De ultieme borrelplank
De ultieme borrelplank is makkelijk zelf te maken. Je begint er de avond feestelijk mee en er zit voor iedereen iets lekkers tussen. Met mijn recept voor de ultieme borrelplank geef ik je een idee hoe je hem samen kan stellen. Schenk de wijn maar alvast in, deze heerlijke plank heb je in no time op tafel staan!
Ingrediënten 4 personen
Soma haverkorn meergranenbrood , 3 el Frutesse appelstroop , Jong belegen kaas, 150 g Manchego kaas, 5 verse vijgen , 150 g Parma ham , 3 el Frutesse appelstroop, 1 camembert, 1 blauwe kaas , 75 g Mortadella, 1 salami, in plakjes gesneden , 1 fuet, in plakjes gesneden , Soma krentenbrood, Takje druiven , Handje groene olijven, Handje walnoten , Handje frambozenBereidingswijze
1. Besmeer het Soma haverkorn meergranenbrood met Frutesse appelstroop. Beleg met jong belegen kaas en stapel 3 broodjes op elkaar. Snijd de broodjes in blokjes. 2. Snijd de manchegokaas in plakken. Snijd de vijgen in kwarten.3. Pak een grote borrelplank en verdeel hier de blokjes brood en de manchego kaas over. 4. Leg de vijgen met de Parmaham op de borrelplank. Verdeel de stroop over de manchegokaas en bedruip ook de vijgen en Parmaham ermee.5. Snijd de camembert doormidden en leg deze ook op de plank, net als de blauwe kaas, Mortadella, salami, fuet, Soma krentenbrood, druiven, olijven, walnoten en frambozen.