Australische lamsbout
1 lamsbout van 1 kg 1 el fijngehakte verse tijm 2 gepelde knoflookteentjes 2 eetlepels Olijfolie Extra Vierge 100 g Belolive Bakken en Braden 250 g snelkookrijst 2 wortelen 1 selderijstengel 1 ui peper en zout 1 blik (200 g) tuinboontjes Extra Fijn
Warm de oven voor op 200°C. Doe de olijfolie in een kommetje, knijp de knoflook erin en roer met de tijm, peper en zout tot een papje. Strijk er de lamsbout mee in. Smelt 100 g boter in een braadslee, leg er de bout in en bak hem ± 45 min. in de oven zodat de bout nog roze is. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de wortelen, ui en selder schoon, snijd de groenten in blokjes en fruit ze gaar in de boter. Warm op het einde de tuinboontjes mee en kruid met peper en zout. Roer de groenten door de gare rijst en houd warm. Neem de lamsbout uit de oven en laat hem onder alu-folie even rusten alvorens je hem in plakken snijdt. Giet de braadjus van de lamsbout in een pannetje, schraap de aanbaksels los met een scheutje heet water en giet ze erbij. Even kort opkoken. Het lamsvlees opdienen met de groenterijst en de saus.
- Australisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2008Australisch Hoofdgerecht30-60 min.
salade met lamsbout en tomaten dressing
Een heerlijk voor gerecht
Een kleine lamsbout,3 a 4 teentje knoflook gehalveerd,wat rozemarijn en wat thym, zout peper 350cc tomatensap, scheutje rode wijn,2 thl komijn, tabasco, gemengde salade
- Australisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-2008Australisch Voorgerecht20-30 min.
lamsrollade uit de oven *
Uit AUSTRALIE gekregen van mijn vriendin Joy
1 kg lamsbout, ontbeend - 2 eetlepels bloem - 0,5 theelepel nootmuskaat - 0,5 theelepel kaneel - 2 eetlepels zonnebloemolie - ca. 4 dl vleesbouillon - 2 dl zure room - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen zwarte peper - mespunt gemalen rozemarijn,, Voor de marinade:, 6 kleine uien - 2-3 teentjes knoflook - 3 kruidnagels - 2 blaadjes laurier - 1 dl wijnazijn - 0,5 dl zonnebloemolie,
- Australisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-04-1999Australisch Hoofdgerecht> 120 min.
Gemarineerd lamsvlees met gevulde tomaten
Dit recept komt uit Australië
-1 kg lamsbout (uitgebeend), -1 mespunt nootmuskaat, -1/2 th lepel kaneel, VOOR DE MARINADE:, -1 ui (in ringen gesneden), -1 teen knoflook uit de knijper, -3 kruidnagels, -1 laurierblad, -40 g bruine suiker, -1/2 liter wijnazijn, -160 ml water om later te verdunnen, VOOR DE SAUS:, -1/2 liter warme vleesbouillon, -zout,witte peper en 1 el bloem, DE GEVULDE TOMATEN:, -4 vleestomaten, -zout en witte peper, -30 g paneermeel, -15 g peterselie (fijngehakt), -15 g tijm, -3 el olie, -2 knoflookteentjes
- Australisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-09-2004Australisch Hoofdgerecht60-120 min.