Tajine met lamslever
Heerlijk gerecht met lever!
500 gram lamslever in blokjes gesneden 1 volle eetlepel tomatenpuree 1 fijngehakte tomaat 1 fijngesneden ui 2 tenen knoflook, geraspt 1 volle theelepel komijnpoeder halve theelepel paprikapoeder 2 fijngehakte stengels koriander 2 fijngehakte stengels platte peterselie half theeglas olijfolie zout en peper versgemalen
Meng alle ingrediënten in de tajine en kook/bak gedurende circa 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de blokjes vlees). Controleer regelmatig of het vlees gaar is
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2016Marokkaans Hoofdgerecht20-30 min.
Lamslever met ham en wijnsaus
Lekker en makkelijk gerecht met lamslever.
40 g boter, 6 plakken rauwe ham, 450 g lamslever (in dunne plakken gesneden), gekruide bloem, 4 el droge rode wijn, 4 el citroensap, 1.1/2 dl vleesbouillon, zout, versgemalen zwarte peper, eventueel maizena, Voor de garnering:, gehakte verse peterselie, plakjes citroen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-05-2000Hoofdgerecht30-60 min.
lamslever van mijn slager
Heb dit recept gevonden op de site van mijn slager. Makkelijk en heerlijk van smaak
800 gram lamslever in plakken, 500 gram prei in ringen, 3 a 4 eetlepels citroensap, glas witte wijn, 2-3 eetlepels verse salie, 3 eetlepels fijn gesneden peterselie, zout en peper, (room)boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2016Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Libanon: Lamslever In Zure Saus
450 g lamslever, in plakken gesneden2 eetlepels olie1 middelgrote ui, gesnipperd15 g bloem, 1 teentje knoflook, uigeperst2 eetlepels wijnazijn1 eetlepel tomatenpureezout, versgemalen peper1 1/2 dl watersnufje fijngesneden pepermunt, vers of gedroogd
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-2000Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gevuld Lamszadel met lamslever uit de oven
Heel apart om te serveren als je gasten krijgt
1 lamsrug 60 gram paneermeel 500 gram lamslever 2 uien 1 bosje peterselie 2 teentjes knoflook 3 tomaten 2 takjes tijm 5 dl rundvleesbouillon olie
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-07-2004Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Oregano Levertjes
'Sikotakia Ladorichani'
1 kg lamslever - 2 eetlepels olijfolie - sap van 2 citroenen - oregano - zout - peper
- Grieks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-1999Grieks Voorgerecht10-20 min.
Haggis
Dien haggis op met gepureerde koolraap, of 'clapshot': een puree van gelijke delen koolraap en aardappel, op smaak gebracht met wat gember- poeder, nootmuskaat en peper en veel boter. Welke whisky e bij wordt gegeven, is een kwestie van smaak. Een malt uit de Glens (bijvoorbeeld GlenDeveron) is een goede start, maar het verdient aanbeveling, ook eens de wat rokerige en naar zee geurende Islay whisky's te proberen.
125 gr lamslever, 1 klein schapenhart, 125 gr ui, 125 gr grof havermeel, 50 gr runderniervet, zout, peper,
- Schots Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-02-2002Schots Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Oregano Levertjes
Sikotakia Ladorichani
* 1 kilo lamslever, * 1 kopje olijfolie, * sap van 2 citroenen, * oregano, zout en peper
- Grieks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2009Grieks Voorgerecht10-20 min.
kebabs met lever en bacon
Deze voordelige en heerlijke kebabs zijn uitermate voedzaam en bovendien heel snel en gemakkelijk te maken.
275 gram lamslever - 120 gram bacon - 60 gram kleine champignons - 2 eetlepels olijfolie - 60 gram paneermeel - 1/2 theelepel pikante paprikapoeder - zeezout.
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2004Turks20-30 min.
Haggis
Gerecht van voornamelijk orgaanvlees van het lam.
1 lamshart, lamslever, niertjes (niet noodzakelijk), runderniervet, havermeel, zout, peper(veel), uitje(s), Scotch Whisky
- Schots Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2003Schots Hoofdgerecht> 120 min.
lamsleverpate
500 gram lamslever, 2 eetlepels spekvet 100 gram zachtbroodkruim, 1 gesnipperde ui, 5 plakjes ontbijt spek, 2 theelepels mosterdpoeder, 20 cc cognac, 1dl bouillon, 1 ei, zout en peper
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-07-2003Frans Voorgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Lever met paprika`s
Sikotakia me piperies.
* 500 g kalfs- of lamslever, * 500 g groene paprika`s, * 500 g rijpe tomaten, * 1 bosje fijngehakte peterselie, * 1 theekopje olijfolie, * zout en peper
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-05-2009Grieks60-120 min.
Lamsstoofpot Met Groenten
Deze stoofpot is afkomstig van CYPRUS
500 g lamsschouder of (nekstuk), 250 g lamslever, 750 g aardappelen, 1 rode paprika, 1 rood spaans pepertje, 2 knoflookteentjes, 4 artisjokbodems uit blik, 2 wortelen, 2 uien, 1 1/2 dl plijfolie, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, 1 snufje paprikapoeder, versgemalen peper en zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-07-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Higado en su jugo
Lever in rode-wijnsaus. In Extremadura wordt veel varkensvlees & lamsvlees gegeten. Op slachtdag eet men lever; de rest van het varken wordt gekookt.
600 gr. varkens- of lamslever, 4 el. rode-wijnazijn, zout & versgemalen zwarte peper, 1 ui, fijngesnipperd, 2 el. reuzel of olijfolie, 1 el. bloem, 1 tl. paprikapoeder, 1,25 dl. rode wijn, 1,25 dl. vleesbouillon, 1- appels zonder klokhuis, in ringen
- Spaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-06-2002Spaans Hoofdgerecht> 120 min.
Leversoep
4 eetlepels boter, 250 gr lamslever, 16 sjalotten in grote stukken, 4 geschilde, ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten, 1 1/2 liter rundvleesbouillon, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1/2 theelepel gedroogde marjolein, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper., ,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2002Internationaal0-10 min.
Gevulde Lamsschouder
Een vrij voordelig,voedzaam gerecht en erg lekker.Presenteer gebakken aard. en een groene groente van het seizoen bij.
11/2 kg uitgebeende lamsschouder,1 teenyje knoflook uit de knijper,25 gr.boter,zout,versgemalen zwarte peper,3 dl. lamsbouillon,getrokken van de schouderbeenderen,of runderbouillon,1 eetl.bloem., Voor de vulling:, boter,l uitje gesnipperd,75 gr. fijngesneden lamslever, 75 gr. grkooktr rijst.1 theel. rozemarijn,1/2 ei losgeklopt., Voor de garnering:, 8 pruimen ontpit en geweekt,8 theel. chutney
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2000Turks Hoofdgerecht60-120 min.
Lamstoofschotel met lever en witte bonen
500 g lamskoteletten, -200 g lamslever, -500 g witte bonen (groot), -500 g witte rijst, -100 g tomatenpuree, -250 g roomboter, -100 g mihoen, -2 wortels, -1 dl vleesbouillon, -2 dl rode wijn, -100 g sjalotjes, -100 g trostomaten, -4 groene pepers, -tijm, -peper en zout, -basilicumblaadjes,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2002Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Lamsfilet met tuinbonen
100 gr lamslever, 100 gr lamszwezerik, 1 lamsniertje, 1 klein uitje, 140 gr boter, 120 gr bloem, 1 liter lamsbouillon, 3 eieren, broodkruim, 1 kg tuinbonen, 50 gr ontbijtspek, 1 eetlepel tomatenpuree, 10 gr gedroogde morilles, 3 dl kalfsfond, 1 eidooier, zout, peper, 2 grote aardappelen, 1 courgette, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 gr lamsfilet, ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2002Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spatzle
Hoofdgerecht voor 4 personen; Van : "Nynke"
100 gram lamslever, 100 gram lamszwezerik, 1 lamsniertje, 1 klein uitje, 140 gram boter, 120 gram bloem, 1 liter lamsbouillon, 3 eieren, broodkruim, 1 kg tuinbonen, 50 gram ontbijtspek, 1 eetlepel tomatenpuree, 10 gram gedroogde morilles, 3 dl kalfsfond, 1 eidooier, zout, peper, 2 grote aardappelen, 1 courgette, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 gram lamsfilet,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Indiase lever met kokosmelk
Gebruik lams- of kalfslever voor dit recept.
675 g lamslever of kalfslever, 2 uien (in dunne plakken), 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 el boter, 2 el plantaardige olie, 1 of meer gedroogde chilipepers (heel kleing gesneden), 1/2 tl vers geraspte gemberwortel, 1 el fijngemalen koriander, 1/4 tl komijn (djinten), 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gestampte zwarte peperkorrels, 1 tl zout, 1 kop kokosmelk
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Leverkoekjes
vind jij lever lekker.. dan is deze recept echt iets voor jou... Deze koekjes zijn "straatkos" in Zuid-Afrika. Dit eet jij dan op een Zaterdag ochtend zo tussendoor als jij naar de supermarkt gaan en ze zijn te krijgen bij eet tentjes of vis en chips zaken.
500 g varkenslever in blokjes (als jij lamslever kunt krijgen, word het nog lekkerder, 4 geschild en in stukken gesneden middel groot aardappelen, 150 g sperziebonen in stukjes gesneden, paar spinaziebladeren, 1 tomaat in stukjes gesneden, 1 ui in stukjes gesneden, 1 snee brood in blokjes, 3 eieren, geklopt, 180 ml meel, 3 t bakpoeder, 1+1/2 t zout, 1/4 t peper, olie voor bakken,
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-06-2012Afrikaans30-60 min.
lever veneziana
De naam zegt het al, dit gerecht komt oorspronkelijk uit Venetie.
Risotto: 300 g Italiaanse rijst* 3 eetl. boter of margarine* 1 grote ui* 4 eetl. droge witte wijn* 5,7 dl kippenbouillon* 1/4 theel. saffraan* 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas* zout* peper* Lever: 450 g kalfs- of lamslever* bloem, om te paneren* 3 uien* 2 eetl. boter of margarine* 3 eetl. olie* zout* peper* sap van een halve citroen* 1 eetl. gehakte peterselie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Fondue van orgaanvlees
Een variant op de bekende fondue van rundvlees
Zoek verschillende organen uit:, blokjes kalfslever, hele kippenlevertjes, in vieren gesneden lamslever, voorgekookte plakjes zwezerik en hersenen., Verse groenten, zoals champignons en blokjes paprika., Dipsausjes: bearnaisesaus, geklopte room met mierikswortel, (Dijon) mosterd, zure room met dille., Verder: chutney, zeezout, grof gemalen peper.
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-20000-10 min.
gekruide lever
Lamslever met champignons en tagliatelli (dit kan ook met kalfslever/varkenslever)naar wens
500 gr. lamslever(naar keuze een ander leversoort),2 eetlepels plantaardige olie,1 flinke ui,125 gr. champignons, 125 gr. haricots verts (fijne sperzieboontjes )vers, 1 eetlepel bloem,1-2 dessertlepels paprikapoeder(mild),1 1/2 dl.magere bouillion, klein scheutje tabasco,1 1/2 dl room (slankroom) en peper en zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Gebakken lever met appel
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-2009Nederlands10-20 min.
Lamsleverbrochetjes met salie
"Brochettes de foie d'agneau a la sauge"
500 gr lamsleber - 150 gr rauwe ham - 100 gr champignons - 12,5 cl olijfolie - 2 el citroensap - 1 teentje knoflook - 1 takje rozemarijn - blaadjes verse salie - peper en zout.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-2001Frans30-60 min.
Gerecht met lever
De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met lever.
Lever naar keuze
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-04-20030-10 min.
Hoemoetdat? Lever
De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met lever
Lever naar keuze
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-20000-10 min.