Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Langoustine

Langoustine recepten (56) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Langoustine met knoflook

Lekker visgerecht op een zomerse dag

INGREDIENTEN

1 kilo langoustines, 2 dl. olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel oregano, 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 2 eetlepels peterselie, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

Gesauteerde Langoustine

Salade met een gesauteerde langoustine omwikkeld met larda di Pizza en een sherryvinaigrette. een recept van Hostellerie Van Gaalen, SHV Meester-kok Wiel Rekko

INGREDIENTEN

Voor de salade: 16 stuks langoustines, olijfolie, 100 gram plakjes lardo di Pizza (vet spek), 1 krop sla, 100 gram veldsla (of lamsoren), 1 blokje shi-sho purple (alternatief: tuinkers), 100 gram rettich, 100 gram gedroogde tomaten., Voor de vinaigrette: 50 gram sjalotten brunoise (in blokjes gesneden), scheutje olie, 1 dl sherry, ? dl kalfsfond, 1 dl sherryazijn, 3 dl olijfolie, de karkassen van de langoustines. peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

BISQUE VAN LANGOUSTINE

Een subliem lekkere soep , ideaal om te bereiden op feestdagen , succes garantie !

INGREDIENTEN

2 wortels, 1 ui, Solo, tijm en laurier, 2 teentjes knoflook, 20 langoustinen, 0.75 fles droge witte wijn, 1 doosje safraan, 150 g room, 3 eierdooiers, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2016
  • Frans
  •  30-60 min.

KREEFTENSOEP MET LANGOUSTINE EN SAFFRAANROOM

De snelle manier om alsnog een erg lekkere soep te presenteren op de feestdagen

INGREDIENTEN

1 brik Knorr Kreeftensoep met Langoustine, 1 dl slagroom, 3 saffraandraadjes of 1 mespuntje saffraanpoeder, 1 theelepel Dijonmosterd, witte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2016
  • Frans
  •  10-20 min.

Crepinettes Van Scharrelvarkenshaas En Langoustine

Scharrelvarkenshaas en langoustine

INGREDIENTEN

1 scharrelvarkenshaas 160 gr, 3 Langoustine staartjes, 4 g Five Spice (saffraan/cardamon/steranijs/vanille/korianderbolletjes), 3 g Sinaasappelzout, 2 g Zwarte Peper, 15 ml Langoustine olie, 1 vel Varkens net, 10 g Peterselie, 5 ml Langoustine Caramel, , , Caramel, , Langoustine olie, 1 kg fijne suiker 1 l neutrale olijfolie, 4 dl Langoustine fond 750 g Langoustine karkassen, 25 g Five spice 1 Vanille stokje, 10 g Zest Sinaasappel/citroen 25 g Fleur de sel, , , Garnituur, , Krokante Canelloni van tauge, gebrande paprika en gember., Chips van gedroogde varkensrug (coppa di parma), Tempura van soja en bosui,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Courgettebloem met een vulling van langoustine

INGREDIENTEN

4 courgettebloemen, 8 langoustines, 100 g st.-jakobsvruchten, 250 g tongfilets, 0.1 dl water, 5 cl azijn (xeresazijn), 5 cl truffelsap, 5 cl notenolie, 10 cl maisolie, peper, zout, 0.5 eetlepels honing (vloeibaar), 0.5 eetlepels dragon (fijngehakt), 0.5 eetlepels dille (fijngehakt), 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 4 pijpuitjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Boudin van langoustine (Swarte Schaep)

  Worstje van langoustine en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

2 sneetjes wit brood, 4 eetlepels melk, 200 gr langoustinevlees schoon, 50 gr zalmfilet in blokjes gesneden, 2 eiwit, 100 ml slagroom, 150 gr Hollandse garnalen, Darm voor de worstjes, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2014
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Creme van zuurkool met langoustine

Lekker en ziet er mooi uit

INGREDIENTEN

1 sjalotje gesnipperd, 25 gram boter, 300 ml visbouillon, 200 gram zuurkool, 200 ml slagroom, 12 a 16 mosselen, 4 langoustines, olijfolie, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2013
  •  
  •  0-10 min.

Schuimige Langoustine Soep

Neem voor deze soep als basis de schaaldierenfumet van elders op mijn pagina

INGREDIENTEN

8 verse langoustines- 1 prei- 1 l schaaldierenfumet- 3 dl room- peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Saffraansoep van mosselen en langoustine

Zeer lekkere feestelijke soep Recept is van Peter van Asbroek uit de tv reeks thuis

INGREDIENTEN

20 langoestines,1 kilo mosselen, 1 bakje tuinkers, 1 teen knoflook, 2 eetlepels zure room, 50 gram boter,1 takje tijm, 1 laurierblaadje, 10 draadjes saffraan,peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Tomaatbavarois met krokante langoustine en appelstroop

Verrassende smaken: romig en pittig, met een zoetig tegenwicht van appelstroop

INGREDIENTEN

450 gr. trostomaten, in vieren - 6 dl. gevogeltebouillon - 3 dl. tomatensap - 4 blaadjes gelatine - 6 dl. slagroom - 6 el. appelstroop - 1 el. appelsap - 41/2 eetl. olijfolie of ganzenvet - 18 langoustines met staart, gepeld, darmkanaal verwijderd - witte peper, zeezout - 3 el. fijngesneden peterselie - 1,5 tl. citroensap - 1 tl. citroenrasp

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Krokante loempia's met langoustine

INGREDIENTEN

200 gr. mager varkensvlees, 20 waterkastanjes, uit blik, 4 langoustines, schoongemaakt, 2 bosuitjes, fijngesneden, 8 'spring roll' velletjes, zeezout, tabasco, , sesamolie, , citroensap, , arachideolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kibbeling van langoustine met truffelmayonaise

Lekkere amuse om een feestelijk diner in juiste banen te brengen ! 

INGREDIENTEN

5 eetlepels bloem, 1,5 dl witbier, 20 g verse dille, 1 eigeel, 1 koffielepel citroensap, 1 koffielepel mosterd, 2,5 dl slaolie, 1 eetlepel scampimix, 500 g langoustines, 1 eetlepel truffelolie, 15 g truffelcarpaccio

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2018
  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.

Courgettebloem met vulling van langoustine, coquille en tong

Een recept van chefkok Patrick Van Herck van restaurant "Huis De Colvenier" in Antwerpen

INGREDIENTEN

8 langoustines - 100 g st.-jakobsvruchten - 250 g tongfilets - 1 cl water - 5 cl xeresazijn - 5 cl truffelsap - 5 cl notenolie - 10 cl maisolie - peper - zout - 1/2 eetlepel acaciahoning - 1/2 eetlepel dragon (fijngehakt) - 1/2 eetlepel dille (fijngehakt) - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tartaar langoustine met gebrande jonge makreel en gember

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

€ 200 gram Morbier kaas, € 10 plakjes Bladerdeeg, € 2x een Ei, € 25x Rodepeper, € 150 gram Koriander, € 250 ml Limoensap, € 750 ml Olijfolie, € 750 gram Jonge makreel, € 125 gram Gember, € 750 gram Verse langoustine,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2016
  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.

Langoustinerisotto gekroond met een sabayon van look

Visueel een pareltje, de sabayon lijkt gesteven op het rondje langoustines waaronder de risotto; ik zie mezelf dit na vijf keer nog niet optimaal uitvoeren... Van restaurant de Bokkedoorns

INGREDIENTEN

Risotto: een kleine ui, fijngesneden, 3 eetlepels olijfolie, 250 gram carnaroli rijst, 120 ml witte wijn, 750 ml langoustine bouillon, 2 teelepels versgeraspte parmezaan, 80 ml room, , Sabayon: 3 teentjes look, twee eetlepels olijfolie, 100 ml witte wijn, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teelepel gekneusde witte peperbollen, een laurierblad, drie eigelen, 150 gram boter, zeezout., , 6 langoustines, 1 teelepel witte wijnazijn, 1 teelepel gekonfijte gember, fijngesneden, zout, peper, , Saus: 200 ml langoustinebouillon, een saffraandraadje, zout, peper, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2004
  • Mediterraan Tussengerecht
  •  30-60 min.

Tournedos van noordzeetongfilet en langoustines

...Mechelse asperges, morieltjes en een sausje van vin jaune. Heb dit recept op tv gezien ... zag er erg lekker uit...dus even opgeschreven

INGREDIENTEN

3 tongfilets, - 1 langoustine, - varkenskrepinet, - 2 Mechelse asperges, - 4 morieljes, - gevogeltefond, - vin jaune (is niet goedkoop maar past perfect met dit gerecht, de smaak gaat naar sherry toe), - boter, - peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bouillabaisse

INGREDIENTEN

400gr visfilets, 6dl visbouillon, 2dl droge witte wijn, 2eetl.tomatenpuree, 2 tenen look, 1ui, 1 stengel bleekselder, 1 wortel, 12 mosselen, 4 langoustine, tijm, p+z

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Paella

Paella marinera (mixta) catalaans

INGREDIENTEN

Vis:, :500 gram inktvis (ringen), :500 gram mosselen, :12 grote gambas, :6 langoustine, :500 gram zeebaars, vlees:, :250 gram mager spek, :250 gram frikando, :250 gram runderworstjes, :1 kip (in stukken), :1 konijn (tam in stukken), groente:, :ui 500 gram, :tomaten 1 kg, :4 tenen knoflook Vers, torros brandy (10), 600 gram rijst, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

krab met walnotendressing

Een salade van schaal en schelpdieren

INGREDIENTEN

Mijn 100 ste recept !!!!!, , , , , 250 gr. vlees van krab of rivierkreeft of langoustine, 125 gr. walnoten, 60 ml. walnootolie, 1/3 theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 snee wit brood, 2 eetlepels melk, verse korianderbladen, , 75 ml. citroensap, 2-3 teentjes look,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Hongaars
  •  60-120 min.

risotto profondo mare

INGREDIENTEN

100 gr inktvis, in stukken gesneden, 3 el olijfolie, 200 gr garnalen, gepeld en kleingesneden, 100 gr langoest, in stukken gesneden, 100 gr langoustine, in stukken gesneden, 100 gr Jakobsschelpen, 125 ml droge witte wijn, 2 el tomatensaus, 1 el ui, kleingesneden, 2 el boter, 380 gr carnavoli-rijst, 1 1/2 l visbouillon, 1 el paterselie, fijngesneden, 2 el geraspte Parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verrassende Zwemmers

Oh, oh, wat vreselijk lekker is dit.... Bron: Vladimir Mirodan "The Balkan Cookbook"

INGREDIENTEN

250 gr. vlees van krab of rivierkreeft of langoustine, 125 gr. walnoten, 60 ml. walnootolie, 75 ml. citroensap, 2-3 teentjes knoflook, 1/3 theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 snee wit brood, 2 eetlepels melk, verse korianderbladen, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

spaghetti all`aragosta

Typisch Sardijns gerecht en is te combineren met inktvis en andere soorten vis, schaal- en schelpdieren.

INGREDIENTEN

-1 langoest (langoustine) van 500 gr, -3-4 el olijfolie extra vergine, -4 tenen knoflook, fijngehakt, -1 ui gesnipperd, -4 laurierbladeren, -1 glas droge witte wijn, -1/2 peperoncino, -1 el peterselie, fijngehakt, -200 gr tomatensaus, -400 gr. spaghetti, -zout, -evt. 200 tot 300 gr. vongole

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

crepinettes van scharrelvarkenshaas met langoustines en ....

Crepinettes van Scharrelvarkenshaas,langoustine,five spice,caramel en langoustineolie

INGREDIENTEN

Crepinettes van scharrelvarkenshaas en langoustine, , 1x Scharrelvarkenshaas 160 gr, 3x Langoustine staartjes, 4 gr Five spice (/saffraan/cardamon/steranijs/vanille/korianderbolletjes), 3 gr Sinaasappelzout, 2 gr Zwarte Peper, 15 ml Langoustine olie, 1 x vel Varkens net, 10 gr Peterselie, Caramel: 1 kg suiker/4 dl langoustine bouillon/vanille/zest van sinaasappel en citroen - Langoustineolie : 1 Ltr neutrale olijfolie/750 gr langoustine karkassen/vanille/fleur de sel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  •  
  •  20-30 min.

Romige langoestinesoep of in het Frans : "Bisque de langoustines"

Lekkere feestelijke roomsoep

INGREDIENTEN

75 gram Bloem, 75 gram Boter, 300 gram Wortel, 300 gram Ajuin, 3 liter Visfumet voor soepen, 3 dl Witte droge wijn, 2,5 dl Room, 2 takjes Tijm, 2 kg Langoustine, 150 gram Bleekselder, 150 gram Tomatenpuree, 1,5 dl Arachide olie, 1 teentje Look, 1 dl Cognac, 1 blaadje Laurier, Peper, Zout, Cayennepeper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2017
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aspergebavarois en aspergetaartje

Drie heel aparte, erg lekkere asperge-voorgerechtjes

INGREDIENTEN

750 gr asperges (14 stuks), 150 gr langoustine staarten (netto gewicht), 1 dl room, citroensap, cayennepeper, 2 blaadjes gelatine, verse peper, zout, plak beenham iets dikker gesneden, 1/2 rode paprika (geschild, van zaadlijsten ontdaan en in blokjes gesneden), 1 gesnipperde sjalot, 2 tomaten (ontveld, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden) 1 dl kippenbouillon, 1 vers scharrelei, hard gekookt, 2 el gesmolten boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tong met een vulling van schaaldieren en champagne

INGREDIENTEN

Fumet : 300 g visgraten - 1 kruidnagel - 1 ui - 100 g champignons - 2 takjes groene selder - 4 takjes tijm - 1 blaadje laurier - 1 citroen - 1 ltr water. Vulling : 600 g tongfilets - 1 kreeft (van 450 g) - 1 langoustine - 1 ui - 100 g champignons - 1 takje groene selder - 2 takjes peterselie - 1 ei - 2 cl room - 3 cl water - 100 g basmatirijst - 1 sjalot - 1 krop sla - 1 cl champagne (brut) - 2 eetlepels fijngehakte bieslook - 4 sprietjes bieslook - peper - zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

Zeevruchtencocktail

Geef bij dit heerlijke voorafje verse toost en boter

INGREDIENTEN

-1 grapefruit (partjes zonder vel in stukjes), -75 g champignons uit blik, -75 g gepelde grijze garnalen, -75 g krabvlees uit blik, -sap 1/2 citroen, -zout en witte peper uit de molen, -8 slabladen, DE SAUS:, -50 g mayonaise, -1/2 eetlepel: ketchup,mosterd en geraspte mierikswortel, -scheutje sherry, -enkele druppels tabasco, -1 eetlepel room, GARNERING:, -12 langoustine staartjes (blik), -2 takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Opgevulde rog met Antoon en Elixir d'Anvers

Lekkere gevulde rogreepjes geparfumeerd met basilicum, koriander en bieslook, vergezeld van een sausje van Elixir d?Anvers en Antoonbier een Antwerps biertje dat gebrouwen werd ter ere van het Van Dijckjaar, vanwaar de nieuwe Antwerpse zegswijze : "geef mij maar een Toontje"

INGREDIENTEN

Gefileerde rogvleugel (150 gr p.p.), aardappelklompjes (2 p.p.), langoustine (1 p.p.), Voor de vulling: venkel, eiervrucht, komkommer, champignons, basilicum, koriander, bieslook en een scheutje room., Voor de saus: 1 flesje Antoon op 2 liter visfumet (=10 pers.), Elixir d?Anvers naar smaak, 3 dl room, 1 eidooier., Voor de afwerking: brickdeeg, groene kruiden en rodebietscheuten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

Op zondagochtend altijd mijn favo kookshow, bbc 2 , saterday morning kitchen ( ja idd, zondag is een soort van best off ) , james martin, zelf chef, ontvangt de beste koks van Engeland, verstand van zaken, mooie recepten met een tikje Engelse humor , goed begin van de dag. 

INGREDIENTEN

Beslag:, 200 gr. bloem, 1 tl zout, 1 tl suiker, 7g droge gist, 50ml gin ( origineel is wodka ), 200ml tonic, , dip:, 5 el mayonaise, 25ml sweet chili sauce, 2 tl yuzu sap, das nog wel een dingetje, moeilijk verkrijgbaar, maar goed te vervangen door sap van 1 limoen gemengd met sap van 1 mandarijn of minneola, , , 200 gram gekookt mosselvlees, 6 grote langoustines, gekookt en ongepeld, , Topping:, 2 gesneden bosuitjes, 1 chilipeper in ringetjes, 1 tl verse koriander fijn gehakt, , soepje:, 2el boter, 3 geplette knoflook tenen, 2 el tomatenpuree, 100 gram wortel in blokjes, 50 ml. Brandy, 100 ml slagroom, 300 ml vis of kippen bouillon, zout peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2015
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Moederdag High Wine

Vergeet dat eeuwige moederdag ontbijt , en doe een high wine . ( niet alleen leuk voor moederdag natuurlijk ) na alle high thee , coffee , en ook beers ( ja heren, daar wordt ook aan gewerkt ) is er al een tijd de wine versie , natuurlijk kun je dat bijna overal bestellen , met de geeikte bitterballen etc, erbij. veras je moeder , vriendin etc, met een super gezellige borrel , ik hoef voor de dames niet uit te leggen dat de aankleding van het geheel er ook bij hoort.

INGREDIENTEN

Gang 1 : prosecco:, 6 gekookte langoustine ( echte, dus groot lang etc ) met schaartjes eraan, staat leuk, rest gepeld, staart er ook aan ., 2 el zachte gezouten zeezout boter, 1 el vadouvan, 1 el gesnipperde verse bieslook, , gang 2 : rose droog of zoet, peil je gasten . zorg dat je allebei in huis hebt., diverse crostini, 2 stokbroden in plakjes, chili olie, basilicum olie, neutrale olie, diverse topping, die ga ik niet allemaal uitleggen, zie zaterdag avond snacks recepten ., , gang 3 : chardonnay, 6 plakken fricandeau, 200 gram peper pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, lange stengels selderij zonder blaadjes, geweekt in water ., , gang 4 rioja :, gekoeld, ( ja gekoeld ),zoek er 1 van max 2 jaar oud, een uur van te voren in je koelkast voor serveren ., champignons, 2 eieren, paneer, 2 el boursin knof, ontbijtspek gesnipperd, blokjes blauwe kaas ( ik had castello ), , gang 5 : sake, misschien niet zo verwacht, maar een perfecte afsluiter. en opmaat voor meer ., goede sake van de slijter, 200 gram zalm met huid, 200 gram tonijn vers, 3 el kikoman soya, 1 el poedersuiker, 1 tl chinees 5 kruiden, , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

mousse van coquille st. jacques

20 quenelles

INGREDIENTEN

1) 10 gr. boter en 1 gehakt sjalotje, 2) 400 gr. coquilles of petoncles, 1 blad verse laurier, 1 tak dille en 1 theel. tomatenpuree, 3) sap van 1/2 citroen, 1 dl. witte wijn en 1 theel. cognac., 6 gr. gelatine, 2 dl room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Langoustines in aardappeljasje,saus,koekjes

Langoustines in aardappeljasje, limoengember saus en knoflook koekjes. Fantastisch recept van topkok Koos van Noort van restaurant Kurhaus

INGREDIENTEN

12 stuks langoustines, 2 aardappels, Knoflookkoekjes, 90 gr witte suiker, 25 gr boter, 15 cc water, 40 gr patentbloem, 25 gr gemalen pijnboompitjes, Mespuntje knoflookpasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken nieroogkreeftjes van topkok Erik van Loo

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel deelt een recept van een heerlijk uitgebreid gerecht met ons: gebakken nieroogkreeftjes op sokkels van zoet zuur gekonfijte witlof in een vinaigrette van milde kerrie en zeer fijn gesneden granny-smith appel

INGREDIENTEN

Ingrediënten Zoetzuur Marinade:, 370 ML Azijn, 120 ML Water, 160 GR Suiker, Laurier, Sjalot, Peperkorrels, Zout, , Ingrediënten witlof:, 300 GR Witlof, 25 GR Boter, 25 GR Witte Wijn, 4 GR Zout, Sap van ½ citroen, , Ingrediënten Kerrie Vinaigrette:, 1 eetlepel milde kerrie poeder, ½ Lt. Droge witte wijn, 2 ½ dl. Bouillon, 1 dl rijstwijn, 20 gr gembersiroop, 1 eetl oestersaus, 3 dl arachideolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2007
  •  
  •  60-120 min.

Vissoep Met Langoustines

INGREDIENTEN

800 g visfilets (roodbaars, wijting, tongschar, rode poon,...), 4 gekookte langoustines, 300 g aardappelen, 200 g uien, 200 g wortelen, 300 g tomaten, 30 g Griekse, Romeinse of platte peterselie, 30 g selderij, 1 laurierblad, 1 teentje knoflook, sap van 1,5 citroenen, 1 l water, olijfolie, zut en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.

Langoestines met gebakken vijgen

Serveer als voorgerecht of bijvoorbeeld voor oudejaarsavonddiner eens een lepelhapje van smakelijke langoustines met gebakken vijg. Heel bijzonder en één-twee-drie klaar!

INGREDIENTEN

12 langoestines, 5 vijgen, 150 gr gemengde groene sla, 3 el olijfolie, 1 dessertlepel vloeibare honing, zout en peper., 1 sjalotje, 5 cl witte wijn, 40 gr boter, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

kleine gerechtjes van langoustines als tapas

Een recept van Jonnie Boer: vier bereidingen.

INGREDIENTEN

16 superverse langoustines; 4 kleine pijlinktvissen van 25 g elk; 1 zakje inktvisinkt; zonnebloemolie; pastis; 4 sneden pata-negraham; 2 gaargestoofde varkenswangen; 1 gemberknol; peper en zout; 4 plakjes ganzenlever; 100 g kataifideeg; 1 kg tomaten; 5 g gelatine; citroenalsem

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Vissoep Uit De Noordzee

INGREDIENTEN

Visfumet voor de bouillon 5 l :, 2 kg graten en koppen van vis, (bij voorkeur tong, tarbot, of, griet)., 50 g boter, 5 l water, 1 fles droge witte wijn, = kg uien, < kg sjalotten, = koffielepel gebroken peperbollen, 250g champignons, tijm, laurier en een botje, peterselie, , Garnalenbouillon voor de vissoep, Voor 10 personen :, 750 g ongepelde garnaal, 2 grote uien, 2 sjalotten, 2 wortelen, 2 teentjes look, 5 cl olijfolie, = glas cognac, 2 soeplepel tomatenpuree, 1 glas droge witte wijn, 4 l visfumet., , De vissoep, Voor 10 personen :, 4 stuks witte prei, 1 kleine groene selder, 2 sjalotten, 2 grote tomaten, 20 g kervel, 1 teentje look, 5 cl olijfolie, 4 zeetongfilets, 150 g zeeduivelfilet, 200 g grietfilet , 4 wijtingfilets, 200 g schelvis, 200 g rode poonfilets, 150 g versgepelde garnalen, 8 grote langoustines, 4 l bouillon van garnalen.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Langoustinesla met kerrie

Gemakkelijk en erg lekker

INGREDIENTEN

24 gekookte langoustines ; 1 rijpe mango ; 4 soeplepels korstjes ; 3 soeplepels mayonaise ; 1 koffielepel kerrie ; 1/2 citroen ; 1 potje natuur yoghurt (125 g) ; 4 mooie slabladen ; waterkers ; peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top