1. Home
  2. Recepten
  3. Lamsrollade

Lamsrollade recepten (25)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

lamsrollade

INGREDIENTEN

80 gram lamsrollade in plakjes van /-3mm dik 1 courgette 3 gedroogde tomaten 1 dessertlepel kappers 1 kleine tros-tomaat een theelepel rode pesto peper & zout

Bereidingswijze

De gedroogde tomaten weken in een beetje olijfolie. De tros-tomaten ontvellen ,ontpitten en in stukjes snijden. De geweekte tomaten ontdoen van de overtollige olie en 2 stuks samen met de tros-tomaten ,1 theelepel kappers p.p. en de rode pesto pureren. 1 geweekte tomaat bewaren voor garnering. De gehalveerde goed gewassen courgettes in de lengte in plakken snijden ,? 5 plakken van 6 a 8 mm dik. De plakken nu op een ingevette bakplaat leggen de bovenzijde licht insmeren met olijfolie en besrooien met zout en versgemalen zwarte peper. Daarna onder de gril tot ze beginnen te kleuren. Neem een ruim bord en schik hier op de plakken courgette in de vorm van een ster. Deponeer 80% van de tomaten-dressing in het midden en leg hierop het vlees in een bergje. De rest van de dressing verdelen over het vlees en druppelsgewijs tussen de plakken courgette. Strooi als laatste de overgebleven kappertjes rond en over de plakken courgette. Snijd de overgebleven geweekte tomaat in stukjes en strooi over het vlees.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lamsrollade

INGREDIENTEN

1 pakje boter, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, 1 kilo lamsschouder, 1 witte boterham zonder korst, scheutje koffieroom, 2 teentjes knoflook, 4 takjes basilicum, 1/4 rode paprika, 1 ei, peper, zout, 1 dl rode wijn,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Carpaccio Van Lamsrollade

Slank en ziet er prachtig uit

INGREDIENTEN

200 ons lamsrollade, zakje waterkers, bakje kersttomaatjes

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

lamsrollade met honing

INGREDIENTEN

1 lamsrollade van ca. 800 gram, 5 teentjes knoflook, zout en peper, 2 theel. vijfkruidenpoeder (te koop in toko's) 1 theel. gemberpoeder, 2 eetl. arachide-olie, 3 eetl. honing, 3 eetl. rode-wijnazijn, 2 dl vleesbouillon.

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsrollade met anijs

INGREDIENTEN

*1 magere lamsrollade zadel a 800 gr*4 el olijfolie*zout*peper*2 1/2 dl kaslfsfond(pot a 4 dl)*10 anijs-sterren*8 kleine venkelknollen of 3 grote, in plakjes*2 kleine courgettes, in hele kleine blokjes*3 teentjes knoflook, fijngesneden*1 takje tijm*1 blaadje laurier*60 gr zwarte olijven*12 kerstomaatjes, gehalveerd*

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde lamsrollade

INGREDIENTEN

1 lamsrollade, uitgerold tot een lap en niet gekruid, of 500 gr lamsschou-, der, uitgebeend, of 500 gr lamsbout, uitgebeend, uitgesneden tot een lap, 10 zwarte ontpitte olijven, 1 takje verse basilicum, 2 ansjovisfilets, 100 gr waterkers, 1/2 dl cr?me fra?che, 1 teentje knoflook, zwarte peper uit de molen, boter om in te braden, opbindtouw, ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde Lamsrollade

INGREDIENTEN

300 g lamsgehakt, 3/4 dl slagroom, 1 el fijngesneden tijm, 2 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 2 fijngesneden lente-uitjes, 200 g oesterzwammen, in reepjes, 50-75 g vers broodkruim, plat stuk lamsschouder van 1 kg, 25 g boter, 2 el olie, zout, peper

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

lamsrollade met kaneel

Recept gekregen van Roy Broersma

INGREDIENTEN

1 lamsrollade, kaneel, klontje boter, takje rozemarijn, peper en zout, eventueel:, krieltjes, peterselie,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  •  
  •  > 120 min.

Kruidige Lamsrollade

INGREDIENTEN

1 kg. Lamsschouder (gefileerd), snufje gedroogd marjolein en vevenveel oregano en tijm, 2 tenen knoflook, 4 eetl. olijfolie, 1 theel. zout, ? theel. peper, 1/8 L. bouillon, 1/8 L. droge witte wijn, 4 eetl. zure room, zout, peper.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsrollade met tuinkruidenvulling

Feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

500gr lamsbout [ontbeend], verse tuinkruiden:, 4 eetlepels gesnipperde peterselie, 2 eetlepels gesnipperde basilicum, 2 eetlepels gesnipperde muntblaadjes, 1 eetlepel gesnipperde bieslook, 4 eetlepels olijolie, zwarte peper

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

gevulde lamsrollade

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

750 gr lamsborst, zout, peper, , Voor de vulling:, 2 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, 5-6 groene olijven zonder pit, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 2-3 sneetjes witbrood, 1 ei, 50 gr boter,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste lamsrollade recepten

GEVULDE LAMSROLLADE

Een hartverwarmende maaltijd voor de hele familie!

INGREDIENTEN

3 lamslendes, ontbeend, van ca. 600gr. per stuk, halve kop gehakte rozijnen, 1 el. sinaasappelsap, 1 tl. geraspte sinaasappelschil, 2 el. pistachenootjes, 1 el. verse koriander, gehakt, 1 tl. gemalen koriander, 1 el. olijfolie, 1 kop kippenbouillon, 1 kop witte wijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse Lamsrollade

INGREDIENTEN

, 2 witte boterhammen, zonder korst, verkruimeld*, 2 el slagroom*, 1 el citroensap*, 1 ei, losgeklopt*, 6 el fijngesneden basilicum*, 1 sjalotje, fijngesneden*, 8 zongedroogde tomaten, in reepjes*, 1 kg lamsschouder*, zout*, versgemalen peper*, 4 el olijfolie*, 12 dl vleesbouillon (van tablet*, 10  15 blaadjes laurier*, tomatensaus *,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden lamsrollade met portjus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

750 g lamsrollade, peper, zout, 25 g boter, 1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, in partjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1/2 dl rode port, 2 dl groentebouillon (van een tablet), 1 1/2 el abrikozenjam (C1000 Selectie)

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsrollade met rozemarijn en knoflookjus

INGREDIENTEN

*1 lamsbout zonder been van ca. 700 g, *4 takjes rozemarijn, *200 ml droge witte wijn, *1 eetlepel olijfolie, *3 teentjes knoflook, gehalveerd, *3 sjalotjes, in stukken, *50 ml Noilly Prat of droge witte vermout, *150 ml kalfsfond of vleesbouillon

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lamsrollade uit de oven *

Uit AUSTRALIE gekregen van mijn vriendin Joy

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, ontbeend - 2 eetlepels bloem - 0,5 theelepel nootmuskaat - 0,5 theelepel kaneel - 2 eetlepels zonnebloemolie - ca. 4 dl vleesbouillon - 2 dl zure room - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen zwarte peper - mespunt gemalen rozemarijn,, Voor de marinade:, 6 kleine uien - 2-3 teentjes knoflook - 3 kruidnagels - 2 blaadjes laurier - 1 dl wijnazijn - 0,5 dl zonnebloemolie,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsrollade uit de oven

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, ontbeend - 2 eetlepels bloem - ? theelepel nootmuskaat - ? theelepel kaneel - 2 eetlepels zonnebloemolie - ca. 4 dl vleesbouillon - 2 dl zure room - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen zwarte peper - mespunt gemalen rozemarijn, , Voor de marinade:, 6 kleine uien - 2-3 teentjes knoflook - 3 kruidnagels - 2 blaadjes laurier - 1 dl wijnazijn - ? dl zonnebloemolie,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsrollade met veldsla met mintdressing

Een rollade is een van de verrukkelijkste manieren om van lam te genieten en het werk valt reuze mee!

INGREDIENTEN

1 plat stuk lamsvlees van ca. 1kg., 1 dl. olijfolie, zout, peper, 1 ei, gesplitst, 150 gram verse geitenkaas, fijn verkruimeld, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, Voor de salade : 150 gram veldsla, 1 rode ui, in dunne ringen, 10 kerstomaatjes, gehalveerd, 2 el. balsamico-azijn, zout, peper, 6 el. fijngesneden munt, 1 teentje knoflook, 2 el. witte wijnazijn of citroensap, 1 tl. suiker

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Lamsrollade met pasta

Een lekkere combinatie van diverse kruidenmelanges, lamsvlees en pasta met een frisse salade erbij.

INGREDIENTEN

600 uitgebeende lamsschouder van het schouderblad gedeelte., 300 vlinderpasta, 250 gram hamblokjes, 150 gram parmezaanse kaas,     3 uien,     4 tenen knoflook, 250 gram champignons,     1 zakje carbonarasaus,     2 takjes munt,     2 takjes marjolein,     2 takjes thijm,     2 takjes salie,     2 takjes citroen thijm,     2 takjes citroenmelisse ,     1 stengel basilicum, zout en peper,     4 tl zaanse gladde moster, 250 gr gemengde sla , Olijf olie extra verge, Klont boter, Olijf olie, Scheutje limoensap  , 500 ml halfvolle melk. 

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

rolladeschijven in aluminiumfolie

Aluminiumfolie is een handige verpakking, wanneer u vetarm vlees- en visgerechten wilt bereiden. De gerechten worden in een oven van 180-200?C gaar, zonder toevoeging van vet.

INGREDIENTEN

500 g lamsrollade, 1 teen knoflook uit de pers, 4 plakjes bacon, 200 g kleine grotchampignons, takjes tijm, scheutje witte wijn,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moederdag: sprankelende brunch

INGREDIENTEN

Verschillende soorten brood, knackebr?d en toast, verschillende soorten kaas (gewone kaas, brie, paturain etcetera), vleeswaren (flinterdun gesneden kipfilet en lamsrollade bijvoorbeeld), gerookte zalm en paling, 12 kwarteleitjes, blikje kaviaar, diverse (vers uitgeperste) fruitsappen, yoghurt, muesli of cruesli, vers fruit voor een fruitsalade (meloen, aardbeien, druiven, mandarijn, banaan, ananas), thee en koffie, fles sekt, vers geklopte slagroom

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

PRINSESSEN-AARDAPPELEN

Lekker met lamsrollade

INGREDIENTEN

, 1kg niet stukkokende aardappels - 1/2 t zout - 500ml yoghurt - 1/2 t saliepoeder - 1/2 t rozemarijnpoeder - 60g gesmolten boter - 1 t aromat - 1/2 t zout - 1/2 t peper,

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lamszadel met dadels , pijnboompitten en mosterdzaad

HELEMAAL TOPPIE

INGREDIENTEN

2 lamszadels (laat de slager er filets van snijden), 4 dadels, 8 struiken witlof, 8 sjalotjes, 1 el. grove mosterd (met zaadjes) l pot lamsfond, 4 el rode wijnazijn, 500 ml port, verse muntblaadjes, 4 steranijszaadjes, 1 el suiker, 1 el boter, zout en peper naar smaak.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Millefeuille van gebraiseerde lamsschouder, tuinbonencreme e

INGREDIENTEN

1 lamsschouder -, lamsvlees -, 3 dl. room -, 1 ei -, 1 ui -, 100 gram wortel -, 100 gram prei -, 110 gram knolselderij -, 1 blaadje laurier -, 1 takje tijm -, 1 teentje knoflook -, 1 1/2 dl. lamsfond -, 25 plakjes ganzenlevers -, 8 blaadjes groene kool -, 75 gram tuinbonen -, beslag -, 1 niertje -, dijonmosterd -, frituur-olie -, olijfolie -, peper -, zeezout -,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste lamsrollade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top