KIP TIKKA MASALA
DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.
6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen
Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kasrasp in een kom.hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.verhit eenflinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.wanneer ze beginnen te ploppen,mogen ze samen met de paprikapoeder,komijn,gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.doe de helft van dit mengsel in een kom,roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij.hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur baken,zonder bruin te laten worden-als het goed is,begint het al heerlijk te ruiken!doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan.roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen.laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden.zet hem even opzij.bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door.proef de saus en breng hem zonodig op smaak.zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2004Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Irish Stew (Ierse stoof)
De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.
- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2013Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Lamsvlees
Onder het moto schapie schapie lekker vlees!!
*Lamsvlees, pak wat je lekker vind ik heb lamsstukken gedaan (flinke).TIP: bij de turk verkopen ze altijd lamsvlees dus..., *Verse koriander, thijm en rozemarijn., *Vers gemalen peperkorrels., *Sjalotjes., *Knoflook., *Citroen en olijfolie., *Gerookte spekjes of bacon., *Zout.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-08-2005Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Roti Met Kip Of Lamsvlees
Naast de verschillende roti recepten die ik op Smulweb tegenkom is dit mijn roti versie - lekkuhr!
300 g kip- of lamsvlees;2 teentjes knoflook; 2 kopjes water; 1 ui; 2 el olie; 2 el kerrie massala; 1 tl ve-tsin; 1 a 2 bouillonblokjes; 6 middelgrote aardappelen; 1 afgestr. el tomatenpuree; kouseband; witte kool; 2 gepelde hardgekookte eieren; evt. halve peper; en alleen indien nodig zout naar smaak
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-1999Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Lamsvlees
Koken op de camping.
2 el. olijfolie1 el. citroensap1 tl. oreganopeper500 gr. lamsvlees in stukkenevent. knoflook, laurierbladen en ui
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-200330-60 min.
lamsvlees
Romertopfrecept
500 gr magere lamslappen in blokjes, 100 gr bacon in reepjes, 2 gesnipperde uien, 1 teentje knoflook, 2 tomaten in plakjes, 500 gr gesneden soepgroenten, 1 1/4 dl zure room, 1/2 liter vleesbouillon (tablet), 2 theelepels hete kerriepoeder, zout, peper, 250 gr rijst, 2 hardgekookte eieren, gehalveerde kerstomaatjes,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-06-1999Hoofdgerecht> 120 min.
LAMSVLEES
1 lamsbout, zout, peper, salie, 75 gram boter, Saus:, 2 eetlepels boter, 1 gesnipperde ui, 1 dl droge witte wijn, 1 pak gezeefde tomaten, snufje tijm, 1 theelepel suiker, ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-03-2003Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kebab
Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.
500 gram gehakt half om, 1 ui, geraspt, 1 tl paprika poeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1/2 tl kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 bosje koriander, 5-6 blaadjes munt, 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie, 1 teentje knoflook
- Multi-cultureel
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2012Multi-cultureel10-20 min.
Turks stoofpotje
Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.
500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-05-2005Turks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
"Atlas"-tajine met lamsvlees en courgettes
Dit is een tajinegerecht zoals dat wordt bereid tijdens de Ramadan bij de berbers in het Atlasgebergte in Marokko.
500 gram lamsvlees;, 3 courgettes;, 1 fijngehakte ui;, een paar kleine vastkokende aardappelen;, 1 rode paprika;, 1 grote vleestomaat;, 2 tenen knoflook;, 2 eetlepels olijfolie;, 1/2 bosje fijngehakte verse koriander;, 1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;, kurkuma, zwarte peper en zout naar smaak;, een beetje thijm;, 1/2 ingelegde citroen.,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-09-2008Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Galia
Prive-recept, gekregen van de kok van een klein restaurantje in Quarzazate in Marokko. Pittig en erg lekker, authentiek Marokkaans
1 ui, 2 tomaten, 2 teentjes (of meer) knoflook, 1 bosje verse koriander, 400 gr. lamsvlees (of lamsgehakt, ook lekker), een theelepel:, - saffraan, - kaneel, - komijn, - paprikapoeder, - cayennepeper, 1 ei, olijfolie, boter, peper, citroensap,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2001Marokkaans Hoofdgerecht10-20 min.
Tajine met lamsvlees, champignons en olijven
De tajine is een geglazuurde terracotta ovenschaal met een kegelvormige deksel. De gerechten die in de schaal met het deksel er op worden bereid noemt men in Marokko eveneens een tajine. Zonder die schaal en het deksel kun je de tajine ook in een gewone stoof- of braadpan bereiden. Je hoeft er lang niet altijd een oven voor te gebruiken.
250 gram lamslappen, in stukjes (ca. 3 cm.) gesneden, 1 theel. bruine basterdsuiker, 1/2 theel. zout, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, 1/2 theel. kaneelpoeder, 1/2 theel. gemberwortelpoeder, 2 eetl. (olijf)olie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt, 100 gram kleine champignons, schoongemaakt, 8 groene olijven, gehalveerd, ontpit,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-09-2003Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen
Van dit heerlijke gerecht hebben we echt gesmuld. Het gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Een recept uit de Volkskrant van Adriaan Jaeggi. Echt een aanrader!
500 gram lamsbout in blokjes (ik gebruikte lamsboutplakken a la minute van AH) - 1/2 struik bleekselderij - 1 (rode) ui - 2 blokjes kidneybonen - 2 eetlepels Indiase currypasta - 1 blikje kokosmelk (250 ml) - 1 (of meer) rode peper - 1 eetelepel zonnebloemolie of arachideolie - peper en zout - 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2004Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Lamsvlees met aardappelen
Heerlijk lamsvlees breid op Griekse wijze
6 el. olijfolie, 3 teentjes knoflook, 600 gr. lamsvlees (1 stuk), peper & zout, 1 kg. aardappelen
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-05-2002Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Lamsvlees met venkel
Heerlijk
800 gr. lamsvlees in blokjes4 eetl. olijfolie1ui400 gr. tomatenz&p650 gr. knolvenkel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
tajine met lamsvlees
Tajine is de naam van de vuurvaste aardewerken schaal met hoog, taps toelopend deksel. Het gerecht dat in deze schaal bereid wordt heet ook tajine.Het is een heerlijk Marokaans gerecht.
* 1 kg lamsvlees (van de bout), in stukken * 2-3 el olijfolie * 1 teentje knoflook, fijngesneden * 1/4 tl saffraanpoeder * 1/4 tl gemalen komijn * 1 tl gemberpoeder * 600 g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken * 750 g sperziebonen, gehalveerd * zout, peper * 1/2 ingelegde citroen, in reepjes * 50 g groene olijven * 2-3 el fijngesneden peterselie * 5 dl water
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-08-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Turks lamsvlees
Turks lamsvlees
600 g lamsvlees van de bout *, teentje(s)knoflook *, zout *, peper *, 2? dl bouillon(van lamsvlees) 50 g rozijnen *, 2 eetlepels tomatenpuree *, 3 uien *, 4 eetlepels olijfolie *, 50 g gepelde paranoten *, 1 eetlepel boter *, enkele draadjes saffraan *,
- Turks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-2003Turks Bijgerecht0-10 min.
ovenschotel lamsvlees
Heerlijke bourgondische lamsovenschotel.
1 kg lamsvlees, 6 teentjes knoflook, 1 kg aardappelen, 1 bakje champignons 250 gr, 1 pot zilveruitjes, 5 eetlepels olijfolie
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2000Frans30-60 min.
Lamsvlees met aubergines
4 Ons lamsvlees in stukjes, 2 Aubergines, 2 Uien, Klein blikje tomatenpuree, Blik gepelde tomaten (of vers), 2 Eetlepels citroensap, Halve theelepel kaneel, 1 Theelepel kurkuma, Kopje water, Peper, Zout, Olie
- Iraans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2011Iraans Hoofdgerecht30-60 min.
Kikkererwtenschotel met lamsvlees
300 g gedroogde kikkererwten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 400 g lamsvlees (lamsbout zonder been), 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kaneelpoeder, versgemalen zwarte peper, zout, 4 el olijfolie, 2 vleesbouillontabletten, 1 blikje tomatenblokjes, 2 takjes munt,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-10-2000Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
LAMSVLEES MET ABRIKOZEN
EEN HEERLIJK RECEPT WAT UITSTEKEND IN DE TAJINE GEMAAKT KAN WORDEN.GEEF ER COUSCOUS BIJ EN JE HEBT TEVREDEN KLANTEN AAN TAFEL
, , 250 g lamsvlees in stukje, 2 el olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, halve el komijn, 50 g gedroogde abrikozen, 1 tl tomaten puree, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 tl bruine suiker, zout en vers gemalen peper, , , , , , , , , , , , , , ,
- Marokkaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2006Marokkaans20-30 min.
Ragout van lamsvlees
500 gr lamsvlees (lende), boter, 4-5 teentjes knoflook, peterselie, gemalen oude kaas, 2 eieren, 1/2 citroen, peper, zout,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-02-2002Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
GRIEKS LAMSVLEES
2 ons lamsvlees, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 dl bouillon, 1 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, peterselie.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Lamsvlees met Pompoen
Kadoo Gosht
350 gr lamsvlees, 350 gr pompoen, 1 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl koenjit, 1 tl garam masala, 2 tl zout, 2 el olie, 1 ui gesnippert, 1 el gember-knoflook pasta, 100 gr tomaat, 1 groene chilipeper fijngehakt, 3 el verse koriander gehakt.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2004Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Mongools lamsvlees
Kruidige stukjes lam uit de wok.
400 g mager lamsvlees, 1 tl geperste knoflook, 2 tl gehakte gember, 1 el donkere sojasaus, 1 el droge sherry, 1 el sesamolie, 1 tl maizena, 1 ui, 1 el olie, 2 tl sesamzaad (naar keuze).
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-05-2005Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
Lamsvlees met een korstje
Lamsvlees met een korstje naar een Italiaans recept waarvoor vroeger schapenvlees werd gebruikt. Met lamsvlees smaakt het een en ander beter. De smaak van het lamsvlees is dan ook vele malen minder sterk dan die van het schaap.
4 dunne plakken mals lamsvlees, bij voorkeur van de bout, elk ca. 100 gram, - zout, - zwarte peper uit de molen, - 3 eetl. olijfolie, - 1 (rode) ui, ragfijn gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 Italiaanse Roma tomaten, ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes (0,5 cm) gesneden, - 1 rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes (0,5 cm) gesneden, - 150 gram grof geraspte jong/belegen Goudse kaas,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Lamsvlees met groentenlinten
600 gram lamsvlees, 1 courgette, 1 wortel, 2 preistengels, 1 gele of rode paprika, boter, 1 deciliter lamsfilet, 1 deciliter witte wijn, 2 takjes rozemarijn, 1 1/2 deciliter room,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Lamsvlees Gesmoord
Lamsvlees (in de snelkookpan, maar dat hoeft niet) gebraden en tot draadjesvlees gesmoord.
750 ons lamsvlees in grote dobbelstenen (haal die maar bij de Marokaanse of Turkse slager, veel goedkoper). 1 literblik gepelde tomaten, knoflook en een flinke bos peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-1999Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Tagine van lamsvlees
200 gr gedroogde pruimen, 1 kg uien, 200 gr worteltjes, 250 gr doperwtjes (diepvries), 750 gr. lamsvlees in blokjes, zout en versgemalen peper, 1 kaneel stokje, enkele saffraandraadjes, 2 eetl. geraspte gemberwortel, ruim 3 eetl. vloeibare honing
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-09-2003Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.
kaukasisch lamsvlees
750 gr in blokken gesneden lamsvlees; zout; peper; 3 eetlepels zonnebloemolie; 1 in kleine stukjes gesneden ui; 5 dl bouillon; 1 in blokjes gesneden komkommer; 25 gr bloem; 2 eetlepels azijn; 1 eetlepel fijngehakte dille
- Russisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-02-2000Russisch Hoofdgerecht60-120 min.
Tajine van lamsvlees
Probeer het eens deze heerlijke tajine van kruidig lamsvlees en gedroogde vruchten
1/2 theel. gemberpoeder1/2 theel. gemalen peperkorrels1 1/2 theel. kaneelpoeder1/2 theel. geelworelpoeder1 eetl. paprikapoederflinke snuf chilipoeder600 gram lamslapjes, in dikke blokken2 grote uien, fijngesneden2 tenen knoflook, in plakjeszout en peper3 eetl. olijfolie75 gram zachte gedroogde abrikozen50 gram vijgen, in vieren50 gram blanke amandelen2 theel. honing1 blik tomaatstukjes, 4 1/2 dl1 1/2 dl vleesbouillon, van 1/2 tablet2 eetl. fijngesneden peterselie
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-08-2002Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Roergebakken lamsvlees
Roergebakken lamsvlees met munt en Spaanse peper
1,5 el plantaardige olie, 450 gr mager lamsvlees in dunne reepjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 el oestersaus, 1,5 el Nuoc Mam (vissaus), mespunt suiker, 2 el verse Spaanse peper, in dunne ringetjes, 8 el verse muntblaadjes
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-07-2000Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
Erwtensoep met lamsvlees
Sulu Khingal, een traditioneel Azerbaijan's gerecht is een erwtensoep met lamsvlees en zelfgemaakte pasta. De speciale smaak wordt aan dit gerecht gegeven door de kruiden.Sulu Khingal wordt geserveerd bestrooid met mint. Daarbij wordt een flesje wijnazijn op tafel gezet om zelf de zurige smaak te maken die je hebben wilt.
400 gr lamsvlees, 100 gr. bloem, 1 ei, 75 gr. gedroogde erwten, 75 gr. gesmolten boter, 75 gr. ui, wijn, azijn, groene kruiden, gedroogde munt, kruiden naar smaak, zout,
- Russisch
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-2002Russisch> 120 min.
fricassee met lamsvlees
Wintergerecht in Griekenland. Ik vind het juist zomers lekker.
1 kg groente ( wilde spinazie of bindsla, of turkse andijvie),2 middelgrote uien, boter,bloem, 1kg lamsvlees (lamspoot),2 eieren,zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden verse dille
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-08-2003Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees
En lekkere najaars- en winterschotel die je toch meteen aan de zondoorstoofde pleinen van Marokko doet denken. Dit recept is ge?nspireerd op de tajine, de overal in Noord-Afrika bekende stoofpot, gemaakt in de karakteristieke aardewerken schaal met puntdeksel. Maar ook uit een gewone pan (met een goed deksel) smaakt dit gerecht heerlijk authentiek!
3 el olie, - 1 kg lamsvlees, in blokjes, - 1 ui, in ringen, - 50 g donkere rozijnen, - 50 g grofgehakte hazelnoten, - 11/2 kaneelstokje, - 1/4 tl piment, - mespuntje nootmuskaat, - 4 dl lams- of vleesfond (pot) of vleesbouillon (van tablet), - zout, - witte peper uit de molen, - 1/2 limoen, in 4 stukjes, - 1 kleine aubergine, geschild, in plakken van 1 cm, - 1 blikje tomaten op sap (a 4 dl), uitgelekt, - 500 g snelkook couscous, - 2-3 el fijngesneden citroenmelisse of munt,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-10-2000Afrikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Couscous Met Lamsvlees
Hetzelfde gerecht kan ook met 400 gr gekookte kipfilet worden bereid, maar in deze tijd van Dioxyne van Belgische Kip, eten we het liever met Lamsvlees!
500 gram lamsbout zonder been (in stukjes), 2 eetlepels zout, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 5 eetlepels olijfolie, 1 grote courgette (of 2 kleinere), 400 gram couscous, 50 gram rozijnen, 50 gram geschaafde amandelen
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-06-1999Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Stoofschotel Van Lamsvlees
750 g. lamsvlees, 2 el. bloem, peper, zout, kaneel, 1 dl. olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 1 el. honing, citroensap, 2 dl. witte wijn
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-02-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Appelkerrie Met Lamsvlees
400 g lamsvlees, 40 g boter, 2 uien, 2 eetlepels kerrie, 2 appelen, zout en peper, worcestershiresauce, 1 glas witte wijn, 50 g rozijnen, 1 bouillontablet, 1 bekertje sour cream, 10 g bloem, rijst
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Pilaf met lamsvlees
250 gram lamsvlees van de bout* 1 eetlepel boter* 1 ui* peper en zout* 1/2 liter bouillon* 2 theelepels kerrie* 200 gram rijst* 1 banaan* 2 halve perziken uit blik* 2 plakken ananas*.
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2002Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Sat? van lamsvlees
Erg lekker en eens wat anders dan de traditionele sat?s. I.p.v. lamsvlees is geitenvlees ook lekker
500 gram lamsvlees (vlees van lamsbout), 5 eetlepels vloeibare tamarinde, 1 eetlepel sambal manis, 3 tenen knoflook uit de knijper, 4 gepofte kemerinoten, 2 eetlepels ketoembar, 1 theelepel djinten, 2 theelepels verse geraspte gemberwortel of 1 theelepel poeder,
- Indonesisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-05-2006Indonesisch Bijgerecht0-10 min.
Tagine van lamsvlees
Lekker Marokkaans gerecht
- 600 gr lamsvlees van de bil, - olijfolie, - 1 theelepel gemberpoeder, - 2 teentjes knoflook, - 300 gr olijven, - 4 tomaten, - half bosje koriander, - 2 theelepels paprikapoeder, - sap van 1 citroen, - 1/2 liter water,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-04-2004Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
-
Lamsvlees
van diaantje64 , 207 recepten, 35172 volgers
-
Lamsvlees
van nheerkens , 21 recepten, 1 volgers
-
Lamsvlees
van rotifan , 9 recepten, 0 volgers
-
HG lamsvlees
van Edwinbroekhuizen , 7 recepten, 0 volgers
-
lamsvlees
van jaani , 6 recepten, 0 volgers
-
Lamsvlees
van jansmeijers , 2 recepten, 0 volgers
-
Lamsvlees
van EllendeVocht , 1 recepten, 0 volgers
-
Lamsvlees
van ergliefduiveltje68 , 1 recepten, 0 volgers
-
Koken met lamsvlees
van Stany1 , 1 recepten, 0 volgers
-
Lamsvlees
van Femm61 , 1 recepten, 0 volgers
-
slagerij
van slagerij , 7 recepten, 0 volgers