1. Home
  2. Recepten
  3. Lamskotelet

Lamskotelet recepten (36)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lamskotelet.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 4 lamskoteletten a 150 g, 4 theel. majoraan, 5 eetl. margarine, zout, peper, 4 sprietjes bieslook.

Bereidingswijze

De knoflook pellen en boven het vlees uitpersen.Het vlees inwrijven met majoraan.In 2 koekenpannen 2? eetl. margarine verhitten.Het vlees in ± 15 min. aan beide zijden bruinbakken.Terwijl je het af en toe keert nog 15 min. verder bakken.Intussen een schaal voorverwarmen.Het vlees met peper en zout bestrooien en op de warme schaal leggen.De bieslook fijnknippen en over het vlees strooien.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

lamskotelet met yoghurt-champignonsaus

Lamskotelet op zijn lekkerst

INGREDIENTEN

75G, champignons., 1, ui, 6, spietjes bieslook., 4, plakjes bakon., 2, lamskoteletten., zout, peper., 35g, boter., 1 1/2 dl, yoghurt., 1, ei.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet en courgettekoekjes

INGREDIENTEN

12 Lamskoteletten * 1 Courgette * 2 Uien * 1 tl. Kerriepoeder * 2 Eieren * 8 el. Olijfolie * Peper * Zout,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Lamskotelet met uicompote

INGREDIENTEN

2 rode uien, 100g boter, 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 4 eetlepels balsamico-azijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 lamskoteletten, zout, peper, 50ml rode wijn.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet Met Muntpesto

INGREDIENTEN

4 dubbele lamskoteletjes, fijngehakte blaadjes van een bosje verse munt, 2 eetl gehakte walnoten, 2 gehakte knoflooktenen, 5 eetl olijfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lamskotelet met Uiencompôte

INGREDIENTEN

3 rode uien, 100 gr. boter, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 4 eetl balsamico azijn, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 4 lamskoteletten, 50 ml, rode wijn, zout versgemalen peper,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskotelet met uiencompote

INGREDIENTEN

3 rode uien, 100 g boter, 2 el lichtbruine basterdsuiker, 4 el balsamico-azijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 lamskoteletten, zout, versgemalen peper, 50 ml rode wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet met tomaten.

INGREDIENTEN

1 ui4 tomaten4 lamskotelettenzoutpeper1? theel. gemalen rozemarijn5 eetl. margarine1 teentje knoflook1 theel. oreganotomatenketchup

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pepercouscous met lamskotelet

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 2 schaaltjes lamskoteletjes (a ca. 250 g), , 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper (fles a 250 ml), , 300 g couscous, , 4 tomaten, , 1 komkommer, , 1/2 pot groene pepers (a 290 g), , 1/2 citroen, , 5 eetlepels tomatenketchup,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Romeinse lamskotelet

Bijzonder lekker ovengerecht uit Rome

INGREDIENTEN

-4 lamskoteletten elk 125 g, -zout en gemalen witte peper, -wat gedroogde tijm, -snufje oregano, -20 g boter, -200 g tomaten (ontveld en in plakjes), -50 g linzen, -water, -30 g rijst, -2,5 dl water, -boter om in te vetten, -1/8 l warme vleesbouillon, -30 g geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lamskotelet met kaas

INGREDIENTEN

4 lamskoteletten, 1 teentje knoflook, zoutzwarte peper, 3 eetl. olie, 2 uien, boter, 150 gr. belegen kaas,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste lamskotelet recepten

Pepercouscous met lamskotelet

INGREDIENTEN

2 schaaltjes lamskoteletjes (a ca. 250 g), 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, 300 g couscous, 4 tomaten, 1 komkommer, 1/2 pot groene pepers (a 290 g), 1/2 citroen, 5 eetlepels tomatenketchup,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet met gorgonzolaboter

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie, 75 g Gorgonzola, 1/2 teentje knoflook, 100 g zachte boter, 4 dubbele lamskoteletten, 2 eetl. olie, zout, peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskotelet, gepaneerde

INGREDIENTEN

8 eetl. olie3 eetl. rode wijnzoutversgemalen peper1? theel. rozemarijn2 teentjes knoflook4 dubbele lamskoteletjes1 ei6 eetl. paneermeel4 kleine tomaten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamskotelet, gepaneerde

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 5 eetl. paneermeel, 1 citroen, 1 tomaat, 4 lamskoteletten (a ± 150 g), zout, peper, ? theel. marjolein, 75 g margarine, 1 theel. rozemarijnnaaldjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilleerde lamskotelet

INGREDIENTEN

4 lamskoteletten a 150 g, 2 eetl. (olijf)olie, zout, peper, kruizemunt, majoraan.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet met tomatensaus

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 4 lamskoteletten, zout, versgemalen peper, ? theel. majoraan, 4 eetl. margarine, 1 zakje tomatensaus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskotelet met ganzeleverpastei

Heerlijk als voorgerecht of hoofdschotel bij feestelijke gelegendheden

INGREDIENTEN

-4 lamskoteletten (elk 200 g), -zout en verse gemalen witte peper, -1 teentje knoflook, -30 g boter, -1 eetlepel tomatenpuree, -100 g ganzeleverpastei, -1 eetlepel cognac, -15 g sjalot, -2 hardgekookte eieren, -4 augurkjes

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Lamskotelet met ganzeleverpastei

Gegraneerd met een mengsel van ganzeleverpastei, ontstaan heerlijke lamskoteletten

INGREDIENTEN

-8 lamskoteletjes of 4 dubbele, -zout, versgemalen witte peper, -1 teen knoflook (uit de pers), -30 g boter, -1 eetlepel tomatenpuree, -100 g ganzeleverpastei, -1 eetlepel cognac, -15 g sjalot (fijn gesneden), -2 hardgekookte eieren, -4 augurkjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lamskotelet op de barbecue

Dit barbecue recept bestaat uit 2 stappen. Eerst maak je de marinade waarmee je het vlees een lekker smaakje geeft. Daarna rooster je het vlees boven de barbecue gaar, zodat je een heerlijk stukje lamsvlees op je bord krijgt!

INGREDIENTEN

4 lamskoteletten 4 el olijfolie, 2 el citroensap 1 ui, 1 teen knoflook 1 tl dragon, 1 el chilisaus kruizemunt, tijm peper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  20-30 min.

MARINADE MET GRANAATAPPEL BIJ LAMSKOTELET

Gemarineerd lamskotelet met uiensaus

INGREDIENTEN

4 dubbele lamskoteletten van 150gr per stuk, MARINADE:, 2 geschilde granaatappels*geraspte schil van een limoen*3 tl vers geperst linmoensap*3 tl rode bessengelei*3 tl vers gehakte tijm*1/4 tl zout*1/2 tl vers gemalen zwarte peper*, VOOR DE SAUS;, 30 gr boter*1 kleine rode ui,in dunne ringen*3 tl bloem*, VOOR DE GARNERING:, takjes rode bessen*plukjes tijm

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde lamskotelet met ratatouille

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 4 lamskoteletten, 2 eetlepels Provencaalse kruiden, 4 eetlepels olijfolie, 3 grote vastkokende aardappels(Nicola), 250g slagroom, zout, peper, snufje nootmuskaat, 2 tomaten, 1 zak ratatouillegroenten(400g), 10 zwarte olijven.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

lamskotelet met bospaddestoelen en witloofroom

INGREDIENTEN

250gr gemengde bospaddestoelen 250gr witloof 2eetl fijngehakte bieslook 2dl lightroom 8lamskoteletten peper zout vetstof 2dl lamsfond

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet a la Greque

Met een lekker sausje

INGREDIENTEN

Limoensap, peper, 1 tl. tijm (vers, gehakt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 6 koteletjes. Voor de saus: zout, peper, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 tl. bruine suiker, 1 tl. tijm (vers, gehakt), 0,125 l. magere yoghurt, 2 el. Pernod

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamskotelet Op Z'N Italiaans

Pittige kotelletjes

INGREDIENTEN

8 lamskoteletten - 1 blik artichocharten - 250 gr parijse champignons - 1 teentje knoflook - 4 sjalotten - oregano - olijfolie - peper zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin met venkel en lamskotelet

INGREDIENTEN

2 venkelknollen *, 600 gram aardappelen *, 10 cl room *, 150 gram zure room *, 12 kleine lamskoteletjes uit de rugfilet *, 1 teentje knoflook *, peterselie *, zout * peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde lamskotelet met tijmworteltjes

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 bos worteltjes, geschrapt en in schuine, plakjes gesneden, de blaadjes van drie takjes verse tijm, 25 g boter, 2 tl lichte basterdsuiker, zout, 1/2 el mediterrane roerbakolie (C1000), 8 lamskoteletten,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamssouvlaki

-

INGREDIENTEN

1 el komijnpoeder, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 500 gram lamskotelet, in reepjes, 4 tortillawraps, 4 tl zoete chilisaus, 1/2 komkommer, fijngesneden, 2 kerstomaten, fijngesneden, 1/2 rode ui, fijngesneden, 4 el Griekse yoghurt, vetarm, Evt. munt

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Djuvec

Een Servisch eenpansgerecht. Spreek uit djoewetsj. Stamp uit Servik, maar ook in Bulgarije ken men dit gerecht.

INGREDIENTEN

500gr. varkenskotelet; 500gr. lamskotelet; 40gr. reuzel; zout, 250 gr.uien; 250gr. rode groene paprika's; 100gr. sperziebonen; 500gr tomaten; 250 gr. aubergines; 150gr rijst; =ltr. vleesbouillon; paprikapoeder(scherp) peper uit de molen; peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Djuvec

Servisch eenpansgerecht dat enorm lekker is, en niet moeilijk !

INGREDIENTEN

-500 g varkenskotelet, -500 g lamskotelet, -40 g reuzel, -250 g uien (grof gesneden), -250 g rode en groene paprika (in reepjes), -100 g sperziebonen (afgehaald en in stukjes gebroken), -500 g toamten (ontveld en in 4 gesneden), -250 g aubergine (ontveld en in plakjes), -150 g rijst, -1/2 l vleesbouillon, -paprikapoeder, -peper uit de molen, -peterselie

  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pasen iets anders dan gourmet

Lammetjes in de wei , zonnetje op je bol, groen & fris. combinatie van recepten, aangepast aan mijn eigen smaak, maar ik wordt hier wel vrolijk van

INGREDIENTEN

500 g groene asperges, 25 g boter, 1 ei, 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 100 g geraspte jonge kaas, 2 el peterselie, fijngesneden, 1 doosje Maggi Saus voor Asperges, , 3 el. Olijfolie, 100 gram verse bieslook, 100 gram verse peterselie, 1 el. Bruine suiker, sap van 1 limoen., 12 lamskotelet, , 500 gr. Aardappelpuree ( stevig ), 100 gr. Bieslook, 1el. Heksenkaas, bloem, ei, panko

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marinade voor lam en ander rood vlees

Pittige marinade voor alle rood vlees en lamsvlees 

INGREDIENTEN

600 g rood vlees naar keuze (lamskotelet, rumsteak, rundsvlees in blokjes voor brochettes, etc.), 2 knoflookteentjes, 1 eetlepel lichte sojasaus, 2 takjes citroenmelisse, 2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble), 1/2 koffielepel Chinese 5-kruidenmengeling, zwarte peper uit de molen

  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebraden lamskoteletten met ratatouille van groenten

Heerlijke maaltijd van een goed stuk vlees en smakelijke groenten. Vette voorjaarslammeren gehuld in een moestuin van hemelse verlangen.  Benieuwd hoe je zelf dit gerecht klaarmaakt? Oerchef Sieberen laat het zien in deze blog »

INGREDIENTEN

1 grote lamskotelet, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 zoete uitjes, 1 aubergine , 1 courgette, 6 tenen gekookte knoflook, 1 bos platte peterselie (gehakt), 1 rode ui, 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel Dragon, 100 gram champignons, ½ eetlepel gehakte tijm, ½ eetl gehakte rozemarijn, 20 cerise tomaatjes, balsamico-azijn 2 eetlepels, 6 eetlepels extra vierge olie, Mosterd, Peper, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met Mozzarella

Lamskoteletjes uit de oven met ui,tomaat, aardappelplakjes en knoflookolie. Wordt in de oven bereid. Jammer dat ik hier geen foto van gemaakt heb toen ik dit gerecht maakte. Maar zo gauw ik dit recept herhaal plaatst ik een foto erbij.

INGREDIENTEN

4 lamskoteletjes van elk. ca. 150 gram 100 gram mozzarella in 8 plakjes gesneden 1 grote ui, in ringen gesneden 4 el olijfolie 3 teentjes knoflook zout en peper 2 grote aardappels, in dunne plakken gesneden 2 vleestomaten, elk in 4 plakjes gesneden 4 takjes rozemarijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

GEKRUIDE KANEELBOTER

Gesmeerd op knapperig, warm stokbrodd of een koud plakje op een pas-gegrilde lams-kotelet het allerlekkerst!  

INGREDIENTEN

1 volle theelepel Original Spices gemalen Ceylon Kaneel, 1 sinaasappel, 125 gram zachte roomboter, 1/2 el verse, fijngehakte tijmblaadjes, 1/2 eetlepel venkelzaad, 1/2  theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel gemalen chilivlokken uit de molen, 1 theelepel Maldon zoutvlokken

  • Fusion Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2014
  • Fusion Bijgerecht
  •  60-120 min.

gegrilde lamsracks met tomaten-muntdressing

Een kleine moeite, groot effect vleesrecept voor een etentje. De bereidingstijd is zonder marineertijd!

INGREDIENTEN

16 knoflookteentjes, 2 racks lamskoteletten (van ieder 8 ribben), verdeeld in stukken van 2 ribben, , voor de dressing:, 2/3 cup goede olijfolie (ong. 10 eetlepels), 1/2 cup fijngehakte muntblaadjes (ongeveer 8 eetlepels), 1/4 cup witte wijnazijn (ongeveer 4 eetlepels), 1 eetlepel grove mosterd, 2 tomaten (tasty tom), in kleine blokjes, ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2011
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste lamskotelet recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top