Lamsfilet met gebakken lamsoren en nieuwe aardappeltjes
Lamsoren is een zeegroente die vooral op de Waddeneilanden voorkomt. Het heeft een heerlijk zilte smaak, maar minder zout dan zeekraal. Kunt u de lamsoren niet krijgen, dan is in dit recept evt. ook wilde spinazie een goede vervanger. De in dit recept gemaakte lamsfond kan ook al een of meerdere dagen vantevoren gemaakt worden. Dit gerecht komt uit de keuken van Hotels van Oranje in Noordwijk. …
Ingrediënten 4 recipe.people
* 4 x 160 gram lamsfilet, , * 300 gram lamsbotten, , * 200 gram lamsoren of wilde spinazie, , * 600 gram nieuwe aardappeltjes (kriel), , * 50 gram wortel, , * 50 gram uien, , * 1 knoflook teen, , * 1 sjalotje, , * 50 gram prei , , * 3 dl rode wijn, , * 2 laurierblaadjes, , * 1 bosje peterselie, , * 10 stuks peperkorrels, , * 1 eetlepel gezeefde bloem, , * boter