Kroket
Smul Kroket
Ingrediënten 4 recipe.people
4 dl water,250 gram soepvlees, 2 soepbouillon tabletjes,1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon,35 gram boter, 35 gram bloem,zout,peper,150 gram panneermeel, 1 eiVoorbereiding
4 dl water met bouillontabletten,kruidenbuiltje en het vlees aan de kook brengen.In ca. 1 uur langzaam gaar laten worden.Daarna bouillon zeven en 2.5dl vocht bewaren. Vlees in kleine stukjes snijden.
Bereidingswijze
Smelt in een pannetje de boter.Bloem erdoor roeren en ca. 2 minuten laag verwarmen.Al roerend 1 dl bouillon toevoegen en roeren tot een gladde saus is onstaan. daarna beetje bij beetje de bouillon erdoor roeren.Voeg het vlees toe en roer ong. 2 minuten door.Op smaak brengen met beetje zout en/of peper. Saus overlepelen op een bord en minimaal 2 uur in koelkast af laten koelen. In een kom het ei met 3 eetlepels water loskloppen.Paneermeel op een plat bord of schaal strooien.Vleesmengsel verdelen in kleine porties.(bv.balletjes, kroketjes ,schijfjes)en door het panneermeel rollen. daarna door het eimengsel en weer door het panneermeel. tot moment van frituren in de koelkastplaatsen of invriezen. In ong 3,5 minuten frituren op 180 graden. Eet smakkelijk.........