Kroketjes
Typisch Curacaose kroketjes, 20-25 stuks
500 gr rundergehakt, 1 ui, 1 flinke teen knoflook, 1 tomaat, 50 gr boter, 2 bouillonblokken, 1 el piccalilly, 2 tl tabasco, 1 dl water, 1 el tomatenpuree, 150 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, paneermeel, peper en zout naar smaak.
Bak het gehakt zonder boter rul. Fruit eerst de gesnipperde ui en knoflook in de boter en daarna de stukjes tomaat. Voeg de bouillonblokken, piccalilly, tabasco, water en tomatenpuree toe. Roer alles door elkaar en voeg dan het gehakt toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg het meel toe en meng totdat een stevige massa ontstaat. Laat het mengsel enige tijd afkoelen en kneed het met de hand verder. Verdeel de massa in 20 tot 25 porties en rol deze uit tot kroketjes. Rol ze door het paneermeel, het losgeklopte ei en weer door het paneermeel. Bak de kroketjes in hete olie of frituurvet goudbruin.
- Antiliaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2003Antiliaans20-30 min.
kroketjes
Heerlijk recept
5 ons magere kalfslappen, 1 mergpijpje, 3/4 ons soepgroenten,6 runderbouillonblokjes, 1 ui, 2 el pittige mosterd, 1 el sambal, peperkorrels, zout, paprika poeder, peterselie, 250 gr roomboter, 300 gr bloem, 2 pakjes (als ze hebben grove) panneermeel, 5 eieren.
- > 120 min.
- Geplaatst op10-03-2002> 120 min.
- Eigen recept
Kroketjes
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2009Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Tapas kroketjes gevuld met Manchego-kaas
Echt heel grappig om dit te maken. Leuk bij een Tapas avond maar ook heerlijk als een gewone borrelhap bij een heerlijk glas wijn!
, 200 gr Manchego kaas, 3 el bloem, 1 ei, 2 tl water, 85 gr wit of bruinbrood kruim, Zonnebloemolie of frituurvet voor het frituren, Zout en peper,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2005Spaans30-60 min.
Asperge Kroketjes
Dit recept stond in een tijdschrift en omdat het zo lekker was wil ik het graag delen met nog meer liefhebbers van asperges
350 gr witte asperges, geschild, 150 gr gekookte ham, 600 ml melk, 150 gr bloem, gezeefd, 100 gr boter, bieslook of peterselie, witte peper, zout, 2 eieren, paneermeel
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op22-06-2015Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
serranoham kroketjes
Voor de vulling, 200gram serranoham in smalle reepjes gesneden., 40 gram boter/40 gram bloem, 2,5 dl melk, 0,5 dl sherry, 0,5 dl slagroom, 1 eetlepels peterselie, halve theelepel paprikapoeder, halve theelepel nootmuskaat, zout en peper naar smaak, 4 blaadjes gelantine, ,
- Spaans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-12-2010Spaans Voorgerecht> 120 min.
garnalen kroketjes
" De kroket is de nederlandse koning der snacks. Knapperig en romig tegelijk, heeft hij een ideale constitutie. De rommige ragout kan gevuld worden met bijna alle heerlijkheden die er zijn " johannes van dam ik gebruik een recept van het ministerie van vlaamse gemeenschap ( nee niet wat je denkt ) , uit 2005, kroketten zijn waarschijnlijk de meest gegeten snacks in nederland, maar weinige maken ze zelf. probeer dit recept, ik weet zeker dat je er tijd voor gaat maken
200 gram boter, 250 gram bloem, 50 gram gemalen parmezaan, 2 dl melk, 2 dl visbouillon, 3 eieren, 300 gram gepelde hollandse garnalen, sap van een hele citroen, een handvol peterselie, paneermeel, niet te fijn, niet te grof, zout, peper, nootmuskaat, , let op dit moet een dag van te voren!
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op29-01-2015Belgisch> 120 min.
Aardappel kroketjes
Eigengemaakte kroketjes. heerlijk. en zo eenvoudig en snel klaar. en je kunt er alles bij eten wat je zelf lekker vindt.
500 gram GARE, droge, aardappelen.; 30 gr. boter; 1 heel ei en een eierdooier en 1 eiwit ; zout, nootmuskaat; paneerei (= 1 eiwit, losgeklopt met 1 lepel water); paneermeel; frituurvet
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-01-2008Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Kroketjes van geitenkaas
Zelf gemaakte hartige geitenkroketjes, super lekker !Â
150 g geitenkaas (Damse Mokke) of een andere geitenkaas, 50 g emmentaler (blok), 100 g boter, 4 eieren, 0.5 L melk, 0.5 dl room, 1 gelatineblaadje (1,6 g/stuk), 100 g bloem (+ 50 g om te paneren), 150 g paneermeel, nootmuskaat, peper en zout, , Voor de afwerking:, 1 bosje peterselie (vers), 1 citroen, grof zeezout (molen)
- Belgisch Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-09-2016Belgisch Voorgerecht60-120 min.
Boerenkool Kroketjes
Rest boerenkoolstamppot (500 gr), 1 ei;, 1 losgeklopt ei met melk;, paneermeel.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-2001Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Arubaanse kroketjes
50 stuks, als vervanging voor het gehakt kun je ook gekookte, geplozen kip nemen.
500 gr mager rundergehakt, 500 gr tarwemeel, 1 struik bleekselderij, 2 blikjes gevaporiseerde volle melk (*), 1 klein flesje aroma ("Maggi"), 3 eieren, paneermeel, 2/3 pakje margarine of roomboter, 5 grote uien, 2 a 3 Madam Jeanet pepers (naar smaak), , (*) blikje 170 gram Friesche Vlag,
- Antiliaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2001Antiliaans20-30 min.
Knoflook-risotto kroketjes
50 gram risottorijst, 1 dl. kippenbouillon, 5 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 40 gram boter, 30 gram oude geraspte kaas, 2 blaadjes gelatine, 15 min. geweekt in ruim water, zout/peper, 1 eiwit, losgeklopt, bloem, paneermeel, arachideolie om te frituren,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-07-2001Bijgerecht20-30 min.
Glamorgan kroketjes
Deze kroketjes die zijn samengesteld uit geraspte kaas en gekruid broodkruim, worden gegeten met frites en een zachte groente, zoals doperwten, worteltjes, bloemkool of een salade.
125 gr kruim van bruinbrood of wittebrood, 125 gr fijngeraspte Goudse kaas of Cheddar kaas, 2 eetl zeer fijngehakte peterselie, 2 middelgrote geraspte uien, 3/4 - 1 theel gedroogde tijm, 3/4 - 1 theel peper uit de molen, zout, 1 ei, 1 eierdooier, 1/2 - 1 theel goudgele mosterd, aroma, worcestersaus of soja, 2 - 3 eetl bloem of maizena, gezeefde paneermeel, 4 eetl maisolie of andere olie, 50 - 80 gr plantaardige margarine,
- Vegetarisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2003Vegetarisch Bijgerecht20-30 min.
grieks-turkse kroketjes
Gehaktballetjes; 750 gr rundergehakt, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 6 el platte peterselie, 2 volle tl gem komijn, 1/2 tl gem piment, 1/2 tl gem nootmuskaat, 1 tl paprikapoeder, mespunt kaneel, zout, vers gem peper, 1 groot ei, 1 el rode wijn, 1 el rode wijnazijn, 2 sneetjes witbrood zonder korst, olijfolie, bloem om te bestuiven., tomatensaus; 3 el olijfolie, 1 kleine ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 600 gr gep tomaten, 50 ml rode wijn, zout, peper, 1/2 tl suiker, mespunt chilipeper.
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-10-2012Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
garnalen kroketjes
* 50 g gruyère (kaas), * 1/2 citroen, * 50 g boter of margarine, * 200 g bloem, * 1/4 liter koude melk, * 1 visbouillontablet, * 250 g Hollandse garnalen (grijze Noordzeegarnalen), * 1 eierdooier, * zout, * (versgemalen) peper, * 5 eiwitten, * 150 g paneermeel, * boter of margarine om in te vetten, * frituurvet of olie,
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-08-2009Belgisch0-10 min.
Amandelaardappel kroketjes
45 g amandelschaafsel (zakje), , 75 g paneermeel, , 1 kg aardappels (kruimig), , zout, , 30 g boter, , (versgemalen) peper, , nootmuskaat, , 2 eierdooiers, , 2 eieren (M), , olie of vet om te frituren, ,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-06-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Falafel Kroketjes
Israelisch hapje dat heel goed bij een borrel past..
240 gram voorgekookte kikkererwten (1 blikje), 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels tahini (sesampasta), 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ? theelepel cayennepeper, peper en zout, 50 gram paneermeel,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-06-2001Internationaal10-20 min.
kroketjes met ham
350 gr. schouderham (dikke plakken), 500 gr. koude gekookte aardappelen (geen afkokers), 2 eieren (gespltst), 3 eetlepels slagroom, 1 flinke mespunt kerriepoeder, zout, witte peper uit de molen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? 75 gr. droog kruim van witbrood of paneermeel, zonnebloemolie voor het frituren.
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-10-2003Nederlands Bijgerecht60-120 min.
mossel kroketjes
150 g gekookte mosselen, , 250 ml gezeefd mosselkookvocht (of visbouillon van tablet), , 25 g boter, , 50 g bloem, , 125 ml slagroom, , 2 eieren, , 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), , 75 g paneermeel, , olie om te frituren,
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-09-200560-120 min.
Kroketjes met kalfsvlees
De meest oorspronkelijke kroketten werden in ons land met resten van gebraden vlees samengesteld. Toen in de eerste helft van de 20e eeuw de banketbakkers zich ermee gingen bemoeien kwamen zij met kalfsvleeskroketten op de proppen. Ze waren verfijnder van smaak en ook wat duurder dan de gewone vleeskroketten. Dat imago hebben kalfsvleeskroketten daarna altijd behouden.
200 gram dunne kalfslappen, in smalle repen gesneden, - 1 dl (kalfs)vleesfond, uit potje, - 1 kruidenboeketje (3 takjes bladpeterselie, 1 takje verse tijm, 1 takje bladselderij, 1 klein laurierblad, 1 stukje foelie), - 30 gram boter, - 25 gram bloem, gezeefd, - 1 dl kookroom, - zout, - witte peper uit de molen, - snufje nootmuskaat, - 1.5 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - enkele druppels limoen of citroensap, - 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water, - ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel, - (zonnebloem)olie voor het frituren,
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-200130-60 min.
kroketjes van restjes
Van een restje vlees kun je de heerlijkste kroketjes maken.
Een restje vlees zoals dat van het stoofpotje, 30 gram boter, 30 gram bloem, 2dl. vocht (opgevangen jus aangevuld met water), paneermeel en een losgeklopt ei.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-2000Nederlands0-10 min.
Kroketjes Met Kalsvlees
Dit recept heb ik uit de krant geplukt (PZC) en dacht meteen dit is ook iets voor alle overige smulpapen, om uit te proberen.
200 gram dunne kalfslappen, in smalle repen gesneden; 1 dl (kalf)vleesfond, uit potje; 1 kruidenboeketje (3 takjes bladpeterselie, 1 takje verse tijm, 1 takje bladselderij, 1 klein laurierblad, 1 stukje foelie); 30 gram boter; 25 gram bloem, gezeefd; 1 dl kookroom; zout; witte peper uit de molen; snufje nootmuskaat; 1.5 eetl. fijngehakte bladpeterselie; enkele druppels limoen of citroensap; 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water; ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel; (zonnebloem)olie voor het frituren.,
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-03-2001Nederlands Voorgerecht60-120 min.
Kroketjes met kalfszwezerik
Naast de kalfszwezerik worden er ook truffelsnippers in de kroketjes verwerkt. Mede daardoor zijn het uitgesproken luxe creaties geworden.
300-400 gram kalfszwezerik, - zout, - 2,5 dl droge witte wijn, zoals chardonnay, - 1 stukje foelie, - 1 kleine gedroogde rode Spaanse peper (lombok rawit), - 2 takjes verse tijm, - 2 takjes bladpeterselie, - 45 gram boter, - 40 gram bloem, gezeefd, - 1,5 dl kookroom, - zout, - witte peper uit de molen, - 1,5 eetl. truffelsnippers, uit blikje of potje, - ca. 175 gram droog kruim van witbrood of paneermeel, - 2 eieren, losgeroerd met 2 eetl. water,
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-200130-60 min.
aardappel kroketjes
•1 kg aardappelen, , •100 gram boter, , •2 eieren, , •bloem, , •paneermeel, ,
- Europees
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-2010Europees0-10 min.
Ham/champignon kroketjes.
2 el olie-, 1 kleine ui-, 100 gr champignons-, 100 gr bloem-, 250 ml liter melk-, 2 dl kippenbouillon-, 100 gr ham-, peper., 50 gr extra bloem-, 1 ei-, 50 gr paneermeel-, frituurolie.,
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-200510-20 min.
- Eigen recept
Kroketjes van risotto
Hebben jullie ook altijd risotto over? Gebruik dit om lekkere risottokroketjes te maken! Leuk bij de borrel of als bijgerecht.
- overgebleven risotto, - 1 ei, - paneermeel, - bloem, - olijfolie (of andere olie)
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-02-2013Italiaans10-20 min.
- Eigen recept
GARNALEN KROKETJES
1 bakje hollandse garnalen (lekkerder dan de `mooie `roze garnalen, 1 aardappel, lente uitje fijngehakt, 1 of 2 teentjes knoflook, wat verse dille, , ei paneermeel
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-05-200920-30 min.
- Eigen recept
Garnalen kroketjes
350 gr. Hollandse garnalen, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 1 dessertlepel kerrie, 1 el. fijngehakte peterselie, 1 el. fijngehakte bieslook, 4 dl. melk, 2 eieren, paneermeel, peper, zout of aromat, frituurvet.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2009Nederlands10-20 min.
Kroketjes met Camembert
1 doosje President camembert, , eiwit van 1 ei, , paneermeel, , veenbessenmoes, , gemengde salade
- Vegetarisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-2004Vegetarisch Bijgerecht10-20 min.
Kroketjes met Camembert
1 doosje President camembert, , eiwit van 1 ei, , paneermeel, , veenbessenmoes, , gemengde salade, ,
- Vegetarisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2004Vegetarisch Bijgerecht0-10 min.
Kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood met chili-knoflooktartaar
Lekkere starter voor een feestelijk menuÂ
Voor de kroketjes :, 500 g aardappelen (bloemige)500 g, 15 g gedroogd eekhoorntjesbrood15 g, 2 sjalotten2, 3 eieren3, 60 g geraspte parmezaan60 g, bloem, 200 g panko (of paneermeel), frituurolie, nootmuskaat, peper en zout, , Voor de look-tartaar dip :, , 150 g mayonaise, 1/2 tl chilipeper (fijngesneden), 1 teentje knoflook, 1 el bieslook (fijngesnipperd), 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2020Belgisch20-30 min.
kroketjes met ham en bieslook
ZE ZIJN ZO LEKKER.
, , 50 gr. boter., 1/2 theel. kruidenbouillonpoeder., 60 gr. bloem., ca. 3 1/2 dl. melk., 150 gr. achterham., 20 sprietjes bieslook., 1 ei., Frituurvet., ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-05-2004Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Gerookte zalm kroketjes
Zelfgemaakte aardappelpuree., Gesneden ui, Gerookte zalm, Bieslook, Ei, Paneermeel, Arachideolie
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-201010-20 min.
Broccoli stamppot / kroketjes
Een stamppot met een indonesisch accent. Origineel komt het recept uit de volkskrant en dient de stamppot als basis voor aardappelkroketjes. Dit vond ik tijdens mijn studententijd vaak te veel werk en het lekkerste was toch de vulling. Voor meer personen natuurlijk eenvoudig de ingredienten verveelvoudigen.
3 aardappelen, 1 ui, een stukje broccoli, 1 theelepelpuntje sambal, 1 theelepel ketjap, 1 ei, (paneermeel),
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gefrituurde mozzarella kroketjes met chili-pestosaus
Ingrediënten voor 32 personen, 150 gr bloem, , 150 gr maiszetmeel, , 500 gr mozzarella, , 2 eieren, losgeklopt, , 375 ml water, , 100 gr broodkruim (of paneermeel), , plataardige olie om te frituren.,
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-2010Amerikaans20-30 min.
Kroketjes Met Bleu D'Auvergne
400 g aardappelen, gekookt, 2 el creme fraiche, 100 g Bleu d'Auvergne, zout, witte peper uit de molen, 1 el bloem, gezeefd, 1 ei, losgeroerd, 5 el paneermeel, frituurolie, 75 g rucola,
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-04-2000Frans Voorgerecht0-10 min.
Kroketjes met champignons en parmaham
Kostelijke kroketjes uit de keuken van een Italiaanse kok. Ze smaken net even anders dan de kroketjes die wij gewend zijn. Het heeft onder andere met aceto balsamico en de parmaham te maken.
250 gram kastanje champignons, - 8 bladpeterseliestelen, - 1,5 theel. aceto balsamico, - 1,5 dl gevogeltefond, uit potje, - 100 gram parmaham, dikke plak, - 30 gram boter, - 25 gram bloem, gezeefd, - 1 dl kookroom, - 1,5 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels aceto balsamico, - 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water, - ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel,
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2001Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Kroketjes met een kern van brie
Lekker speciaal voor de feestdagen maar ook te gebruiken als aperitiefhapje.
Voor de kroketten:, * 500 g aardappelen, * 2 eetlepels bloem, * 1 eierdooier, * 1 ei, * peper, zout, nootmuskaat, * paneermeel, * frituurvet of olie, voor de vulling:, * 300 g brie (gaat ook met halfzachte kazen)
- Belgisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-12-2004Belgisch Bijgerecht0-10 min.
Ham kroketjes (12-16 stuks)
Weer eens wat anders dan de standaard kroketjes.
35o gram dikke gesneden plakken schouderham, 500 gram koude gekookte aardappelen, 2 eieren, 3 eetlepels slagroom, 1 flinke mespunt kerriepoeder, zout,peper, 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, ca. 75 gram paneermeel, olie
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-06-200160-120 min.
Kroketjes met Spaanse ham
4 eetlepels olijfolie, 3 opgehoopte eetlepels bloem, 100 g serrano (of andere gedroogde ham), 4 a 5 dl melk, 2 eieren, paneermeel, zout en peper, frituurolie.
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-06-2001Voorgerecht> 120 min.
Kroketjes van duif met truffel en koolsla
Luxe culinaire kroketjes voor een bijzondere gelegendheid . Geserveerd als voorgerecht of als hoofdgerecht
4 duivenborsten, 2 eetlepels rozijnen, 1 sjalot, 50 g bloem, 1 ei, 50 g paneermeel, enkele plakjes wintertruffel, 1 laurierblaadje, 3 jeneverbessen, 4 dl wildfond, 2 dl vleesgelei, 1 knoflookteentje, 3 eetlepels olijfolie, 1/4 witte kool, 1 lente-ui, 50 g gedroogde veenbessen, 2 eetlepels wittewijnazijn, 1 eetlepel mayonaise, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-01-2018Belgisch Voorgerecht60-120 min.
-
italiaans gehaktkroketjes
van tineke2011 , 1 recepten, 0 volgers
-
kroketjes
van didoroelofsen867 , 1 recepten, 0 volgers
-
Hete BliksemKroketjes
van JosephinaDaal , 1 recepten, 0 volgers