoomde langoustines in een dipsausje
12 langoustines, 5 dl court-bouillon, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper, 1/2 bosje peterselie
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2001Belgisch10-20 min.
Langoustines in aardappeljasje,saus,koekjes
Langoustines in aardappeljasje, limoengember saus en knoflook koekjes. Fantastisch recept van topkok Koos van Noort van restaurant Kurhaus
12 stuks langoustines, 2 aardappels, Knoflookkoekjes, 90 gr witte suiker, 25 gr boter, 15 cc water, 40 gr patentbloem, 25 gr gemalen pijnboompitjes, Mespuntje knoflookpasta
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-2007Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde langoustines in een dipsausje
12 langoustines, 5 dl court-bouillon, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 theelepel citroensap, cayennepeper, 0.5 takjes peterselie
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Gestoomde langoustines in een dipsausje
12 langoustines, 5 dl court-bouillon*, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper, 0.5 bosje peterselie, ,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2004Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Curried Langoustines (warm)
12 gekookte langoustines of gamba's, 2 1/2 dl slagroom, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 takje tijm, 1 laurierblad, zout, peper, 50 gr bloem, 1 eetlepel kerriepoeder (mild), 2 eetlepels boter, 1 friszure appel, in reepjes, 1 eetlepel citroensap
- Multi-cultureel
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2003Multi-cultureel0-10 min.
Langoustines met verse kruiden
16 a' 20 langoustines, een handvol peterselie, een handvol basilicum,3 teentjes look, 1 sjalot, 1 scheutje witte wijn, Stokbrood, olijfolie,chilipoeder, fleur de sel, peper en zout
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2007Belgisch10-20 min.