Soep met lamsvlees
1 kg lamsbouten 2,5 l water 3 preien, in dunne ringen 3 wortels, in blokjes van 2 cm 2 uien, in blokjes van 1 cm 1 kop gerst, goed wassen 2 teentjes knoflok, geperst gemalen peper ? kop fijngehakte peterselie
Vlees ontdoen van vet en pezen en in blokjes van 1 cm snijden. Vlees water, groenten en gerst in een diepe, zware pan doen en aan de kook brengen. Met het deksel op de pan ca.1 uur op laag vuur laten sudderen. Verwijder het schuim dat aan de oppervlakte ontstaat. Voeg knoflook en peper toe, roer de peterselie erdoor en laat het geheel nog 1 uur, zonder deksel, sudderen. In warme soepkommen serveren en met peterselie garneren.
- Iers
- > 120 min.
- Geplaatst op11-08-2004Iers> 120 min.
Soep met lamsvlees
Kg lamsbouten, , 2,5 l water, , 3 preien, in dunne ringen, , 3 wortels, in blokjes van 2 cm, , 2 uien, in blokjes van 1 cm, , 1 kop gerst, goed wassen, , 2 teentjes knoflok, geperst, , gemalen peper, , ? kop fijngehakte peterselie, , 1 takje peterselie,als garnering., ,
- Iers
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2004Iers60-120 min.
fata (soep van lamsvlees en bonen)
Khoubiz: recept is moeilijk te vertalen, maar kan worden verkregen in Arabische winkels. Het is een soort brood.
1 1/2 pond lamsvlees zonder bot
- Arabisch
- > 120 min.
- Geplaatst op01-08-2002Arabisch> 120 min.
Soep van Linzen en lamsvlees
Veel werk, maar wel lekker.
300 gr lamsvlees, 2 el olijfolie, 2 middelgrote uien, 150 gr knolselderie, 700 gr tomaten, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, ? tl gemalen kaneel, ? tl gemberpoeder, ? tl geelwortel, 150 gr oranje linzen, 40 gr rijst, citroensap, zout en versgemalen peper
- Marokkaans
- > 120 min.
- Geplaatst op16-11-2001Marokkaans> 120 min.
Soep met lamsvlees en linzen
Een gerecht uit Marokko, het land van melk en honing. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel.
300 gr lamsvlees, 2 el olijfolie, 2 middelgrote uien, 150 gr knolselderie, 700 gr tomaten, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, 1/4 tl gemalen kaneel, 1/4 tl gemberpoeder, 1/4 tl geelwortel, 150 gr oranje linzen, 40 gr rijst, citroensap, zout en versgemalen peper,
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2002Marokkaans30-60 min.
soep met lamsvlees en linzen
250 gr. lamsvlees (van de bout), in stukjes, 2 el. olijfolie, 2 uien, fijn gesneden, 200 gr. knolselderij, in stukjes, 4 el. fijngesneden peterselie, 6 el. fijngesneden koriander, 750 gr. tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukjes, 1/4 tl. gemalen kaneel, 1/4 tl. gemberpoeder, 1/4 tl. saffraanpoeder, zout, peper, 200 gr. oranje linzen, 50 - 75 gr. witte rijst, citroensap.,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-09-2002Nederlands60-120 min.
Soep
Lekkeren pittige soep
Ca. 500gr mager lamsvlees in blokjes gesneden 1 stevige wortel geschrapt en in schrijfjes gesneden 1 ui anderhalfliter water zout peper naar smaak 6 el boter 50gr bloem 3 eierdooiers 4 el citroensap.garneren met 3 el boter 1el paprikapoeder een snufje cayenne peper
- Turks Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-08-2002Turks Voorgerecht> 120 min.
Harira (soep van kikkererwten, lamsvlees en koriander)
Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd Een Maaltijdsoep die verrassend lekker is
2 el olijfolie, 2 kleine uien - gesnipperd, 2 grote tenen knoflook - geperst, 1 1/2 tl gemalen komjn, 500 gr lamsschouder - in stukjes, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1 laurierblad, 2 el tomatenpuree, 1 liter runderbouillon, 3 blikjes kikkererwten a 400 gr uitgelekt en afgespoeld, 800 gr tomatenstukjes uit blik, 2-3 el koriander - fijngehakt, extra virgine olijfolie voor erbij, koriander ter garnering
- Marokkaans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-01-2016Marokkaans> 120 min.
Soep
Bijzonder soepje met lamsvlees
150 gr lamsbout zonder been - 1 venkelknol - 1 dunne prei - 75 gr peultjes - 1/2 zakje verse provencaalse kruidenmix - 1 eetl olijfolie - 1 groentenbouillontablet - 1 1/2 dl room culinair - zout - peper - 1 zakje geraspte parmezaanse kaas - 2 eetl Pernod
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2002Mediterraan30-60 min.
Erwtensoep met lamsvlees
Sulu Khingal, een traditioneel Azerbaijan's gerecht is een erwtensoep met lamsvlees en zelfgemaakte pasta. De speciale smaak wordt aan dit gerecht gegeven door de kruiden.Sulu Khingal wordt geserveerd bestrooid met mint. Daarbij wordt een flesje wijnazijn op tafel gezet om zelf de zurige smaak te maken die je hebben wilt.
400 gr lamsvlees, 100 gr. bloem, 1 ei, 75 gr. gedroogde erwten, 75 gr. gesmolten boter, 75 gr. ui, wijn, azijn, groene kruiden, gedroogde munt, kruiden naar smaak, zout,
- Russisch
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-2002Russisch> 120 min.
Linzensoep Met Lamsvlees
Met roggebrood erbij, een lekkere maaltijdsoep
375 gram rode linzen, 2 liter koud water, 500 gram lamsschouder, 2 eetlepels olie, 1 pakje soepgroenten, 1 tengel peterselie, 2 takjes rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 10 witte peperkorrels, 250 gram wortelen, 500 gram aardappelen, bouillonpoeder, zout en versgemalen peper, 1,25 dl. rode wijn,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-10-1999Hoofdgerecht60-120 min.
Maaltijdsoep met lamsvlees
Een maaltijdsoep maken is niet alleen makkelijk en lekker, één kom hiervan en je gaat met een voldaan gevoel van tafel. Deze soep zit boordevol groenten, stukjes mals lamsvlees en pasta.
600 g lamsschouder, in blokjes, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 150 g groene aspergepunten, bussel raapjes, 200 g wortelen, 2 stengels prei, 2 stengels selder, 4 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 1 blik witte bonen, gespoeld, uitgelekt, 600 ml groentebouillon, 600 ml lamsbouillon, olijfolie, peper en zout, , Afwerking :, 150 g kleine pasta, 2 lente-ui, in ringen, 2 el gebakken uitjes, 2 el pompoenpitten
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-11-2019Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
erwtensoep met lamsvlees
Recept zus - Minder machtig dan met varkensvlees en heel lekker
3 liter water - 1 pond lamsbout in blokjes gesneden - 1 pond spliterwten - 2 preien - 2 grote winterpenen - 1 selderijknol - 3 uien - 4 tenen knoflook -4 tuinkruiden-bouillonblokken -thijm - basilicum - en wat verse peterselie - peper - zout - en twee, eetlepels creme frache,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-2001Nederlands60-120 min.
Linzensoep met lamsvlees
? 3 eetlepels olijfolie, ? 300 g lamslappen, in blokjes, ? 1 rode ui, gesnipperd, ? 1 blikje tomatenpuree (70 g), ? 2 theelepels paprikapoeder, ? 1 envelopje saffraan, ? 1 blik tomatenblokjes (400 g), ? 1 zakje verse selderij, (50 g), grofgehakt, ? 1 1/2 liter vleesbouillon (van tablet), ? 50 g bloem, ? 1 blik linzen (400 g), uitgelekt,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-01-2004Nederlands60-120 min.
Minestrone Met Lamsvlees
Italiaanse maaltijdsoep
*600 gram lamsschouder zonder bot, *2 uien, *75 gram boter, *2 teentjes knoflook, * 1 liter vleesbouillon, *halve liter droge witte wijn, *1 theelepel thym, *1 theelepel rozemarijnnaaldjes, *1 stengel bleekselderij, *2 kleine rode paprika's, *2 vleestomaten, *150 gram sperziebonen(diepvries), *100 gram doperwten(diepvries), *1 klein potje witte bonen, *100 gram (spiraal)macaroni, *zout & versgemalen peper, *tabasco*ca 100 gram geraspte oude kaas,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2000Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Linzensoep met lamsvlees
3 el olijfolie, 300 g lamslappen (in blokjes), 1 gesnipperde rode ui, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 tl paprikapoeder, 1 envelopje saffraan (Silvo), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 50 g verse selderij (grof gehakt), 1,5 l vleesbouillon van tablet, 50 g bloem, 1 blik linzen (400 g) of gedroogde linzen volgens gebruiksaanwijzing laten weken
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-01-2004Hoofdgerecht60-120 min.
Wittebonensoep met lamsvlees
Overheerlijke soep uit het zuiden
250 g droge witte bonen, 2 lamsboutsneden (beenhouwerij) (of Colruyt-diepvriesvlees; dungesneden), 2 uien, 1 teentje knoflook, 1.5 L groentebouillon (1,5 blokje opgelost in 1,5 L heet water), 1 eetl. olijfolie, 1 capsule saffraan, peper en zout, , Voor de broodjes met rouille:, , 8 sneden voorgebakken wit stokbroodje, 1 aardappel, 2 teentjes knoflook, 1 eidooier, 2 dl olijfolie, 4 eetl. olijfolie, 0.5 koffiel. paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-02-2017Belgisch60-120 min.
Marokkaanse pompoensoep
Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.
* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2007Marokkaans30-60 min.
- Eigen recept
Goedgevulde linzensoep met lamsvlees en rookworst
Dit is een heerlijke maaltijdsoep met 4 soorten linzen!!! Het is een enorme pan voor zo`n 15 liter soep, dus even de ingredienten delen als je een "gewone"pan wil klaarmaken. (meestal heb je dan zo`n 3 a 400 gram linzen nodig, een kilo vlees en een zakje groenten voor erwtensoep voor de goede verhouding Deze soep is voor iedereen een aanrader, `t is een gewone linzensoep met net dat beetje meer .... heb inmiddels veel complimenten gekregen van m`n vrienden.
1 kilo Linzen; 200 gr rode, 300 gr groene, 300 gr bruine en 200 gr zwarte (deze zijn allemaal te koop in de natuurwinkels), 2 kilo lamsvlees met bot (lamsnek bijv.), 1 knolselderij, 3 prei, 4 uien, 3 winterwortels, 2 blikken ontvelde tomaten in blokjes, 4 theelepels komijnpoeder, 2 rode pepers (zonder zaadjes), 6 knoflooktenen, 1 bosje selderij, boullionblokjes (lekkerste zijn die van een turkse winkel op basis van olijfolie), 6 laurierblaadjes, 6 stukjes foelie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-10-2008Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Apgusta adas (linzensoep met lamsvlees)
500 gr mager lamsvlees in blokjes, 200 gr rode linzen, 1 fijngehakte ui, de schil van 2 citroenen of limoenen, mespunt saffraan, sap van 1 citroen of limoen, 7 1/2 dl runderbouillon of water, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper en, 1/4 fijngesneden witte kool, ,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2002Internationaal0-10 min.
Apgusta adas (linzensoep met lamsvlees)
500 gr mager lamsvlees in blokjes, 200 gr rode linzen, 1 fijngehakte ui, de schil van 2 citroenen of limoenen, mespunt saffraan, sap van 1 citroen of limoen, 7 1/2 dl runderbouillon of water, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper en, 1/4 fijngesneden witte kool
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Arabisch0-10 min.
- Eigen recept
Wintersoep met Lamsvlees van Ellen
Goed gevulde maaltijdsoep voor koude winterdagen met ouderwetse groenten.
2 winterwortelen, in blokjes, 2 raapjes, in blokjes, 100 gr groene linzen, afgespoeld en uitgelekt, 1 blik kikkererwten afgespoeld en uitgelekt, 450 gram lamstoofvlees in stukjes, 1 grote ui, gesnipperd, 4 grote rijpe tomaten, ontveld ontpit in blokjes, 100 gram rijst, 1 theel kurkuma, ¼ theel gemberpoeder, ¼ theel Kaneel, ¼ theel paprikapoeder, 1 gr saffraanpoeder, 2 eetl koriander, vers fijngehakt, 4 eetl platte peterselie, vers fijngehakt, Peper, versgemalen, Zeezout, versgemalen, 2 dl water., enkele blaadjes koriander
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-02-2011Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Marokkaanse groentesoep met lamsvlees en vermicelli
300 gr lamsschouder2 eetlepels olijfolie1/2 theelepel zwarte peper1 theelepel gemberpoeder2 vleesbouillontablettenzout500 gr worteltjes300gr knolselderij met groen150 gr prei350 gr tomaten1/2 bosje koriander1 klein blikje tomatenpuree50 vermicelli150 gr rundergehakt, ,
- Marokkaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-05-2002Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
Turkse soep
Peulvruchtensoep met lamsvlees
50 gr kikkererwten, een nacht geweekt, 50 gr grote witte bonen, een nacht geweekt, 50 gr bulghur, 100 gr lamsvlees, in blokjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 2 wortels, in blokjes, 1 eetlepel fijngehakte verse munt, 1 eetlepel gedroogde oregano, 2 tomaten, in blokjes, 4 hele rode Spaanse pepers, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel koriander, 1 theelepel kaneel, 1 liter runderbouillon, Koudgeperste olijfolie, Peterselie,
- Turks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-2003Turks Hoofdgerecht> 120 min.
Servische soep
3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 2 takjes peterselie, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje, 1 kg lamsvlees (borst), 2 el olie, zout, peper, 150 g rijst, 1 el azijn
- Joegoslavisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-09-2011Joegoslavisch60-120 min.
iran: abgusta adas (linzensoep met lamsvlees)
500 gr mager lamsvlees in blokjes, 200 gr rode linzen, 1 fijngehakte ui, de schil van 2 citroenen of limoenen, mespunt saffraan, sap van 1 citroen of limoen, 7 1/2 dl runderbouillon of water, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1/4 fijngesneden witte kool, ,
- Arabisch
- > 120 min.
- Geplaatst op02-02-2000Arabisch> 120 min.
Harira (Marokkaanse soep)
2 rode uien/2 teentjes knoflook/300 gr lamsvlees/3 eetl. olijfolie/1 eetl.koenjit/1 bl. kikkererwtjes (400gr)/1 pak soep-it basis-tomaat(1 ltr.)/50 gr.vermecelli/6 takjes peterselie/? eetl. suiker//zout/versgemalen peper
- Marokkaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-08-2002Marokkaans Voorgerecht60-120 min.
harira
Zoals mijn moeder het altijd maakt
2 el olijfolie, 225 g mager lamsvlees in blokjes, 1 ui gesnipperd, 1/4 knolselderij in heel fijne blokjes, 1 prei in fijne ringen, 2 wortels in kleine blokjes, 115 g kikkererwten 1 nacht geweekt en uitgelekt, 1 tlp gemalen gember, 1,5 l water, 115 g rode linzen, zout en peper, 400 g tomaten ontveld zonder zaadjes en in blokjes, 1 el tomatenpuree, 1 tl kaneel, 1 rode paprika van zaadlijsten ontdaan en in stukjes, 50 g vermicelli, 1 bosje koriander gehakt, 1/2 bosje selderij, partjes citroen,
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-1999Arabisch60-120 min.
Meatydamia Nwankwo soep
Een mooie Afrikaanse vervlechting van smaken: heerlijk lamsvlees in samenspel met vis, subtiel gebalanceerd met kruiden, doorspekt met groenten en dit in een geheel van een op macadamia noten en tomaten-gebaseerde saus, ofwel Meatydamia Nwankwo soep! (Ode aan Nigeriaans voetbal-legende Nwankwo Kanu).
500 gram lamslappen (in blokjes gesneden), 1 witte ui (elipsvormige gesneden), Olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel oregano, Zout en zwarte peper (naar smaak), 500 gram kabeljauwhaas (graten verwijderd en de vis in kleine stukken gesneden), 50 gram haricoverts (gesneden in 3 stukken), 100 gram geroosterde Macadamianoten (ietwat gecrushed met de vijzel)
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2012Afrikaans20-30 min.
Broth (Schotse soep)
Deze soep heeft 2 typisch Schotse ingrediënten: schapevlees en gort. Deze soep wordt niet alleen in Schotland gegeten, maar in heel Groot-Britannië. Een broth is een "Schotse soep". Men kan er ook nog 1 dessertlepel fijngeknipte peterselie indoen.
2 preien, 2 wortels, 2 raapjes, 1/2 struik bleekselderij, 1 ui, 500 g lamsschouder, 1 laurierblaadje, 3 el gort, zout, peperkorrels
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-09-2011Engels60-120 min.
Libische soep met couscous
Exotische soep
-2 th lepels korianderzaadjes en 2 th lepels komijnzaadjes, -2 eetlepels olie, -1 grote ui (gesnipperd), -2 geperste lookteentjes, -2 th lepels pimentpoeder, -1 eetlepel chilipoeder, -200 g mager lamsvlees (klein gesneden), -1 blikje tomatenpuree, -1 groen Spaans pepertje (fijngehakt en zonder zaadjes), -3 th lepels suiker, -1 l water, -0,5 l sterke lamsbouillon, -100 g droge kikkererwten (1 nacht geweekt in 2 dl koud water), -zout naar eigen smaak, -50 g couscous, -1 eetlepel fijngehakte peterselie, -1 eetlepel fijngehakte munt
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2002Afrikaans60-120 min.
Abguste mifeh, soep met gedroogde vruchten
350 gr lamsvlees, 1 kop gele spliterwten, 1 gesnipperde ui, 3/4 liter water, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel korianderpoeder, een mespuntje verkruimelde saffraan, 1 theelepel kurkuma, 1/2 kop in stukjes gehakte gedroogde abrikozen en pruimen, 1 eetlepel citroensap,
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2002Arabisch0-10 min.
Abguste mifeh (soep met gedroogde vruchten
350 gr lamsvlees, 1 kop gele spliterwten, 1 gesnipperde ui, ? liter water, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel korianderpoeder, een mespuntje verkruimelde saffraan, 1 theelepel kurkuma, 1/2 kop in stukjes gehakte gedroogde abrikozen en pruimen, 1 eetlepel citroensap
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-08-2002Arabisch0-10 min.
Traditionele Marokkaanse harira-soep
Gewoon proberen!
Lamsvlees (450 gram), Linze (100 gram), Kikkererwt, gedroogde, geweekte (100 gram), Tomaat (4 groot), Rode ui (1 st.), Citroen (1 st.), Tomatenpuree (1 blik), Kaneel (1 tl.), Komijn (1 tl.), Cayennepeper (1 tl.), Gemberpoeder (1 tl.), Peterselie, verse (1 bosje), Koriander, verse (1 bosje), Saffraan, Peper, rode (1 grote), Boter (50 gram), Water (1 liter), Bloem (1 el.), Peper, Zout, ,
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2000Afrikaans20-30 min.
Pindasoep uit Ghana
Deze soep kreeg ik van Ndemupa, mijn " Ovambo dochter" uit Namibië..
400 g gaar gekookt vlees in stukjes gesneden (kan lamsvlees geitenvlees, rundvlees, kip of varkensvlees zijn of een combinatie ervan), 250 g fijn pindakaas, 1 ui, fijn, 2 lente-uitjes, in ringen, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 t rozemarijn, heel fijn, 250 g gepelde tomaten in blokjes, 40 g tomatenpuree, 1 groene paprika in smalle reepjes gesneden, 1 rode peper, fijn (of sambal), zout, peper, 2 liter bouillon (afhangende van welke vleessoort jij gebruikt in soep), 200 g Pilchard in hete saus of een andere soort vis in hete saus. (zij schreef, zolang het niet haaien of dolfijnen zijn ha ha.....) Jij kan ook verse vis gebruik., olijfolie
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-03-2008Afrikaans60-120 min.
Linzensoep
Linzensoep op Turkse wijze
300 gr bruine Linze, 300 gr lamsvlees, 2 uien, 2 teen knoflook, 1 rode peper, 2 vlees tomaten, 1 aardappel, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 1 prei, 3 eetlepels olie, 1 theel. djinten, enkele takjes selderij, 2 liter bouillen, 1laurierblad, peper/zout
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-1998Turks Hoofdgerecht30-60 min.
Traditionele Marokkaanse Harira-Soep
Traditionele Marokkaanse Harira-soep
450 gram Lamsvlees, 100 gram Linzen, 100 gram Kikkererwten, gedroogde, geweekte, 1 Rode ui, 1 Citroen, 1 blikje Tomatenpuree, 1 theelepel Kaneel, 1 theelepel Komijn, 1 theelepel Cayennepeper, 1 theelepel Gemberpoeder, 1 bosje Peterselie, verse, 1 bosje Koriander, verse, Saffraan, 1 grote Peper, rode, 50 gram Boter, 1 liter Water, 1 eetlepel Bloem, Peper, Zout
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2000Marokkaans Hoofdgerecht20-30 min.
CHORBA
Stevig gevulde Marokkaanse soep met lamsvlees en groenten
* 150 gram gekookt lamsvlees, * 2 fijngehakte uien, * 150 gram wortels, * 200 gram aardappels, * 150 gram courgettes, * 80 gram boter, * 1 eetlepel tomatenpuree, * 1 eetlepel gehakte verse koriander, * snufje piment, * 1 bouillonblokje, * 80 gram vermicelli, * zout en peper., ,
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2004Marokkaans30-60 min.
Lamssoep
1 1/5 liter schapenbouillon * stukje lamsvlees * soepgroenten * 40 gram parelgort.
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2005Turks30-60 min.
Harira
Marokkaanse soep met lamsvlees en linzen. Wordt vaak als eerste gegeten na de vastenperiode
250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes, *2 el olijfolie, *2 uien, fijngesneden *200 gr knolselderij, in stukjes, *4 el fijngesneden peterselie, *6 el fijngesneden koriander, *750 gr tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in stukjes, *1/4 tl gemalen kaneel, *1/4 tl gemberpoeder, *1/4 tl saffraanpoeder, *zout en peper, *200 gr oranje linzen, *50-75 gr rijst, *citroensap
- Marokkaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-10-2001Marokkaans60-120 min.