Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kreeftensoep

Kreeftensoep recepten (165) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kreeftensoep

Zeer verfijnde authentieke soep, geen bouillonblokjes, geen surimi, maar echte kreeftensoep

INGREDIENTEN

1 grote kreeft van 600 gram, of 2 kleine kreeften., 1 dun preitje, 1/2 winterwortel, 1 klein uitje, 3 eetl. olie, 1 eetl. tomatenpuree, 1 flinke scheut Franse cognac, 30 gram bloem, 2 dl. droge witte wijn, 6 dl. visbouillon, 1 dl. slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Kreeftensoep

25 personen; feest"soep";

INGREDIENTEN

1 pakje diepvies kreeftensoep, ? 1/2 l visfumet, ? 1 doos krab (235g), ? 100g garnalen, ? cognac, ? grissini, visbouillon:, , ? 1 l water, ? 1 ui, ? thijm/laurier, ? 100 ml witte wijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kreeftensoep

Kreeftensoep maken alleen weggelegd voor echte koks? Zeker niet! Hoe een eenvoudige kreeftensoep te bereiden.

INGREDIENTEN

1 kleine verse kreeft, ca. 400 gram, 3/4 liter visbouillon, 1 dl. droge witte wijn, 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie), 1 eetl. grof gesnipperde ui, 1 eetl. grof gehakte bladselderij, 1 eetl. grof gehakte peterseliestelen, 6 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukken gesneden, 2 eetl. bloem, zout, peper uit de molen, 3 a 4 eetl. cognac, 1 eetl. fijngehakte peterselie, evt. 4 eetl. (koffie) room, licht verwarmd

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kreeftensoep

Kreeftensoep met cognac en room

INGREDIENTEN

1 pot kreeftenfond (supermarkt), 1/8 room, 1/2 pot vogelfond (supermarkt), cognac, blokjes visbouillion, stukjes crabstix, of crabsurami (AH)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-1998
  • Frans
  •  20-30 min.

kreeftensoep

Heerlijke verse kreeften of krab soep

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte kreeften, (of krab of kreeft in blik), 2 el. boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 prei, 1 el., laurierblad, peterselie, 175 gr. tomatenpuree, worcestersaus, gemalen peperkorrels, zout, 1 1/2 liter water, 3 eetlepels cognac

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

Kreeftensoep

Klassieker volgens het boekje, met toch een bijzondere toets

INGREDIENTEN

-1 gekookte kreeft (circa 750 g), -75 g boter, -1/2 ui (fijngehakt), -1 steel bleekselderij (grof gehakt), -1 wortel (grof gehakt), -2 knoflookteentjes (gesnipperd), -2 eetlepels tomatenpuree, -5 eetlepels Cognac en 1 1/2 dl droge witte wijn, -1 eetlepel versgehakte dragon, -75 g bloem, -1 l kippebouillon (tabletje), -1 1/2 dl slagroom, -75 g geraspte Cheddar kaas, -cayennepeper,zout en zwarte versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kreeftensoep

5 kilo soep kreeft tomatenpuree wortel knoflook ui prei kruidenbouquet congac boter peper en zout bereidingswijze:alles goed aanzweten en de tomaten puree erbij doen bevochtigen met water dat hij net onder staat 1,5 uur laten koken en een half uur laten rusten. afmaken met boter p z en congac of armegac

INGREDIENTEN

Kreeft, bouquet, tomatenpuree,kruiden,water,congac,boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

Kreeftensoep

INGREDIENTEN

1 kleine verse kreeft, ca. 400 gram, 3/4 liter visbouillon, 1 dl. droge witte wijn, 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie), 1 eetl. grof gesnipperde ui, 1 eetl. grof gehakte bladselderij, 1 eetl. grofgehakte peterseliestelen, 6 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukken gesneden, 2 eetl. bloem, zout, peper uit de molen, 3 a 4 eetl. cognac, 1 eetl. fijngehakte peterselie, evt. 4 eetl. (koffie) room, licht verwarmd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kreeftensoep

INGREDIENTEN

Kreeft

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Kreeftensoep

Erg lekker van smaak

INGREDIENTEN

2 stuks Kreeften verse, gekookte, 1 stukje Boter, 0.50 stuk Wortel, 1 steel Bleekselderij in reepjes, 1 takje Tijm, 0.50 takje Rozemarijn, 1 stuk Laurierblad, 2 stuks Tomaten, 1 stuk Ui, 1 stuk Knoflook, 1 eetlepel Tomatenpuree, 0.50 theelepel Kerriepoeder, 0.25 eetlepel Venkelzaad, 1 glas Cognac, 2 deciliter Wijn witte, 1 liter Visfumet, 1 liter Kippenbouillon van tablet, 2 deciliter Room, 1 bakje Rivierkreeft verse, gekookte, 4 takjes Basilicum

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  > 120 min.

kreeftensoep

INGREDIENTEN

1 kleine verse kreeft, ca. 400 gram, 3/4 liter visbouillon, 1 dl. droge witte wijn, 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie), 1 eetl. grof gesnipperde ui, 1 eetl. grof gehakte bladselderij, 1 eetl. grofgehakte peterseliestelen, 6 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukken gesneden, 2 eetl. bloem, zout, peper uit de molen, 3 a 4 eetl. cognac, 1 eetl. fijngehakte peterselie, evt. 4 eetl. (koffie) room, licht verwarmd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

ovenschotel met kreeftensoep

INGREDIENTEN

ONG. 300 GRAM KABELJAUW, IN PLAKJES GESNEDEN CHAMPIGNONS, 1 IN PLAKJES GESNEDEN TOMAAT, CREME FRAICHE, GERASPTE KAAS, PEPER EN 1 BLIK KREEFTENSOEP.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Taartjes met kreeftensoep

INGREDIENTEN

VOOR 4 TOT 6 TAARTJES, . 1 rol bladerdeeg, . 20 cl room, .1/2 blik kreeftensoep (200 g), . 3 eieren, . het vlees van een kleine kreeft of surimi, . peper en zout -- boter, . 300 g gedroogde bonen, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kreeftensoep met kruidenstengels

INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid - 2 eetlepels geraspte Parrano kaas - tarwebloem om het bladerdeeg op uit te rollen - 1 losgeklopt scharrelei - 2 theelepel kerriepoeder - versgemalen peper en zeezout - 2 zakken kreeftensoep a 570 ml - 2 eetlepels fijngeknipt bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met room

INGREDIENTEN

200gr kabeljauwfilet (diepvries)- 1 citroen- zout- 1 blik geconcentreerde kreeftensoep-, 4 eetlepels droge sherry- een achtste liter slagroom- 1 eetlepel fijngehakte dille.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kreeftensoep met surimisnippers

INGREDIENTEN

1 blik kreeftensoep, 1 bakje surimisticks, 125 ml crème fraiche, Half bosje peterselie, 1 volle eetlepel suiker, Een scheutje koffiemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

kreeftensoep met kruidenstengels

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg,ontdooid, 2 el geraspte parrano italiaans kaas, tarwebloem om het bladerdeeg op uit te rollen, 1 scharrelei,losgeklopt, 2 tl kerriepoeder, versgemalen peper (zee)zout, 2 zakken kreeftensoep a 750 ml (unox), 2 el bieslook,fijngeknipt.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met kruidenstengels

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 2 el geraspte Parrano Italiaanse kaas, tarwebloem om het bladerdeeg op uit te rollen, 1 scharrelei, losgeklopt, 2 tl kerriepoeder, versgemalen peper, (zee)zout, 2 zakken kreeftensoep a 570 ml (Unox), 2 el bieslook, fijngeknipt (C1000 Vers),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met mierikswortelroom

Kreeftensoep met mierikswortelroom

INGREDIENTEN

? wit pistoletje, ? olijfolie met basilicum (flesje), ? 1 bekertje slagroom, ? geraspte mierikswortel (potje), ? zout, ? kreeft roomsoep (uit blik of koelvers), , ? sherryflutes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kreeftensoep met een kruidenquenelle

Amuse

INGREDIENTEN

500 gr. kreeftenkarkassen - 2 el. olijfolie - 150 gr. gesneden winterwortel - 1 stuk prei - 1 gesnipperde ui - 2 teentjes knoflook - ? blikje tomatenpuree - 2 l. visbouillon - zout - 1 dl. slagroom - 1? blaadje gelatine - 4 el. fijngeknipte tuinkruiden (b.v. bieslook - peterselie - dragon - dille etc.)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met Kruidenquenelles

- LUXE SOEP!

INGREDIENTEN

2 Kreeften -, Olijfolie -, 150 gr. Winterwortel -, 1 Prei -, 1 Ui -, 2 tenen Knoflook -, 1 blikje Tomatenpuree -, 2 l. Visbouillon -, 2 dl. Slagroom -, 2 blaadjes Gelatine -, Tuinkruiden -, 1 glas franse Cognac.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met zeesla

INGREDIENTEN

1 ui -, 1 laurierblad -, 4 kreeftenkarkassen -, 2 vleestomaten -, 100 gram tauge -, 100 gram kreeft -, 100 gram lamsoor -, 2 dl. witte wijn -, 1/2 dl. olijfolie -, 1/2 krop ijsbergsla -, 1 mespunt kerriepoeder -, 1/2 teentje knoflook -, 1 liter water -, peper -, zeezout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kreeftensoep met mierikswortelroom

Kreeftensoep met mierikswortelroom

INGREDIENTEN

? wit pistoletje, ? olijfolie met basilicum (flesje), ? 1 bekertje slagroom, ? geraspte mierikswortel (potje), ? zout, ? kreeft roomsoep (uit blik of koelvers), , ? sherryflutes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

romige kreeftensoep

INGREDIENTEN

1dl visbouillon,2dl kippebouillon,3dl kreeftenbouillon,1dl room,2eetl.cognac,1theel.aardappelmeel of roux,1eetl.klein gesneden dragon.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met cheddar

Voortreffelijke soep voor een bijzondere gelegendheid !

INGREDIENTEN

-1 gekookte kreeft van 750 g, -75 g boter, -1/2 ui (grof gehakt), -1 stengel bleekselderij (grof gehakt), -1 wortel (grof gehakt), -2 tenen knoflook (uit de pers), -2 el tomatenpuree, -6 el Cognac, -1,5 dl droge witte wijn, -1 el versgehakte dragon, plus enkele takjes voor de garnering, -75 g bloem, -1 liter kippebouillon, -1,5 dl slagroom, -75 g geraspte cheddar kaas, -cayennepeper, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Kreeftensoep met mierikswortelroom

INGREDIENTEN

Wit pistoletje, olijfolie met basilicum (flesje), 1 bekertje slagroom, geraspte mierikswortel (potje), zout, kreeft roomsoep (uit blik of koelvers)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kreeftensoep met zeesla

INGREDIENTEN

1 ui, -1 laurierblad, -4 kreeftenkarkassen, -2 vleestomaten, -100 gr. tauge, -100 gr. kreeft, -100 gr. lamsoor, -2 dl. wijn, witte, -0.5 dl. olijfolie, -0.2 krop ijsbergsla, -1 mespunt kerriepoeder, -0.5 teentje knoflook, -1 l. water, -Peper, -Zeezout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kreeftensoep met rivierkreeftjes

Lekkere kreeftensoep en eigenlijk niet eens moeilijk om te maken

INGREDIENTEN

1 gekookte kreeft, 1 bakje Rivierkreeft verse, gekookte, 75 g boter, 40 g bloem, , 1 ui (fijngehakt), 1 knoflookteentjes (gesnipperd), 1 steel bleekselderij (grof gehakt), 1 wortel (grof gehakt), ½ venkel, 1 eetlepels tomatenpuree, 3 laurierbladen, 6 eetlepels Cognac en 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel vers gehakte dragon, 1 l visbouillon (tabletjes), 1 dl slagroom (eventueel), 4 takjes Basilicum, -cayennepeper, zout en zwarte versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2015
  • Europees
  •  30-60 min.

KREEFTENSOEP MET LANGOUSTINE EN SAFFRAANROOM

De snelle manier om alsnog een erg lekkere soep te presenteren op de feestdagen

INGREDIENTEN

1 brik Knorr Kreeftensoep met Langoustine, 1 dl slagroom, 3 saffraandraadjes of 1 mespuntje saffraanpoeder, 1 theelepel Dijonmosterd, witte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2016
  • Frans
  •  10-20 min.

Lichte kreeftensoep met basilicumroom

Deze kreeftensoep met basilicumroom is een heerlijk licht voorgerechtje om het kerstdiner mee te beginnen. Een mooie kleurrijke en smaakvolle soep waarmee je je gasten kan verwennen. 

INGREDIENTEN

3 tomaten, 250 ml slagroom, 4 takjes basilicum, 1 l kreeftensoep (kerstassortiment Jumbo), 2 minipatissons geel (of kwartplakjes courgette), 100 g rivierkreeftenvlees

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.

KREEFTENSOEP MET PITTIGE GARNALENSPIESJES

Een snelle soep die feestelijk oogt en prima smaakt. 

INGREDIENTEN

4 takjes peterselie, 1 teentje knoflook, 12 rauwe gepelde scampi, 1 eetlepel vloeibare margarine, cayennepeper, 1 blik Knorr Kreeftensoep

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2016
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Bisque de Homard, Kreeftensoep

Een bisque is een luxueuze, romige soep, die met alle schaaldieren kan worden bereid

INGREDIENTEN

500 gr verse kreeft, 75 gr boter, 1 ui, gehakt, 1 wortel, in stukjes, 1 stengel bleekselderij, in stukjes, 3 eetlepels cognac, plus extra voor het serveren (naar keuze), 2,5 dl droge witte wijn, 1 liter visbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 75 gr rijst, 1 bouquet garne, 1,5 dl room, plus extra voor de garnering, zout, witte peper en cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kreeftensoep met Hollandse garnalen

Kreeftensoep oftewel Bisque d'Homard is helemaal niet moeilijker te maken dan welke andere soep ook. Het enige lastige aan deze soep is om het kreeftenvlees uit het pantser te pulken. Maar met een beetje gereedschap en geduld komt ook dat helemaal goed. Wij aten deze soep tijdens ons kerstdiner 2015. En omdat iedereen het zo lekker vond zet ik het recept hier neer om nooit meer te vergeten Ik heb een grote pan gemaakt want dan heb je er de dag erna ook nog plezier van en het gaat in dezelfde moeite door. Geen nood als je minder wil maken want de hoeveelheden uit dit recept zijn heel gemakkelijk te halveren.

INGREDIENTEN

- 2 (diepvries) kreeften, - 3 liter visbouillon (van visbouillonblokken), - 2 wortelen, - 2 uien, - 1 flinke prei, - 2 st bleekselderij, - 1 el paprikapoeder, - 1 tl cayennepeper, - 1 dl cognac, - 2 dl droge witte wijn, - 500 ml (kook)room, - 50 gram boter, - olijfolie, - 2 laurierblaadjes (bij voorkeur verse), - 2 takjes verse tijm, - 200 gram Hollandse garnalen, - enkele takjes verse dille

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2016
  • Vis
  •  60-120 min.

Kip in kreeftensoep

Makkelijk

INGREDIENTEN

1 kip, 1 pot kreeftensoep, boter, 1 flesje room, kreeften (naar eigen smaak), maizena, water, peper, zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Kreeftensoep met cognac en rivierkreeftjes

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 blikje extra geconcentreerde, tomatenpuree à 140 g (C1000), 2 el tarwebloem, 2 potten kreeftenfond à 400 ml (Lacroix), 1/2 komkommer, 1 el cognac, cayenne)peper, zout, 1 bakje rivierkreeftvlees à 100 g, 1/2 bakje rode-bietensprouts à 50 g (à la maison),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  •  
  •  20-30 min.

Kreeftensoep met aardappeljuliennes (Bisque d'homard)

INGREDIENTEN

1 ui, -1 winterwortel, -1 prei, -1 laurierblad, -5 peperkorrels, -2 aardappelen, -1 kreeft, verse, -500 gr. kreeft, -0.5 dl. cognac, -1 l. visfumet, -1 l. room, -1 l. frituur-olie, -0.5 dl. slagroom, -1 el. tomatenpuree, -1 mespunt cayennepeper, -4 stengels peterselie, verse, gehakte, -4 stengels selderij, -1 takje rozemarijn, verse, -4 takjes dragon, verse, -2 takjes tijm, -2 teentjes knoflook, -1 tl. kerriepoeder, -1 tl. paprikapoeder, -Olie, -Kruidenbouillon, -Bieslook, verse, -Peper, -Zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Kipfilet gevuld met gerookte zalm en een kreeftensaus

Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

irish coffee van kreeft

Amuse

INGREDIENTEN

Whisky (liefst Irish, hoeft niet), kreeftensoep, slagroom. (per persoon ongeveer 1/2 cl drank, 2,5 cl soep en 1/2 cl room)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

asperges met scampi's in een kreeftensaus

Een combinatie van asperges met vis, vergezeld van een lekkere Riesling uit de Elzas (een recept van gastrovino)

INGREDIENTEN

16 scampi's, witte peper, 1,6 kg asperges, 15 gr boter, 15 gr zout, suiker, bladfoelie, 16 peultjes, 1 blikje kreeftensoep (1/2 liter), enkele druppels cognac en 50 gr boter voor de saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tilapiafilets in kreeftensaus

Erg lekker visgerecht met spinazie en kreeftensaus maar toch simpel en snel te maken !

INGREDIENTEN

Tilapiafilets, spinazie, kreeftensoep, creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top