Kreeftcocktail
300 gram gekookte kreeft * enkele blaadjes sla * 1 dl mayonaise * cognac * ketchup * paprikapoeder * worcestershiresaus * peterselie * 4 schijfjes citroen.
Verdeel het kreeftenvlees in vier gelijke delen, die u van baleintjes en andere ongerechtigheden ontdoet. Schep het kreeftevlees in de glazen, waarvan u de bodem bedekt hebt met klein geplukte slablaadjes, en overgiet het met een saus van mayonaise, waaraan u een scheutje cognac en naar smaak ketchup, paprikapoeder en worcerstershiresaus hebt toegevoegd. Garneer de glazen met fijngeknipte peterselie en steek een schijfje citroen op de rand van ieder glas.
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2005Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Kreeftcocktail
Een befaamd en eenvoudig voorgerecht
-1 blikje kreeft (140 g), -2 eetlepels citroensap, -100 g diepvries doperwtjes, -1 krop sla, VERDER:, -4 eetlepels slagroom, -4 eetlepels mayonaise, -2 th lepels cognac, -3 th lepels tomatenketchup, -1 th lepel gemalen mierikwortel (uit potje), -zout, witte peper, paprikapoeder, -3 druppels tabasco, -petreselie
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-06-2003Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Kreeftcocktail
Cointreau, Champagne, Jus dorange
- Geplaatst op08-12-2000
Kreeftcocktail Met Meloen
Geraspte mierikswortel - 1 meloen - 1/2 borrelglas cognac -1,5 dl mayonaise - 3 sinaasappels - tomatenketchup - 1/2 dl slagroom - 250 gram gekookt kreeftevlees,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-06-2000Voorgerecht0-10 min.
Krab- Of Kreeftcocktail Florida
Cocktail met krab of kreeft, eenvoudig te maken.
1/8 liter slagroom, 3/4 sherryglas cognac, 3/4 sherryglas sherry, 5 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, een snufje cayennepeper, zout, 1 blikje krab of kreeft (surimi zou ook kunnen), 1/2 grapefruit
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-03-1999Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
VISCOCKTAIL
Deze goedkope recept is uitermate geschikt voor groter gezelschappen en smaak heel veel naar een kreeftcocktail.
VOOR COCKTAILSAUS:, 250 ml basis mayonaise, 125 ml tomatenketchup, 5 ml Worcestersaus, 5 ml cognac, 1 geraspte ui, 4 druppelen tobasco, 1/4 t zout, mespunt witte peper, , VERDER:, 1+1/2 kg kabeljauw of koolvis (zonder vel), kan ook uit diepvries, 1 liter water, 25 ml witte azijn, 1 t zout, 1/4 t peper, kropsla bladeren, partjes citroen, peterselie voor garnering
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-05-2009Multi-cultureel Voorgerecht30-60 min.