1. Home
  2. Recepten
  3. Kwartels

Kwartels recepten (185) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

KWARTELS ( 1 )

Kwartelborstjes met oesterzwamen en Truffelsaus

INGREDIENTEN

4 kwartels, 300 gram oesterzwammen, Truffelolie,

Voorbereiding

De Kwartels de pootjes en de vleugeldjes er af snijden, alle organen verwijderen en goed schoonspoelen. droogdeppen, rondom bestrooien met peper en zout uit de molen. De borsten ( op het karkas ) in de braadban met olijfglie en boter rondom hard bruineren. Uit de pan nemen en aflaten koelen, en de borsten van het karkassnijden, en deze op een beboterde oven platto legen met de snijkand, ( de karkassen ook bewaren.) Oesterzwamen schoonmaken en wegzetten, de afsnijdsels bewaren. ( later te gebruiken voor Bouillion )

Bereidingswijze

De kwartelborsten bestrijken met de braadolie uit de pan, af braden in een voorverwarmde oven op 130 graden gedurende 15 minuten. ondertussen een braadpan op zetten met een wijnig olie en boter waarin de oesterzwammen op een matig vuur aan bijde zijden worden gebakken nog wel even peper en zout toevoegen uit de molen als ze even in de pan zijn.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kwartels met Rozijnenportsaus.

INGREDIENTEN

4Kwartels 200GR.Blanke rozijnen.2DL.witte port.Bardeerpek.2lepels room.Peper.Zout.Boter.Wat Pistache nootjes.Mooie soort sla.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met muskaatdruiven

De kwartel (Coturnix coturnix) is het kleinste vederwild dat momenteel courant wordt gegeten. Tegenwoordig wordt de kwartel op grote schaal gekweekt, zowel voor het vlees als voor de kwarteleitjes.

INGREDIENTEN

4 kwartels, 3 cl cura?ao, 1 dl bruine fond, 200 g druiven (ontpit), peper, zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kwartels Met Truffelsaus

Kwartelgerecht voor vier personen

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 plakken ontbijtspek, 50 gram truffels, 100 gram boter, 1 dl cognac, 1 dl room, enkele lepels bouillon, zout, peper. Aardappel- of kastanjepuree of rijst.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met kersen

Feestmaltijd

INGREDIENTEN

8 Kwartels, 1 bokaal kersen op siroop, 75 gr boter, 1 glaasje cognac, peper en zout,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  •  
  •  30-60 min.

Kwartels met kersen

INGREDIENTEN

75 g boter, 8 kwartels, 1 bokaal kersen op lichte siroop, 1 glas Cognac,peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kwartels met mandarijntjes

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 mandarijntjes, 4 eetlepels water, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 100gr boter een nootje tuinkers, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

KWARTELS ( 3 )

Kwartelmousse met Foie-gras, en abrikozen

INGREDIENTEN

8 kwartelpootjes, aangebakken bij KWARTELS ( 1 ), en gegaard in KWARTELS ( 2 ). 200 cc, Room, 1 Plakje Foie gras, ( 60 tot 80 gram )., 1 blikje Abrikozen.

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kwartels Met Prei

INGREDIENTEN

-4 kwartels-300 gr prei-50 gr boter-1/2 blik kreeftensoep-1/2 glas cognac-100 gr gemalen gruyere-peper-zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kwartels met kersen

INGREDIENTEN

8 kwartels, 1 bokaal kersen op siroop, 75 gr. boter, 1 gaasje cognac,peper en zout.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met kersen

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 eetlepels kersenbrandewijn, 4 kwartels, 50 gram boter, 4 lapjes bardeerspek, kaneel, zout, peper, 1,5 dl bordeauxwijn, 750 gram morellen (zure kersen),

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde kwartels

"Codorniz en escabeche Casa Irene", kwartel in escabeche - een saus waarin kwartels of andere vogels of vis eerst worden gekookt en dan een paar dagen in gemarineerd - kom je overal in Spanje tegen, maar Irene Espa?a weet dit gerecht net dat vleugje meer te geven, het is een van de specialiteiten van haar juweel van een restaurant "Casa Irene", hoog in de Pyreneeen in het lieflijke dorpje Arties.

INGREDIENTEN

8 kwartels - 7 el extra-virgin olijfolie - 6 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl versgemalen nootmuskaat - 2 takjes verse rozemarijn - 10 zwarte peperkorrels - 4 el wijnazijn - zout - 2 el kippenbouillon (bv van geconcentreerde kippenfond van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie)

  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

kwartels met dragonsaus

INGREDIENTEN

8 kwartels, dragon, ganzevet, peper en zout, fond van kwartels (zie mijn recepten), beurre manie.(zachte boter gemengd met bloem)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met jeneverbessen

Gemakkelijk, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 45 minuten. serveer er gebakken aardappeltjes bij.

INGREDIENTEN

8 kwartels - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 3 middelgrote uien - 1 glaasje jenever - zo'n 20 jeneverbessen - 40 g boter - peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met druiven.

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 dunne sneetjes mager spek, 2 glaasjes cognac, 300 witte druiven zonder pitten, 2 eetlepels arachideolie, 25 g boter, peper, zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met Roquefortsaus

INGREDIENTEN

4 kwartels, 2 sjalotten, 100 gr champignons, bakboter, cayennepeper, peper, zout, 100 gr roquefortkaas, 1/4 liter room, geutje cognac, glaasje witte wijn, 1/2 teentje look, peterselie, tuinkers of veldsla.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met kersen

Bron; prick me!

INGREDIENTEN

6 kwartels, 1 bokaal kersen op lichte siroop, 1 glas Cognac, 75 g boter, zwarte peper, zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  •  
  •  0-10 min.

Kwartels Met Jeneverbessen

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 sneetjes gerookt spek, 3 middelgrote uien, 1 glaasje jenever, 20 jeneverbessen, 40 g boter, peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels Dauphinoise

INGREDIENTEN

4 kwartels - 4 lapjes bardeerspek - 2 zeer grote aardappels - 1 truffel - 2 dl vleesjus aardappelmeel - 120 gram boter -1 glas port - zout, peper.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kwartels met druiven

Moeilijker, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 40 minuten

INGREDIENTEN

8 kwartels - 8 dunne sneetjes mager spek - 2 glaasjes cognac - 300 g witte druiven zonder pit - 2 eetlepels arachideolie - 25 g boter - peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met jeneverbessen

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 3 middelgrote uien, 1 glaasje jenever, zo'n 20 jeneverbessen, 40 g boter, peper en zout,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KWARTELS ( 2 )

Kwartelbouillon met bospadestoelen.

INGREDIENTEN

8 stuks kwartelvleugeltjes, en 4 stuks kwartelkarkastjes. ( over van KWARTELS ( 1 )Het afsnijdsel van de oesterzwammen, ook van KWARTELS ( 1 ) 100 gram gemengde bos padestoelen., 1 Ui, 2 wortels, 1 prei,een suk Knolselder, 2 laulierblaadjes, 8 stuks jeneverbessen, 8 stuks geplette peperkorels, 2 stuks kippe-bouillonblokjes, enkele Eier schulpen.

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Kwartels met olijven

Moeilijker, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 45 minuten

INGREDIENTEN

4 kwartels - 4 reepjes gerookt spek - 16 jonge uien - 100 g kleine olijven - 500 g snijbonen - 4 laurierblaadjes en wat tijm - olijfolie - 25 cl gevogeltebouillon - peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels Cecilia.

Heel apart voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 kwartels - 4 sneden witbrood - 100 gram ganzeleverpastei - 100 gram boter -50 gram vet spek - 1 truffel - 0,5 dl. madera - 0,7 dl. cognac - 5 eetlepels slagroom. - 1 ei. - 1 wortel. - 4 kippelevers - 4 lapjes bardeerspek - 1 ui - zout, peper - cayennepeper

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met spekblokjes

INGREDIENTEN

4 kwartels, 1 klont boter, 1 el bloem, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 glas bouillon, 1 glas droge witte wijn, 4 dunne plakjes rookspek, 2 dikke plakken rookspek.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met truffelpate

Bron; 1 nul minder is beter!

INGREDIENTEN

4 kwartels - 1 pot vleesfond (380 ml)-1 dl Madera-2 el cognac, , 40 gr boter -zout-peper-boter-5 gr truffels,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Kwartels Cecilia

Gevulde kwartels met toast, lekker als voorgerecht of tussengerecht, wel machtig.

INGREDIENTEN

4 kwartels, 4 sneden witbrood (casinobrood), 100 g ganzeleverpastei, 50 g vetspek, 0,5 dl madeira, 0,7 dl cognac, 5 el slagroom, 1 ei, 1 wortel, 4 kippelevers, 4 lapjes lardeerspek, 1 ui, zout, peper, cayennepeper,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde kwartels

INGREDIENTEN

*3 kippenlevertjes, *zout en peper, *50 gram boter, *1 sjalotje, fijngesneden, *1 teentje knoflook, geperst, *10 rozemarijnnaaldjes, fijngesneden, *200 gram waterkers, *200 gram varkensgehakt, *4 grote kwartels, ontbeend, *4 grote stukken varkensdarmnet, *1 deciliter droge witte wijn, *4 deciliter gevogeltefond, *1 deciliter slagroom,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde kwartels

INGREDIENTEN

4 kwartels, 3 eetlepels bouillon, 1 snede brood, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 4 sneetjes wit brood, 4 sneetjes gerookt spek, 1 glas droge witte wijn, 75 gram boter, 1 blikje eendeleverpastei, peper en zout, dragon, 1 ei.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

kwartels met pruimedanten

Heerlijk gewoon!!!

INGREDIENTEN

1/2 l thee gezet van 2 tl chinese thee(laat 5 min. trekken), 500 gr ontpitte pruimedanten, 1/2 l rode wijn, 100 gr bruine rietsuiker, 1 el citroensap, mespunt nootmuskaat, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, peper, zout, 1/2 tl laurierpoeder, 1 tl tijm, 1 dl droge witte wijn, 4 kwartels, 40 gr zachte boter.

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Gegrilde kwartels

Voor de liefhebbers; een gesmaakt voorgerecht

INGREDIENTEN

-6 kwartels, -2,5 dl rode wijn, -2 stengels bleekselderij met blad (gehakt), -1 wortel (gehakt), -1 kleine ui (gehakt), -1 laurierblad (in stukjes gescheurd), -1 th lepel piment, -1 th lepel gedroogde tijm, -2 tenen knoflook uit de knijper, -2 eetlepels olijfolie, -2 eetlepels citroensap, -schijfjes citroen (garnering), -

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

gevulde kwartels

INGREDIENTEN

4 kwartels,- 1 kleine ui,- 1 blik voetselder,- 3 sneetjes oud wit brood zonder korst,- 75 gr. boter,- 1 appel,- 50 gr. gepelde walnoten,- 1 eetl. room,- 1 blokje vetarme kippenbouillon opgelost in kokend water,- 1 blokje kruiden bouqet provencale van knorr,- maizena ( roux minute bruin),- peper en houten prikkers of keukengaren.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kwartels met roquefortsaus

INGREDIENTEN

100 gr. roomkaas,100 gr.gemalen pistache noten,100gr. roquefortkaas,8 kwartels,1lepel boter,peper en zout,1 glaasje cognac,1,5 dl.room, wat bieslook.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met rookspek

Weer eens een andere manier voor kwartels

INGREDIENTEN

Boter: 50 gram(men), kwartel(s): 8, Parijse champignon(s): 250 gram(men), slagroom: 10 cl, kippenfond: 10 cl, olie: 1 soeplepel(s), rookspek: 4 sneetje(s), peper en zout, kleine ui(en): 20, , , ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kwartels Met Sinaasappel

INGREDIENTEN

-per persoon 2 kwartels-peper-zout-boter-200 cc room-fijngehakte peterselie-4 sneetjes wit brood-1/2 glas sinaasappellikeur-3 geschilde en ontvliesde sinaasappels in stukjes

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde kwartels

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

-4 panklare kwartels, -zout en peper, -4 laurierbladeren, -1 bosje peterselie, -2 el olie, -5 cl madera wijn, -1 th lepel balsamico azijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kwartels met kersen

Gemakkelijk en lekker

INGREDIENTEN

Boter: 75 gram(men), kwartel(s): 8, kers(en) op lichte siroop: 1 bokaal, Cognac: 1 glas(zen), peper en zout, , , , , ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

kwartels met ganzenlever

INGREDIENTEN

Boter: 60 gram, kwartels: 8, worstvlees: 200 gram, Cognac: 1 soeplepel, wingerdblaadje: 8, ganzenleverpastei: 100 gram, bruine fond: 20 cl, arachideolie, pistache: 1 soeplepel, Porto: 1 soeplepel, gepelde witte druiven: 1 blik, tijm: 1 takje, truffel: 1 soeplepel,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met muskaatdruiven

INGREDIENTEN

4 kwartels, -peper, -zout, -3 cl curacao, -1 dl bruine fond, -200 g druiven (ontpit),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartels met jeneverbessen

Eens iets anders

INGREDIENTEN

Jeneverbessen: 20, boter: 40 gram(men), kwartel(s): 8, jenever: 1, gerookt spek: 8 sneetje(s), ui(en): 3, peper en zout,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kwartels met druiven

Lekker anders

INGREDIENTEN

Boter: 100 gram(men), kwartel(s): 4, kervel: 4 takje(s), tuinkers, water: 4 soeplepel(s), klontje(s) boter: 1, peper en zout, witte druiven: 1 tros(sen), balsamicoazijn: 2 soeplepel(s),

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kwartels recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top