1. Home
  2. Recepten
  3. Krulpeterselie

Krulpeterselie recepten (238)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!

INGREDIENTEN

voor gehakt mengsel 500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger) 1 kleine ui, fijn 1 teentje knoflook, fijn 4 e krulpeterselie, fijn 1 t Worcestersaus 1 volle t mosterd 1 t zout 1/4 t vers gemaalde zwarte peper 1 ei spekreepjes, voor bovenop plukje peterselie voor garnering

Bereidingswijze

1. Smeer cupcake vormpjes in met zachte boter. 2. Meng gehakt met schone handen. 3. Verdeel gehakt over cupcakes waarbij je de bodem en randen de cupcake bedekken. 4. Schep aardappelpuree in elk holte zodat het boven iets boven de vorm zelf uitkomen. 5. Maak aardappelpuree glad met de achterkant van een natte lepel. 6. Druk stukjes spek in aardappelpuree. 7. Bak voor 1 uur bij 180*C tot gaar en mooi goudbruin van kleur. 8. Snijd randen van cupcakes los. (de aardappelpuree is geneigd om vast te bakken aan plaat) Doen cupcakes op serveerschaal en garneer met peterselie.

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De Lekkerste (Snelle) Eiersalade

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken!

INGREDIENTEN

- 10 eieren (Zie Tip 1) zo vers mogelijk! Dus liefst van de Boer, - Bosje Bieslook, - Bosje KRUL Peterselie, - Witte peper (uit de molen), - Zout, - 2 a 3 eetlepels goede Mayonaise, - Paar druppels Worcestershiresaus (Spreek uit: Woester saus), , Optioneel, - Paprikapoeder, - Kerriepoeder, - Alles wat je lekker lijkt (kappertjes, bosui, etc,etc) experimenteer!, , Tip 1 Aantal eieren, , Bij het recept ben ik uitgegaan van 10 medium eieren, reken per persoon als volgt:, , Small (S) eieren: 2 a 3 per persoon, Medium (M) eieren: 2 per persoon, Large (L) eieren 1,5 per persoon, Extra Large (XL) 1 a 1,5 per persoon, , Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de eetlust van de personen in kwestie ;-) Indien je bij de borrel meerdere salades en of hapjes maakt dan de hoeveelheid eieren per persoon ongeveer halveren.,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Remouladesaus

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak. Soort gerecht: als saus bij de barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.

INGREDIENTEN

2 middelgrote sjalotten, 2 dl mayonaise, 2 eetlepels krulpeterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 middelgrote augurk, Scheutje augurkenvocht, Zout en peper.,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Boef Boerejong

Na jaren en jaren een dergelijke pot maken kom je tot je eigen gevoel ernaar. dat deel ik hier (hoop ik)

INGREDIENTEN

Ongeveer een ruime 600 gram runder riblap, beetje behoorlijk mager, Bakje champignons, een grote winterwortel, stuk of 10 sjalotjes, bosje krulpeterselie, grote prei, bouillonblokje, rode wijn, zoete sherry, citroen, beetje tomatenpuree, tijm, basilicum, champignons, mergpijpje, spekblokjes, bloem, tomatenpuree + wat ik verder benoem in het recept

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

Deze ovenschotel kost maar 2,12 euro per persoon! Super lekker en low-budget!   

INGREDIENTEN

400 g gekookte penne, 300 g tonijn uit blik ( op water ), 1 rode ui, 1 knoflookteen, 400 g tomatenblokjes uit blik, 500 g passata di pomodoro, 20 g krulpeterselie, 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 1 bouillonblokje (basisbouillon), peper en zout, 150 g geraspte jonge kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turkse Pizza (lahmacun)

Lekker pittig, maar ook fris door de citroensap die als garnituur dient.

INGREDIENTEN

VOOR DEEG: , 750 g tarwemeel, 1+1/2 zakje droge gist (10,5 g), 300 ml lauwwarme water, 6 e olijfolie, 1 volle t zout, , 1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad., 2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden., 3. Strooi zout langs rand van bloem., 4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan., 5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt., 6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek., 7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen., 8. Verdeel deeg in 8 delen en rol het uit tot 8 dunne pizzabodems (2-3 mm)., 9 Verdeel vulling erover en bak tot gaar. (let wel erop dat er een rand van 1/2 cm overblijven zonder vulling)., Bakken van pizza duur zo 15 min. bij 230*C.

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Warm weer pasta

Als het heel warm is weet ik meestal niet zo goed wat ik wil eten, meestal blijf ik steken op soep en salade omdat dat niet zo vullend is. Gisteren heb ik deze pasta gemaakt, die lauwwarm is en lekker licht van smaak. Erg lekker met broeierig weer. Mocht je geen tijd/zin hebben om zelf pasta te maken: AH verkoopt verse kruidenpasta die ook erg lekker van smaak is. Dit recept is voor 2 personen.

INGREDIENTEN

* 250 gram Verse Pasta, met een beetje knoflook en tuinkruiden die je lekker vindt, * 2 rijpe tomaten, * 9 plakjes courgette (ongeveer 1/2 cm dik), * 30 gram krulpeterselie, * 2 grote tenen knoflook, * extra vierge olijfolie, * zachte feta, * pijnboompitjes, geroosterd

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vispotje Old Amsterdam

Na het openbreken van de bladerdeeg korst kom je bij deze heerlijke verassing. Een romige licht gebonden vispotje met de heerlijke smaak van Old Amsterdam

INGREDIENTEN

25 g boter, 30 g bloem, 200 ml room, 100 ml witte wijn, 800 ml visfond uit pot of zelfgemaakte visbouillon, 1 prei, in reepjes van 5 bij 1 cm, 1 wortel, in reepjes van 5 bij 1 cm, 250g kabeljauw , 250g zalm, 250g tonijn, 250g gamba's, sap van ½ citroen, 2 el krulpeterselie, fijngesneden, 4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 250g Old Amsterdam geraspt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chimichurri met sherryazijn

Heerlijke Chimichurri die erg rond is van smaak

INGREDIENTEN

, 2 teentjes knoflook, Handvol verse krulpeterselie, 1 kleine rode peper (zaadjes eventueel verwijderd), ¼ rode ui, ¼ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel komijnpoeder, 40 ml olijfolie, 35 ml sherryazijn, Zwarte peper, ,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2014
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Pate op een lepeltje

Eetlustopwekkende amuse

INGREDIENTEN

? 1 el pate (fijne structuur, bijv. roompate), ? 1 zakje amandelen (klein zakje, gepeld), ? 1 el slagroom, ? 1 el sherry, ? 2 takjes peterselie (krulpeterselie)

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Paling op toost

INGREDIENTEN

200 gram gerookte uitgesneden paling * 1 citroen * krulpeterselie * toost * boter.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste krulpeterselie recepten

Kaaskrullen met spek

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 50 g geraspte belegen kaas, 6 plakjes gerookte ontbijtspek, 1 theelepel krulpeterselie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaanse tomatentaart

Een heerlijke hartige taart waarvan je graag nog een extra stukje neemt. Samen met een frisse salade een ideale maaltijd, ook voor als je gasten krijgt want het is zeker genoeg voor 6 personen.

INGREDIENTEN

250 g chorizo, fijngesneden; 2 grote uien, gesnipperd; 1/2 pakje deeg voor hartige taart (zelf heb ik gewoon bladerdeeg gebruikt); 6 eieren; 125 ml slagroom; 3 el (platte) peterselie (had ik niet, heb krulpeterselie gebruikt); 8 tomaten, gehalveerd; 1-2 el olijfolie; versgemalen zwarte peper

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gebakken bonen met spek en peterselie

Bruine bonen is een typisch Hollands product. Heo maak je ze nou het lekkerst klaar? Ik denk door het zachte van de bruine bonen te combineren met knapperig spek en frisse peterselie! 

INGREDIENTEN

500 g bruine bonen, uitgelekt, 200 g gerookte spekreepjes, 10 g verse krulpeterselie,

  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken Rode Poon

INGREDIENTEN

? 1 kg rode poon, zout, peper, 4 eetlepels bloem, zonnebloemolie, 1 citroen, 1/2 bosje krulpeterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lente pasta carbonara

Deze variant op de Italiaanse klassieker is misschien wel nog lekkerder! De geraspte citroenschil maakt hem lekker fris en lente-achtig. 

INGREDIENTEN

350 g spaghetti, gekookt, 150 g geraspte Arina geitenkaas, 2 eieren, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 2 kopjes verse spinazie, rasp van een halve citroen, 1 kopje geroosterde walnoten, 10 g krulpeterselie, fijn gesneden, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pate op een lepeltje

INGREDIENTEN

? 1 eetlepel pate (fijne structuur, bijv. roompate), ? 1 eetlepel sherry, ? 1 eetlepel slagroom, ? 1 zakje amandelen (klein zakje, gepeld), ? 2 takjes peterselie (krulpeterselie)

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Knoflookspaghetti

INGREDIENTEN

Spaghetti, 1 teentje knoflook, flink wat olijfolie en flink wat krulpeterselie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto

Lekker visgerechtje, verrassend gecombineerd met risotto     

INGREDIENTEN

, , 900 g kabeljauwfilets, 300 g spinazieblaadjes, 375 g arboriorijst, 120 g geraspte parmesaan, 1 1/2 limoenen, 1 1/2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, , 3 takjes krulpeterselie, 150 g paneermeel, 3 groentebouillonblokjes, 1,5 l water, 45 g boter, 6 eetlepels olijfolie, peper en zout, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges Op Spaanse Wijze

INGREDIENTEN

1 kg. asperges, 50 gram boter, 150 gram geschaafde amandelen, sap van een halve citroen, 2 tomaten, enkele takjes krulpeterselie

  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-1999
  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Empanadas met kip

Hartige miniflapjes gevuld met kipfilet, bacon en veel kruiden. Voor 12 stuks.

INGREDIENTEN

12 plakjes roomboterbladerdeeg150 gr. kipfilet3 plakken bacon1 kleine sjalot, 2 knoflooktenen1 pomodoritomaat2 takjes krulpeterselie1 eetl. olijfolie, 30 gr. boter1 mespunt scherpe paprikapoederzoutversgemalen zwarte peper1 dl., witte wijn1 ei

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.

Verse Artisjokken met Dipsaus

Artisjokken met een lekker dipsausje ideaal voor een meer intiem diner, waarbij twee personen van dezelfde artisjok eten.

INGREDIENTEN

* 2 Artisjokken, * 6 Eetlepels Turkse yoghurt of gewone kwark, * 2 Eetlepels olijfonaise of mayonaise, * 1 Teentje knoflook, * Verse krulpeterselie, * Zout en peper, * Citroensap

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken gamba's

Gamba's gebakken met knoflook

INGREDIENTEN

4 eetl. olijfolie, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, 2 grote tenen knoflook, fijngesneden, 24 rauwe, ongepelde gamba's, grof zeezout, 1 bosje krulpeterselie, 1 citroen, in plakjes, stokbrood, mayonaise, 1 el zwarte tapenade(olijvenpasta), fijngehakte bieslook

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-1998
  • Frans
  •  0-10 min.

Kruidengelei

Eigen recept voor 1 pot van 250 ml

INGREDIENTEN

1 bos krulpeterselie, 1 bos bieslook, 6 geleiblaadjes, 150 ml water.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

peterseliewijn

Deze lichtzoete wijn werkt menstruatiebevorderend en pijnstillend

INGREDIENTEN

3,5 ons peterselie (geen krulpeterselie!)2,5 ons suiker, gist, 2 theelepelsgistvoeding, 2 theelepels tannine, 2 theelepels citroenzuur

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfstsalade van parelcouscous, venkel, pompoen en cranberry

Heerlijke salade met een verrassende combinatie van ingrediënten!

INGREDIENTEN

2 venkels, 335 g parelcouscous, 600 g pompoenblokjes, 120 g cranberry-pittenmix, 5 takjes krulpeterselie, 125 g feta, 675 ml groentebouillon, 1 el olijfolie, 4 el extra vierge olijfolie, 4 tl witte wijnazijn, Peper naar smaak

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frans taartje met paddenstoelen en gorgonzolasaus

Dit hartige taartje wordt ook wel pithivier genoemd: een Franse taart van bladerdeeg met een spiraaldecoratie. Een pithivier kan zowel met een hartige of zoete vulling. Voor deze kerst heb ik gekozen voor kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood, gekarameliseerde uien en walnoten. Staat prachtig op tafel en een chique alternatief voor de niet-vleesetende gasten.  

INGREDIENTEN

Ingrediënten hartig taartje:, -12 plakjes bladerdeeg, -olijfolie, -2 uien, grof gesneden, -1 laurierblad, -1 tl gedroogde oregano, -1 el balsamicoazijn, -150 gr kastanjechampignons, -15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, -1 teentje knoflook, uitgeperst, -peper en zout, -100 gr ricotta, -2 el krulpeterselie, fijn gesneden, -75 gr walnoten, geroosterd, -3 zachte pruimen, -1 los geklopt ei, , Ingrediënten gorgonzolasaus:, -80 gr gorgonzola dolce, verkruimeld, -125 gr mascarpone, -300 ml slagroom, -3 takjes tijm

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Meatloaf met een lekkere glazuur bovenlaag

Meatloaf, neee niet de zanger, maar een heerlijk gehakt broodje!

INGREDIENTEN

VOOR MEATLOAF: , 500 g mager rundergehakt, 2 sneden volkoren brood in melk geweekt en fijn gemaakt, olijfolie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 ei, geklutst, 2 e Italiaanse bladpeterselie, fijn (anders krulpeterselie), 1 e zongedroogde tomaten in stukjes, 1 t Worcestersaus, 1 t brandewijn of cognac, 1 t paprikapoeder, 1 t aangemaakt mosterd, zout, peper, , 1. Fruit ui en knoflook in olijfolie tot gaar en laat afkoelen., 2. Meng alle ingrediënten door gehakt en maakt er een vlees brood van., 3. Smeer in met saus en plaats brood op een ingevette bakplaat., 4. Bak bij 220*C voor 30 min. tot gaar., 5. Laat vleesbrood voor 10 min. staan zodat vleessappen goed kan verdelen., 6. Snijd er 2 cm plakken van., , Eet er patat en een frisse salade bij., Ook op een boterham smaakt het heerlijk.

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2013
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gepofte wintergroenten

Deze smaakvolle bijgerechten van de Big Green Egg zijn kunt u allemaal van tevoren bereiden. 

INGREDIENTEN

150 g truffelaardappels, 150 g topinamboer, 150 g gele wortels, 150 g pastinaak, ½ citroen, 150 ml pils, 2 takjes krulpeterselie, 25 g roomboter

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-12-2014
  •  
  •  

Scampi`s met curry-roomsaus

Ik heb hier geen kooktechniek ingevuld omdat je moet bakken en koken. Ik heb dit gegeten in Oostende aan de Belgische kust.Het zal waarschijnlijk iets afwijken met de smaak die ik daar heb gegeten,maar is zeker zo lekker.

INGREDIENTEN

20 scampi`s, 1 dl. witte wijn, 1 dl. room, 1 jonagoldappel, verse krulpeterselie, currypoeder, eventueel zout naar eigen smaak, olijfolie, tagliatella

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2011
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

mamma`s champignonsoep

Mijn zoon en schoondochter komen morgen eten. Hij wil graag zijn favoriete champignonsoep a la mamma.Vandaag al gemaakt.

INGREDIENTEN

100 gram roomboter, 100gram gezeefde bloem, 9 dl water, 1 dl witte wijn, 2 kippebouillontabletten a 1/2 liter bouillon, 1 tl koenjit voor de kleur, zwarte peper naar smaak, scheut room, 500 gram champignons, 1 el olijfolie, 1 el walnotenolie, 1 el krulpeterselie.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

mexicaanse haringhapjes

Doe eens deftig en niet duur

INGREDIENTEN

3 gefileerde zoute haringen, 1 klein tomaatje, 1 klein uitje, 18 grote tortillachips, 50 gr. veldsla, 3 eetlepels zure room, een paar takjes krulpeterselie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Hongaarse aardappelroomsoep

Lekkere snelle Hongaarse plattelands-soep.Wanneer je niet aan Hongaarse paprikapoeder kunt komen,gebruik dan de Turkse variant.

INGREDIENTEN

* 2 eetl olie, * 10 middelgrote aardappelen,geschild en in blokjes, * 1 gesnipperde ui, * 1 theel Hongaarse[Turkse]paprikapoeder,mild of pikant naar keuze, * flink wat versgemalen zwarte peper, * zout, * 2 laurierblaadjes, * 200 ml creme-fraiche, * 1 theel bloem, * wat rode paprikablokjes, * paar blaadjes krulpeterselie.

  • Hongaars
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  • Hongaars
  •  20-30 min.

Gevulde champignons

Champignons met grote hoeden voorzien van een smakelijke vulling

INGREDIENTEN

8 kastanje champignons met grote hoeden, - 2,5 eetlepels olijfolie, - 300 gr kalfsgehakt, - 2 eetlepels losgeroerd ei, - 2 eetlepels kruim van oudbakken witbrood, - 2 ragfijn gesnipperde bosuitjes, - 1 ragfijn gehakte knoflookteentje, - 1 theelepel fijngewreven verse rozemarijnnaaldjes, - 40 gr fijn geraspte parmezaanse kaas, - 8 dunne stokbroodsneedjes, - 4 toeven krulpeterselie, - witte peper uit de molen, - zout,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Waldorfsalade met honing en tijm

Deze traditionele salade met appel zet je in no-time op tafel. Gebruik de Melvita Moment Culinair voor een verrassende twist met tijm. Deze waldorfsalade is heerlijk als lunch of op de brunchtafel met Pasen.

INGREDIENTEN

2 stevige zoet zure appels, 5 stengels bleekselderij, 50 g walnoten, 50 g gewelde, gedroogde cranberries, 250 g gerookte kip, in blokjes, 3 el mayonaise, 1 el kwark, 1 el Melvita Moment Culinair, peper en zout, verse krulpeterselie, 200 g veldsla

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2019
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Een Israëlisch stoofpotje Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat er op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met wat brood om de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven https://www.hellofresh.nl/recipes/traditionele-shakshuka-met-ei-en-geitenkaas-576beb7677d68d205a8b4567/?back=/recipe/all

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflooktenen, 1/2 rode peper, 1 gele paprika, 4 tomaten, 4 takjes verse krulpeterselie, 4 vrije-uitloopeieren, 75 g geitenkaas, 2 speltbaguettes, 1 el olijfolie, 1/2 groentebouillonblokje, Peper & zout naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rolletje met gedroogde ham met noten en kruiden

Ondanks de vele hapjes met kerst, was dit één van de lekkerste.

INGREDIENTEN

70 gram noten, 15 gram krulpeterselie, 50 gram gedroogde tomaten in olie, 8 plakjes gedroogde ham

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2018
  • Spaans
  •  20-30 min.

Komkommersoep, koude

Velouti de Concombre Glacis

INGREDIENTEN

1 kg groene komkommers,handje vol groene slablaadjes, 1 liter geconcentreerde kippenbouillon,lnootmuskaat, zout, peper, paar eetlepels crhme fraiche, krulpeterselie,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Avocado Aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook

Wedden dat je aardappelpuree nog nooit zo at.

INGREDIENTEN

10 g suiker, 10 g boter, 5 teentjes knoflook, in plakjes, 150 g aardappelen, geschild en in blokjes, 40 ml melk, zout, zwarte peper, 1 rijpe avocado, 1 t citroensap, 25 g volle yoghurt, 1 e krulpeterselie, fijn + plukje voor garnering

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Camembert

Lunch voor 4 pers.

INGREDIENTEN

1-2 stevige stuks Camembert a 225 g; bloem; 1 ei; paneermeel; zonnebloemolie; 1 bosje krulpeterselie; 120 g bosbessenmarmelade

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
Nieuwste krulpeterselie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top