1. Home
  2. Recepten
  3. Lam

Lam recepten (386)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Couscous met Lam

Dit is een heerlijke variant van Couscous. Het is een variant die is samengesteld uit enkele recepten die ik tegenkwam en de combinatie is heerlijk! Hier is het gecombineerd met een lamskarbonade, maar je kunt dat natuurlijk vervangen. Al met al kan het eten met 20 minuten op tafel staan! De maaltijd bestaat uit drie componenten: De couscous, de lamskarbonade (of lamsrack of een andere variant) en het sausje.

INGREDIENTEN

Lamskarbonade of lamsrack (gemarineerd) 250g couscous rode paprika flinke ui 2 knoflooktenen dadels platte peterselie koriander amandelschaafsel hoemoes met aubergine yoghurt citroensap olijfolie

Voorbereiding

Snij alle groentes fijn. snij de kruiden fijn en hou ze apart. ontvel de dadels.

Bereidingswijze

Voor de couscous heb je een rode paprika, een flinke ui, twee tenen knoflook, (verse) dadels, platte peterselie, koriander (ik ben er geen fan van dus gebruik een minieme hoeveelheid en zet de rest gesneden op tafel), wat (geroosterde) amandelschaafsel en pijnboompitten en natuurlijk couscous en wat olie. Voor de saus heb je humus nodig (met aubergine is lekker), een flinke scheut yoghurt en wat citroensap. En natuurlijk een gemarineerd stukje lam. Zet een pannetje water op (voor 250g couscous zet je 250ml water op). 250g is voldoende voor 2 à 3 personen. Maak eerst het sausje: Voeg de humus en de yoghurt samen in een verhouding 2:1 en voeg wat citroensap en een snufje peper toe. Roer dit goed door en zet het weg. De lam heeft een minuut of tien nodig in een grillpan, dus dat is precies genoeg om de rest ook te maken als je dat redt; begin anders iets eerder met de groenten. Bak de knoflook en ui glazig en voeg de paprika toe. Bak dit even goed door en voeg de peterselie en koriander toe. Als alles gebakken is zet je het vuur heel laag en roer je er drie fijngesneden dadels door (liefst zonder schilletje), samen met de pijnboompitten en het amandelschaafsel. Laat dit rusten. De couscous heeft ongeveer 5 minuten nodig om te wellen: Doe dit bij het water en zet het vuur uit. Goed roeren en rustig laten staan. Als je lam bijna goed is, roer je de couscous goed los met een vork en doe je er een scheut olie door. Lekker doorroeren en het groenteprutje erdoor roeren. Leg alles op een bord: Een mooie schep couscous (met een serveerring krijg je een mooi taartje), leg de lam erop en geef gul enkele lepels saus erbij. Afmaken met een beetje gesneden koriander en peterselie en een dadel erbij. Eet smakelijk!!

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lam met lam

Een lekkere en snelle voorjaar/zomerschotel. Een verrasende combinatie van lamsbout, lamsoren en japanse oestersaus.

INGREDIENTEN

300 gram lamsbout. 150 gram lamsoren (zeeaster). 1 eetlepel grove mosterd. 1 eetlepel honing. zout en peper. 2 bosuitjes. 1 eetlepel (olijf)olie. naar smaak japanse oestersaus.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel van lam

INGREDIENTEN

1 grote koolrabi, 100 gr boter, 750 gr mager lamsvlees, in blokjes van 2 cm, 1 eetlepel bloem, 2 dl rode wijn, 1 blik gepelde tomaten, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden, zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel, 150 gr ontbijtspek, in blokjes, 150 gr sjalotjes, in dunne ringen, zout, peper, (allesbinder), extra nodig: meloenboor

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelwok met lam

Een heerlijke wok die de volle smaak van lam en de zachte toets van saffraan doet versmelten.

INGREDIENTEN

4 grote, bloemige aardappelen--1 grote wortel--1 grote sjalot--1 el bloem--1 teentje look--2 el zonnebloemolie--1 doosje saffraan--peper en zout--500 g lamsfilet--250 ml lamsfond

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lam Met Sechuanpeper

INGREDIENTEN

600 gr lamsfilet of ribstuk,1 soeplepel Sechuanpeper,enkele aardperen of topinambours,1 lepel boter en evenveel olie,1 appelsien,zout,gerapste Parmesaanse kaas,1 glas witte wijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lam Vindaloo

Indiaas gemarineerde lamspot

INGREDIENTEN

750 gr mager lamsvlees in blokjes gesneden, 2 gesnipperde uien, 3 gehakte knoflooktenen, 1 blik tomaten (450gr), uitgelekt en gehakt, 1 eetl. vindaloo pasta (pataks), 0,5 dl witte wijnazijn, 1 eetl bastardsuiker, 0,6 dl. yoghurt, 2 etl. citroensap, 3,5 dl. kippebouillon, 2 eetl. geraspte kokos, 2 eetl. verse koriander, , ,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lam met portsaus

INGREDIENTEN

2 Knoflookteentjes, =75 gram verkruimeld brood, =25 gr.gemalen amandelen, =1 el Fijngehakte peter-, selie,=1 el Fijngehakte, tijm,=Geraspte schil van, 1 citroen,=zout en zwarte, peper, =800 gram lamsbout zonder, bot,-2-3 el Olijfolie, =4 el rode bessengelei, =50 ml Port., =75 ml runderbouillon.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lam met tijmkorstje

INGREDIENTEN

, 8 lamskoteletten, 2 sneetjes wit brood, 40 gram parmezaanse kaas, 50 gram gedroogde tomaten, 1 bosje tijm, 1 teentje knoflook, 8 kleine tomaten, 2 eetlp. olijfolie, 2 eetlp.margarine, 100 ml. rode wijn, 250 ml. fond voor lamsvlees (uit glas)

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Afrikaans Lam

INGREDIENTEN

4 dikke schijven lamsbout - 1 teentje knoflook - 5 grote tomaten - 1/2 dl, wijnazijn - 1 theelepel suiker - cayennepeper - 1 eetlepel worcestersaus -, zout - zwarte peper - 1 theelepel mosterdzaad - 2 wortels - 2 grote uien, - 2 stengels bleekselderij - 50 gram boter - olie- 1 dl slagroom

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Saute Van Lam

Lekker stukje Franse keuken

INGREDIENTEN

30 gr. braadboter, 10 g knoflook, versneden lamsbout van ongeveer 600 g, peper en zout, 1 dl droge witte wijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaghetti met lam

INGREDIENTEN

375 gram spaghetti, 5 eetlepels olijfolie, 4 tot 6 tenen knoflook, 2 aardappels, 200 gram sperziebonen, verse basilicum, 8 lamsfilets, peper en zout, 2 eetlepels pijnboompitten, 100 gram Old Amsterdam,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Arabisch Lam

INGREDIENTEN

750 gr ontbeende lamsschouder in blokjes gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1,2 dl water, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1/2 theelepel kruidenzout, 75 gr bruine linzen, 2 stengels bleekselderij fijngehakt, 2 teentjes knoflook, 1 mespuntje thijm, 1 mespuntje rozemarijn, 1/4 l bouillon

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Arabisch
  •  30-60 min.

LAM KORMA

Een verrassend smakelijk hoofdgerecht uit India

INGREDIENTEN

, , , , , , 500 gr lamslappen in stukjes, 8 kardamomzaden, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 rode chilipeper gesnipperd, 1 tl verse geraspte gember, 1 el koenjit, 1 tl komijn, gemalen, 1 tl koriander, gemalen, 6 el (zonnebloem)olie, 1 dl cr?me fra?che, zout, 1 el geschaafde amandelen, , , , , ,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

curry van lam

INGREDIENTEN

500gr ontbeende lamsbout, 2uien, 3-4 eetl olie, 1-2 eetl garam masala, 4 kardamonpeulen, 1eetl geraspte gember, 2teentjes knoflook, zout/peper, kippenboullion, 4grote tomaten, 4eetl verse koriander

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2007
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Lam met munt

INGREDIENTEN

4 sneden lamsschouder, 8 soeplepels broodkruim, 1 teentje knoflook, 2 soeplepels gehakte munt, boter, peper en zout, ,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pasta met lam

Snel, lekker

INGREDIENTEN

Lamsvlees (ik neem de gemarineerde fileetjes van aldi of lidl...ideaal), kant en klare tomatensaus (liefs met basilicum en olijven van bertoli), 1 groen pepertje, 1 ui of 2 sjalotten, 2 knoflookteentes, pasta (penne), olijfolie, parmezaanse kaas, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gnocchi met lam

De italiaanse manier van aardappelen eten.

INGREDIENTEN

500 gr. gnocchi (uit het koelvak), 400 gr. lamsvlees (schouder of filet), 1 grote of 2 kleine uien, 4 dl. kant-en-klare vleesbouillon, 4 el. olijfolie, 2 el. boter, 1,5 dl. rode wijn, 1 tl. gedroogde koriander, 2 tl. anijszaadjes, 2 el. tomatenpuree, 150 gr. parmezaan, 4 salieblaadjes, versgemalen peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bucatini met Lam

Deze regionale specialiteit wordt traditioneel geserveerd met macaroni in een vierkant

INGREDIENTEN

300 gr.lamsvlees,in blokjes]225 ml.droge witte wijn]2 grote gele paprika`s,in blokjes, gesneden]4 tomaten,ontveld en kleingesneden], 250 gr.bucatini]1 teen knoflook,fijngehakt], 4 el.olijfolie]zout en peper]1 laurierblad]

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

lam met dadels

INGREDIENTEN

3 ons lamsvlees, 1 ons dadels, 1 ui, bosje koriander, paprikapoeder, kaneel, sesamzaadjes, olijfolie, peper en zout

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lentestoofpotje van lam

Een heerlijk stoofpotje.

INGREDIENTEN

-1 kg lamsschouder, -2 eetlepels olijfolie, -zout, peper, -2 fijngehakte uien, -2 knoflooktenen (uit de pers), -3 tomaten (gepeld en ontpit, in partjes), -1 kaneelstokje, -beetje saffraan, -1 th lepel gemalen komijn, -30 cl warm water, -600 g tuinbonen (gepeld en even geblancheerd )

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Arabisch Lam

Uit 'Koken voor de Liefde'

INGREDIENTEN

750 gr ontbeende lamsschouder in blokjes gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1,2 dl water, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1/2 theelepel kruidenzout, 75 gr bruine linzen, 2 stengels bleekselderij fijngehakt, 2 teentjes knoflook, 1 mespuntje thijm, 1 mespuntje rozemarijn, 1/4 l bouiloon

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lam,- en pastasalade

INGREDIENTEN

500 g mager lamsvlees, 240 g penne, 100 g spinazieblaadjes, 160 g kalamata olijven, 250 g cherrytoamten, 1 rode ui, 1 tl olijfolie, 50 ml salade dressing ( niet op oliebasis)

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Engels
  •  10-20 min.

Stoofschotel van lam

INGREDIENTEN

1 grote koolrabi, 100 gr boter, 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm, 1 eetlepel bloem, 2 dl rode wijn, 1 blik gepelde tomaten, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden, bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel, 150 gr ontbijtspek in blokjes, 150 gr sjalotjes in dunne ringen, zout, peper, allesbinder,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Afrikaans Lam

INGREDIENTEN

4 dikke schijven lamsbout*, 1 teentje knoflook*, 5 grote tomaten*, 1/2 dl wijnazijn*, 1 tl suiker*, Cayennepeper*, 1 el worcestersaus*, Zout*, Zwarte peper*, 1 tl mosterdzaad*, 2 wortels*, 2 grote uien*, 2 stengels bleekselderij, 50 gram boter*, Olie*, 1 dl slagroom.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Afrikaans lam

INGREDIENTEN

4 dikke schijven lamsbout - 1 teen knoflook in stukjes - 5 dl tomatensap, - ? dl wijnazijn - 1 tl suiker - cayennepeper, - 1 el worcestersaus - 1 tl mosterdzaad, - 2 wortels ? 2 fijngehakte uien - olie -1 dl slagroom ? zout - zwarte peper,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lam en artisjokken

Lamsvlees met artisjokken in ei citroen saus

INGREDIENTEN

1500 gr lamsvlees, 6 artisjokken, bosje dille, 1 ui, 2 lente-uitjes, 50 gr boter, 2 eieren, 2 citroenen, zout en peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaghetti met lam

Zeker een onverwachte combinatie om je gasten eens te verrassen

INGREDIENTEN

375 gram spaghetti5 eetlepels olijfolie4-6 tenen knoflook2 aardappelen200 gram sperziebonenverse basilicum8 lamsfiletzoutpeper2 eetlepels pijnboompitten100 gram Old Amsterdam

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mongools lam

Mongools gerecht

INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees zonder been -, 3 eetlepels sojasaus -, 1 theelepel maizena -, 2 teentjes knoflook -, 1/2 theelepel bruine basterdsuiker -, 1/2 theelepel sambal -, 2 eetlepels slaolie -, 1 eetlepel sesamzaad -, 1 bos stengeluien, , , , , , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

minestrone met lam

Speciaal!

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 500 gr lamsschouder, - 75 gr boter, - 2 teentjes knoflook, - 1 ltr runderbouillon, - 4 dl droge witte wijn, - 1 tl thijm, - 1 tl rozemarijn, - 1 stengel bleekselderij, - 2 kleine rode paprika's, - 2 tomaten, - 150 gr prinsessenboontjes, - 100 gr doperwten, - (evt. 1 blikje witte bonen), - 100 gr spiraalmaccaroni, - peper en zout, - enkele druppels tabasco

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Gekonfijt lam

Overheerlijk dit gerecht dat elke smuller van lamsvlees eens zou moeten maken , smakenbom. Moet wel 6 uur opstaan om te konfijten ; maar het resultaat is verbluffend 

INGREDIENTEN

8 sjalotten, 2 lamsschenkels, 1 lamsschouder, 600 g passata, 3 dl water, 2 groentebouillonblokjes, 4 dl rode wijn, 3 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 knoflookbol, 4 takjes verse tijm, 2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze, 1 kruidentuiltje, 4 takjes verse rozemarijn, 4 laurierblaadjes, 1 koffielepel korianderzaadjes, 1 koffielepel zwarte peperbolletjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekonfijt lam

Makkelijke  bereiding, en dan 7 uur in de oven - slow coocking- , overheerlijk ! 

INGREDIENTEN

8 sjalotten, 2 lamsschenkels, 1 lamsschouder, 600 g passata bio, 3 dl water, 2 groentebouillonblokjes, 4 dl rode wijn, 3 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 knoflookbol, 4 takjes verse tijm, 2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze, 1 kruidentuiltje, 4 takjes verse rozemarijn, 4 laurierblaadjes, 1 koffielepel korianderzaadjes, 1 koffielepel zwarte peperbolletjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kerrie van Lam

INGREDIENTEN

800 gram. ontbeende lamsschouder - 40 gram. boter - olie - 1 kleine verse gemberwortel. -, 2 teentjes knoflook - 3 grote uien - kerriepoeder - mosterdzaad - cayennepeper -, 1 appel - 1 dl melk - 100 gram geraspte kokosnoot - 3 dl bouillon - 1 bouquet garni -, 3 schijven ananas - 2 bananen - peterselie - 300 gram rijst - zout, peper,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lasagne met lam

INGREDIENTEN

600 g gehakt (lamsgehakt), -2 sneetjes spek (gerookt), -1 sjalot, -1 ui, -30 g boter (bakboter), -3 eieren, -peper, -200 g geitenkaas (vers), -zout, -1 takje tijm, -200 g raclettekaas, -6 vellen lasagne, -75 g kaas (gemalen), -3 tomaten, -1 courgette, -1 aubergine, -2 uien, -2 cl olijfolie (extra vierge),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met lam

INGREDIENTEN

600 g lamsgehakt, 2 sneetjes spek, gerookt (in blokjes), 1 sjalot (fijngesnipperd), 30 g bakboter, 3 eieren, peper, 200 g geitenkaas (vers), zout, 1 takje tijm, 200 g kaas (raclette), 6 lasagnevellen, 75 g kaas (gemalen), 3 tomaten (in grove stukken), 1 courgette (in grove stukken), 1 aubergine (in grove stukken), 2 cl olijfolie, extra vierge, 3 uien

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  •  
  •  60-120 min.

Lasagne met lam

Ongelofelijk lekker gerecht, ideaal wanneer je na het bereiden van raclette, nog een restje raclettekaas overhebt!!

INGREDIENTEN

600 gr. lamsgehakt, 1 cm. dikke snede gerookt spek van ca. 100 gr., 20 gr.sjalot, 50 gr. ui, 30 gr. boter, 3 eieren, peper van de molen, 200 gr. verse (Belgische)kaas zout, 1/4 koffielepel thijm, 200 gr. raclettekaas, 1 doos lasagnebladeren(kant en klaar uit de winkel), 50-70 gr. gemalen kaas., Voor de rataouille : 3 tomaten, 2 uien, 1 courgette, 1 aubergine, 50 gr. boter of 2 etlpl. olijfolie.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cassia Lam

Een lamsgerecht uit het noorden van China

INGREDIENTEN

100 gr. lamsfilet, 3 eieren, 2 theelepels sherry, 1 theelepel zout, 1 plakje gemberwortel, 2 eetlepel kippevet,

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

cassia lam

De Cassia is een heel klein ,geel bloempje met vier bloemblaadjes,dat laat in september bloeit;het gerecht wordt zo genoemd omdat de eieren dezelfde kleur hebben.

INGREDIENTEN

100gr:lamsfilet., 3 eieren., 1/2 theelepel(2ml)ve-tsin., 2 theelepels(10ml)rijstwijn of sherry., 1 theelepel(5ml)zout., 1 plakje gemberwortel,geshild., 2 eetlepels(30ml)kippevet.

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lam met paprikareepjes

INGREDIENTEN

=4 Lamsbiefstukjes, =1 Knoflookteentje, =1 Groe paprika, =2 el Olijfolie,= 1 tl., chilivlokken=2 el donkere, sojasaus., =In plaats van lamsbief-, stukjes kan men ook, 500 gr.Lamsschouderlapjes, kopen en deze in blokjes, snijden...

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch Lam

INGREDIENTEN

600 gram mager lamsvlees - foelie - 1 rode paprika - 1 ui - 2 groene paprika's - 4 teentjes knoflook - 250 gram erwtjes - komijn - saffraan - koriander - mosterdzaad - 200 gram rijst - 1 eetlepel wijnazijn - olie - zout, peper

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lasagne met lam

INGREDIENTEN

600 g gehakt (lamsgehakt), -2 sneetjes spek (gerookt), -1 sjalot, -1 ui, -30 g boter (bakboter), -3 eieren, -peper, -200 g geitenkaas (vers), -zout, -1 takje tijm, -200 g raclettekaas, -6 vellen lasagne, -75 g kaas (gemalen), -3 tomaten, -1 courgette, -1 aubergine, -2 uien, -2 cl olijfolie (extra vierge),

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lentestoofschotel met lam

Fantastisch lekkere stoofschotel 

INGREDIENTEN

Zout, 1 eetlepel druivenpitolie, 100 g suikererwten, 100 g zilveruitjes, 200 g rapen, 200 g wortelen, 70 g tomatenconcentraat, 500 g (Ratte)-aardappelen, 57 cl kalfsfond, 20 cl droge witte wijn, 30 g bloem, 1 kruidentuiltje, 2 teentjes knoflook, 1 ui, zwarte peper van de molen, 800 g lage lamsribben

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste lam recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top