1. Home
  2. Recepten
  3. Lamsstooflapjes

Lamsstooflapjes recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Catalaanse lamsstoofpot

Stoofpot met rijst , lam, tomaten en knoflook

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout in blokjes, lamsstooflapjes of lamspoulet>BR> 50 gram spekblokjes 1 ui in ringen 80 gram ongekookte rijst 2 flinke tomaten, of tomaten gepeld 1 teentje knoflook, tijm, laurierblad 1 glas (witte) wijn

Bereidingswijze

Smoor het spek met de uiringen in de hete (olijf)olie. Haal uit de pan. Verhit de olie opnieuw. Bak nu de stukjes lamsvlees op hoog vuur bruin. Haal uit de pan. Bak nu de rijst zachtjes 2-3 minuten in het braadvet. Doe daarna de rijst in een kom en zet apart. Doe nu de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg het vlees en het spekmengsel toe en de kuiden. Laat het vlees halfgaar sudderen, voeg dan de tomaten toe en tot slot de rijst. Laat nog zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Eventueel extra vocht toevoegen.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Arabische lamssoep

Weer eens een andere soep om te proberen .Deze soep eten ze in koeweit.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 2 uien fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngesnipperd, 300 gram lamsstooflapjes (in blokjes), 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes, 1 zakje saffraandraadjes, 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram), 1 bosje korianderblaadjes vers (400 gram

  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Arabisch
  •  > 120 min.

Lams­stoof­pot uit het oosten

Een stoofpot van kam uit het verre oosten

INGREDIENTEN

8 eetlepels olijfolie, 2 sjalotten (fijngesneden), 2 bakjes lamsstooflapjes ((circa 700 g), in grove dobbelstenen), 1 theelepel gemalen komijn, ½ eetlepel vloeibare honing, 250 ml kippenbouillon, 1 zak tuinerwten (vers (200 g)), 200 g haricots verts, 200 g peultjes, 300 g couscous

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Arabische Lamssoep

Heerlijke soep met de zoetige smaak van abrikozen...

INGREDIENTEN

3 el olijfolie; 2 uien (fijngesneden); 3 teentjes knoflook (fijngesneden); 300 gr lamsstooflapjes (in hapklare blokjes); klein blikje tomatenpuree (70 gr); 100 gr gedroogde abrikozen (reepjes); 1 zakje saffraandraadjes (silvo); 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gr); evt 1 zakje korianderblaadjes (vers, 15 gr).

  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2007
  • Arabisch
  •  60-120 min.
Nieuwste lamsstooflapjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top