Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kruidenricotta

Kruidenricotta recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lasagnepakketjes met kruidenricotta

Voedingswaarde per persoon: eiwit 20 gr/vet 41 gr/koolhydraten 29 gr/kcal 560

INGREDIENTEN

8 lasagnevellen, Zout, Peper, 400 gr ricotta, 1 ei, losgeklopt, 4 eetlepels gemengde gehakte verse tuinkruiden (salie, bieslook, basilicum, tuinkers of rucola), 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, voor de saus:, 3 eetlepels pijnboompitten, 75 ml olijfolie, 100 gr zongedroogde tomaten, in reepjes, rechthoekige ovenschaal, ingevet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken kruidenricotta !!

INGREDIENTEN

Stuk ricotta van 1kg !!!, 2 el verse tijm !!, 2 el verse rozemarijn, gehakt !!, 2 el verse oregano, gehakt !!, 3 el verse peterselie, gehakt !!, 3 el verse bieslook, gehakt !!, 2 teentjes knoflook,uitgeperst !!, 1,2 dl olijfolie !!!, 2 tl grof gemalen peper !!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  •  
  •  30-60 min.

Piroschki Met Kruidenricotta.

INGREDIENTEN

10 plakjes diepvries bladerdeeg - 3 takjes peterselie - 3 takjes kervel - 250gr ricotta - 1 el zure room - zout - peper - 1 ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Amuse: Kruidenricotta met krokante ham

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

canneloni gevuld met kruidenricotta

Gevulde canneloni met een eenvoudige zelfgemaakte tomatensaus

INGREDIENTEN

Canneloni kant en klaar ( anders zelfgemaakt met 200 gram bloem en twee eieren ), 500 gram ricotta, verse italiaanse kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn, basilicum en salie, 1 teentje knoflook, olijfolie en verse peper en zout, klein chilipepertje, stukje parmazaanse kaas, , voor de tomatensaus:, 2 blikken gepelde tomaten, 1 knoflookteenje, zout en peper, olijfolie, 1 sjalotje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

zalm in fillodeeg

INGREDIENTEN

1 stuk zalmfilet (600-700 g), vierseizoenenpeper (potje a 35 g), zeezout grof, 1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden, 4 eetlepels olijfolie, 100 g ricotta (Italiaanse kaas), 5 plakken fillodeeg (diepvries), ontdooid, 1 eierdooier, losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Basilicum Ricotta Bolletjes Op Rucolasla

INGREDIENTEN

*1 knoflookteentje, *1 lenteuitje, *? bosje kervel, *1 bosje basilicum, *100 gram ricotta, *zout en peper, *50 gram rucolasla, *3 theelepels witte wijn azijn, *? theelepel mosterd, *1 theelepel honing, *2 eetlepels groentebouillon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tomatensoep met kruidenricottarepen

Lekkere maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 bakje ricotta (kaas, 250 g), 50 g pijnboompitten, geroosterd, 1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 ciabatta`s (brood), 500 g half-om-halfgehakt, 1 ei, losgeklopt, 2 eetlepels olijfolie, 1 courgette, in kleine blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 1 venkelknol, in smalle partjes, 4 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 4 runderbouillontabletten, 1 zak rucola (sla, 75 g), 50 g pittige kaas (bijv. grana padano), grofgeraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm in filodeeg

Dit recept doet je smaakpapillen tintelen. Een ware smaaksensatie door de combinatie van de verschillende ingredienten.  Verras je tafelgenoten door dit heerlijke gerecht voor ze te bereiden. Bereid, proef en 

INGREDIENTEN

1 zalmfilet (600-700 g) aan één stuk, koud afgespoeld en drooggedept, vierseizoenenpeper, grof zeezout, 15 g verse dille, fijngesneden, 4 el olijfolie, 100 g ricotta, versgemalen zwarte peper, 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid, 1 eierdooier, losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top