1. Home
  2. Recepten
  3. Lamsbout%20tsjechisch

Lamsbout%20tsjechisch recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Praagse lamsbout

Bij de Praagse lamsbout worden aardappelen en uien meegesmoord!

INGREDIENTEN

-750 g lamsbout zonder been -1 teen knoflook -zout, peper -6 el olie -1 th lepel paprikapoeder -1/8 l vleesbouillon -750 g middelgrote aardappelen -4 uien -peterselie -15 g boter en 20 g bloem -1 el citroensap

Voorbereiding

-smeer het vlees in met de doorgesneden teen knoflook, peper en zout

Bereidingswijze

-olie verhitten en de bout rondom bruin bakken in 5 minuten -deksel op de pan en het vlees 20 min smoren op klein vuur -neem de pan van het vuur en bestuif de bout met parikapoeder -giet de hete bouillon erbij en met het deksel terug op het vuur zetten voor 30 min te smoren -halveer de geschilde aardappelen en snij de uien in plakken en beide om het vlees leggen -kruiden met peper en zout, alles samen nog eens 30 min smoren -leg het vlees op een schotel, en rondom de aardappelen en de ui schikken -de saus binden met het deegje van boter en bloem; de kleine stukjes deeg al roerend laten smelten in het vocht -de saus enekele min laten inkoken -op smaak brengen met citroensap en eventueel peper en zout -bestrooien met wat fijn gehakte peterselie

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

lamsbout in een uienjasje

INGREDIENTEN

1eetl olijfolie 3uien 1/2kg ontbeend lamsbout 1dl groentebouillon 100gr paneermeel 1ei(omega3)1/2eetl kaneel zout en peper

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste lamsbout%20tsjechisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top