Gegrild Lamsvlees Met Yoghurt En Brood
Kebab met yoghurt en Turks brood
500 gram lamslap 4 deciliter (Griekse) yoghurt) 1 stuk Turks brood 1 blik tomatenpuree 1 tomaat 1 ui 2 eetlepels olie 1 eetlepel sap 1 Spaanse peper 25 gram boter zout en peper naar smaak
Snijd het lamsvlees in stukjes. Maak een marinade van olijfolie, zout, peper (zwart en rood), citroensap (heel weinig). Snij de ui in stukken en doe dit samen met het vlees in de saus. Laat het 1 a 2 uur marineren. Snijd de groene peper in ringetjes. Snipper de ui. Ontvel de tomaat en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd een deel van het Turks brood in kleine stukken. Bak ze even in een beetje boter. Verdeel ze over de borden (bedek de helft van elk bord met het brood). Schep nu op dea andere helft van ieder bord een hoeveelheid yoghurt. Smelt nu een beetje boter in de steelpan, doe daar de tomatenpuree bij. Roer een beetje. Doe er stukjes tomaat bij. Roeren en wat laten koken. Doe er wat heet water bij zodat het een dikke saus wordt. Verdeel dit voer het vlees. Smelt nu een flink stuk boter opnieuw tot het bruin wordt en verdeel dit over het vlees. Bak tot slot de groene verse pepers en verdeel deze ook.
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-09-1998Turks Hoofdgerecht30-60 min.
sis-kebab
Kekik is een Turks kruid dat veel lijkt op het Italiaanse oregano. Je kunt het bij bijna elke Turkse winkel verkrijgen.
500 gram lamslap, 4 eetlepel olijfolie, 2 eetlepel citoensap, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels kekik(tijm), naar smaak zout en peper.
- > 120 min.
- Geplaatst op02-07-2000> 120 min.
Lamsvlees met bleekselderij
1 kg. lamslap, -1 ui, -4 ansjovisfilets, -1.2 l. wijn, witte, droge, -4 el. olijfolie, extra vergine, -3 el. bloem, -1 struik bleekselderij, -Peper, -Zout,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Vleesspiezen (Sis Kebap)
(Sis Kebap)Turkije; Voorbereiding : 00:50; Bereiding : 00:20; 4 pers.; 568 KiloCalorien
500 gr lamslap; 300 gr tomaat; 2.50 dl rode wijn; 4 eetlepels olie; 2 uien; 2 eetlepels azijn; 2 theelepels paprikapoeder; 1.50 theelepel pimentpoeder; peper zout en tijm naar smaak,
- Turks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2003Turks Hoofdgerecht20-30 min.
Lamsvlees met bleekselderij
1 kilo lamslap -, 1 ui -, 4 ansjovisfilets -, 1.2 liter droge witte wijn-, 4 eetlepels olijfolie extra vergine -, 3 eetlepels bloem -, 1 struik bleekselderij -, zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-09-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Lamsvlees met bleekselderij
1 kilo lamslap -, 1 ui -, 4 ansjovisfilets -, 1.2 liter droge witte wijn -, 4 eetlepels extra vergine olijfolie -, 3 eetlepels bloem -, 1 struik bleekselderij -, peper en zout, , , , , , , , , , , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-02-2004Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Drie vlezen pot
Uit de ouderwetse keuken
50 gr boter-150 gr doorregen varkenslap-150 gr doorregen malse runderlap-150 gr doorregen malse lamslap of kipfilet-2 el (kruiden)azijn-1 winterwortel-1 prei-1 koolrabi-½ knolselderij-2 uien-ruim ½ kg aardappelen-1 bouillontablet-bosje peterselie-peper en zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-12-2006Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Romertopf a la Strassbourg
Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:15 Hoofdgerecht: 6 pers.; ovenschotel; 1059 KiloCalorien; van "vifke"
1.50 kilogram aardappel; 750 gram lamslap;, 750 gram rundvlees; 5 deciliter wijn (wit);, 5 deciliter bouillon (vlees-); 5 stuks ui;, 4 stuks kruidnagel; 4 stuks bes (jenever-);, 3 teentje knoflook; 2 stuks laurier (blad);, 1 stuks varkenshaas; naar smaak tijm;, naar smaak zout, peper, , , , , ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Lamscurry met koriander en munt
Deze Indiase lamscurry is heerlijk pittig van smaak. Serveer met wat knapperig roergebakken groente en basmatirijst.
2 uien, 1 stukje (van 1,5 cm.) gemberwortel, 500 gr. lamslap, 2 el. plantaardige olie, 1 el. ma?zena, 1 bosje verse koriander, 1 bosje verse munt, 1 el. citroensap, 1 mespunt cayennepeper, 1 mespunt koenjit, 1 teentje knoflook, 3 groene pepers, 1 el. water, Zout
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2006Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
lamscurry met koriander en munt
2 uien, -1 stukje (van 1,5 cm.) gemberwortel, -500 gr. lamslap, -2 el. olie, plantaardige, -1 el. maizena, -1 bosje koriander, verse, -1 bosje munt, verse, -1 el. citroensap, -1 mespunt cayennepeper, -1 mespunt koenjit, -1 teentje knoflook, -3 pepers, groene, -1 el. water, -Zout,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2002Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
GEVULD TURKSBROOD
Gram lamslappen, 4 dl yoghurt (Grieks), 1 brood (Turks), 1 blikje puree (tomaten-), 1tomaat, 1 ui, 2 el olie (olijf-), 1 el sap (citroen-), 1 peper (Spaans,groen), 25 gr boter (room-), zout, peper (zwart), peper (rood), deciliter, stuks, blik, stuks, stuks, eetlepel, eetlepel, stuks, gram, naar smaak, naar smaak, naar smaak, lamslap, yoghurt (Grieks), brood (Turks), puree (tomaten-), tomaat, ui, olie (olijf-), sap (citroen-), peper (Spaans,groen), boter (room-), zout, peper (zwart), peper (rood), , , ,
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2003Turks20-30 min.
Lamscurry met korinader en munt
Een ovenvaste schaal van 1,5 L. inhoud, wat magnetronfolie, wat keukenpapier, een staafmixer of een mengbeker.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2001Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.