Lamslever recepten (32)
Tajine met lamslever
Heerlijk gerecht met lever! …
Ingrediënten 2 recipe.people
500 gram lamslever in blokjes gesneden, 1 volle eetlepel tomatenpuree, 1 fijngehakte tomaat, 1 fijngesneden ui, 2 tenen knoflook, geraspt, 1 volle theelepel komijnpoeder, halve theelepel paprikapoeder, 2 fijngehakte stengels koriander, 2 fijngehakte stengels platte peterselie, half theeglas olijfolie, zout en peper versgemalen,Lamslever van mijn slager
Heb dit recept gevonden op de site van mijn slager.Makkelijk en heerlijk van smaak …
Ingrediënten 6 recipe.people
800 gram lamslever in plakken, 500 gram prei in ringen, 3 a 4 eetlepels citroensap, glas witte wijn, 2-3 eetlepels verse salie, 3 eetlepels fijn gesneden peterselie, zout en peper, (room)boterLamslever met ham en wijnsaus
Lekker en makkelijk gerecht met lamslever. …
Ingrediënten 4 recipe.people
40 g boter, 6 plakken rauwe ham, 450 g lamslever (in dunne plakken gesneden), gekruide bloem, 4 el droge rode wijn, 4 el citroensap, 1.1/2 dl vleesbouillon, zout, versgemalen zwarte peper, eventueel maizena, Voor de garnering:, gehakte verse peterselie, plakjes citroenLibanon: Lamslever In Zure Saus
…
Ingrediënten
450 g lamslever, in plakken gesneden2 eetlepels olie1 middelgrote ui, gesnipperd15 g bloem, 1 teentje knoflook, uigeperst2 eetlepels wijnazijn1 eetlepel tomatenpureezout, versgemalen peper1 1/2 dl watersnufje fijngesneden pepermunt, vers of gedroogdGevuld Lamszadel met lamslever uit de oven
Heel apart om te serveren als je gasten krijgt …
Ingrediënten 4 recipe.people
1 lamsrug 60 gram paneermeel 500 gram lamslever 2 uien 1 bosje peterselie 2 teentjes knoflook 3 tomaten 2 takjes tijm 5 dl rundvleesbouillon olieHaggis
Dien haggis op met gepureerde koolraap, of 'clapshot': een puree van gelijke delen koolraap en aardappel, op smaak gebracht met wat gember- poeder, nootmuskaat en peper en veel boter. Welke whisky e bij wordt gegeven, is een kwestie van smaak. Een malt uit de Glens (bijvoorbeeld GlenDeveron) is een goede start, maar het verdient aanbeveling, ook eens de wat rokerige en naar zee geurende Islay whi …
Ingrediënten
125 gr lamslever, 1 klein schapenhart, 125 gr ui, 125 gr grof havermeel, 50 gr runderniervet, zout, peper,Haggis
Gerecht van voornamelijk orgaanvlees van het lam. …
Ingrediënten 4 recipe.people
1 lamshart, lamslever, niertjes (niet noodzakelijk), runderniervet, havermeel, zout, peper(veel), uitje(s), Scotch WhiskyIndiase lever met kokosmelk
Gebruik lams- of kalfslever voor dit recept. …
Ingrediënten 4 recipe.people
675 g lamslever of kalfslever, 2 uien (in dunne plakken), 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 el boter, 2 el plantaardige olie, 1 of meer gedroogde chilipepers (heel kleing gesneden), 1/2 tl vers geraspte gemberwortel, 1 el fijngemalen koriander, 1/4 tl komijn (djinten), 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gestampte zwarte peperkorrels, 1 tl zout, 1 kop kokosmelkLamsleverpate
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram lamslever , 2 eetlepels spekvet 100 gram zachtbroodkruim , 1 gesnipperde ui , 5 plakjes ontbijt spek , 2 theelepels mosterdpoeder , 20 cc cognac, 1dl bouillon, 1 ei , zout en peperLever met paprika`s
Sikotakia me piperies. …
Ingrediënten 6 recipe.people
* 500 g kalfs- of lamslever, * 500 g groene paprika`s, * 500 g rijpe tomaten, * 1 bosje fijngehakte peterselie, * 1 theekopje olijfolie, * zout en peperLeversoep
KUZU CIGER CORBASI …
Ingrediënten 4 recipe.people
250 gr lamsleverbosje lenteuitjes60 gr boter500 gr tomaten1 teentje knoflook1 1/4 L vleesbouillonzoutversgemalen peperpaprikapoederOregano Levertjes
'Sikotakia Ladorichani' …
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg lamslever - 2 eetlepels olijfolie - sap van 2 citroenen - oregano - zout - peperGekruide lever
Lamslever met champignons en tagliatelli (dit kan ook met kalfslever/varkenslever)naar wens …
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. lamslever(naar keuze een ander leversoort),2 eetlepels plantaardige olie,1 flinke ui ,125 gr. champignons, 125 gr. haricots verts (fijne sperzieboontjes )vers, 1 eetlepel bloem,1-2 dessertlepels paprikapoeder(mild),1 1/2 dl.magere bouillion, klein scheutje tabasco,1 1/2 dl room (slankroom) en peper en zout.Kebabs met lever en bacon
Deze voordelige en heerlijke kebabs zijn uitermate voedzaam en bovendien heel snel en gemakkelijk te maken. …
Ingrediënten 2 recipe.people
275 gram lamslever - 120 gram bacon - 60 gram kleine champignons - 2 eetlepels olijfolie - 60 gram paneermeel - 1/2 theelepel pikante paprikapoeder - zeezout.Higado en su jugo
Lever in rode-wijnsaus. In Extremadura wordt veel varkensvlees & lamsvlees gegeten. Op slachtdag eet men lever; de rest van het varken wordt gekookt. …
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gr. varkens- of lamslever, , 4 el. rode-wijnazijn, , zout & versgemalen zwarte peper, , 1 ui, fijngesnipperd, , 2 el. reuzel of olijfolie, , 1 el. bloem, , 1 tl. paprikapoeder, , 1,25 dl. rode wijn, , 1,25 dl. vleesbouillon, , 1- appels zonder klokhuis, in ringenLEVER IN NETVET
Watertand lekker recept als je aan netvet kunt komen....... bijv. bij een biologische boerderij. Of bestellen via de slager. Weer eens een recept uit zuid-afrika. De netvet versmelt als te ware met de lever en neemt de droge karakter van lever weg... het smelt echt in je mond. …
Ingrediënten
1 lamslever, nier of staartvet van lam, 1 grote ui, fijn, 1 e azijn, 1-2 eieren, glad geroerd, 1 e meel, zout, peper, netvet (die om de maag van lam is)Leversoep
Ingrediënten 6 recipe.people
4 eetlepels boter, 250 gr lamslever, 16 sjalotten in grote stukken, 4 geschilde, ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten, 1 1/2 liter rundvleesbouillon, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1/2 theelepel gedroogde marjolein, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper., ,Lever veneziana
De naam zegt het al, dit gerecht komt oorspronkelijk uit Venetie. …
Ingrediënten 4 recipe.people
Risotto: 300 g Italiaanse rijst* 3 eetl. boter of margarine* 1 grote ui* 4 eetl. droge witte wijn* 5,7 dl kippenbouillon* 1/4 theel. saffraan* 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas* zout* peper* Lever: 450 g kalfs- of lamslever* bloem, om te paneren* 3 uien* 2 eetl. boter of margarine* 3 eetl. olie* zout* peper* sap van een halve citroen* 1 eetl. gehakte peterselie.Lamsstoofpot Met Groenten
deze stoofpot is afkomstig van CYPRUS …
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g lamsschouder of (nekstuk), 250 g lamslever, 750 g aardappelen, 1 rode paprika, 1 rood spaans pepertje, 2 knoflookteentjes, 4 artisjokbodems uit blik, 2 wortelen, 2 uien, 1 1/2 dl plijfolie, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, 1 snufje paprikapoeder, versgemalen peper en zoutLeverkoekjes
vind jij lever lekker.. dan is deze recept echt iets voor jou... Deze koekjes zijn "straatkos" in Zuid-Afrika. Dit eet jij dan op een Zaterdag ochtend zo tussendoor als jij naar de supermarkt gaan en ze zijn te krijgen bij eet tentjes of vis en chips zaken. …
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g varkenslever in blokjes (als jij lamslever kunt krijgen , word het nog lekkerder, 4 geschild en in stukken gesneden middel groot aardappelen, 150 g sperziebonen in stukjes gesneden, paar spinaziebladeren , 1 tomaat in stukjes gesneden, 1 ui in stukjes gesneden, 1 snee brood in blokjes, 3 eieren, geklopt, 180 ml meel, 3 t bakpoeder, 1+1/2 t zout, 1/4 t peper, olie voor bakken,Gevulde Lamsschouder
Een vrij voordelig,voedzaam gerecht en erg lekker.Presenteer gebakken aard. en een groene groente van het seizoen bij. …
Ingrediënten 6 recipe.people
11/2 kg uitgebeende lamsschouder,1 teenyje knoflook uit de knijper,25 gr.boter,zout,versgemalen zwarte peper,3 dl. lamsbouillon,getrokken van de schouderbeenderen,of runderbouillon,1 eetl.bloem., Voor de vulling:, boter,l uitje gesnipperd,75 gr. fijngesneden lamslever, 75 gr. grkooktr rijst.1 theel. rozemarijn,1/2 ei losgeklopt., Voor de garnering:, 8 pruimen ontpit en geweekt,8 theel. chutneyLamstoofschotel met lever en witte bonen
…
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g lamskoteletten , -200 g lamslever , -500 g witte bonen (groot) , -500 g witte rijst , -100 g tomatenpuree , -250 g roomboter , -100 g mihoen , -2 wortels , -1 dl vleesbouillon , -2 dl rode wijn , -100 g sjalotjes , -100 g trostomaten , -4 groene pepers , -tijm , -peper en zout , -basilicumblaadjes ,Fondue van orgaanvlees
Een variant op de bekende fondue van rundvlees …
Ingrediënten
Zoek verschillende organen uit:, blokjes kalfslever, hele kippenlevertjes, in vieren gesneden lamslever, voorgekookte plakjes zwezerik en hersenen., Verse groenten, zoals champignons en blokjes paprika., Dipsausjes: bearnaisesaus, geklopte room met mierikswortel, (Dijon) mosterd, zure room met dille., Verder: chutney, zeezout, grof gemalen peper.Lever met Bacon a l'orange
Ingrediënten 4 recipe.people
50 gr roomboter, 1 sinaasappel (onbespoten-met schil, goed gewassen), 25 gr kristalsuiker, 50 gr bloem, 1 1/2 tl Engelse mosterdpoeder, 1 tl paprikapoeder, 500 gr lamslever(in reepjes gesneden), 1 el olie, 125 gr bacon zonder zwoerd(in blokjes), 1 ui(gesnipperd), 300 ml witte wijn, platte peterselie(om te garneren).Lamsfilet met tuinbonen
Ingrediënten
100 gr lamslever, 100 gr lamszwezerik, 1 lamsniertje, 1 klein uitje, 140 gr boter, 120 gr bloem, 1 liter lamsbouillon, 3 eieren, broodkruim, 1 kg tuinbonen, 50 gr ontbijtspek, 1 eetlepel tomatenpuree, 10 gr gedroogde morilles, 3 dl kalfsfond, 1 eidooier, zout, peper, 2 grote aardappelen, 1 courgette, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 gr lamsfilet, ,Hoemoetdat? Lever
De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met lever …
Ingrediënten
Lever naar keuzeChinese kippenlevertjes
cholesterolarm recept !!!! …