1. Home
  2. Recepten
  3. Lamshaas

Lamshaas recepten (47)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

lamshaas

INGREDIENTEN

Lamshaas

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

[b]Lamshaas[b]

INGREDIENTEN

2 lamshaasjes; boter; 4 el. droge witte wijn; Kippenbouillon; boter; zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamshaas Met Roquefort

INGREDIENTEN

600 tot 800 gr lamshaas, 250 gr roquefort, 2 sjalotten, 2 dl verse room, 2 appels, 1 eetlepel sojasaus, 75 gr boter, 2 eetlepels olie, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mini-brochettes van lamshaas

Borrelhapje

INGREDIENTEN

250 gr. lamshaas - 5 el. olijfolie - ? tl. zout - 1 tl. gemalen koriander - 1 tl. paprikapoeder - ? tl. komijnzaad - ? tl. kaneelpoeder - 1 tl. harissa (verkrijgbaar in een Marokkaanse winkel) - 1 el. fijngehakte munt

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  •  
  •  10-20 min.

Lamshaas sate

Heerlijk in combinatie met ketjapsaus. Zowel op de BBQ als in de grillpan klaar te maken.

INGREDIENTEN

* 500 gram lamshaas (turkse slager) * 3 tenen knoflook * 4 el ketjap manis * 2 el citroensap * peper uit de molen

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Lamshaas met gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

? 400 gr Lamshaas, ? 3 sjalotjes, ? 1 teentje knoflook, ? 150 gr gorgonzola, ? 250 gr peultjes, ? 2? dl slagroom, ? 2 el olie, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamshaas Met Paddestoelensaus

Een apart gerecht met verfijnde smaak

INGREDIENTEN

1 ui; 500 gram gemengde paddestoelen; 100 gram bacon; 2 eetl. peterselie; 75 gram margarine; 600 gram lamshaasjes; 1 theelepel tijm; 4 eetl. marsala; 1 eetl. sojasaus (kikoman); 2 deciliter slagroom; zout en peper naar smaak

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamshaas met kumquatsaus.

Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 40 minuten Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, gesnipperd, 100 gram koude boter of margarine, 1 dl rode wijn, 1 dl runderfond (uit pot), 50 gram rode bessenjam, 1 laurierblaadje, 1 takje verse of? theelepel gedroogde tijm, 3 jeneverbessen, geplet, 100 gram kumquats, in schuine plakjes, zout, versgemalen zwarte peper, 4-8 lamshaasjes, samen 700 gram,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamshaas, Provencaalse

Lekker lamsvlees

INGREDIENTEN

5-6 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 sneetjes witbrood, 3-4 el boter, zout en peper, 4 lamshaasjes (à ca. 150 gr), 2 el olie, 400 gr. kerstomaatjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

lamshaas met gember

INGREDIENTEN

400 gr. lamshaasjes100 gr. peultjes3 bosuitjes1 limoen3 cm. verse gemberwortel2 teentjes knolook3 eetl. roerbakolie2 eetl. droge sherry2 eetl. sojasaus2 eetl korianderblaadjes

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde lamshaas

INGREDIENTEN

1 Chinese kool, 2 winterwortels, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 bakje champignons, 2 handjes tauge, wokolie, bosje koriander, gehakt, bosje bieslook, 1 blikje tomatenpuree, 200 ml ketjap, woknoedels, 4 lamshaasjes, boter

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste lamshaas recepten

lamshaas in honing-thijmsaus

INGREDIENTEN

Lamshaas van de Aldi (uit de diepvries), Knoflook, Olie, Honing, Verse thijm

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gegrilde gemarineerde lamshaas

INGREDIENTEN

Lamshaas (1 kilo), beetje koriander, beetje peterselie, kleine ui, safraanpoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, half koffiekopje olijfolie

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamshaas in vijgensaus

Zelfs zij die geen vijgen lusten, zullen deze saus hoog in het vaandel houden, super lekker en eenvoudig te bereiden.

INGREDIENTEN

-800 g lamshaas, -12 gedroogde vijgen, fijngehakt, -4 eetlepels balsamicoazijn, -1 eetlepel vloeibare Meli honing, -4 eetlepels madera, -2 eetlepels worcestershiresaus, -2 dl Lacroix Gevogeltefond, -peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade van Lamshaas en honing-mosterddressing

Lunch-gerecht voor 4pers.maar met wat aanpassing een volledige maaltijd voor twee personen......MMMMMM....

INGREDIENTEN

6lamshaasjes a 60g3el citroensap2tl honing1tl mosterdzout en versgemalen peper5el olijfolie1bakje cherry-tomaatjes a 250g1avocado1zak gemengde salade met rucola75g elitehaver(mengsel van noten en rozijnen)2klontjes boter

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lamshaas salade met honingmosterddressing

INGREDIENTEN

6 lamshaasjes (a ca.60 gr), 3 eetlepels citroensap, 2 theelepels honing, 1 theelepel mosterd, zout en vers gemalen peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cherrytomaatjes (250 gr), 1 avocado, 1 zak gemengde salade met rucola, 75 gr elitehaver (mengsel van noten en rozijnen, 2 klontjes boter

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wokschotel met lamshaas, sperziebonen en munt.

Lekker makkelijk, snel en heerlijk recept. Echt een zomers recept voor het hele gezin.

INGREDIENTEN

500 gram lamshaas, zout en peper, 300 gram sperziebonen, gehalveerd, 3 el olijfolie, 1 ui, in partjes, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 bosje munt, alleen de blaadjes gehakt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lamshaas met rauwe italiaanse ham

INGREDIENTEN

6 lamshaasjes (70gr) 6 plakjes rauwe ham. 6 Tomaten, peterselie, knoflook broodkruim, marjolein, kappertjes, geraspte harde Italiaanse kaas., Courgette., Verse zwarte pasta., Wijn: Chinati Reserva

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokante hapjes met lamshaas en mint-jelly

Borrelhapje

INGREDIENTEN

2 plakjes roomboterbladerdeeg - 1 ei - 4 kleine lamshaasjes - 2 el. olijfolie - ? tl. tijm - 1 el. ingemaakte groene peperkorrels - zout - peper - 100 gr. verse roomkaas - 4 tl. mint-jelly

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

Lamshaas Sate Van Petra

Verrukkelijk volgens Jaap. We hoeven niet meer naar de toko.

INGREDIENTEN

, , Marinade: Ong?s garlic soy sauce, ABC sambal hot & sweet, ABC ketjap asin, ABC ketjap manis, citroensap, 1 el gembersnipper met siroop, gesnipperd sjalotje of uitje, 2 tl bruine suiker., Lamshaasjes, sate stokjes en tafelgril., , , ., ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Salade van geroosterde lamshaas met een dressing van stilton

Lamsvlees en munt vormen een bekende combinatie. Maar deze heerlijke salade gaat een stapje verder. De dressing met blauwe kaas geeft het gerecht een extra accent.

INGREDIENTEN

4 stukjes lamshaas van ca. 75 gr per stuk, 100 gr sperzieboontjes, 8 stukjes dun gesneden sneetjes stukbrood, olijfolie om te bestrijken, een handje krulsla en een handje spinazieblad, 2 tomaten, ontveld, ontpit en het vruchtvlees in reepjes 75 gr champignons, in dunne plakjes, 50 gr stilton, in blokjes, zout en peper, VOOR DE DRESSING, 4 tot 5 el creme fraiche, 1 el vloeibare honing, 50 gr stilon, verkruimeld, 1 el sherry, 2 el olijfolie, 1 el fijngehakte munt, 2 el heet water.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade van lauwwarme lamshaas met een saus van magor, munt e

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 300 g lamshaasjes, 150 g magor (ook wel gormas genoemd), 150 g haricots verts, 6 cherrytomaatjes, 2 eetlepels gesneden munt, 150 g rucola slamelange, 200 ml crème fraîche, 9 eetlepels Licor 43, 1 eetlepel sherry azijn, 2 eetlepels goede olijfolie

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Mongools Lamsvlees Met Sesamzaad

INGREDIENTEN

400 gr lamshaas, 1 tn. knoflook, 2 cm. verse gemberwortel, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. dry sherry, 1 eetl. sesamolie, 2 theel. maizena, 2 uien, 2 eetl. sesamzaad, 2 eetl. zonnebloemolie.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamsvleesschotel

Turkije: van "vifke"

INGREDIENTEN

Per persoon:, 200 gr lamshaas, 100 gr feta, 150 gr tomaten, (olijf)olie, peper, zout, tijm, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, oregano, ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamshaasjes Met Rozemarijnsaus

Lekker en makkelijk te maken

INGREDIENTEN

600 gr. lamshaas in 6 porties, 2 eetl. olijfolie, 25 gr. boter, zout en peper, 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, 1 groot glas rode wijn, 1 bekertje creme fraiche.(125g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamsvlees met sesamzaad en gember

INGREDIENTEN

400 gram lamshaas - 1 teentje knoflook - 2 cm verse gemberwortel - 1 eetlepel sojasaus - 1 eetlepel dry sherry - 1 eetlepel sesamolie - 2 theelepels maizena - 2 uien - 2 eetlepels sesamzaad - 2 eetlepels zonnebloemolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Salade met lamshaasjes en courgettechips

INGREDIENTEN

800 gr. lamshaas, 2 middelgrote courgettes, 1 winterwortel, 150 gr. peultjes, 200 gr. spinazie of veldsla, Dressing :, 5 cl olie, 1 dl droge witte wijn, 1 eetlepel sojasaus, 1 teentje knoflook, 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker, sesamzaad,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Lamshaasjes met knoflook

Het vlees is boterzacht en aromatisch. Je moet het wel direct serveren voor het lekkerste resultaat

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels olijfolie * 10 tenen knoflook * 350 gram lamshaas in plakjes van 1 cm dik * 1 eetlepel sherry * zout uit de molen, (Je kunt ook varkenshaas gebruiken)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

salade met lamshaasjes en courgettechips

De moeite waard om te maken.

INGREDIENTEN

- 800 gr. lamshaas;, - 2 middelgrote courgettes;, - 1 winterwortel;, - 150 gr. peultjes;, - 200 gr. spinazie of veldsla., , Dressing:, - 50 gr. olie;, - 1 dl droge witte wijn;, - 1 eetlepel sojasaus;, - 1 teentje knoflook;, - ? eetlepel bruine basterdsuiker;, - sesamzaad

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mini Sis Kebabs

INGREDIENTEN

1 kg lamshaas, 6 eetlepels tahinipasta, 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 dl vers citroensap, 2 tenen knoflook, 1 groene chilipeper, 3 eetlepels koriander, 1,5 theelepel gemalen komijn

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mini Sis Kebabs

Mezze van de Middellandse Zee, voor 15 - 20 stuks

INGREDIENTEN

Ca. 1 kg lamshaas, 6 eetl tahinpasta, 4 eetl zonnebloemolie, krap 2 dl vers citroensap, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 1 groene chilipeper, ontpit en fijngehakt, 3 eetl vers gehakte koriander, 1,5 theel gemalen komijn, , Dipsaus, 2 eetl muntsaus, 3 dl yoghurt,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Ketjapsaus

Deze saus smaakt prima bij lamshaas sate

INGREDIENTEN

* 1 kleine ui * 2 tenen knoflook * 2 tl sambal * 1 el olie * 1 el azijn * 1 dl ketjap manis * 1/2 dl water * 2 djeroek poeroetblaadjes (als je die niet hebt kun je een klein beetje citroensap toevoegen) * 1 el donkerbruine suiker (of 10 gr goela djawa) * peper en zout uit de molen

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kambing pedas masak jeroek limo

INGREDIENTEN

500 g lamshaas, in dunne plakken van ½ cm dik, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 2 cm verse gember, fijngesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 stengels sereh (citroengras), in stukken, 4 blaadjes jeroek poeroet (citroenblad), 2 jeroek limo (Indische limoen), zonder pitjes, gehalveerd, 2 rode pepers, fijngesneden, 1 eetepel sambal oelek, suiker, 1 theelepel kippenbouillonpoeder

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamshaasjes met rozemarijnsaus

Eiwit 27 g, vet 41 g, koolhydraten 1 g, kcal (kj) 481 (2020)

INGREDIENTEN

6 porties lamshaas van ca. 100 g per stuk - 2 el (olijf) olie - 25 g boter - zout en versgemalen peper - ? tl gedroogde rozemarijn - 1 groot glas rode wijn - 1 bekertje creme fraiche (125 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamsoesters met flageolets

INGREDIENTEN

750 g lamshaas, 1 el korianderzaadjes, 4 el olijfolie, zout, versgemalen peper, Voor de groenten en saus:, 1 blik flageolets van ca. 800 g, 2 rode uien, 2 el olijfolie, 1/8 l slagroom, 4 el mango chutney (potje), 1 mespuntje gedroogde tijm,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

lamsvlees uit hunan

Uit toveren met de wok van Ken Hom. Alleen een beetje aangepast aan onze smaak

INGREDIENTEN

500 gr lamshaas of lamskoteletten zonder bot 1 el arachideolie, 3 el wit van bosui in ringetjes, 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1-2 el geraspte gemberwortel, 1-11/2 el hoisinsaus, 1 1/2 tl suiker, 2 tl sesamolie. Voor de marinade: 1 el droge sherry, 1 el donkere ketjap, 1 el lichte sojasaus, 3 tl sesamolie, 1 1/2 tl maizena

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lamsspiesjes met gegrilde tomaatjes

'Zo puur en simpel ala maar kan. Gewoon de kwaliteit van de ingredienten tot hun recht laten komen, met een eenvoudig maar perfect passend sausje!

INGREDIENTEN

75 gram verse fetakaas, verkruimeld1 bakje Griekse yoghurt, 150 gram1 teentje knoflook, geperst2 takjes munt, blaadjes in dunne reepjeszout en peper1 takje rozemarijn, naaldjes losgerist1 dl olijfolie500 gram lamshaas, in blokjes4 trosjes kers-trostomaatjes

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamsoesterjes Met Flageolets

Geserveerd in eensaus van mangochutney, rode uien en gepureerde groene boontjes

INGREDIENTEN

Ca. 750 gram lamshaas, 1 eetlepel korianderzaadjes, 4 eetlepels olijfolie of 50 gram braadboter, peper, zout., Voor de groenten en de saus: 1 blik flageolets (groene boontjes, ca 800 gram), 2 rode uien, 2 eetlepels olijfolie, 1/8 liter slagroom, 4 eetlepels mangochutney (potje), mespunt gedroogde tijm

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Met Lamsvlees

INGREDIENTEN

1 etl olijfolie, 400 gram lamshaas in dunne plakjes, 6 tl sesamolie, 500 gr verse pasta (tricolore) bv tagliolini, 8 etl verse koriander, 4 etl geknipte peterselie, 4 milde rode spaanse pepers, 4 milde groene spaanse pepers, 2 teentjes knoflook, sap van een limoen, zout, zwarte peper, tabasco

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste lamshaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top